Bocs, de ezt ma olvastam egy másik (+ény) fórumon és muszáj idehoznom; elég jellemző
:
(ha megbotránkozást okoz, lehet törölni, egy kicsit így is megszűrtem
)
Így fórumoztok ti
Téma: Szabad-e a keresztényeknek vízvezetéket szerelni?
Fórumozó 1.
Szerintem természetesen szabad. Mindent szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává. A baj ott van, amikor a vízvezetékszerelés már függőséget okoz. Onnantól kezdve nehéz szabadulni.
Fórumozó egyegészöttized.
Nem az a kérdés, hogy szabad-e, hanem hogy keresztény, keresztyén, esetleg keresztyény? Ki a keresztény?
Fórumozó 3.
Nem is értem, miről beszéltek. Természetesen a vízvezetékszerelés keresztény szemmel nézve bűn. A legsúlyosabb bűn. ... Ezért óvakodjunk az ördögtől, aki keresztény vízvezetékszerelők ruhájába bújva bomlasztja az egyházat.
Fórumozó 4.
Szerintem a vízvezetékszerelés nem üdvösségkérdés.
Fórumozó 3.
Már hogyne lenne az! De tudod is te, mikor te úgyis elkárhozol. Isten a vízvezetékszerelőknek ellene áll, az igazaknak viszont örök életet ad.
Fórumozó 6.
Egyetértek az előttem szólóval, de kiegészíteném annyiban, hogy: nem a hit gyengeségének a jele, ha rosszak a vízvezetékeid.... De helyes kérni, hogy a vízvezetékeink legyenek jók.
...
Fórumozó 4.
Nagyon egyetértek veled. De a vízvezetékszerelés még mindig nem üdvösségkérdés szerintem. És nem győztök meg, hogy a vízvezetékszerelés sokkal fontosabb kell legyen az életünkben, mint a villanymotortekercselés.
Moderátor 1.
A témát lezárom.
Moderátor 2.
A témát megnyitom.
Fórumozó 1.
Testvérek, segítségre lenne szükségem. Meg kellene javítani a vízvezetékrendszeremet. Tudna valaki segíteni?
Fórumozó 7.
Bocsi... én (én?) nem értek... igazán (semennyire) ...hozzá (mihez?)...
Fórumozó 5.
Kiváltság, hogy segíthetek... De nem érek rá... Hittel állj rá Isten ígéretére, és megjavul a vízvezetékrendszered.
Fórumozó 2.
Én segítenék, de közben rájöttem, hogy bűn. Térj meg.
Fórumozó 3.
Ámen. Navégre.
Fórumozó 4.
Ez nem üdvkérdés. Felesleges megjavítani, ne is foglalkozz vele, nem üdvkérdés.
Moderátor 1.
A témát lezárom.