Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 578 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2006. nov. 07., kedd 13:15 
Bentlakó

„Más evangélium…?
Hogyan?
Egy Biblia van. "

Szóval ezzel értek egyet, és az összes többivel is nagyjából.

Bár az tény, hogy többféleképpen lehet tanítani a Bibliát, de azért nyilván mindenkinek van egy saját értelmezése, amivel azt összeveti, különben mi szerint választana magának pl. gyülekezetet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 07., kedd 13:32 
Bentlakó

Jel 14,6 És láték más angyalt az ég közepén repülni, a kinél vala az örökkévaló evangyéliom, hogy a föld lakosainak hirdesse az evangyéliomot, és minden nemzetségnek és ágazatnak, és nyelvnek és népnek,

Jelenleg nem angyalokra van bízva az az örömhír, amit hirdetni kell.

Mk 14,9 Bizony mondom néktek: Valahol csak prédikálják ezt az evangyéliomot az egész világon, a mit ez az asszony cselekedett, azt is hirdetni fogják az ő emlékezetére.

Sőt még csak nem is ismerik:

1Pt 1,12 A kiknek megjelentetett, hogy nem magoknak, hanem nékünk szolgáltak azokkal, a melyeket most hirdetnek néktek azok, a kik prédikálták néktek az evangyéliomot az egekből küldött Szent Lélek által; a mikbe angyalok vágyakoznak betekinteni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 07., kedd 14:48 
Aktív tag

tavasz írta:
„Más evangélium…?
Hogyan?
Egy Biblia van. "

Szóval ezzel értek egyet, és az összes többivel is nagyjából.

Bár az tény, hogy többféleképpen lehet tanítani a Bibliát, de azért nyilván mindenkinek van egy saját értelmezése, amivel azt összeveti, különben mi szerint választana magának pl. gyülekezetet.

Kedves Tavasz

Az igaz amit írsz.

Akkor van gond ha JT tanításáról beszélünk, embereket vesznek rá hogy könyveket tanuljanak (házi biblia tanulás néven)

Igen a Biblia is szerepet kap mit bizonyító eszköz mégpedig egy elmélethez.

Ha ezt az elméletet megérted elfogadod már olvashatod a Bibliát csak megerősíti elméleted.
ha mégsem, jön a segítség és megmagyarázza az a személy akit te házadba beengedtél és bizalmat szavaztál neki.
Addig rutinos Jt nem is viszi gyülekezetbe vagy nem sűrűn.
(ne magadra értsd pl,) :)

Amint látod nem igazán a Bibliában hisz aki a könyvek tatalmát bemagolja.
Ez komoly mert szerepjátékban is gyakorolnak (már nem emlékszem hogy hívják)

Eljátsszák hogy jussanak be hozzád és hogy vegyenek rá hogy tanulj velük.

A kéréseid is felteszik és egy kidolgozott válasz alakíthatsz saját formádra.

Ezért furcsa neked mikor Jt-vel jövök mert én tudom mit Lucius saját véleménye és mit idéz.

Nem tud újat mondani. Ezt bizony az én koromban is így mondták szinte ugyan ezekkel a szavakkal.

Ezért nem mondhatom azt Lucius ezt nem jól gondolod, hiszen ezt nem ő gondolta ki, nem maga jött rá, tanították.

Tudom hogy elhiszi én is elhittem, de ez nem élő hit.
Ami legrosszabb teljesen más mint amit Isten Igéje mond.
Olyan mintha kiollózták volna és egész más gondolatot, mondatot alkotnának ugyan azzal a szavakkal.
Arról már nem is akarok szólni ha bekerül valaki mibe is kerül be.

Egy biztos nem szokványos gyülekezet amit talán te is ismersz.
Sajnos Lucius sem tudja milyen mert nincs is benne, csak sodródik velük.

Annak idején sok ilyen sodródó érdeklődő volt akivel úgy mond nem tudtunk mit kezdeni.
Vagy nem volt hajlandó lemondani bűneiről így nem lehetett JT, vagy nem fogadta el úgy a tanítás ahogy azt tanították.
És akadt olyan is akinek családtagja volt Jt de ő nem vállalta fel sem az anyagi, sem időben mért ráfordítást,.
A házról házra járás a saját pénztárcáját és idejét terheli. de statisztikát ettől függetlenül vezetni kell.
Ezt érdeklődőként kezdi és ebből mérik le mennyire mutatsz hajlandóságot a gyülekezetbe tartozáshoz.
Az is számít hogy mennyi könyvet rendelsz meg, ezt neked kell kifizetni így ha ingyen adod mint én tettem akkor saját pénztárcáddal állod a gyülekezet felé.
Mivel ezt sokan nem tudják állni így áthárítják az érdeklődőkre.
Az viszont már nekem is új hogy ősrégi agyon olvasott őrtornyokat is árusítanak ami már gyakorlatilag olvashatatlan (arról nem beszélve hogy már rég érvényét vesztette náluk is, mert halkan mást tanítanak)

Ha megnézed a buzgóságot (a teljesítményt) hogy mennyire mennek és terjesztenek akkor láthatod hogy ez anyagilag is nagyon megéri valakiknek.

Ingyenes könyvterjesztők, ingyenes munkaerő. (a módszer is teljesen ugyan az)
Kénytelen voltam egyszer egy menedzser képzőn részt venni szörnyen kellemetlen volt a hasonlóság.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 07., kedd 15:38 
Bentlakó

"Igen a Biblia is szerepet kap mit bizonyító eszköz mégpedig egy elmélethez. ...
Ha ezt az elméletet megérted elfogadod már olvashatod a Bibliát csak megerősíti elméleted. ...
Addig rutinos Jt nem is viszi gyülekezetbe vagy nem sűrűn. ...

Ezért furcsa neked mikor Jt-vel jövök mert én tudom mit Lucius saját véleménye és mit idéz."

Ezzel nem tudok egyetérteni, mert az én gondolataim hasonlóak, pedig nem hallgattam JT elméleteket.

