kavics írta:
Köszönöm a véleményed, igaz ez csak egy gesztus, semmi anyagi segítség, de mondhattam volna azt is, hogy húzz el, senki se kiváncsi a te véleményedre, itt létedre.
Tudom érted amit írtam és nem veszed személyeskedésnek.
Szeretettel:
Péter
---------------
Kedves kavics!
Úgy gondolom, hogy az amúgy frappáns példád egyáltalán nem volt szerencsés. Akkor lenne az, ha senki sem gondolkodna így, de ettől sajnos elégé messze vagyunk.
admin
---------------
Értem a hasonlatot, persze.
Annyit azért hozzátennék, hogy a magyar igazolvány fényében kicsit furán hat a vád, hogy oly' elutasítóak lennénk ideát, de azt is megértem, hogy gesztusból soha nem lenne elég.... és pont ez a baj. Hogy akármilyen olcsó tartalom nélküli, gesztusra vevők az emberek. Az állapolgárság persze jól hangzik, de hogy mit is jelent az mindenkinek a saját fejében dől el. Állítom neked, hogy sokan úgy váltották ki a magyarigazolványt, hogy soha nem fogják használni és nem is fogják tudni hogy gyakorlatban mire jó. Nem is ezért tették persze, hanem érzelmi okból, ami nem baj, csak ez utat nyit az olcsó populizmusnak.
Anno az egyik legkomolyabb fenntartásom pont az volt, hogy nem volt tisztességes törvényi háttere annak az elképzelésnek, hogy minden határon túli magyar állampolgár lehessen. Egyszerűen a tövényi szabályozás nem erre volt kitalálva és az összes párt csak ímmel-ámmal, próba és vészforgatókönyvekkel, meg homályos tervezetekkel állt elő, semmi konkrétummal. Biankó csekket, "SZERZŐDÉS" fejlécű üres lapot nem írok alá, gesztus ide vagy oda. Szerintem ez érthető a határ mindkét oldalán.
Üdv,
Blue