Leírok valamit, szemmel láthatóan félre érthető, de megtöltöm teljesen más magyarázattal, és szemrehányást teszek, hogy ezt bizony hívő embereknek így kellene érteni-e.
„Szeresd az Istent, és tégy, amit akarsz!”
Ez nem igei. Annak lehat magyarázni, de az ige nem ezt írja.
Meglehet tölteni más tartalommal de homlok egyenest mást mond mint az ige.
Urunk nem a maga akaratát cselekedte, és ezt ki is hangsúlyozta, nem talán, hanem kijelentés.
Mt 12,50
Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.
Jn 5,30
Én semmit sem cselekedhetem magamtól; a mint hallok, úgy ítélek, és az én ítéletem igazságos; mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem, az Atyáét.
Jn 6,38
Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem.
Na és velünk mi van?
Zsid 10,36
Mert békességes tűrésre van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet.
1Jn 2,17
És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
Zsid 13,21
Tegyen készségesekké titeket minden jóra, hogy cselekedjétek az ő akaratát, azt munkálván ti bennetek, a mi kedves ő előtte a Jézus Krisztus által, a kinek dicsőség örökkön örökké. Ámen.
Rm 6,10
Mert hogy meghalt, a bűnnek halt meg egyszer; hogy pedig él, az Istennek él.
Zsid 5,8
Ámbár Fiú, megtanulta azokból, a miket szenvedett, az engedelmességet;
9 És tökéletességre jutván, örök idvesség szerzője lett mindazokra nézve, a kik neki engedelmeskednek,
Ha az ige ilyen világosan elmondja hogy már nem magunknak élünk, hogy mondhatnák azt : "és tégy, amit akarsz!"
Ezt felesleges kimagyarázni.
Sokkal könnyebb és alázatosabb is belátni hogy valóban félre érthető és más szavak után nézni. (nem a magunk igazát kellene keresni, mert akkor tényleg azt azt tesszük amit mi akarunk)
Minden estere szép magyarázat, de ez a mondat Urunk szájából soha nem jönne ki.
Mondott volna ilyesmit? (én nem olvastam., ellenkezőjét annál inkább. akkor minek ez a szócséplés.)
Ha megakarom értetni magam ne a szavakhoz vagy mondatokhoz ragaszkodjak, hanem a mondandómhoz. Ha van üzenetem (pláne ha más küldi de nekem kell saját szavaimmal elmondanom), és nem értik, akkor megpróbálom elmondani az értelmét.
Az nem lehet hogy félre érthető legyek, mert ha nem értik meg akkor nem adtam át az üzenetet, ha meg félre értik, még rosszabb.
(hagyjuk az ebet meg a karót, mert azt is kilehet magyarázni, hogy nem azért kötik az ebet a karóhoz)
Szerintem, könnyebb egy érthetőbb mondattal lecserélni., ha lehet szavazni.