Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 44  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 08:38 
Bentlakó

({)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 10:14 
Bentlakó

Kedves Eeyore!
Eeyore írta:
Isten akarata mindaz, ami történik velük, az Úr az, aki a zsidókkal szívatja a világot?

Hogy azt hiszed a zsidókkal szivatva van a világ, az maga az antiszemitizmus.
Éppen fordítva:
1Móz 12,3. És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.
1Móz 18,18. Holott Ábrahám nagy és hatalmas néppé lesz; és benne megáldatnak a földnek minden nemzetségei.
1Móz 22,18. És megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei, mivelhogy engedtél az én beszédemnek.
1Móz 26,4. És megsokasítom a te magodat mint az ég csillagait, és a te magodnak adom mind ezeket a földeket: és megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei; 1Móz 28,14. És a te magod olyan lészen mint a földnek pora, és terjeszkedel nyugotra és keletre, északra és délre, és te benned és a te magodban áldatnak meg a föld minden nemzetségei.
Apcs 3,25. Ti vagytok a prófétáknak és a szövetségnek fiai, melyet Isten szerzett a mi atyáinkkal, mondván Ábrahámnak: És a te magodban megáldatnak a földnek nemzetségei mindnyájan.

Nyilvánvaló, hogy az antiszemitizmus és Isten igéje nem fér össze. Ezt az ellentmondást egyesek csak úgy tudják feloldani, hogy akit utálnak arra azt mondják, hogy azok nem is zsidók.
De látod, te kis huncut, nem rég még azt mondtad, hogy nem tudod az életükön látni az átok és áldás működését, aztán mégis látod. :) Lebuktál. :)
Ott van rajtuk az átok, (szétszóratás, pogromok, üldözés, kiszorítás, holokauszt) és az áldás is. Minden társadalomban a felső rétegben találjuk őket.
Idézet:
Isten helyezte a zsidókat mindenki fölé?
Nem helyezte, mindenki fölé, csak működnek rajtuk az ígérete, ahogy rajtad is működhetne, ha akarnád.
Idézet:
A bankok, a pénzvilág, a média élére, amellyel a háttérből irányítják a politikát?
Ezt ugyan előszeretettel fújják folyton, de ennyire nem jó a helyzetük.
Az ezt cáfoló tények:
1. A világ médiája inkább antiszemita, ha ők uralnák a sajtót, akkor ez nem lenne így.
2. Ha ők irányítanák a háttérből a politikát, akkor már pikk-pakkra megoldották volna a közelkeleti kérdést, a szentföld, Jeruzsálem és a Templomhegy státuszának kérdését. De ugye nem ez történik.

Idézet:
Ez nagyon fontos, mert eljöhet az a pont az életben, amikor valaki úgy érzi: bedőlt, elhitt valamit, átverték, megszívatták.
Bizony eljöhet a pont, amikor rájössz, hogy az antiszemita eszmékkel meg vagy szivatva.
Idézet:
Izrael egy ilyen csodálatos illúzió. Pont olyan, mintha. Mintha az Isten igazságot osztana, mintha beteljesítené az ígéreteit.
Tehát szerinted ez illúzió, vagyis nem Isten gyűjti össze oda a nemzsidókat, hanem valami egyéb ármány dolgozik és majd egyszer a valódi Isten helyettük odagyűjti a valódi zsidókat. Kik lennének azok vajon? :)
Idézet:
hogy közelről nézve ebből a csodás képből előtekeregnek a férgek; rothadó hullák bűzét árasztja,
Ezékiel szerint így meg a Izrael feltámadása, először a száraz csontk állnak össze, majd a hús és inak, majd a bőr és végüla a Szellemet is beléjük tölti. Hogy te mát a csontokon kéred számon a szellemet az a te ttévedésed. Ez a menetrend.
Idézet:
Biztos vagyok abban, hogy egyszer azok, akik ma még foggal-körömmel, csúfos szavakig is lesüllyedve védelmezik a világi zsidó állam isteni voltát, egyszer fölébrednek.
Kis korrekció: A zsidókon kívül senki nem védi foggal körömmel, max kiállnak mellettül és örülnek neki mert látják, benne az Ige bizonyságát. Foggal körömmel, bombával rakétával és szóban az antiszemiták támadják. És kedves, légy erős, neked kell felébredni. :)
üdv
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 12:01 
Bentlakó

Eeyore írta:
...

