FM írta:
Azt nem tudom, hogy megtértem e?
Minél többet ismerek meg Isten igazságából, annál kevésbé tudom, hogy megtértem e?
Minél több ember beszámolóját olvasom annál kevésbé tudom, hogy megtértem e?
Azt tudom, hogy elfogadtam a megváltást .
Azt tudom, hogy új teremtés vagyok Krisztusban.
Amikor világos lett, hogy az ördögök is hisznek, akkor kerestem, hogy mi az aminek ettől meg kell különböztetnie azt, akit Isten elfogad igaz embernek.
Ebben igyekszem gyakorolni magamat úgy, hogy folyamatosan kérem a segítségét az én Uramnak az Úr Jézus Krisztusnak.
Mert megtérni az tud, aki már ismerős azzal a helyzettel amitől eltért. de én azt nem ismertem eddig, csak most kezdem ismerni.
1Pt 2,25 Mert olyanok valátok, mint tévelygő juhok; de most megtértetek lelketek pásztorához és felvigyázójához.
Tényleg megtértem már?
.
Azt gondolom, ha nem emberi vélekedés alapján beszélünk, hanem ebben is keresem Isten igazságát, akkor csak erről kérdezhetlek téged aki ezt olvasod:
Megtetted?
Ézs 45,22 Térjetek én hozzám, hogy megtartassatok földnek minden határai, mert én vagyok az Isten, és nincsen több!
Igen megtettem HOZZÁ tértem és naponta megtérek hozzá, ha eltévesztem az utat.
Pl. olyan helyre írok, ami NEKI nem kedves.
Megtalált Isten, mert én nem kerestem őt.
Több helyen leírtam, de most megkísérelem ide összegyűjtve leírni, amit már olvashattatok.
Boglárka kérte leírom, de elmondtam a talin is.
Fóton dolgoztam mint iskolapszichológus.
Nem igényelték a segítséget, mert a pszichológus olyan dolgokat is megtud, ami jó lenne, ha nem derülne ki, és ha nem kérik a segítséget akkor talán nem jön rá, sajnos így is láttam, minél többet láttam annál borzasztóbb volt, hogy nem segíthetek.
Lányom már fél éve járt egy neve nincs közösségbe és elhívott menjek el.
Kapva kaptam az alkalmon, hogy kimentsem ebből az őrültségből.
Elmentem és jegyzeteltem.
Megállapítottam, hogy innen senkit sem kell kimenteni, és halehetőségem lesz akkor ismét eljövök, hogy tovább kutakodjak.
Fészek-meleg hely volt a fiataloknak, és a GYVáros után mindenkinek csak ajánlhattam volna.
Lipótra jártam pszichotherepauta képzőre és ez akadályozott az újabb elmenetelben.
Amikor végre sikerült, akkor tiszta feketébe öltözve mentem el (nem szokásom még most sem a feketébe öltözés).
Oda felé a 40-es buszon gondolkodtam hogyan köszöntsem őket, mert az ő köszöntésüket eröltetettnek véltem magamra.
A Bibliát kb. fél éve forgattam csak azért, hogy lányomnak vissza replikázzak egy-egy ige idézetére.
Eszembe jutott, hogy senki nem mondhatja testett öltött IGÉNEK Jézust aki hamis tanítást hírdet.
Ezért úgy köszöntem a kapuban állóknak "Legyen veled a TESTÉ LETT IGE".
Ez kiváltotta, hogy oda vezettek a lányomhoz, félrehívták (mint később megtudtam) kérték, hogy olyan helyre ültessen ahol az igehírdetőnek nem szúrok szemet.
A hirdetett Ige a szőlő tő és vessző kapcsolatáról szólt.
A felszólításra, hogy aki el akarja mondani a megtérők imáját menjen le a pincébe, lementem, mert közben Isten azt mutatta, hogy ha elmondom hangosan hogy hiszek BENNE akkor sok embernek fogok segíteni.
Ezért mentem le.
Csak kb. 2-3 hónap mulva döbbentem rá, hogy mekkora kegyelmet kaptam, és ekkortól keresem Isten országát és az Ő igazságát.
Te ezt keresed?