Kedves Ex!
Örülök, ha "kiakadsz", mert akkor van miről beszélnünk.
Idézet:
pauler írta:
Az egyik, hogy a HGY plakáton megjelent téves és veszélyes információ, kijelentés (természetesen csak átvitt értelemben írva), hogy valaki reményt kaphat, ha a pénzét akár melyik felekezetnek is odaadja.
Kedves Péter!
Ezt csak nagyon negatív hozzáállással lehet így érteni (és akkor most nagyon finom voltam).
Pedig szerintem Figyelő erre célzott az írásában. A remény eladása 1%-ért és ez nekem is feltünt áttételesen, de a leghitelesebb az lenne, ha az utca emberéből 100-at megkérdeznénk, hogy ők hogyan értették azt az egy mondatot és milyen párhuzamot látnak az 1%-kal.
Ekkor lenne valós képünk arról, hogy mi van, szerintem...
Idézet:
Személyi kultusz? Viccelsz? Gondolg már végig, hogy hol mikor kivel alakulhat ki ilyesmi!
Végig gondoltam....
Hol? Ebben a világban, ott ahol emberek élnek.
Mikor? Bármely időben, ez nem kor függő.
Kivel? Azzal aki nagyon magas szinten rendelkezik karizmákkal, aki nagyon szuggesszív és a környezete fölé emeli önmagát és aki ellent mond neki azt eltávolítja általában rossz eszközökkel a köreiből és ezt a kört folyamatosan növeli.
Általában (százalékot nem írok) NS-t látom, ha a HGY-ről van szó. Vidám vasárnap minden adása, most az óriás plakát, stb.
Nekem hiányoznak más arcok is, de mondom lehet ez az én történelmi érzékenységem.
Idézet:
de ha valahol megindul valami és többen térnek meg az évi néhánynál, akkor azzonnal gyanakvás veszi körül,
Tudom miről beszélsz, mi is ezt szenvedjük.
Idézet:
Tudomásul kellene venni, hogy vannak értékek és az értékes dolgokat értéken kéne kezelni.
Jó pár éve erről szeretnélek meggyőzni és nagyon belefáradtam már.

Idézet:
Légy erős, ahol nincsenek megtérések, az azért van mert üresek a lámpák és nem kéne fanyalogni arra, ahol már pislákol valami.
Igen, nem a fanyalgás és a dicsekvés a cél, hanem az Evangélium hírdetése, Jézus Krisztus középre állítása.
És hálát adni Isten kegyelméért, hogy adja a Lelkét oda, ahol az Ige is jelen van és ebből még most is születhetnek emberek örök életre, hogy tart még a kegyelem ideje!
Péter