A harmadik: nem, nem hiszem, hogy az Úr bárkit is összegyűjt egy földterületre. Azt hiszem, amit Pál írt: Ábrahám, Izsák és Jákób utódai megtérnek. Ehhez nem kell összegyülekezniük sehol.

valaki írta:
Ez 36,28
Abban az országban fogtok lakni, amelyet őseiteknek adtam. Az én népem lesztek, én pedig Istenetek leszek.

----------------
Ez 37,11
Akkor ezt mondta nekem: Emberfia! Ez a sok csont Izráel egész háza, amely most ezt mondja: Elszáradtak a csontjaink, és elveszett a reménységünk, végünk van.
Ez 37,12
Azért prófétálj, és ezt mondd nekik: Így szól az én Uram, az ÚR: Én felnyitom sírjaitokat, és kihozlak sírjaitokból, én népem, és beviszlek benneteket Izráel földjére.
Ez 37,13
Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR, amikor felnyitom sírjaitokat, és kihozlak sírjaitokból, én népem!
Ez 37,14
Lelkemet adom belétek, életre keltek, és letelepítelek benneteket a saját földeteken. Akkor megtudjátok, hogy én, az ÚR, meg is teszem, amit megmondtam - így szól az ÚR.

SZÉGYELLJE MAGÁT, aki ilyet állít... karácsonyig!!! nem is, inkább HÚSVÉTIG!! :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 13:05 
Bentlakó

indulatok? merre?

itten kérem akadémikus vita folyik....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 14:47 
Aktív tag

Eeyore írta:
És mikor írta ezt Ezékiel? Amikor még fogságban voltak Babilonban.
Hol írnak összegyűjtésről azok a próféták, akik a hazamenetel után prófétáltak? És hol ír összegyűjtésről az Újszövetség?

Szerinted a fogság utánni öszegyűjtés után a nép Isten Lelkét is megkapta? Negtudták, hogy ki az Úr, vagyis felismerték a Messiást?
Sírjak is felnyíltak, megtörtént a feltámadás?
A két nép Izráel és Júda egyesült?
Fogadták a győztes Messiást?
És még lehetne sorolni....
Merthogy ezek is részei a próféciáknak.

Ha egy prófécia a fogság közben hangzott akkor az már nem érvényes?
Szimbolika az egész?
Merthogy itt olyan dolgokról van szó, melyet a babiloni fogságból való hazatéréssel nem lehet magyarázni.

Vannak próféciák a babiloni hazatérésről is, de a próféták nem láttak volna tovább?
Így prófétálták meg Jézus eljövetelét is, az elsőt is és a másodikat is.
A feltámadást .
A béke uralmat stb.

Újszöv. Róm.11 Izráel ígérete.(de erről már volt szó).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 17:09 
Bentlakó

Riport a cionista telepesekkel:

Idézet:
"Itt soha nem volt szuverén államhatalom, tehát jogi értelemben nem lehet arról szó, hogy mi ezt egy másik országtól vettük volna el" - mondja Perry. Tény, hogy az 1948 és 1967 közötti jordán fennhatóságot a világ nem ismerte el. Perry szerint a palesztinok követelése sem megalapozott - annak ellenére, hogy itt élnek időtlen idők óta -, mert szerinte nincs olyan, hogy a többi arabtól világosan elkülönülő palesztin nemzet, legfeljebb palesztin nemzeti mozgalom. Nem tagadja, hogy valamekkora jogot ők is formálhatnak a területre, de úgy érzi, a zsidók követelése jóval megalapozottabb, hiszen szoros és jól dokumentált kapcsolatot ápolnak a földdel évezredek óta.

"Ez persze nem jelenti azt, hogy mi bármit megengedhetünk magunknak" - teszi hozzá, és leszögezi, hogy "ha tudnám, hogy az a föld, amire ez a ház épült, egy palesztin család magántulajdona, akkor elmennék innen." Csakhogy Perry a többi telepessel együtt azt vallja, hogy Ciszjordánia, akármennyi palesztin él is ott, csak elhanyagolható részben magánterület, mert az 1858-as török birodalmi földtörvény értelmében a terület 92 százaléka az államé, az állam pedig éppen Izrael.

