exrefis írta:
Fony! Egyoldalú a kommunikációd. A kérdésemre nem válaszoltál, de követeled az én válaszomat.
Nem követeltem, csak lehetőséget kaptál…
Kérdésedre válaszoltam, de az átfogalmazott kérdésedre is megkapod a választ.
exrefis írta:
Nem probléma, ugyanis én nem vagyok rabja semmilyen logikátlan és önellentmondásos összeesküvés elméletnek és nem vagyok emberben bízó sem, úgyhogy nem esik nehezemre válaszolni.
Ezt már annyiszor mondtad, hogy kezdek kételkedni benne.
Kijelented, hogy nem vagy rabja semmilyen logikátlan önellentmondásos összeesküvés elméletnek, s hogy nem vagy emberben bízó, erre egy logikátlan összeesküvés elmélettel zárod a mondókádat.
De erről majd a végén….
exrefis írta:
Azért még próbálkozom nálad: Mivel magyarázod azt, hogy szerintetetek a pénzvilág mindenkivel jól elvan (Szlovákia, Csehország, Lengyelország), csak miket utál és akar kifosztani, eltaposni stb.?
Szerintünk a pénzvilág mindenkivel jól el van?
Miért csak minket útál? (Csak találgatok, mit is akarsz kérdezni):
pl.: bankadó, végtörlesztés, multik magadóztatása, …
- tényleg, te mivel magyarázod a magyarok elleni útálatot?
exrefis írta:
Idézet:
Mi volt benne a hack, és ki derítette ki, hogy az volt?
A bbc-t megetették ezzel a médiahack-el. Már másnak mondták a rádiók és olvasni is lehetett, hogy a nyilatkozó illető egyáltalán nem a riportban állított pénzügyi szakember, hanem az egész kamu.
Téged pedig mással etettek meg.
Egyoldalú kommunikációval vádolsz, de - hogy igazad legyen - a Galamus cikkét nem linkelted be:
http://www.galamus.hu/index.php?option= ... Itemid=115Nem olvastad el végig, vagy már nekik sem hiszel?
Részletek a cikkből, melyek annak mondanak ellent, amit te állítasz:
Idézet:
BBC:
„A BBC védekezni kényszerült. Végül egyik szóvivője így nyilatkozott: „Beható vizsgálatokat végeztünk, és nem találtunk arra vonatkozó bizonyítékot, hogy a Rastani-interjú tréfa lett volna. Rastani független alkusz, és csak egy a sok hang közül, amelyet a BBC megszólaltatott a recesszióval kapcsolatban.”
Rastani:
Rastani a The Telegraph kérdésére a következő meglepő választ adta: „Megkerestek. A célom, hogy figyelmet keltsek, ez a fő ok, amiért beszélek. Ezért vállaltam a BBC-ben a szereplést. A tőzsdézés számomra hobbi, nem pénzkereset. Beszélő ember vagyok. Sokat beszélek. Általában imádok a nyilvánosság előtt beszélni. De minden szót pontosan úgy gondoltam, ahogyan mondtam.”
Ez csak mellékzöngéje a dolognak, szerencsétlen pénzéhes kishal ki akarta használni a szereplési lehetőséget, hogy reklámozza magát. Közben olyasmit mondott, amit nem lett volna szabad, a recept a szokásos, terelés, hiteltelenítés.
De messze nem ez volt a lényeg, hanem az, ami az interjúban
http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=d89435eb4elhangzott a „rendszerről”. éspedig az, hogy a rendszer rossz.
Egy eleve rossz globális rendszer, amely a legnagyobb globális visszaélés alapja lehet, egy kereszténynek pedig erre kell figyelnie.
exrefis írta:
A többire. Elöre bocsátom, hogy nem tartom a pénz/bankszektort fehérruhás szűzlánynak, de amit az összeesküvéshívők gondolnak az marhaság.
Idézem szabadon Orbánt:"Ha az ellenfeledet megölheted, akkor meg kell tenni."
A pénzvilág pedig ha üzletet tud csinálni, akkor fog is. Egy valamit biztosan lehet tudni róla, azt, hogy következetesen az érdekei szerint cselekszik és nem érzelmi alapon. Nem jótékonysági intézmény és nem gonosz.
