Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1370 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92  Következő

Re: Mit olvastam?
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2024. aug. 17., szombat 07:18 
Bentlakó

"Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.”
Böjte Csaba (internetről)

*

És aki nem hisz abban, hogy mi emberek megváltásra, megtérésre szorulunk, az olvasson bele a kommentekbe az interneten...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. aug. 22., csütörtök 20:38 
Bentlakó

"... Isten nem arra hívott el, hogy szeressük a megosztottságot, hanem arra, hogy szeressük egymást..."

M. Kim és P. Hoffman (internetről, Tárház Magazin 2023. ősz)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. aug. 23., péntek 09:44 
Bentlakó

"Ha nem a lényegeset keressük, akkor mit keresünk?"
(internetről, magyar kurír)

*

"... számunkra a legfontosabb, legszebb, legvonzóbb és egyben legszükségesebb a Krisztus Jézusba vetett hit..."
Ferenc pápa (internetről - magyar kurir)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. aug. 23., péntek 18:49 
Bentlakó

"Rákos Loránt a nemzetközi egyházi szervezetek célját tömören összegezve arra világított rá, hogy legyen akár nemzeti, akár nemzetközi, valójában minden egyházi szolgálatnak ugyanaz a küldetése: világossá tenni az emberek számára, hogy minden el fog múlni, ezért ha maradandóságot, örökkévalóságot akarunk magunknak, akkor tudatosítani kell, hogy „mindenben, mindenkor Krisztus fog maradni” – ez jelenti a legnagyobb közös nevezőt a világon. „Ha ezt meg tudjuk értetni az emberiséggel, a világ kereszténységével, akkor már teljesítettük a küldetésünket” – fogalmazott a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettese."

internetről (evangelikus hu)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. aug. 23., péntek 18:53 
Bentlakó

A TOLERANCIA HATÁRAI

"... A nemzetközi egyházi szervezetekben való részvétel, az ott zajló munka jelentőségét elsősorban az adja, hogy mindannyian ugyanannak a Jézus Krisztusnak vagyunk a tanúi. Ha ezen az alapon kezd el beszélgetni egymással két vadidegen ember, legyőzhetik az előítéleteiket is, amelyek ebben a közegben is léteznek. Csak a személyes találkozás eredményezheti azt a fajta érzületet, lelki élményt, hogy az ember akkor is elhiszi a másikról, hogy ugyanolyan hívő keresztény, mint ő, ha egyébként teljesen máshogy gondolkozik számos kérdésben – összegezte a nemzetközi egyházakban való részvétel jelentőségét Cselovszkyné dr. Tarr Klára, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetője..."

"... Mészáros Kálmán szerint egyházi szintektől és felekezetektől függetlenül törekedni kell a tévtanítások kiszűrésére, mert amíg egymást bátorítjuk az evangélium hirdetésének hűséges betöltésében, addig minden nemzeti, nemzetközi szövetségnek értelme van, ha azonban ezt nem tölti be, akkor inkább szégyenére van Krisztusnak, mint hogy áldás lehessen. „Krisztus az egyház feje, ő az építője és ő a fenntartója, aki számon fog kérni bennünket, hogy igazán azt tettük-​e, amivel megbízott bennünket” – fogalmazott a baptista lelkipásztor, a Baptista Teológiai Akadémia rektora. Elmondta azt is, hogy a különböző nemzetközi szervezetekben napjaikban nagy szükség van a magyarok teológiai tisztánlátására, mert mint minden, amit az ember alkotott, úgy ezek az egyházi szervezetek is tökéletlenek, az emberi tökéletlenségbe pedig be kell csempészni, hogy egyedül Isten igéje tökéletes."

internetről (evangelikus hu - "Szövetségben Krisztussal, szövetségben egymással", részletek)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. aug. 25., vasárnap 20:27 
Bentlakó

"A teremtmény önmaga dicsőségének keresése minden démoni cselekvés ősmotívuma. Ezért harcol az Újszövetség a hitetlen és hívő gőg minden formája ellen (Lk 6,26; Jn 5,43; Gal 5,26; 1Tim 3,6).
Az önmaga dicsőségét kereső, s ezzel az egyedül Istennek kijáró dicsőséget megkérdőjelezni akaró engedetlenséggel szemben áll az önmaga dicsőségéről lemondó, önmagát megüresítő, engedelmes Krisztus (Fil 2,6kk)."

"Az Újszövetség középponti üzenete az ördögről az, hogy Krisztus megváltó munkája nyomán megtöretett a hatalma.
A Biblia realizmusa (ezzel kapcsolatban) két túlzástól óvja a hívő embert:
1. attól, hogy túlbecsülje az ördög hatalmát Istennel szemben,
2. attól, hogy lebecsülje az ördög hatalmát saját magával szemben."

Keresztyén Bibliai Lexikon (internetről)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. aug. 26., hétfő 12:08 
Bentlakó

"... Feltámadás csak a halálon keresztül valósul meg. Meg akarjuk úszni, de a Krisztus-követés útja az ego elengedésén át vezet. Énképünket védjük, mert azt reméljük, hogy stabilitást ad életünknek..."

Siba Balázs (internetről, reformatus hu)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. szept. 07., szombat 07:19 
Bentlakó

"... A szégyen egyfajta védelem is, hogy a közösség tagjait visszatartsa egy viselkedésformától. Ha lopni, erőszakoskodni nem szégyen egy közösségben – van ilyen –, akkor felszakad a társadalom szövete. Ha nem szégyen, sőt inkább dicsőség mondjuk embert ölni, terrorcselekményt végrehajtani (vannak ilyen közegek is), annak beláthatatlan következményei lesznek..."

