Zsolt írta:
Kedves Tiv!
Ha így látod, ám legyen. Mindenesetre a kérdésre nem válaszoltál.
.
Kedves Zsolt
Válaszoltam csak nem érteted meg.
Megértem hogy segítséget vársz Ref hit alapján.
Csak amiről írsz az nem Isten szeretetéről szól hanem mindenhatóságáról.
Márpedig a bizalom felé szeretetből fakad.
Hogy minden javunkra van amit Ő tesz.
Te nem ezt állítod, hanem sorsszerűnek tartod és ha tetszik hanem meg kell hajolni akarata előtt.
Ez nem hit hanem kétely mégpedig szeretetében.Ez sugárzik szavaidból. Akarva, akaratlan.
Ez nem az a hit amit Pál hirdet, erre te is rá eszmélnél ha másra is figyelnél és nem csak az eleve elrendelésre.
Ha a bizalom Isten felé felváltja a kételyt (hogy talán nem is akarja javunkat), akkor megszabadulhat az ember sátán tőréből.
Évával is elhitette hogy Isten nem akar jót neki.
Hanem más célból félre vezeti.
1Móz 3,
3. De annak a fának gyümölcséből, mely a kertnek közepette van, azt mondá Isten:
abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok.
4. És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg; 5. Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.
--
A te hitedben nem fog ez a kapcsolat soha tökéletesen helyre állni hiszen mindig ott lesz a kétely. Hogy mi van ha én még sem oda tartozom?
pl, Egy apa és egy gyerek között nem lesz jó a kapcsolat ha a gyerek azt hiszi hogy lehet hogy nem is az apja és lehet hogy nem is akar jót neki.
--
Idézet:
Ha mindenkinek jár a kegyelem, akkor honnan dől az a sok folyónyi vér a folyókból a tengerekbe? Ha mindenkinek jár a kegyelem, akkor, miért jön az Angyal az Ítélet előtt pecsételni a kiválasztottakat? Miért esik a sarló a földre és kezdődik a véres aratás?
Ki állította hogy mindenki megtér?
Azért hogy mindenki üdvözülhet az nem azt jelenti hogy meg is térnek.Jn 15,22 Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.
Jn 16,9 Bűn tekintetében, hogy nem hisznek én bennem;
--
Idézet:
Ne haragudjatok, de az Atya mindenhatóságát kétségbe vonni nem éppen szerencsés. Megmondta, kijelentette, hogy a Fiún keresztül lehet hozzá menni. Aki ezt az utat nem követi, az nem Krisztus követője.
Igaz de hol van itt a szeretete?
Jn 3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
1Jn 4,9 Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.
1Jn 2,2 És ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is.
--
Mi is akkor a bűn esetükben?
Isten szeretetét utasítja vissza amikor Jézust nem fogadja el, egyben közösségét is.
Bizony ez egyben bizalmatlanság Isten felé. Nem hisz neki.
Ha ezt megtetézed hogy neki igaza van hiszen eleve így alkotta Isten nem hogy megtérne de egyenes igazolva érzi magát hogy helyesen döntött.
Viszont nem ismerte meg Isten szeretetét.
Lehet hogy jót akarsz csak nem jól csinálod, vagy te magad is bajban vagy és segítségre szorulsz.
(ha nem ismered szeretetét akkor valóban bajban vagy.)