Fony írta:
rosta írta:
Tényleg nem értem meg, hogy miért nem tartjátok be a fórumozáshoz szükséges egyszerű minimumot. A megbeszélendő témákhoz nyitunk egy topic-ot, és azt a kérdéskört ott beszéljük ki. Ez a normál rend.
A Mea culpa topic indítójában kifejezetten beírtam, hogy nem beszélgetésre, nem vitára indítottam. Nem lenne egyszerűbb, ha nyitnátok magatoknak egy topic-ot, ahol megbeszélhetnétek a dolgaitokat, miért kell mindent teleszórnotok olyan kérdésekkel, amik nem odavalók?
Elindultatok a moderációs topic-ból, most a Beszélgető topic-ban is ott vagytok már, beszüntetveve az eddigi békés csevegést, beköltöztetek ide a Mea culpába is. Szisztematikusan végig akartok menni az egész fórumon, vagy lehetséges, hogy valahol megálljt mondtok?
Kedves Rosta!Csak a tárgyilagosság kedvéért:
Tivet én kértem, hogy menjünk át beszélgetni a "beszélgetős" topikba.
Mi mással lehetne a Beszélgetős topikot teleszórni, mint beszélgetéssel.
Békésen megbeszéltük, amit meg kellett beszélgetni, az arra megfelelő beszélgetős helyen.
Kedves Rosta!
Ha már Mea Culpa, akkor használjuk arra.
Békülj meg végre Tiv-vel._____________________________________
Kedves Tiv!Te pedig békülj meg a következő gondolattal:
- azt, hogy ki van újjászületve és ki nincs, ki van a fogantatás előtti vagy utáni állapotban, ki van csecsemő vagy másállapotban, azt Isten látja.
Az ember pedig a mennyeiek képmását láthatja a földiekben is.
Mint ahogy a testvéreidet - ha vannak – sem te választottad meg, a lelki testvéreidet sem te fogod, hanem az, Aki melléd szüli őket.
Szóval nem kívánságműsor.
Ha tisztán un. „újjászületett” (magukat annak tartó, vagy akiket te annak tartasz) über keresztények társaságára vágysz, és úgy gondolod, hogy a társaságukban fogsz a legtöbbet épülni, keserves csalódásban lesz részed.
üdv mindkettőtöknek
fony
Mea culpaKedves Fony
Ezt írtad
Idézet:
Én azt értem, hogy testvéremnek tartom az Úrban azt, aki hisz és megkeresztelkedett az Atyának, a Fiúnak és a Szent Lélek nevében.
Te mit (kit) értesz ez alatt a szó alatt, kedves Tiv?
Nekem is ez a lényeg
„aki hisz és megkeresztelkedett az Atyának, a Fiúnak és a Szent Lélek nevében. „
És nem az akit megkeresztelnek. Tehát nem akit megkeresztelnek hanem aki hisz és megkeresztelkedik.
Egyben bizonyságot tesz az Úr mellet hogy megváltója és élete Ura.
Mt 10,32
Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
33.A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
Elfogadom mindkét Igét minta többit is.
Sokan vannak megkeresztelve és kevesen tesznek vallást mellette.
--
Mind a keresztelés és a bizonyságtétel és ezen kívül sok Ige van még ami megtudja mutatni ki a testvérünk az Úrban.
Remélem nem kell írnom hogy fel vagyunk fegyverezve, a farkasok, a tévtanítók és hitető lelkekkel szemben is.
Bizony mind ezek Isten szolgájának is be állíthatják magukat vagy testvéreknek is.
Bizony nem én választom meg testvéreimet az Úrban ebben igazad van.
De felismerni fel ismerem őket, és nem keverem őket össze a többivel:)
Ha ez tisztázót akkor ki a család és ki nem akkor már tudjuk kivel hogy kell bánunk.
és hasznosak lehetünk családúnak is de a kívül állóknak is.
Gondolj bele Egyiptomban az ajtófélre festet vér mentette meg a a bennlévőket.
Ha valaki azt mondat volna egy olyan házbélinek akinek nem volt felfestve a vér az ajtó keretre hogy: ne aggódj te és fiad jó helyen van.
Másnap fai halott lenne és az aki a tanácsot adta azt gyűlölné a legjobban mert miatta halt meg fia.
Mégis sokan azt hiszik hogy jól csinálják.
Az ő dolguk de felelősség is az.
Kedves Fony
42 éves vagyok 18 koromtól foglalkozom Bibliával és emberekkel sokféle gyülekezetet láttam.
Voltak JT testvéreim akik Biblia szerűen éltek és segítetek egymásnak példa lehetne számotokra is segítőkészségük. Mégis hiába való volt mert csak félre vezettet.
Csak az Úr Jézus ment meg, ha nem így lenne még mindig közöttük lenék, mert a szeretetük tettben is látható. Mégsem ér semmit az Úr nélkül sőt szeretetük egyenest az Úr testétől szakit el.
És szerinted mire merítkeznekbe?
Bizony ők is:
„aki hisz és megkeresztelkedett az Atyának, a Fiúnak és a Szent Lélek nevében. „
Remélem te is tanultál valamit ebből.