Fony írta:
Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy te is és Ezüst is rákérdeztetek erre, mi van azokkal, akik járatlanabbak és tapasztalatlanabbak a HIT alapkérdéseivel kapcsolatban.
De ez már nem az én dolgom és felelősségem, inkább az üzemeltetőé, (ahogy Tavasz is megfogalmazta).
üdv
szeretettel fony
Ehhez szeretném hozzáfűzni egy élményemet.
Tényleg lassan két éve fórumozok, csetelek itt közöttetek, és egyszerűen nem találtam olyan embert, aki felvállaltan, szakszerűen református tanokat hirdetett volna, ilyen beszélgetős - írásos formában.
És a multkor véletlenül észrevettem, hogy a cseten egy nick értelmes válaszokat adott a kérdéseimre. Ilyesmire, hogy Jézusnak miért voltak meg a sebei feltámadás után. És válaszolt. Olyasmit válaszolt, ami tetszett nekem, mert én is így láttam. Rá is kérdeztem, hogy milyen vallású, akitől idézett. És mondta, hogy református. Ezen még jobban elcsodálkoztam. A végén kiderült, hogy ez a nick lelkész volt.
Arra gondoltam, meghívhatnánk ide a fórumra ilyen vendégeket. Nyitnánk nekik topikokat, és ott kérdezhetnénk tőlük, ők pedig válaszolnának. Szépen, szakszerűen, összeszedetten, ahogy egy szakemberhez illik...
Nem rágnánk a gumicsontokat, nem vitáznánk, hanem megismernénk a hivatalos álláspontot.
A cset és a személyes beszélgetés nagyon jó.
Azon viszont nem csodálkoznék - ha harmadikként Gabriel is ott lett volna a beszélgetésben - hogy a megkeresztelkedés helyett most buzgón meditálnál üdvösséged elérése érdekében.