Nekem nem úgy tűnik Lucius, mint aki nem lenne képes az önálló gondolkodásra...

az összes többi dolog, amit említesz külsőség (egyébként nem vagyok JT "szimpatizáns", és úgy általában nem vagyok híve a dogmáknak, ezért azt hiszem sosem fogok 1 felekezethez sem tartozni)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 01:12 

Tiv írta:
....
Ezért nem mondhatom azt Lucius ezt nem jól gondolod, hiszen ezt nem ő gondolta ki, nem maga jött rá, tanították.

Tudom hogy elhiszi én is elhittem, de ez nem élő hit.
Ami legrosszabb teljesen más mint amit Isten Igéje mond.
Olyan mintha kiollózták volna és egész más gondolatot, mondatot alkotnának ugyan azzal a szavakkal.
Arról már nem is akarok szólni ha bekerül valaki mibe is kerül be.

Egy biztos nem szokványos gyülekezet amit talán te is ismersz.
Sajnos Lucius sem tudja milyen mert nincs is benne, csak sodródik velük.

Pár gondolattal ehhez.
Elsősorban közlöm, hogy nem haragszom. Véleményt alkottál, amihez jogod van. :) Tehát kérlek úgy is tekints soraimra. Hogy az ne legyen köztünk szakadék.
Ahogy mondtam jogod van, de vajon kellő alapossággal?
Pusztán azért mert elismerem, hogy J.T. folytatok könyvtanulmányozást. és több dologban osztom a véleményüket.
Ennyierővel nevezhetnél Sátánistának is, mert olvastam az ő könyvét is. Vagy Mormon hitűnek, mert az is itt virit a polcon. Mondjuk nem énklem, 'Hare Krisna..' de belenéztem a krisnatudatú vallásba is stb... ezek alapján mindegyik lehetnék. :)

Számomra a Biblia a fontos, és annak intő sorai pl. Péld 17:14, Ezért mondom, hogy nem célom a meggyőzés. Préd 3:7-ben közölt intelmeket szemelött tartani.

Mert akármilyen finoman is fogalmaztál, azért csak sikerült némi degragot belevinned. És biztos vagyok benne, hogy mégcsak szándékodban sem állt. Mert inkább tulajdonítom az öszinteségednek....

De, mondok egy dolgot, és érdemes azon elgondolkodni. függetlenül a vallástól.
Amikor beszélsz, nem a szüleidtől tanult szavakat mondod? alkotsz ugyan új fogalmakat, és hozzá szót, de jelenlegi szókincsednek, ezrelékét teszi az ki. Amikor ide írsz, nem az iskolából elsajátított betüket veted gondolatod mértékében, képrenyőre?
Ha ennek alapján azt mondanám, hogy se beszélni, se írni nem tudsz. Mert mindent mástól tanultál. Akkor igazat mondanék-e? :)

piramisokat találsz az egész földön, szanaszét, és még gizainál is nagyobb is előfordul. Amerika, Egyiptom, két külön hely. mégis piramisokat épitenek. Egyetlen oka van ennek. hogy a piramis alakja épitészetileg ezt teszi lehetővé, amikor valami nagyott akarnak építeni.
Ahogy egyiptomban a csillagokhoz igazitották, úgy amerikában is.
A kérdés, hogy ki tanult kitől?
ezzel csak azt akarom mondani, és az egész hozzászólásom erre az egyetlen gondolatra építettem. Vannak saját gondolataim. Megtudom azokat úgy vizsgálni, hogy egyetlen befolyást hagyjak meg. Az pedig A Biblia.

Mondom nem titok, hogy J.T. tanait osztom. De, nem azért mert a x. Józsi olyan szuggesztív, meg kijárta a hirnők iskolákat stb. Hanem azért, mert időm ahogy engedi, azon felvetéseknek amiket előadnak utánanézek.

Mint ahogy annak is amiket itt ezen a portálon a beszélgetésekből, vagy mások beszélgetéseit olvasva látok, és felhoznak. Ami érint azt mind megnézem. És hozok egy eredményt amit elrakok. És mindaddig helyesnek kezelem, amig valami meg nem kérdőjelezi ismét.
(tej, és kenyér)

Remélem, hogy elnézed nekem, és nem látsz soraimba bántást. ha mégis akkor már most mondom, hogy nem szándékos, és nyíltan megkövetlek: Bocsánat! És hogy ez a nap Ef 4:25,26, szellemében múlik el. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 01:48 

OFF:

Tiv írta:
[....
A házról házra járás a saját pénztárcáját és idejét terheli. de statisztikát ettől függetlenül vezetni kell.

Az elöbb azt hittem, hogy vége... :) mert arra figyeltem öszpontosítottam, amit rólam mondtál. De, most látom, hogy itt azért komolyabb a hézag.
a pénztárcát annyiban terheli, amennyiben ő megnyítja. az idejét valóban a szolgálatnak rendeli oda. De pénzről csak is önkéntes adomány formájában kerül szó.

Tiv írta:
Ezt érdeklődőként kezdi és ebből mérik le mennyire mutatsz hajlandóságot a gyülekezetbe tartozáshoz.
Az is számít hogy mennyi könyvet rendelsz meg, ezt neked kell kifizetni így ha ingyen adod mint én tettem akkor saját pénztárcáddal állod a gyülekezet felé.

Nem tudom, hogy van-e ezen a protálon Jehova Tanúja.
De, saját tapasztalatomból erre én itt nyiltan rákontrázok!
(mivel nem sodrodóm, volt egy hosszabb évem amikor napi kapcsolatban úgy gyülekezetben, mint szándóföldi szolgálatban velük jártam. Ezzel alkalmam volt betekinteni müködésükbe.)
Az ingyen könyvek, azok ingyen könyvek. Azokért személyesen nem fizet senki. mégcsak a gyülekezet sem.
Vagyis ha neked fizetni kellett ezért. És nem kételkedem abban, hogy igazat mondasz. Akkor egy dolog marad hátra. Téged bizony valaki becsapott. (Emberből vagyunk, engem is csaptak már be.)