Zákeusnak pedig semmi szüksége nem lett volna arra, hogy Jézus hívására lejöjjön a fáról, hiszen addigi életében nem tett semmi rosszat, csak következetesen az érdekei szerint cselekedett. Nevetgélhetett volna tovább a pénzszerető, Jézust gúnyoló farizeusokkal, üdvözülhetett volna Jézus nélkül is.
Hiszen egyszerre miért ne lehetne két úrnak szolgálni?
Istennek is és a mammonnak is....
Igaz? (vagy mégsem….?)
exrefis írta:
A honi jobboldal másik mellélövése: Folymatosan az IMF -t teszi a főgonosszá, aki ki akar fosztani minket. Az Eu és az IMF mindig együtt tárgyalnak az ilyen kölcsön ügyekben és a szakemberek tudják, hogy a kettő közül az IMF az engedékenyebb és az EU keményebb.
Az IMF és az EU pénzügy(EKB), mint kormányoktól „függetlenített” intézmények, csak részei, eszközei ugyanazon „rendszernek”, melynek (együtt) működését most nagyon szépen illusztráltad.
exrefis írta:
Azzal egyetértek, hogy minél kevésbbé szabad kiszolgáltatva lenni a pénzvilágnak és persze másnak is. De annak az egyetlen útja az ésszerű gazdálkodás és adósság mentesség. Tehát addig nagyon is egyetértek, hogy az államadósság az egyik legnagyobb problélma, mert a rossz adós mindig ki van szolgáltatva, a kölcsön adónak. Ez az egyéni életben is így van. A kiszolgáltatottságot tehát a profi gazdálkodással lehet csökkenteni, aminek eredménye az adósság felszámolása.
Namost tényszerűen az Orbánkormány éppen az ellenkezőjét tette és mostanra még jobban ki vagyunk szolgáltatva az adósságunk nem csókkent és eltűnt a magyán nyugdíj pénztári vagyon.
Ha a gyurcsány tette volna ezt, teli torokból hazaárulóznátok és szándékos nemzetvesztésről beszélnétek.
Profi gazdálkodás… Itt az szdsz „neolib profizmusára” gondolsz?
Továbbra sem értem, ha ilyen jól tudod, mit kellett volna tenniük, rájuk szavaztál, hatalomba segítetted őket, akkor miért reklamálsz, és miért Orbánra fújsz. Orbán abból és azzal főz, amit hagytatok neki.
A többi gondolatra röviden:
- nem csak a rossz adós van kiszolgáltatva. Az
ADÓS van kiszolgáltatva,
ha a kölcsönt nyújtónak korlátlan hatalma és befolyása van, és még az általa aláírt etikai kódexet sem hajlandó betartani. (ezt gondolom, csak elírtad)
- A magánnyugdíj pénztári vagyon nagyon helyesen visszakerült oda, ahonnan kivették, s ahonnan hiányzott.
- Kiszolgáltatva akkor lett igazán az ország amikor visszaszavaztátok az szdsz-t és az mszp-t.
- a „profi forgatókönyv” szerint a magyar gazdaságnak, s így az Orbán kormánynak már 2011-ben illett volna megbukni.
De az ország nem volt hajlandó lázongani, meg is kapta a magáét a „genetikailag alattvaló” magyar a ballib sajtó jeles honi és külföldi képviselőitől.
- Gyurcsány pedig (a nagy Gy-t azért adjuk meg neki, ennyi tisztelet még neki is jár) annak idején nem azt tette, amit most Orbán.
exrefis írta:
Az Euro nem fog bedőlni, mert az a pénzügyi köröknek is nagyon nagy veszteség lenne, viszont ennek a lebegtetésével akarják a birodalomban gondolkodók elérni a pénzügyi, katonai és politikai egységet, ami végeredményben a Római Biridalom feltámasztása lesz. Ezért idézett bank tanácsadód pontosan azoknak a szócsöve, akiktől valóban függetlenednünk kellene.
Euro:
Bedől – nemdől… meddő vita, van egy olyan érzésem, hamarosan megtudjuk.
Római birodalom:
A HGY háza táján ezt az elméletet tanítják? Mindent készpénznek veszel, amit NS ember kijelent és tanít?
A Római birodalmon Európát érted? Ha igen, miből vezeted le ezt az elméletet?
De ezt folytassuk inkább az új világrend topikban….