Ungváry Zsolt (internetről, vasarnap hu)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. szept. 08., vasárnap 06:40 
Bentlakó

"Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte!”

Teréz anya (internetről)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. szept. 10., kedd 06:10 
Bentlakó

"... Hívők és ateisták, nemzetiek és globalisták, kormánypártiak és ellenzékiek acsarkodnak egymásra, erejüket jobb esetben a mások meggyőzésére, de leginkább a másik megalázására, legyőzésére próbálják fordítani, teljesen feleslegesen, sőt inkább kontraproduktívan.
Ez az értelmetlen düh és önfelőrlés persze bármilyen témában előjöhet, akármilyen apróságon egymásnak uszulnak az emberek (dohányosok-nemdohányosok, fradisták és újpestiek, húsevők és vegánok); megannyi törésvonal szabdalja szét a közösséget...

... A keresztény felfogás szerint a bűnt elítéljük és üldözzük, a bűnösnek azonban megbocsátunk.
A liberálisok ezt a feje tetejére állították: szerintük a bűn relatív, nem is létezik, akár naponta felcserélhető, mi számít annak, de az egyéneket, ha úgy véljük, hibáztak, megsemmisítjük. Náluk a hibára mindig van bocsánat, a hibázónak azonban sosem."

Ungváry Zsolt (internetről, vasarnap hu)

*

Megjegyzésem:
nemcsak "a liberálisok". Mi, emberek, mindannyian.
Mások hibája, bukása önvizsgálatra, alázatra kell(ene) hogy sarkalljon.
"Aki áll, vigyázzon, hogy el ne essék."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. szept. 15., vasárnap 05:53 
Bentlakó

"... Tudom, hogy mik a fontosak az életben, és tudom, hogy azokért mindig hálásnak kell lenni...

... én soha nem okolom a Jóistent, hanem elmondom, hogy valamiért Ő ezt így akarta, nem hibáztatom érte...

... akkor szoktam az Istentől kérni, ha nagy feladat előtt állok: kérlek, Uram, segíts meg.
Igazából én általában csak köszönök Istennek, tehát nem kérek Tőle. Viszont egészséges vagyok, van családom, hála Istennek megvan mindenem, és tényleg nem panaszkodhatok. Tényleg csak köszönöm azt, amit adott, és nem kérek többet.
De mondjuk kivétel ez a két világverseny, amikor tudtam, hogy nagy feladat előtt állok, és arra kértem, hogy vegye le a terhet a vállamról..."

Losonczi Dávid, birkózó bajnok (internetről, 777blog)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. szept. 16., hétfő 07:10 
Bentlakó

"Úgy tűnik, az egyetemi gólyatáborokban zajló események csak különböző tragédiák után érik el a társadalom ingerküszöbét...
A bűncselekmény nélkül lezajló, „csak” féktelen ivással és kicsapongással jellemezhető táborok nemigen zavarják a többséget, pedig a jövő elitjének lezülléséről is szó van."

internetről (Hetek, 2014. 09. 05.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. szept. 16., hétfő 16:11 
Bentlakó

"Mert Isten szeretete nem megtalálja, hanem megteremti azt, ami számára szeretetre méltó,
az ember szeretete viszont abból fakad, hogy valamit szeretetre méltónak talál.”

Luther Márton: Heidelbergi disputáció, 28. tétel, 1518.
(internetről)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. szept. 28., szombat 06:13 
Bentlakó

Jelenits István (1932-1924) gondolatai:

"Néha szavak nélkül kell megbocsátani. Érteni a szavakban ki nem fejezett bánat és a jóvátételre igyekvő szándék apró jeleit, s jelekkel felelni a jelekre.
Felejteni ott, ahol feledésre van szükség, megróni máskor azt, akinek szüksége van a megrovásra.
Az igazi megbocsátás, mint a szeretet általában, intelligens és leleményes. És alázatos is, legfőképpen talán alázatos."

internetről (777blog)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2024. okt. 02., szerda 07:44 
Bentlakó

Véssey Miklós költő gondolatai:

"... Az a kérdés, hogy mi a motivációm? Ha hitelesen úgy tudok megszólalni egy versben, hogy az nemcsak aktuális, hanem egyetemes értékeket is megcsendít, és nem öncélú, azzal hozzáadhatok az (aktuális) ügyhöz (is). De veszély az, ha nagyon aktualizálva van egy mű, mert az irodalomnak, úgy gondolom, időtlenebbnek kell lennie annál, mint hogy ma vagy tegnap mi történt.
Azok a zseniális művek, amelyek aktuálisak, de tágabb értelemben is működnek.
Sajnos a magyar közvélemény, közélet borzasztóan kettészakadt; nehéz úgy megszólalni, hogy az egyik vagy a másik oldal ne gyilkoljon le, akkor is, ha összetetten, nem egyoldalúan fogalmazol. Személy szerint én sokkal fontosabbnak tartom azokat a dolgokat, amelyek összehozzák az embereket.
Kérdés, hogy hol van az a határ, amikor ki kell állni valami mellett. Inkább olyan alkat vagyok, hogy élem a kis visszavonult életemet, megvan a véleményem, amit otthon a családommal megosztok, és ha tenni kell valamit, akkor a saját környezetemben aktivizálom magam. Jelenleg nem érzem feladatomnak, hogy az irodalmon keresztül társadalmi kérdésekben nyilvánuljak meg..."
.
internetről (777blog)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1370 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra