Csermely Péter: Huhogás – Tiranai lepel
2007. május 18. 11:00
MNO
Drága Albán Úr, az nem járja, hogy a rendőrök felé uszít most minden újság, és még a sajtó is. Így nem tudnak rendesen nyomozni, ha őket piszkálja az összes. Kérem, a rendőr, az rendőr. A rend őre, amint a neve is jelenti. Ezért sem szabadna direkt megvádolni őket, mert megbántódnak, aztán nem vigyáznak a rendre, ami országos ügy. Drámakomikus, ami itt folyik. És még az Újpesti Dózsától is levontak három pontot a Kósa Lajos érdekei végett. Hogy a Debrecen győzzön. Üzenem a Kósa Úrnak, hogy tanuljon meg számolni, nagy Fideszes létére. Mert már anélkül is megnyerték a bajnokságot, hogy beárulták a Dózsát. Hogy huhogott a szurkoló a lelátón arra a Fideszes debreceni négerre. Kedves Albán Úr, a szurkoló az már csak ilyen, van úgy, hogy huhog, de van úgy is, hogy nem. Most éppen huhogott némelyikük. De kérdezem én, hát mit csináljon? Ciripeljen vagy kukorékoljon? Akkor meg az lenne a baj. Levontak három pontot a Dózsától, mert a drukker nem állt ott némán. Árulja el nekem, tisztelt Albán Úr, egyáltalán szabad még a Debrecen ellen szurkolni? Vagy már az is tilos ebben a Fideszköztársaságban? Aki nem szereti a Fideszes focistát, attól levonják a pontot? Pedig kellett volna az a három pont a Dózsának, mert mindig egész télen úgy van, hogy ő a bajnok, aztán a végén nem ő lesz, akárhogy is számoljuk. És akkor még csodálkozik az egész sajtó, hogy a rendőrök nem boldogok. De attól, hogy szomorúak a pontlevonás miatt, még nem bűnöznek rögtön, ahogy a Fidesz sugalmazza. Nézni kell figyelmesen a hírt. Szerintem az a rendőr sem lopott abban az OTP-s bankban. Azt írják, hogy elküldték, hogy számolja meg a pénzt. És kevesebb jött ki neki. És akkor már lopott? Kérem, Albán Úr, nem mindegyik rendőr matematikus is egyben, lehet, hogy csak rosszul számolta meg. Az is lehet, hogy a bankrabló annyival többet tett el. Meg az is lehet, hogy a bankos mondott többet, hogy jól járjon. Mert a rendőr nem lop, sőt, éppen ő kergeti el a tolvajokat. Azt persze nem köszönik meg, hogy szitává lőtték az gazembert, aki lopni akart. Nem, Albán Úr, az természetes, de hogyha roszszul számlál pénzt a rendőr, akkor az mindjárt bűnügy lesz. Csak a Fidesznek jó, hogy mindenki a rendőrt szidja, hiszen az Orbán Úr bosszút akar állni, mert rendre meg fegyelemre nevelték ősszel a sok gyújtogató Fideszes tacskót. Jól is tették. Ezért van ez a hadjárat. Az a Fideszes nő is a része, aki kitalálta, hogy öt rendőrrel randevúzott, mikor nincs is öt rendőr egyszerre sehol. Egy szokott lenni, vagy néha kettő, azokat látom mindig hazafelé. De neki öt volt. Drága Albán Úr, én nem hiszem. Sok fiatal lány csinálja, hogy udvaroltat magának, aztán a végén meg van lepve. De a rendőr csak megvédi a nőket, nem illetlenkedik velük. Bonyolult ügy ez, mindig azt kell nézni, amikor a régi ókori ügyvédek kérdeznek a bíróságon, hogy mármint ez kinek az érdeke. Mert én úgy látom, hogy itt is a Fidesz érdeke van leplezve. Amíg a rendőr a Dózsa miatt búsong, vagy igaztalan vádak ellen védekezik, addig sem tud nyomozni az Orbán Úr bűnügyei nyomában. Tiszta sor, Albán Úr, ne mondja, hogy nincs igazam, csak használni kell az eszet.
|