JennyT írta:
Nekem is van amerikais sztorim. ...
Kedves Jenny!
A sztori biztosan igaz, csak abszolut nem jellemző. Ugyanis az amerikai középosztály(2 autó, nagy ház) működteti ezt a rendszert és vidáman el van jellemzően több gyerekkel, náluk nem gond a népszaporulat. Az adott esetet a sajád döntésük és nem az anyagi kényszer szülte.
Egy ismerős ismerőse szintén középosztálybeli család is panaszkodott, hogy havi 500$ eü biztosítást kell a család után fizetni. Nem kell hasra esni ettől, az ottani jövedelmeket figyelembe véve. Egy hátast akkor dobtam, amikor kiszámoltam, és az jött ki hogy én(mi) itt, Magyarországon, most több eü járulékot fizetek ennél és ezért a mi kis fapados egészségügyünket vehetem igénybe.
Egyébként egy 200e Ft bruttó jövedelem után kb. 166$-nyi eü járulékot fizet ma egy magyar család. Szóval, nem az USA eü rendszere szorul reformra, hanem, a miénk.
Idézet:
És szintén USA sztori, egy ottani ref. püspöktől: karambolozott, és a kiérkező mentősnek nem az volt az első kérdése, hogy mi fáj, hanem hogy milyen biztosítása van, és ez alapján a jobb, vagy a rosszabb kórházba vihetik
Hát igen, itt nem kérdeznek ilyet, hanem egyből viszik a rosszabbik korházba, mert itt csak ilyen van. Most akkor kit kell sajnálni?
Idézet:
Egyébként azt gondolom, hogy valami differenciálás kéne. Mert az azért mégis felháborító, hogy aki szétbagózza a tüdejét ÖNKÉNT, annak is ugyanúgy ingyé' jár a gyógyítás, mint annak, aki önhibáján kívül betegedett meg.
Bingoooo!
Erre kell a biztosítási rendszer, és hogy ne alakuljon ki monopolhelyzet, azért több biztosítós rendszer.
Idézet:
De hogy nagymamám azért fizessen többet, mert nyilván nincs már olyan egészségi állapotban, mint egy fitt 20 éves... na ezt arcátlan és felháborító dolognak tartom.
Az is lenne, de ilyen nincs sehol és nem is akar senki ilyet, csak valakik ezzel ijesztgetik a jónépet. Ráadásul ezt roppent egyszerű kivédeni. Bele kell írni egy mondatot a vonatkozó törvénybe.
üdv
ex