Tiv írta:
Mivel ezt sokan nem tudják állni így áthárítják az érdeklődőkre.
Az viszont már nekem is új hogy ősrégi agyon olvasott őrtornyokat is árusítanak ami már gyakorlatilag olvashatatlan (arról nem beszélve hogy már rég érvényét vesztette náluk is, mert halkan mást tanítanak)

Bizonyára kinyitottad már Örtornyot, vagy legalább is volt rá alkalmad :)
Talán elkerülte a figyelmed az első oldal belső felén balra lent a következő szöveg: "Az Őrtorony kiadása részét alkotja az önkéntes adományokból fenntartott, világméretű bibliai oktatómunkának."
Világosan közli, hogy nem egy pénzért árúsított újság, hanem önkéntes hozzájárulás. Akkor is odaadják, ha valaki nem fizet, és akkor is, ha csak 1Ft. kapnak, vagy akár nagyobb összeget. Ez nem a pénzről szól.

Tiv írta:
Ha megnézed a buzgóságot (a teljesítményt) hogy mennyire mennek és terjesztenek akkor láthatod hogy ez anyagilag is nagyon megéri valakiknek.
....

Nem tudom, hogy melyik gyülekezetben voltál. De ezekután, én utána néznék annak a gyülekezetnek. Mert vagy hamis tanúk, vagy a vezetőség csalt. Mert gondolom, hogy öszinteségedből adódóan nem mondasz valótlant.

Mitöbb! ha magánba közlödnéd, hogy hol történtek ezek. Magam járnék utána.

ON:
Elnézést kérek mindenkitől, akit nem érint, és nem érdekel. De mivel nyiltan hangzott el. (gondolkodtam, hogy magánba válaszoljak.) De, az igazság miatt én is a topikba válaszoltam. Tehát köszönöm a türelmet. :)[/quote]

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 12:44 
Aktív tag

Kedves Lucius
Bocsáss meg hogy balga módon belementem Tavasszal ebben a vita szerű magyarázkodásban.

Igen nem hangsúlyoztam ki ami elégé eltér hitedben tanításuktól.

Ők ugyan is nem hiszik hogy bárki is megmenekülhet ha más felekezethez tartozik.
Ezért irányítják úgy, hogy úgy érezze hogy kikel lépnie sokszor nem létező gyülekezetéből.

Értem nem is látogatta csak talán bele született, akkor is ki kell lépnie.

Ha ezt nem teszi nem lehet JT.

Nos én eddig úgy láttam te ebben más véleményen vagy.
--

Kedves Lucius
JT anyagi helyzetének megvitatása nem visz közelebb Jézushoz így ezt nem szeretném tovább bolygatni viszont néhány dolgot nem hagy hatok én sem szó nélkül. :)
Mivel 1979-90 es évekről beszélhetek így valóban nem friss az információm.
Viszont vannak akik azóta is kiváltak így említettem meg http://exjt.hu/
Valaki veszi a fáradságot és bele mélyed elég sok szörnyűséget fog látni.

Írod:
„Nem tudom, hogy melyik gyülekezetben voltál”

Nem egy gyülekezetről hanem egy egész járásról beszélek amiben 5 gyülekezet volt.
Mind nemes lelkű ember sokat segíttetünk egy másnak és bátran támaszkodhatunk egy másra.
Nem csodálom ha ilyet látsz és mégis ilyet halsz nehezen hiszed.
--
Írod:
„Az elöbb azt hittem, hogy vége... mert arra figyeltem öszpontosítottam, amit rólam mondtál. De, most látom, hogy itt azért komolyabb a hézag.
a pénztárcát annyiban terheli, amennyiben ő megnyítja. az idejét valóban a szolgálatnak rendeli oda. De pénzről csak is önkéntes adomány formájában kerül szó. „

--

Egy be írásra kétszer válaszoltál így tehát nem volt szándékom folytatni (nem egy állandó támadásban vagy) csak max mást is megláttál benne, és erre is válaszolni szerettél volna.
-
„a pénztárcát annyiban terheli, amennyiben ő megnyítja. az idejét valóban a szolgálatnak rendeli oda. De pénzről csak is önkéntes adomány formájában kerül szó. „

Ezzel viszont nem értek egyet, egész rendszer úgy van felépítve hogy sarkalja az embereknek a házról házra járásra és a könyvek folyó iratok osztogatására.

Ha vaklaki pesti biztos találkozót az utcán könyv ill. őrtorony árussal párossal.
Ha méltatta is őket hogy beszéljen velük akkor érti miről beszélek hogyan is kérik hogy fizess azért amit add. (még csak nem is kell komolyabb kapcsolatba kerülni velük)

Azt gondolom te is tudod hogy mint a nyomtatást, terjesztést, szállítást stb. ínyen csinálják (legalább is az én időmben, fő állásban).
Minek is nevezik? Béthelnek ha jól emlékszem.

De visszatérve az önként, vagy szabad akaratra.
Én sem tartottam magam befolyásolhatónak és ha észre vettem volna hogy megvezetnek rögtön abba hagyom, tehát ez sokkal kifinomultabb módszerrel megy.
pl, hiszed hogy fontos és szükséges és mindent megteszel úgy anyagilag mit fizikailag hogy terjedjenek azok a könyvek folyóiratok. Hiszen benne van az üdvöség lehetősége az embereknek.
(Bár te ezt nem hiszed de hatalmas bevételt kaszálnak vele.)
--
Így tanulnak
http://exjt.hu/rehearsed.htm Ha gondolod olvasd el. :)

Ezt melegen ajánlom másoknak is:

Ezért merem állítani hogy idővel saját gondolatod lesz az amit állandóan beléd sulykolnak.
--
Igen ez egy érdeklődőnél más lehet lazább pláne ha rendszertelenül tarja a kapcsolatot velük.

De az ilyen nem is láthat bele mivel van érdeklődőknek és van Tanuknak külön tanítás.
--

Tehát áldozatokról beszélünk és nem csalókról bűnözőkről.
Ezek bizony rendes embere egymáson segítő becsületes törvénytisztelők.
Mivel a gyülekezet vezetői is épp ilyenek akár országos szintre is lehetne vissza vezetni.
Hisznek benne amit csinálnak, csak hogy azt csinálják amit tanítanak mégpedig a könyvekből folyóiratokból.
Tehát olyan mintha távrányitás alatt lennének, akinek a kezében a távirányító az vezeti őket.