Perry azt megérti, hogy a palesztinok felháborodnak, ha Izrael kisajátítja a földet, ahol a házaik meg az olajfáik vannak, hogy aztán zsidó telepek létesüljenek rajta. De mégsem gondolja, hogy ez igazságtalanság, hiszen szerinte a föld jogilag nem a palesztinoké. "Legfeljebb bérlők ők, nem tulajdonosok" - mondja. (A megszállt területek adminisztrációjáért felelős izraeli hatóság 2008-ban elismerte, hogy az izraeli telepek harmada palesztin magánterületre épült, amit a katonaság eredetileg biztonsági okokból sajátított ki. Az izraeli kormány hivatalos álláspontja megegyezik Perryével - a szerk.)

Perry visszafogott. Cionista meggyőződése vezérli, amit alaposan körülbástyázott jogi és történelmi érvekkel. A 24 éves Jonatán viszont, aki szintén Efratban lakik és villamosmérnöknek tanul, nem csűri-csavarja a paragrafusokat. "Ez a föld a Biblia szerint a miénk, és kész" - szögezi le. Ő még azzal sem ért egyet, hogy léteznének palesztinok. Szerinte az itteni arabok egyiptomiak és jordániaiak, és akkor kellett volna elmenniük, amikor a zsidók megérkeztek. Siet hozzátenni, hogy "most már maradhatnak, de csak akkor, ha elfogadják, hogy Izrael egy demokratikus és zsidó állam".

http://www.origo.hu/nagyvilag/20090128- ... ekrol.html

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 17:14 
Aktív tag

Eeyore írta:
Literaty írta:
Szerinted a fogság utánni öszegyűjtés után a nép Isten Lelkét is megkapta? Negtudták, hogy ki az Úr, vagyis felismerték a Messiást?
A két nép Izráel és Júda egyesült?

Ha egy prófécia a fogság közben hangzott akkor az már nem érvényes?
Szimbolika az egész?
Merthogy itt olyan dolgokról van szó, melyet a babiloni fogságból való hazatéréssel nem lehet magyarázni.

Vannak próféciák a babiloni hazatérésről is, de a próféták nem láttak volna tovább?
Így prófétálták meg Jézus eljövetelét is, az elsőt is és a másodikat is.
A feltámadást .
A béke uralmat stb.

Újszöv. Róm.11 Izráel ígérete.(de erről már volt szó).

Szerinted a második vh. utáni összegyűjtés után a nép Isten Lelkét is megkapta? Megtudták, hogy ki az Úr, vagyis felismerték a Messiást?
A két nép, Izrael és Júda egyesült?

Ha egy prófécia a fogság közben hangzott akkor az nem szólt azoknak, akiknek szólt?
Szimbolika volt az egész?
Merthogy itt olyan dolgokról van szó, melyet a babiloni fogságból való hazatéréssel is lehet magyarázni.
Tudod, eljött a Messiás, kiöntetett a Szent Szellem, a népből nagyon sokan üdvösségre jutottak, felismerték a Messiást, szellemileg feltámadtak.

Igen ilyen szimbolikus értelmezés is létezik(Origenesz adta ennek az alapját).
Persze akkor egy sor dolgot így kéne érteni ami szószerint teljesedett be.
Így értelmezik az ortodox zsidók is az Ésaiás 53- at.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 20:12 
Aktív tag

Na, még egyszer:

Ez 34,25
Szövetséget kötök velük, hogy békéjük legyen: kipusztítom az országból a vadállatokat, biztonságban lakhatnak majd a pusztában, és az erdőkben is alhatnak.
 Ez.37,26  Hós.2,20

Ez 34,26
Áldást adok nekik hegyem körül, esőt adok idejében: áldásos esők lesznek.
 3Móz.26,4

Ez 34,27
A mező fája megadja gyümölcsét, a föld is megadja termését, biztonságban élnek földjükön. Majd megtudják, hogy én vagyok az ÚR, amikor darabokra töröm igájukat, és kiszabadítom őket azok kezéből, akiket szolgálnak.

Ez 34,28
Nem esnek többé zsákmányul a népeknek, és nem falják fel őket a vadállatok, hanem biztonságban lakhatnak, mert senki sem rémítgeti őket.
 Ez.30,10

Ez 34,29
Híres ültetvényt sarjasztok nekik, nem hal éhen többé senki az országban, és nem kell tűrniük többé a népek gyalázkodását.
 Ez.36,30

Ez 34,30
Akkor megtudják, hogy én, az ÚR, az ő Istenük, velük vagyok, és hogy ők, Izráel háza, az én népem - így szól az én Uram, az ÚR.

