Kedves Ex!
Én még mindig nem tudok kimásolni, nézd el nekem, a te írásodat dölt betűvel fogom kiemelni!
Ebben a beírásban az "Ezzel szemben: " a hamis.
Ott van ugyanis, hogy "buzgón kérjétek a lelki ajándékokat" . Ez nem áll szemben azzal, hogy fontosnak tartja a szellemi ajándékokat, hanem éppen ellenkezőleg, aláhúzza.
Nem a Kegyelmi ajándékokra írtam azt, hogy ne kérje ez ember buzgón Istentől. Én a nyelveken szólás fontosságáról, ha úgy tetszik súllyáról írtam....
A prédikátor imádkozik hangosan a többieknek, többiek önmagukban szól nak nem a többieknek.
Ha ez így van, akkor gondolom ezt csendben teszik. Úgy, hogy ezzel ne zavarjanak másokat, hiszen a nyelveken szólást nem értheti más, csak ha magyarázza valaki. Magyarázat nélkül pedig az Ige szerint örjöngésnek tűnik.
Idézet:
Ne imádkozzon mindenki egyszerre nyelveken és ne legyen ez gyakorlat,
Ez nincs az igében.
14,27 Ha nyelveken szól is valaki, ketten vagy legfeljebb hárman szóljanak, mégpedig egymás után; egy valaki pedig magyarázza meg.
14,28 Ha pedig nincs magyarázó, hallgasson a gyülekezetben, csak önmagához szóljon és az Istenhez.
Idézet:
csak ha van magyarázó!
Ez akkor kellene, ha valaki a többieknek nyelveken prédikálna ők meg ezt hallgatnák. Ennek valóban nincs értelme és haszna, ilyenkor kellene a magyarázó.
Igen.
Mondjuk rajongás kifejezést csak te használod itt ebben a témában.
14,12 Ezért ti is, mivel rajongtok a lelki ajándékokért,
Lehet ez egy szerencsétlen fordítás, de annyira találó a felekezetedre...
Egyébként nekem meg az a tapasztalatom, hogy ahol megjelenik egy szellemi ajándék ott nincs versengés, hanem mindenki szeretne kapni az ajándék gyümölcseiből, éppen ezért ekkor szó sincs versengésről.
Ahol a KEGYELMI ajándék jelenik meg, ott nincs versengés, hanem az ebből fakadó élet és növekedés!
Hol van itt szó megkövetelésről? Ez rosszindulatú feltételezés.
Ha semmilyen pszichés nyomás nincs a bemerített embereken, hogy nyelveken szólaljanak meg, akkor bocsánatot kérek, egyébként pedig Isten látja, hogy mi van nálatok!
Tehát te ördögtől valónak mondod ezt.
Ezt hol írtam? Ez egy rossz indulatú feltételezés
Emberektől van ez a szokás, ami nálatok gyakorlat. Lényege az önazonosság! Lényege, hogy a közösség elválassza magát egy másik közösségtől. A bemerítkezésre ott van a baptista felekezet. Nagyon fontos az embernek az önazonossága, ami alapján önmagát behatárolja és ez egy közösség számára is fontos dolog.
ÉS NEM A NYELVEKEN SZÓLÁSRA GONDOLOK, hanem ennek azon gyakorlatára amit írsz, ami az Igével ellentétes.
Továbbá: mindenki csak abból tud adni, szolgálni mások felé, amije van.
Igen, ezért búcsúzik Péter a következő szavakkal:
Növekedjetek a KEGYELEMBEN és a mi Urunk Jézus Krisztus ismeretében!
Nos mi tudjuk, hogy Isten Szelleme által szólunk Istenhez, azt amit Ő maga tart legfontosabbnak.
Ha van amire nyugodtan áment mondhatunk, akkor ez az.
14,16 Mert ha csak lélekkel mondasz dicséretet, akkor aki az avatatlanok helyét foglalja el, hogyan fog áment mondani a te hálaadásodra, amikor nem is tudja, mit beszélsz?
"Ti tudjátok", de ülnek az avatatlanok helyén is emberek, akikre érdemes oda figyelni.....
Én is neked üdvösséget kívánva:
Péter