Ez pedig az a társulat és vezetői akik a maradéknak nevezi magát.

Ez a maradék még a menybe vezető utat is képesek elzárni tanításukkal hogy még feljebb emelkedjenek, még nagyobb legyen a különbség köztük így még nehezebb megkérdőjelezni vezetésüket. Hiszen Ők a leendő királyok akik uralkodni fognak Jézus oldalán.
Ugyan ki is merne szembe szállni velük?
Hiszen Jt (tagok )csak egy földi megváltott ha ugyan engedelmeskedik nekik.
--
Talán ez lenne az önálló akarat?
Te magad sem tudod biztosan hogy örök életed van e?
Kérdezd csak meg melyikük is tudja biztossal?
Csak azt hiszik hogy ismerik az utat de azt nem hogy örök életük van így nagyon is meg kell felelni annak tanításnak amit tanultak.
--

Nézd ha ez az egész egy nagy félre vezetés akkor igen is áldozatok, ha nem azt tanítják amit az Atya a Fiában adni akar számunkra hanem saját céljaik elérésére használják ezeket az embereket akkor nagyon is áldozatok és félre vezetettek.

Hol is van az önálló akart?
Hiszen a tömeg Istennek szeretne engedelmeskedni közben embereknek teszi. Nem azt teszik amit akarnak.
Félre vannak vezetve.
Így nem lehet beszélni önálló akartról.

--
Azt hiszem meg rekedtünk. Mihelyt ellenségnek vélsz bármit is írhatók nem fogod elfogadni.
Ezt nagyon sajnálom hiszen megtérésem után Jt tanait lekellet tennem Jézus elé, de ezt csak úgy tettem hogy válaszokat kaptam helytelenségükről ill. miben is téves.
Azt hiszem lett volna mit megosztanom veled.

De nem én vagyok az egyetlen aki ezt tudja. :)
Sajnos ez akkor is csak tudás lenne számodra, ha Jézusnak átadnád magad ahogy az Írás is mondja befogadnád Őt magadba megmutatná neked, na az érne valamit.

Élő hitet, és egy csodás kapcsolatot vele. (Tudod azért is élő hit mert vele együtt éled meg az Igét a minden napokban, belsődben békességet és összhangot tud teremteni ezt nagyon is tudod hogy Tőle van) Ugyan akkor bizonyosságod van hogy örök életed van Benne az Övé vagy.

Bár csak át élnéd ezt és Jézusé lehetnél.
Nagyon örülnék neki. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 13:08 

Tiv írta:
Kedves Lucius

Bocs hogy két helyen beszélgetünk nem volt szándékom, de így esett. :)
....

A megváltás elfogadása talán elég az üdvösségre?
A pápa talán nem hiszi? (a kis füzet róla szól mint parázna nőről)

Egyezik a véleményünk, egyik része. A megváltás elfogadása önmagában nem elég.
Mert tudjuk, hogy cselekedni is kell, ha már van hit. És ebben is egyetértünk.

Amit a Pápa – parázna megjelölésről mondasz ott már oszlik a vélemény. Egyrészt én nem a Pápát tekintem fő paráznának, tekintve, hogy emberből van így jogom sincs őt besorolni.
De! amit képvisel az már más dolog. A gyülekezet, amit képvisel, mert helytelen, és a világ hatalmasságaival, azaz a vadállattal közössége van, azon lovagol. (ebbe a paráznakörbe besorolhatóak minden olyan vallási gyülekezeti csoportosulások, amik nem felelnek meg a Bibliai leírásoknak. Jel 17:1-5 (sok vízen = sok ember)És valamilyen közük van a vadállathoz. Ezért hasonlítja az utóbbi ’kis füzet’ a paráznához. (De, nem a pápa a cél, hanem egy összefoglaló címzés ez.) Amit a jel 14:8-ban egész jól lehet érteni. Babilónia volt a héber iratok írásának egy részében a kerülendő, mint hamis vallás.
Vagy kezdhettem volna fordítva, 1Móz 10:8-10 11:4-9 Amikor Babilon megalakul, és időről-időre feltűnik. Ezen birodalom volt a ’melegágya’ a hamis vallásoknak. A kisfüzet ezért is hivatkozik arra, hogy fussatok ki onnan. ’mármint Babilonból.’
Röviden; az Ő megfogalmazásukban, a parázna minden hamis hitvallásra vonatkozik.

Hol is van az a rész; a hit halott cselekedet nélkül…
Amelyik hit nem cselekszik az halott. Ha pedig halott akkor nincs.
Ha valaki megválasztja, hogy milyenmódon fogadja el, az ismét csak nem teljes lojalitású hit.
De, hogy milyen módon jut el ahhoz, az egy másik kérdés. Az út odáig más-más.
Az elfogadástól, hitre jutástól kezdve, el kezd kihatni az ember életére. Apróbb dolgoktól egészen a nagyobbakig. És közben épül a hite.
Aki elfogadja a megváltást, elfogadja, hogy Isten minket Krisztusnak adott.
Két esélyes a dolog, vagy elfogadja, és hite élő, cselekvő. Vagy kételyei vannak, és hitét elveszti, nem cselekszi. Tehát halott a hite.

De a különbséget nem értem. :)
Mit tartasz annak?
Én elfogadom, hogy jézus az Úr = felkent király, Isten hatalmából. Elfogadom, hogy ő a közbenjáró =út, igazság, élet, Jelenleg mint főpap. Elfogadom, hogy a Szent szellem által értek meg dolgokat. (max ezen erőt, nem személynek tekintem.)
Elfogadom, hogy Jézus váltsága érvényes rám, és mindazokra akik hitet gyakorolnak benne.
Tehát mi a különbség? :)

És hogy ne maradjon ki J.T. ők ugyanezt ugyanígy hajlandók elfogadni, és ezek szerint cselekszenek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 13:26 

Tiv írta:
Kedves Lucius
....
Azt hiszem meg rekedtünk. Mihelyt ellenségnek vélsz bármit is írhatók nem fogod elfogadni.
Ezt nagyon sajnálom hiszen megtérésem után Jt tanait lekellet tennem Jézus elé, de ezt csak úgy tettem hogy válaszokat kaptam helytelenségükről ill. miben is téves.
Azt hiszem lett volna mit megosztanom veled.
....

