GABRIEL777 írta:
dezi írta:
GABRIEL777 írta:
Igazán sajnálom,hogy az általam leírt tanmesében szereplő pestises testvért sokan a határontuli magyarokkal állították párhuzamba.
Habár sohasem írtam ezt.
A tanmesék lényege nem a benne szereplők személye hanem a történet erkölcsi tanulsága.
Feltételeztem,hogy ezzel mindenki tisztában van aki Bibliát olvas "rendszeressen".
Tévedtem.
Ezért most a további félreértések elkerülése végett kijelentem,hogy az általam kreált tanmesében levő szereplők
nem az anyaországi és a határontuli magyarokat szimbolízálja.
Azért bízom benne,hogy volt olyan is aki
az általam leírtakat úgy értelmezte,ahogy annak szántam.
Szeretettel gabriel
Kedves Gabriel!
Egyszer egy hitetlen barátomnak késő éjszakába nyúlva beszéltem Isten szeretetéről, Jézus megváltásáról. Beszélgetés közben ő is elkalandozott odáig, hogy magára nézve nem értette ezt, de ennek ellenére máris az ufókra nézve érdekelte az üdvösség kérdés beteljesülése.
Na, körülbelül ennyire van köze a két tanmesének egymáshoz. Sajnálom…
(((
Szeretettel,
dezi (kettős állampolgár)
Kedves Dezi
Úgy látom a Te gondolatod is elkalandozott most pont úgy mint az említett ismerösödé.
Az általam leírt tanmesének egy volt az erkölcsi tanulsága,mégpedig az,hogy nem mindig jó az ha az ember az érzelmeire halgat,mert azok könnyen megcsalhatják.
Ennyi és nem több.
Ez pedig egy általános erkölcsi tanítás ami igaz a kettősállampolgársággal kapcsolatos szavazásra is.
Ezért hoztam fel példaként.
Sajnálom,hogy sokan teljessen félreértelmezték és azt hozták ki belőle,hogy pestisesnek tartom a határontuli magyarokat.
"habár természetssen ez áll tőlem a legtávolabb"
Mivel a Te történeted az érzelmekre öszpontosított ezért hoztam vele párhuzamba az én történetem ami az érzelmeken túl mutat.
De ,hogy mondjak egy másik példát is ,képzeld el,hogy Te dönthetsz Isten helyett.
Te valyon mit változtatnál azonnal a jelenlegi világban majd nézd meg,hogy Isten min változtat azonnal.
Ezután döntsd el,hogy ki szeret tisztábban.
Szeretettel gabriel
Kedves Gabriel!
Ha a példádat, csak abból a feltételezésből nézzük, mintha a címzett nem ismerném az érzelmeken túlmutató Isteni szeretetet, akkor helyes.
De, ha a címzett csak én lennék, akkor hibás a példa, viszont jó hír, hogy veled együtt - keresztényként - engem is Isten szeretete éltet. Istennek dicsőség ezért!
Mindemellett, mint érintett úgy látom, mindenképpen te szeretnéd megmondani, hogy mit érezhetnek, vagy éppen nem érezhetnek a határon túli magyarok - akár úgyis, mint keresztények - ebben a folyamtatban.
Miért engedte meg Isten, hogy ez így legyen, azt nem tudom, és nem is szeretnék ebben próféta lenni. Üzenetét ki-ki a maga szemszögéből levonhatja, hogy számára mit mutatott meg ebből.
Isten nem azt mondta, hogy nem lesznek nehézségek, hanem, hogy ő velünk lesz ezekben.
És áldom Szent nevét, hogy ezt tapasztalhatjuk kis családommal együtt mindenhol .
Mi, határon túliak ebben vagyunk most Istennel, ő tudja csak igazán, hogy a nem kért pofonnak hol a legmegfelelőbb helye. Ő tudja, hogy aki kapta, miért kapta, és aki adta miért adta? A szomorú az, hogy sokan csupán emberi indulatból adták, mert meggyőződésem, hogy ha Ismerték volna az egyetlen SZERETETET, akkor legfeljebb nem mentek volna el szavazni.
Én csak a magam nevében tudok csak nyilatkozni:
Köszönöm az igyekezeted, de a megtörtént valós szomorú eseménnyel szemben magyarázatként, ezt a példádat sem tudom elfogadni, csak részben, a fent említett indító mondatra nézve.
Hogy ezt még jobban megértsük, tudom, hogy nékünk alászállani kell, hogy Ő növekedhessen bennünk. Hát tegyük meg…
Szeretettel,
dezi