Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3559 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 234, 235, 236, 237, 238

Re: Csendes percek
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2026. jan. 27., kedd 21:55 
Bentlakó

A bűn gordiuszi csomóját
sohasem tudjuk kibogozni;
csak Krisztus keresztje tudja elvágni.
Csak Krisztus keresztje.
Csak Krisztus.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jan. 27., kedd 22:17 
Bentlakó

Engem nem a farizeusok
választanak el Istentől,
hanem a saját bűneim.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jan. 29., csütörtök 05:57 
Bentlakó

ApCsel 13:43b

"... szólván hozzájuk, biztatták őket, hogy maradjanak meg az Isten kegyelmében."

V. Mózes 8:17

" És ne mondjad azt a szívedben: Az én hatalmam és az én kezem ereje szerezte nekem..."

V. Mózes 9:4, 6-7 (részletek)

"... ne szólj a te szívedben, mondván: Az én igazságomért hozott be engem az Úr...
Tudd meg azért, hogy az Úr, a te Istened nem a te igazságodért adja neked ezt a jó földet birtokul, mert keménynyakú nép vagy te!
Emlékezzél meg róla, és el ne felejtsed azokat, amikkel haragra indítottad az Urat, a te Istenedet a pusztában!..."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jan. 31., szombat 08:04 
Bentlakó

2Sám 12,1-7a.10-17; Mk 4,35-41

„Te vagy az az ember!”

"Dávid van olyan „naiv”, hogy nem sejtve, róla van szó, szigorúan elítéli a Nátán próféta által említett embert, aki elvette szegény szomszédja egyetlen juhocskáját.
A ma paráznái és gyilkosai dörzsöltebbek ennél: mivel érzik, tudják, hogy erkölcsi kérdésekben hozott ítéletük visszafordulhatna rájuk, óvakodnak elítélni még a legsúlyosabban erkölcstelen tetteket is.
Dávid „elszólása” azt jelzi, hogy még nem vált velejéig romlottá, még van számára szabadulás, ha súlyos is az ára. Nem vitatkozik, nem magyarázkodik, nem keni el a felelősségét, hanem megvallja bűnét, és irgalomért könyörög Istenhez.
A mai embert viszont már-már menthetetlenné teszi az a relativizálás, mellyel védőréteget von maga köré Istennel és az ő törvényeivel szemben.

Vajon sok szülő, nevelő, lelkipásztor nem azért nem mer kiállni és fennhangon meghirdetni az evangéliumi törvényt, mert azt ő maga sem tartja meg? A nagy erkölcscsősz rendszerint farizeus, képmutató és kettős életű; de vajon mennyivel különb a laza és engedékeny, aki elkendőzi, kimagyarázza, darabokra szedve elbagatellizálja, vagy akár még meg is ideologizálja erkölcstelenségét?
Ha bűnösök vagyunk, csak az segít rajtunk, ha ezt beismerjük, és bűnbánatot tartunk, s szavainkat, tetteinket egyaránt az igazsághoz, a valósághoz igazítjuk, mert Isten törvényei a valóság, a többi mind csalóka látszat, hamis díszlet, illúzió."

Barsi Balázs -Telek Péter Pál: Új Magasság és Mélység c. könyv alapján.
internetről - zarandok ma

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3559 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 234, 235, 236, 237, 238

Időzóna: UTC + 1 óra