Értem amit mondasz, ill. megértettem.
(volt egy félreértés, amit szépen le is vezettél.) Innentől tiszta számomra hogyan értetted.

Én is levzetném; az én gondolatom. Nem tekintek rád ellenként, sem a többiekre. Amiket felhoztam, az a türelemről, átgondoltságról, érthetőségről. És a békességről szólt. mármint ne menjen le a nap a ti haragotokon. nem a haragot emeli ki, hanem a békesség fontosságát.

Szóval én kiváncsi vagyok azokra amiket szeretnél megosztani.
és ha kérdezek, vagy érvelek. Fogd fel úgy mint tudatlanságom. :)

(nem szeretem, ha rossz érzések maradnak emberekben.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 15:14 

Szóval olvasgatom…
Rájövök, hogy ez az ember beszél… De, mit!?

Hoz példát is, mi több elég meggyőzőt. Csak a hangsúly nem ott van ahol kéne.
A történet végén nem a hol az amire a hangsúly helyezni kéne. Hanem a kik?
Két idézetben, egyikben azt mondja nagysokaság minden nemzetből
A másikban nincs minden nemzet, csak nagy sokaság.
Míg az egyik minden nemzetből, valóban a földre vonatkozik, és a trón látóterében van. (Ján 5:34,35) a Trón és zsámoly, vajon milyen messze? :)

---- idézet
Jehova Tanúi
- hogyan nyithatjuk fel a szemüket?
szerző: David A. Reed, egykori Jehova Tanúja

Két hölgy kopogtatott az ajtómon, Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratokkal a kezükben. Hagytam, hogy egyikük magához ragadja az irányítást és egy-két percre belekezdjen mondandójába. A felajánlott folyóiratokat visszautasítottam, de megkértem, hogy ha tud, válaszoljon egy kérdésemre mielőtt elmegy. Megkérdeztem, hogy

"Igaz az, hogy Önök úgy hiszik, a hívők 'nagy sokasága' örökké tartó földi élettel lesz megjutalmazva a mennybemenetel helyett? Meg tudja nekem mutatni a Bibliában, hol említi az ezt a 'nagy sokaságot'?"

"Igen". - válaszolta, gyorsan kinyitva Új világ fordítását - amint jól tudtam - a Jelenések 7:9-nél, ahol is ezt olvasta: "Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak".

Amikor felhívtam figyelmét a szövegösszefüggésre, és rámutattam, hogy a "nagy sokaság"-ot Isten "trónja előtt állva" ábrázolja a mennyben, mintsem a földön, azt válaszolta, hogy az egész föld Isten trónja előtt áll.

Ezért megkértem őt, lapozzon néhány oldallal arrébb a Jelenések 19-hez, amely szintén a "nagy sokaságról" beszél, és megkértem őt, olvassa el az első verset: "Amit ezek után hallottam, olyan volt, mint egy nagy sokaság harsány hangja az égben. Ezt mondták: "Dicsérjétek Jahot! A megmentés, a dicsőség és a hatalom a mi Istenünké".

"Nos, hol található a nagy sokaság?" - kérdeztem.

"A földön." - hangzott a válasz.

"Kérem, olvassa el még egyszer!" - mondtam.

Ezúttal megállítottam őt, miután elolvasta a 'menny'-szót, és ismét megkérdeztem, hol helyezi el a vers a "nagy sokaságot". "A földön" - hangzott még mindig a válasz.

"Mi volt az utolsó szó, amit olvasott?" - kérdeztem.

"A 'menny'" - ismerte el végül -, "de a 'nagy sokaság' a földön van. Ön nem érti meg - folytatta -, hogy nekünk a brooklyni vezetőségünkben vannak olyan férfiak, akik megmagyarázzák számunkra a Bibliát. És ők bizonyítani tudják, hogy a "nagy sokaság" a földön van; csak én nem tudom elmagyarázni ezt olyan jól."

És erről van szó! Egy Jehova Tanúja nézheti ugyan a 'menny'-szót a Bibliában, és mégis 'földet' fog látni helyette - mivel az Őrtorony Társulat ezt tanítja.
--- idézet vége.

Vegyünk egy példát;
Pusztán azért mert egy Református hitű ember, aki most ébredt tudatára a hitének, nem kellően tájékozódott a hitében, és vannak dolgok, amiket rosszul ért. Okot ad-e arra, hogy Én mint más hitű, esetleg hitének egy gyenge pontjára tapintva, meggyalázzam, alázzam őt hitében? Mi több! A világ elé tegyem egy botlását.
( Majd amikor mentegetőzni próbál; hogy nekünk a brooklyni vezetőségünkben vannak olyan férfiak, akik megmagyarázzák számunkra a Bibliát.) Hiszen hithű egyén. (zárójeles rész lecserélhető hittanra) Akkor a tévesen értelmezett részt, is a világ elé dörgölöm. Íme! Ilyenek vagytok. C. ’örömujjongással’
Hát megmondom; becstelen ember lennék, akiben annyi tisztelet nincs mások hite iránt, hogy azt figyelembe venném. Ha nem tisztelem a személyt, akkor hogy is nevezem magam kereszténynek?

Nem vádaskodás ez részemről. (Hiszen egyet sem hoztam fel) :)
Mert azt a könyvet nagyon egyszerűen meg lehetett volna fogalmazni;
Jehova Tanúi megszólítják Önt, utcán, Otthonában… Mondja ezt; Kérem engem, hagyjanak békén! Majd csukja be az ajtót, vagy haladjon tovább.
(ehelyett én egy nyilvános lejárató kampányt látok. És ahogy mondtam is, mondom is, függetlenítve, nem célom megvédeni a gyülekezetet, mert nem az én dolgom.)

De mondhatnám a következőt; nem hiteles a leírás, és nem tárgyszerűen értékeli az eseményeket. Mi több a belső működési szabályokról, amiket írásaiba belevisz. Nem hiteles.

Persze sok mindent hallani róluk; Én magam egyszer tanúja voltam, hogy egy ember azt utcán nyíltan káromolta Istent, mert táskájából a traktátusok kiestek. De, ez azt jelenti, hogy az egész gyülekezet ilyen. Vagy emberek, s azok viselkedése…
Az emberek különbözőek, van aki tévedésből, van aki szándékosságból. De, külön utakon járnak. Még ha egyazon gyülekezethez is tartoznak. Ezt örököltük, ebben van a tökéletlenségünk.

Természetesen semmi kifogásom, exjt weblapjainak megmutatásával.
De, eljutunk oda, hogy témánk az lesz, hogy ki a megbízható, és ki nem. :)
Mert az én határozott célom, nem népszerűsíteni egyik vallást sem. Hanem beszélgetni a bibliáról, hitről, vallásról. De, mindezt főleg egyes számban.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 16:17 
Aktív tag

Kedves Lucius
Azért örülök hogy sikerült valamilyen szinten tisztáznunk. :)

Írod.
„Egyezik a véleményünk, egyik része. A megváltás elfogadása önmagában nem elég.
Mert tudjuk, hogy cselekedni is kell, ha már van hit. És ebben is egyetértünk.”

Nos itt van az eltérés.
A te hited.
Hiszel és cselekszel. Tehát cselekedeteid fontos az üdvőséghez.
„Hol is van az a rész; a hit halott cselekedet nélkül…”

Jak 2,20 Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?

Viszont gondold végig Jézus cselekedet és mégis kinek az akaratát tette?
Ján 15- ben elmondja hogyan is tudunk benne cselekedni ill mennyire nem tudunk nélküle cselekedni.

4. Maradjatok én bennem és én is ti bennetek. Miképen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, hanemha én bennem maradtok.
5. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.

--

Ha csak elméletnek tartod és nem egy mélyebb egybe fort kapcsolatnak akkor az Ige betartása saját erődből megy, ha viszont a benned lévő Szent Léleknek engedsz akkor Ő végzi benned a munkát.
--

Talán így érthetőbb, a szőlő vesző azért terem gyümölcsöt mert kapcsolatban van a szőlőtőkével.
Mindent a szőlőtőkétől kap.
A cselekedeteket Isten munkálja ki rajtad keresztül.
A gyümölcs valóban fontos de nem ez a célja Istennek hanem hogy a szőlőtőben és Ő benned maradjon.
Jézussal való belső közösséged a lényeg. Pál nagyon szépen le írja Róm 8-ban.
Ehhez viszont újjá kell születnünk ahogy az Ige is mondja.
Nem elég cselekedni:
Tit 3,5 Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által
--

A Szent Lélek személy e?
Nézd az apostolok ha nem személynek tartották volna miért is emeli ki személyként?

Csel 15,28 Mert tetszék a Szent Léleknek és nékünk, hogy semmi több teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül,

Nem azt mondják Jézusnak vagy Istennek vagy bennük lakozó Szent erőnek, de el sem hallgatják sőt szűkséges hogy neki megfeleljen elhatározásuk..
Ef 2
22.21. A kiben az egész épület szép renddel rakattatván, nevekedik szent templommá az Úrban;
23.A kiben ti is együtt építtettek Isten hajlékává a Lélek által.
-
Ezért fontos hogy személy e vagy sem.
Ha személy, és Ő épít fel akkor a rávaló figyelés elengedhetetlen.
Ahogy láthatód az írásokban nagyon is figyeltek rá és engedelmeskedtek neki.
--

Gondold végig mennyivel más értelme van a kettőnek.
Ha személy akkor nem egy telefonzsinór amin keresztül te beszélhetsz, hanem Isten Lelke laki benned és nem csak telefonálásra vagy elképzeléseidhez kapod hanem hogy Ő építsen fel munkálkodjon benned.
Viszont akkor az engedelmesség kérdése is más, hiszen nem a magadé vagy hanem Istené.

Ez a kapcsolat a szereteten nyugszik ahogy az Úr Jézus mondja.

Lk 7,47 Minekokáért mondom néked: Néki sok bűne bocsáttatott meg; mert igen szeretett; a kinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret.

Ez nagyon is igaz. Lehet ám pici bűn is ha mi magunk nagyon soknak tartjuk, át érezzük annak súlyát. De ezen kívül az is nagyon fontos hogy miként is bocsájtott meg.
Önmagát adta értünk, és ennek a súlyát mennyire is tudjuk felfogni?
Mit is jelent számunkra ez?
Ha ennek a mélységét nem értjük (talán inkább érezzük át, hiszen szeretetről van szó) akkor bizony nem is vagyunk olyan közel hozzá mint hiszük.

Ha valaki meghal akit nem ismerünk és nem szeretünk nem ráz úgy meg mint annak elvesztése akit számunkra mindennél fontosabb.

A kérdés mennyire is fontos számunkra Jézus és milyen közzel áll hozzánk?

Nos ezt írod:
„De a különbséget nem értem.
Mit tartasz annak?
Én elfogadom, hogy Jézus az Úr = felkent király, Isten hatalmából. Elfogadom, hogy ő a közbenjáró =út, igazság, élet, Jelenleg mint főpap. Elfogadom, hogy a Szent szellem által értek meg dolgokat. (max ezen erőt, nem személynek tekintem.)
Elfogadom, hogy Jézus váltsága érvényes rám, és mindazokra akik hitet gyakorolnak benne.
Tehát mi a különbség? „

Ez a különbség. Amit leírtam. Mennyire is áll közel hozzád?
Eggyé lettél e vele?
Ef 5:
31. Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté.
32. Felette nagy titok ez: de én a Krisztusról és az egyházról szólok.
-
Ez szerelem :) amiről írok, míg te valakiről akit Isten rendelt vezetőnek.
-
Mekkora is ez a szerelem
Rm 8,39 Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.
-
Ugyan ez az szerelme szorongat téged is? Ugyan ezt a kapcsolatot éled át?

2Kor 5,14 Mert a Krisztusnak szerelme szorongat minket,
--

Egy pl engedj meg.
Egy hivatalban lehet minden tudásodnak megfelelően dolgozni, elfogadni és tisztelni (még szeretni is a főnőkőt) a szabályokat és várni a juttatást.

Egy szerelemben az övé akarsz lenni és mindent vele érte együtt tenni.
Az együtt lét a lényeg így mindened megvan hiszen az a tiéd akit mindennél jobban szeretsz.

Tudod e Jézust így szeretni ha külön választod az Atyától.
Pedig az Atya Jézusban dicsőíti meg magát és Jézusban adja szerelmét.
--

Rm 5,5 A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk.
Rm 5,8 Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.
--
[B] Látod az írást? És hogy is tudod megélni elfogadni ezt a szerelmet ?
Ha áldandóan szét választod az Atyát, a Fiút, és a Szent Lelket káosz lesz belőle kit is szeretsz ill.
meózni fogod nem- e túlzás ennyire szeretni Jézust.

Végül is mi is akadályoz meg hogy Jézusé légy?
Egy gondolat, hogy az Atyának nem tetszik hiszen Őt kel imádni, mégis Jézusé vagy.

Ha viszont egy az Atyával ahogy az Ige is mondja, ilyen gondolat nem áll fen, és semmi nem is választ el szeretetétől.
Viszont Jézus Lelke arra buzdít hogy teljes szívünkből imádjuk Mennyei Atyánkat.
Van is kiért, Fiáért akimben megadott számunkra mindet.

Ő a mi kincsünk.
2Tim 1,14 A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szent Léle

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 16:27 

Tiv írta:
Azért örülök hogy sikerült valamilyen szinten tisztáznunk. :)

Írod.
„Egyezik a véleményünk, egyik része
.....

A megváltás elfogadása talán elég az üdvösségre?
Erre értettem, hogy egyetértünk.

A pápa talán nem hiszi? (a kis füzet róla szól mint parázna nőről)
Erre pedig, hogy különbözünk, mert én minden olyan szervezett hitett belesorolok abba a felhivásba, ami eltér a legcsekélyebb mértékben is a Biblia szavaitól. Tehát nem csak a Katolikus vallásra igaz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 16:53 

Tiv írta:
Kedves Lucius

--
A Szent Lélek személy e?
Nézd az apostolok ha nem személynek tartották volna miért is emeli ki személyként?

Csel 15,28 Mert tetszék a Szent Léleknek és nékünk, hogy semmi több teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül,

Nem azt mondják Jézusnak vagy Istennek vagy bennük lakozó Szent erőnek, de el sem hallgatják sőt szűkséges hogy neki megfeleljen elhatározásuk..
Ef 2
22.21. A kiben az egész épület szép renddel rakattatván, nevekedik szent templommá az Úrban;
23.A kiben ti is együtt építtettek Isten hajlékává a Lélek által.
-
Ezért fontos hogy személy e vagy sem.
Ha személy, és Ő épít fel akkor a rávaló figyelés elengedhetetlen.
Ahogy láthatód az írásokban nagyon is figyeltek rá és engedelmeskedtek neki.
--

Gondold végig mennyivel más értelme van a kettőnek.
Ha személy akkor nem egy telefonzsinór amin keresztül te beszélhetsz, hanem Isten Lelke laki benned és nem csak telefonálásra vagy elképzeléseidhez kapod hanem hogy Ő építsen fel munkálkodjon benned.
Viszont akkor az engedelmesség kérdése is más, hiszen nem a magadé vagy hanem Istené.

Ez a kapcsolat a szereteten nyugszik ahogy az Úr Jézus mondja.

Lk 7,47 Minekokáért mondom néked: Néki sok bűne bocsáttatott meg; mert igen szeretett; a kinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret.

Nem fogok bibliai részeket felsorakoztatni.
Ádám elkövette a bűnt. Magától tette?
A válasz kevés, hogy félre volt vezetve, mert tudjuk, hogy ő nem lett félrevezetve. önként döntött.

Ez a lényeg az önként döntés, kit keresek, és szolgálok?

Helyes dolog-e, hogy az ördög megszálja az embert?
Nem. nem helyes. De, Isten ezt is hagyja neki. És akkor szólítja fel, a távozásra a személyből amikor a személy maga kéri, vagy a személy elveszti önmagát.
Isten elött nem helyes ha valaki valakit megszáll, akár kéri akár nem.
Hiszen egy testbe ekkor már két személy van.
Nos én ettől tartanék. :) (Amikor én szolók Istenhez, az az ima. Amikor Ő szól hozzám az pedig tudathasadás.) De, Ő sokféleképpen szól.
Nem tölt ki egy személyt (szent lelket) valakire. Isten nem osztható meg. Jézus nem oszható meg. A lélek pedig megosztható, kitölthető, felkenhető. csupa anyagi jellegzetességek, és azon fogalmak értelmei. habár nem anyag, erő, ami lehet hatékony dinamikus anyagi forrás, mert Isten a semmiből teremtett anyagot. Lehet, anyagformáló, vagy életadó energia. De, lehet célirányos vezető energia. lehet tűzoszlop, vagy felhő oszlop. Lehet megvilágosító, és értelmezést segítő. De, mind célirányos. Vagyis a nézetemben nem szellem.

Isten, szemben sátánnal nem szálja meg az embert, és annak testét. Nem költöztett abba egy második személyt. Hiszen Jézus is született növekedett. Majd elhatározásra jutva, a Szent szellem kitöltett rajta. Nos ebben az esetben van egy emberi test, benne Jézus, és a Szent Szellem nevü személy?
Vagy a tanítványok, akikre kitöltetett. bennük is ott volt az Isteni harmadik személy? Vagy ezek a lángnyelvek, és adományok amiket akkor kaptak, nem-e erőre utalnak. (nem a jedi hokusz-pokusz.) hanem olyan erőre gondolok, ami célját illetően elvégzi a feladatát. ezért tudtak gyógyítani, mert az isteni erő, Szent szellem náluk volt.