Ez 34,31
Mert ti az én juhaim, az én legelőm nyája vagytok. Emberek vagytok, én pedig Istenetek! - így szól az én Uram, az ÚR.

Ez 37,21
így beszélj hozzájuk: Ezt mondja az én Uram, az ÚR: Én kihozom Izráel fiait a népek közül, bárhová kerültek. Összegyűjtöm őket mindenfelől, és beviszem őket a saját földjükre.
Ez 37,22
Egy néppé teszem őket abban az országban, Izráel hegyein, és egy király fog uralkodni mindnyájuk fölött. Nem lesz többé két nép, és nem szakadnak soha többé két királyságra.

Ez mikor teljesedett be szószerint?
Tudtommal a nép elutasította a Messiást nemhogy uralkodott volna.
Idáig is rettentették őket, gyalázták őket a mai napig is.
A rómaiak alatt ezrek haltak éhen Jeruzsálem ostromában.
Ezeknek az ellenkezője van megírva mint ígéret.
Ez hogy teljesedett be szószerint kérdem mégegyszer?

Origenész pedig nagy keleti egyházatya volt(sok vitatott értelmezésével is), javaslom nézz utánna.
Hatalmas művei íródtak, sajna az utókor számára nem maradtak fenn a jelentősebbek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 22:01 
Bentlakó

Eeyore írta:
És miért is kellene nekem Origenészt tanulmányoznom?

Egy szempontból érdemes tanulmányozni. Állítólag nagyon eltökélt ember volt, hiszen kasztráltatta magát, nehogy nemi kísértésbe essen, ami elfordítja az igéktől.

Én nem szeretnék e téren példát venni róla... :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 22:26 
Aktív tag

Sípos Ete Álmos lelkipásztor előadása: Hány választott népe van Istennek?

http://www.bibliaszov.hu/index.php?open ... /allaspont
http://www.bibliaszov.hu/letolt/allaspontunk.doc

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 28., szerda 23:15 
Bentlakó

A Jánosból vett részletből ez a különbség fel sem tűnt eddig. Ez tényleg érdekes. Esetleg olvastál erről valahol?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 06:31 
Bentlakó

Eeyore írta:
Nem. Az előbb jutott eszembe. Idáig nekem sem tűnt fel. Ráadásul azért érdekes, mert csak pár ige választja el.
Meg egy jó fél nap, ami közben történt valami. :)
üdv
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 06:34 
Bentlakó

tulip írta:
Sípos Ete Álmos lelkipásztor előadása: Hány választott népe van Istennek?

http://www.bibliaszov.hu/index.php?open ... /allaspont
http://www.bibliaszov.hu/letolt/allaspontunk.doc

Azért kár volt írni nyolc oldalt, hogy a helyettesítési teológiát előrángassa az eretnekségek mélyságeiból.
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 09:40 
Aktív tag

rosta írta:
Eeyore írta:
És miért is kellene nekem Origenészt tanulmányoznom?

Egy szempontból érdemes tanulmányozni. Állítólag nagyon eltökélt ember volt, hiszen kasztráltatta magát, nehogy nemi kísértésbe essen, ami elfordítja az igéktől.

Én nem szeretnék e téren példát venni róla... :wink:

Nem kell példát venni, csak keresztyénként illik ismerni az egyházatyákat, legalábbis tudni róluk.
Az a fajta exegézis ami elszelemiesít éppen Origenészhez köthető java részt. Példát meg ezen az alapon senkitől sem kéne venni, Augustinus, Luther, Kálvin Zwingli életében is voltak ugyancsak kétes elemek.
Ettől még nem dobjuk őket.
Egyébként hatalmas tudós volt Origenész, a különféle ószövetségi szövegeket tekintve is. Egyedül álló műve, amit még soha senki nem ismételt meg a hexapla.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hexapla

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 10:09 
Bentlakó

Literaty írta:
Nem kell példát venni, csak keresztyénként illik ismerni az egyházatyákat, legalábbis tudni róluk.

Tudni tudok róla, no meg valamiket olvastam is róla, dehát ilyen az ember, hogy olyanok maradnak meg a fejében, hogy a marhája kasztráltatta magát, és nem ez a hatnyelvű könyv, és a vitái. Bár valami azért dereng.

Itt is megkérdezném, hogyha valaki úgy éli jámbor, és Istennek tetsző életét, hogy soha de soha nem hallott Origenészről és társairól, akkor ő kevésbé keresztényibb, mint aki állandóan azokat bújja?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra