Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 44  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 10:25 
Aktív tag

rosta írta:
Literaty írta:
Nem kell példát venni, csak keresztyénként illik ismerni az egyházatyákat, legalábbis tudni róluk.

Tudni tudok róla, no meg valamiket olvastam is róla, dehát ilyen az ember, hogy olyanok maradnak meg a fejében, hogy a marhája kasztráltatta magát, és nem ez a hatnyelvű könyv, és a vitái. Bár valami azért dereng.

Itt is megkérdezném, hogyha valaki úgy éli jámbor, és Istennek tetsző életét, hogy soha de soha nem hallott Origenészről és társairól, akkor ő kevésbé keresztényibb, mint aki állandóan azokat bújja?

Nem kell bújni én sem bújom. Nem erre utaltam.
A Bibliát kéne "bújnunk" :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 11:58 
Bentlakó

Ha jól tudom Izrael megszünt létezni a Babiloni fogságba vitel idején, akkor hogyan lehetséges, hogy Izrael egyesül Júdával?

Istennek rengeteg ígérete vonatkozik azokra, akik Krisztusban vannak.
Olyan Ószövetségi Igék, amik a zsidó népnek adattak.

Az Isten Országába belépők megelőzik az ígéretekben a zsidó népet, a zsidó nép csak később kaphatja meg ezeket, erre van ígéret.
:-)

Szóval én nem vetem el a helyettesítést, erről beszél a Róma 11.
kivágattak és beoltattak, hogy majd a halott szelíd ágak újra beoltassanak

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 12:56 
Bentlakó

pauler írta:
Ha jól tudom Izrael megszünt létezni a Babiloni fogságba vitel idején, akkor hogyan lehetséges, hogy Izrael egyesül Júdával?

Én sem értem például azt a mondatot, miszerint a mai Izrael államban képviselteti magát mind a 12 törzs. Ha jól tudom 10 törzsről semmit sem tudni, csak két törzs maradt meg. Akkor hogyan képviselik a már nem lévőket? Gondolom van erre magyarázat, erre lennék kíváncsi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:02 
Aktív tag

Az arabokról pontosan tudjuk hogy viszonyulnak Jézushoz. A többség elveti. A zsidók ugyanígy. Hogy veszi már az ki magát, hogy a modern Izrael állam kedvéért, mely semmibe veszi Krisztust, botránykő a számára, azzal egy magát keresztyénnek valló közösség, a Hit Gyülekezete lepaktál. Amikor valaki tagadja, hogy Isten választot népe a lelki Izrael, akik Ábrahámnak nem test hanem hit szerint a leszármazottai, akkor ilyen tévedésekbe esnek:

http://hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=68209

Nem véletlenül hangzott el a tanítás ez ellen. Izreal lakosainak is Jézusra van szükségük, s nem arra, hogy fejet, térdet hajtsunk előttük, hogy áldjanak, s ne átkozzanak minket. A lelki Izrael ne hajbókoljon a testi Izraelnek! Akárhonnan származzanak is, akárkik is alkotják a testit.
A cikk nemes egyszerűséggel antiszemitának bélyegzi azt aki hisz a helyettesítési teológiában. Én nem hiszek benne. A testi Izrael ugyanis soha sem volt Isten választott népe, az mindig a lelki Izrael volt. A 40 éves pusztai vándorlás oka is az volt, hogy a testiek elhulljanak. (Lásd pl. István vértanú beszédét és Zsid3-at.) Jézus maga mondta: Sok bélpoklos volt Izraelben, de egy sem gyógyult meg, csak a szíriai Naámán. A moábita Ruth azonnal befogadásra került hitéért, holott testileg még tizedik fokú leszármazottja se számláltathatott volna az Úr gyülekezetéhez. A test körülmetélése semmi volt Isten előtt mindig is, Ő a szívet vizsgálta mindenkor! S a kőszívet egyedül Isten képes hússzívre cserélni... Illés idején Isten 7000 lelket hagyott meg a testi Izraelből, akik nem hajoltak meg a Baálnak...

Ha exrefis csak így mocskolódni tud, eretnekség mélységeinek nevezi a lelki Izraelt, akkor egy végleges kizárást javasolnék...Mondjuk fm ennél kevesebbért lett elküldve... Ha ez nem megy, akkor javaslom a fórum megszüntetését, vagy a református jelző törlését... Mert ez nem játék, ami itt folyik az a reformátusság szisztematikus bomlasztása!

Ki akarja a zsidók vesztét, akik Krisztusba szeretné őket beoltani, vagy akik beléjük oltódna...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2009. jan. 29., csütörtök 15:13-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:03 
Bentlakó

Eeyore írta:
Talán erre az igére hivatkoznak:
Jel 21:12: És nagy és magas kőfala vala, tizenkét kapuja, és a kapukon tizenkét angyal, és felírott nevek, a melyek az Izráel fiai tizenkét törzsének nevei
De hát ez nem a mostani, földi helyzet.
És egyébként, ha két törzs maradt meg - ki az, aki Benjámin törzséből való? Én ilyenekről még nem hallottam, Pál óta.

Júda PLUSZ Benjamin és Simeon alkották a "Júdai Királyságot"

ez egy viszonylag egyszerű válasz a "teljesen felesleges" kérdésedre (ugyebár mit firtatjuk Benjamint, mikor ugyebár a kazárok...)

kicsit BONYOLULTABB válasz pedig itt található:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_Lost_Tribes

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:08 
Bentlakó

tulip írta:
... Ha ez nem megy, akkor javaslom a fórum megszüntetését, vagy a református jelző törlését... Mert ez nem játék, ami itt folyik az a reformátusság szisztemetikus bomlasztása!

én meg akkor javasolnék egy teológiai boxmeccset, mondjuk a Vasas Sportcsarnokban, ahol eldöntitek, hogy a

http://reformatus.hu/

vagy pedig a

http://www.reformatus.net/

az "igaz református vallás"

aztán UTÁNA lehet a másik felet módszeresen kiátkozni....

ahogy már Salamon rájött: nincs új a nap alatt...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:15 
Aktív tag

rosta írta:
pauler írta:

Én sem értem például azt a mondatot, miszerint a mai Izrael államban képviselteti magát mind a 12 törzs. Ha jól tudom 10 törzsről semmit sem tudni, csak két törzs maradt meg. Akkor hogyan képviselik a már nem lévőket? Gondolom van erre magyarázat, erre lennék kíváncsi.

Éppen ez igazolja azt, hogy eme prófécia a babiloni hazatéréssel még nem teljesedett be:

Ez 37,21
így beszélj hozzájuk: Ezt mondja az én Uram, az ÚR: Én kihozom Izráel fiait a népek közül, bárhová kerültek. Összegyűjtöm őket mindenfelől, és beviszem őket a saját földjükre.
Ez 37,22
Egy néppé teszem őket abban az országban, Izráel hegyein, és egy király fog uralkodni mindnyájuk fölött. Nem lesz többé két nép, és nem szakadnak soha többé két királyságra.

A mostani helyzetre nézve:
Elkezdődött a beteljesedés, de ez még nem az amiről az Ige beszél, vagyis messze nem teljes egészében.
Isten ma gyűjti a száraz csontokat.
Izráel világi állam, minden erényével, hibáival, bűneivel.
A csontokban nincs élet.
Amikor lesz bennük élet, felismerik a Messiást, megvallják a bűneiket, Isten velük is megköti azt a szövetséget ami már a miénk az lesz a beteljesülés.

Tehát a mai állapot nem jelentheti egy állam mindennemű kritikátlan elfogadást. Az ószövetségben sem volt így, hiába ők voltak egyedül Isten népe. A próféták ezért is voltak, mert amit az állam tett attól még nem volt minden helyeselhető, mert Isten foglalkozott a népel nemzeti szinten is.
Inkább az üdvtörténeti jelentősége nagy ennek ma.

Ez követően amikor Krisztus megjelenik nem két(lefalazott) népről beszélünk(zsidók és pogányok), hanem egyről(a szolgálati különbségek, és a föld ígérete ettől még igazak lehetnek, de nem mint valami felsőbbrendűség), erről beszél Pál is, hogy ez a válaszfal leomlott. Visszaoltatnak oda ahonnén kitörettek, de a pogányokal együtt, vagyis minden nemzet egy tőhöz tartozik.
Akik pedig elhunytak addigra, vagy az Úr megérkezésekor elragadtatnak(akár zsidó, akár pogány) azok szolgálata is más lesz, de ugyanabban a tőben.

Most is így van részlegesen, ha egy zsidó megtér akkor Krisztus testének a részévé válik, az Eklézsia(szellemi. lelki egyház) tagja mindenkivel együtt aki Krisztust urának vallja, nemzettől függetlenül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:20 
Aktív tag

net2rist írta:
tulip írta:
... Ha ez nem megy, akkor javaslom a fórum megszüntetését, vagy a református jelző törlését... Mert ez nem játék, ami itt folyik az a reformátusság szisztemetikus bomlasztása!

én meg akkor javasolnék egy teológiai boxmeccset, mondjuk a Vasas Sportcsarnokban, ahol eldöntitek, hogy a

http://reformatus.hu/

vagy pedig a

http://www.reformatus.net/

az "igaz református vallás"

aztán UTÁNA lehet a másik felet módszeresen kiátkozni....

ahogy már Salamon rájött: nincs új a nap alatt...

Ez már a bomlasztás hatása... Ez folyik minden szinten, s hozzád hasonló felelőtlen fórumozgatók aktív kihasználásával... Egy másik BSZ-es cikk éppen ezt taglalja:

http://www.bibliaszov.hu/index.php?open ... /tanulmany
http://www.bibliaszov.hu/letolt/tanulmany1.pdf

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:24 
Aktív tag

Idézet:
Talán erre az igére hivatkoznak:
Jel 21:12: És nagy és magas kőfala vala, tizenkét kapuja, és a kapukon tizenkét angyal, és felírott nevek, a melyek az Izráel fiai tizenkét törzsének nevei
De hát ez nem a mostani, földi helyzet.

Jogos. Ez nem az. Ez mégcsak nem is az amiről mint ígéret van szó az ószövetségi prófétáknal, vagy a róm.11-ben.

Az új ég új föld. Nem a mai kozmosz(jel.21,1). Ez teljesen más.
Ekkor nem lesz sem Izráel sem más állam stb.
Ez az örök szent Város az abszolut végcél amely bizonyára hordozza majd az ősi szent emlékeket, de ez már nem Izráel helyreállításának az ígérete.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:27 
Bentlakó

reformatus.net oldalról idézném a következőket:

"A mi egyházunk nem tökéletes egyház – mert ilyen egyház nincs a földön –, de őszintén törekszünk az Ige hűséges hirdetésére és arra, hogy az egyház életének minden területét a Szentírás normái szerint folyamatosan felülvizsgáljuk."

"Ugyanakkor nem fogadjuk el a római katolikus, a görögkeleti tanításokat és minden más szektát, amely nem vallja, hogy az üdvösség egyedül kegyelemből van, egyedül hit által, egyedül Krisztusban. Továbbá elutasítjuk a karizmatikus mozgalmat is, mivel arminiánus, misztikus és hamis az istentiszteletről való felfogása."

régi tesztkérdésem: "oké, nem ti vagytok az egyedül üdvözítő egyház.... rendben.... elhiszem.... akkor lennél szíves legalább MÉG EGY olyan közösséget mondani, ahol nem eretnekek vagy alsóbbrendű keresztények vannak?!?!"

(ezt feltettem már pár közösségben, kaptam is hümmögést rendesen)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:39 
Aktív tag

Tulip!
Lehet, hogy sokmindenben igazad van, de e jelenlegi fórum a Magyarországi Református Egyház fóruma.
Te ugyanúgy nem vagy ennek az egyháznak tagja mint ahogy azok sem akik kizárását követeled.
A saját felekezetetek fórumán, ha van ilyen ez jogosabb lenne(de még ott sem biztos, ha nem vagy ezzel megbízva).
Ugyanannyit ér a véleményed mint itt a fórumon bárki másé.
Nem kéne bírói székbe ülnöd, amikor nem ott a helyed.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:50 
Bentlakó

Eeyore írta:
net2rist írta:

Ezt légyszi fordítsd le, nem tudom elolvasni. Ennyi szellemi teljesítménnyel te is beszállhatnál - akadémikusi magaslataidból - a háromlábú kutyák vitájába.

Én sem tudom elolvasni, de mintha azt látnám, hogy mindenféle országból számolnak a törzsekkel, csak az orosz térséggel nem. :?

Egyáltalán nem értem, hogy ezt az egész vitát miért nem oldják meg a vitapartnereink a legegyszerűbb, leghétköznapibb módon. Ha az askenázik, és szafárdok közös népből származnak, akkor nyilván genetikai vizsgálatok százai készültek ennek bizonyítására. Ha már egy apasági perhez készül genetikai vizsgálat, akkor egy ilyen kardinális kérdéshez nyilván ezer és ezer vizsgálat készült. Hol vannak ezek a tudományos, elfogulatlan vizsgálatok? Kérem linkeljenek be vagy tíz elfogulatlan forrásból származó bizonyítékot. Gondolom, ha a google-ban rákeresnek tízezerszámra lesznek ilyen eredmények.

Jelenleg a vitapartnereink egy azaz egy, származásilag zsidó, tehát nem elfogulatlan prof genetikai vizsgálatát közölték le, miszerint az askenázik genetikailag nem azonosak a szafárdokkal. A fejtegetéseit, hogy ennek ellenére mégis rokonok szerintem nem valami nagy bizonyíték.

Kérném Exrefis, Literaty, Net2risk urakat, hogy öntség ide az elfogulatlan laboratóriumok kutatásának, vizsgálatának eredményeinek sokaságát, merthát miért vitatkozzunk feleslegesen, ha bőségesen vannak ilyen bizonyítékok?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 15:57 
Bentlakó

Kedves Tulip!

Értjük, hogy bizonyos állásfoglalásokkal nem értesz egyet. Szerintem ezt meg lehet vitatni análkül is, hogy a topc témájától teljességgel eltérjünk. A Református Egyház ügyét a megfelelő rovatban, és topic-ban ki lehet tárgyalni, ott kellene inkább az ezzel kapcsolatos problémákat megvitatni.

Úgy látom jelen topic témájához magvas gondolataid vannak. Szerintem az lenne a jó, ha ezeket mindenféle más gondolatok, és minősítések nélkül, a tényekre szorítkozva leírnád.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 19:06 
Aktív tag

Idézet:
Kérném Exrefis, Literaty, Net2risk urakat, hogy öntség ide az elfogulatlan laboratóriumok kutatásának, vizsgálatának eredményeinek sokaságát, merthát miért vitatkozzunk feleslegesen, ha bőségesen vannak ilyen bizonyítékok?

A magam részéről nem öntözök. Nem is igen zavar a kérdés.
Mivel egy elméletet ami szintén nincs bizonyítva(mármint a jelenlegi zsidók nem is azok) nem akarom lebombázni. Aki ezt vallja annak úgyis van egy receptje a cáfolatra, ill. talál egy kedvenc személyt aki mindent tud erről a kérdésről(pl. Freedman, akiről már rég bebizonyosodott nemegy kérdésben a pontatlanság). A többi történész, genetikus meg úgyis csak elfogult cionista.

Ami az askenázi kérdést illeti, ill. a Kazár gyökeret, ez egy tipikus összekapcsolási elmélet.
Mivel volt egy időszak a Kazároknál, amikor a fejedelmek felvették a judeista vallást,(meg a pogányt és a muszlimot is) ebből még nem következik a világban élő több millió zsidó kazár gyökere.
A magyaroknak is van ennyi kazár gyökere, együtt éltek, harcoltak egy ideig a honfoglalás előtt.
Ettől még a magyar nem kazár.

http://www.kislexikon.hu/kazarok.html

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kaz%C3%A1rok

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_nép_kialakulása

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 29., csütörtök 21:47 
Aktív tag

Eeyore írta:
Az a baj, hogy én mindenképpen ki vagyok akadva. Mert két variáció lehetséges.
a.) eset: a hiteseknek van igaza, minden úgy van, amit ők tanítanak. Ekkor azzal szembesülök, hogy gyakorlatilag semmit sem lehet komolyan venni az igéből, mindent át kell értelmezni az ő tanításaik szerint. Ekkor azzal kerülök szembe, hogy Isten egyáltalán nem olyan, mint amilyennek eddig megismertem, és mindaz, amit idáig tudtam, illúzió volt, átverés.
b.) eset: az a rengeteg érv, amit idáig felsoroltunk, igaz, és eretnekség ez a fajta Izrael-kép. Akkor viszont azon vagyok felháborodva, hogy Isten, aki bölcsességet ígért az Ő híveinek - miért nem ad? Hiszen a föld keresztényeinek nagy része ebben a tanításban hisz.

Kedves Eeyore!
A történelmi prot. igemagyarázat sem egységes.
Nem HGY-is dolog ez.(Én sem az vagyok)
Mivel Édespám református lelkész volt(nyugdíjazásáig) alkalmam volt igen sok könyvet,református teológiai jegyzetet olvasni.
Köztük, kéziratként a teológián sokszorosított jegyzeteket is, köztük Ethelbert Stauffer-ét is.
Akinek az Írásmagyarázata a témánkal kapcsolatban nagyon közel van ahhoz amit felytegettem.
Tudtommal a ref. egyháznak nincs erre vonatkozó tantétele. Széles a spektrum.
Talán így is van jó. Sokan ott tévednek, hogy az eszkatalógiából hivatalos dogmát csinálnak és mindenkinek kötelező így látni.

Az más kérdés, hogy lebontva a jelenlegi helyzetre az üdvtörténetet, vagy az eszkatalógiát milyen következtetésekre jut az ember.

A "nem igen zavar" jelző az előbbi írásomra vonatkozólag nem azt jelzi, hogy nem is érdekel, de arra a felszólításra nem akarnék száz igazolást hozni, hogy nem elég az idehozott kutató(mert nektek nem hiteles, pedig az egyiket a Nathional Geographic-ből idéztem, ez elég tekintélyes lap nem? http://www.geographic.hu/index.php/foto ... pi&id=6417), hanem öntsem a kutatók tömegét akik igazolnak.
Ket linket idetettem, ez nem elég. Bizonyítsam százával. No ez így nem megy.
Doktorálni meg nem akarok a témából :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra