pauler írta:
Kedves Ex!
Bővölködni Péter apostól szerint két dologba kell a hívő embernek. Erre van kérés az Úr felé. Kegyelem és az Úr Jézus ismerete.
Nem lehet cél a hívő embenek az anyagi növekedés, ami nem jelenti azt, hogy ingyen kell dolgoznia, de azt jelenti, hogy az anyagi gyarapodása nem lehet cél. Ezt az Úr adhatja, de nem is adhatja.
5. Szükségesnek véltem azért utasítani az atyafiakat, hogy előre menjenek el hozzátok, és
készítsék el előre a ti előre megígért adományotokat, hogy az úgy legyen készen, mint adomány, és nem mint ragadomány.
6. Azt mondom pedig: A ki szűken vet, szűken is arat; és a ki bőven vet, bőven is arat.
7. Kiki a mint eltökélte szívében, nem szomorúságból, vagy kénytelenségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.
8. Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok áraszsza minden kegyelmét; hogy mindenben, mindenkor teljes elégségtek lévén,
minden jótéteményre bőségben legyetek,
9. A mint meg van írva: Szórt, adott a szegényeknek; az ő igazsága örökké megmarad.
10. A ki pedig magot ád a magvetőnek és kenyeret eleségül, ád és megsokasítja a ti vetésteket és megnöveli a ti igazságtoknak gyümölcsét,
11. Hogy
mindenben meggazdagodjatok a teljes jószívűségre, a mely általunk hálaadást szerez az Istennek.
12. Mert e tisztnek szolgálata
nemcsak a szenteknek szükségét elégíti ki, hanem sok hálaadással bőséges az Isten előtt;
Idézet:
Ábrahámmal abban is egy vagyok, hogy ő sem merítkezett be vízbe.
De ő nem kapta parancsba.
üdv
ex
Szerintem hagyjuk ezt itt, van erre szaktopic.