Számomra az világos, hogy Isten nem szállja meg az embert, De, kérésre, és érdemre vonatkozóan ad erőt, a megértésre, megismerésre. Mert a szellem magát Istent is kutatja. Tehát aki kkér abból. az kap, és a kapott mértékben még mélyebre jutha Isten ismeretében.
Mert ha a szellemet kitölti az emberen, akkor vagy megszállja, és egy személyt költöztett pl. az én személyiségm mellé. Vagy erővel tölt el, és irányítja oly mértékben az elmém, amely mértékben én kérem.

Így aztán jónak látjuk, és a szent lélek, hogy ne legyen...
Felismerték, a tanult dolgok alapján, és mivel többedmagát említi, így ki is mondja, hogy bizonyos dolgokban a vezetőknek össze kell ülniük, hogy döntéseket, ill kinyilatkoztatásokat hozzanak. Amihez Istentől kérik a megvilágosodást, értést. Amit megkapva; és tetszék a szent léleknek is. (nem személy, hanem megszemélyesítés. Mivel istentől kérték, gyakorlatilag Istenre hivatkoznak.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 16:55 
Bentlakó

-

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tavasz 2007. okt. 19., péntek 13:47-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 17:37 
Aktív tag

Lucius írta:

Természetesen semmi kifogásom, exjt weblapjainak megmutatásával.
De, eljutunk oda, hogy témánk az lesz, hogy ki a megbízható, és ki nem. :)
Mert az én határozott célom, nem népszerűsíteni egyik vallást sem. Hanem beszélgetni a bibliáról, hitről, vallásról. De, mindezt főleg egyes számban.

Kedves Lucius
Nem jutunk el odáig. :)
Ha egy picit külön tudod választani tanításuktól hitedet. :)

Emlékeim szerint témára osztót válaszok volta, még egy kis fűzet is ami ezeket a válaszokat rendszerezte.

Még a lehetséges kérdések is szerepeltek benne. :)
Volt itt a régi fórumon ilyen hogy bizony bemásolta a válaszokat. Még akkor is amikor már ezek nem illetek oda hiszen megbeszéltük.

Számára nem volt lényeges mit írunk neki hanem hogy a válaszok bent legyenek.
--
Gondolom téged is zavarna ha egy könyvel beszélgetsz. :)

De inkább valami értelmesebbről. :)
Jel 17.
4.
Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala aranynyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával,
5.
És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja.
6.
És látám, hogy az asszony részeg vala a szentek vérétől és a Jézus bizonyságtevőinek vérétől; és nagy csodálkozással csodálkozám, mikor látám őt.

--

Hát igen nem csak JT foglalkozik ezzel a próféciával és a meglátása sem egyedül álló. :)
De a próféciák megértése nem bizonyíték hogy ők az igaziak pláne nem ha mások is ehhez hasonló véleményen vannak.
(Egy pl, Jézus születésének idejéről sokan tudtak még ellenségei is csak még sem volt elég.)

Csak JT szokása hogy minden most van és amikor eltelik azaz idő akkor változtat állásán és új időpontot tesz ki. Nagy szüksége van rá hogy valamit elő húzzon a tarsolyból. :)
Hiszen megrettentés a céljuk, … itt a vég siess gyorsan JT közzé.

De a próféciáikról elég szépen van írva mi teljesedett be és mi nem az előbb beírt weblapon.

Jelen estben az idővel van baj, és hogy kikel is áll akkor szemben.
Ha elfogadod hogy a nagy sokaságnak a pogányok teljességének be kell menni-e (mennybe kerül hozzá teszem az Új földön már lent lesz Isten sátora) és csak utána lesz kiválasztva a 144000 Izraelből aki kegyelmi időszak végén amiben most élünk , egy új időszak jön ami Izraelről szól a 144000 pedig legyőzi a fenevad:
Jel 14
7. Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.
--
Így lehet látni Jézus mellet őket.
Jel 14,1 És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és ő vele száznegyvennégy ezeren, a kiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.
--

Ők viszont nem Istene temploma (Jézus teste mivel a nagy sokaság az).
Jel 7
9.
Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, a melyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak;

13.
Akkor felele egy a Vének közül, és monda nékem: Ezek, a kik a fehér ruhákba vannak öltözve, kik és honnét jöttek?
14.
És mondék néki: Uram, te tudod. És monda nékem: Ezek azok, a kik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az ő ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében.
15. Ezért vannak az Isten királyiszéke előtt; és szolgálnak neki éjjel és nappal az ő templomában; és a ki a királyiszékben ül, kiterjeszti sátorát felettök.
16. Nem éheznek többé, sem nem szomjúhoznak többé; sem a nap nem tűz rájok, sem semmi hőség:
17. Mert a Bárány, a ki a királyiszéknek közepette van, legelteti őket, és a vizeknek élő forrásaira viszi őket; és eltöröl Isten az ő szemeikről minden könyet.

--
Jel 3,12 A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.

Ahogy már többször is idéztem mi vagyunk Isten temploma.
--

Akkor nem mi és nem is a 144000 fogja hirdetni az evangéliumot.
Ez már másról szól
Jel 14:
6. És láték más angyalt az ég közepén repülni, a kinél vala az örökkévaló evangyéliom, hogy a föld lakosainak hirdesse az evangyéliomot, és minden nemzetségnek és ágazatnak, és nyelvnek és népnek,
7. Ezt mondván nagy szóval: Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, a ki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait.

Ez már nem a kegyelmi idő., és nagyon hamar teljesedik is.
--

Később láthatjuk hogy az ÚR vissza jön 144000 -rel és Izraelt helyre állítja 1000.

Utána lesz egy teljes ítélet és:
Jel 20
1.Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.

És bizony itt érkezik az Úr teste le (gondolom tisztába vagy vele ki a menyasszony)
2. És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.

9. És jöve hozzám egy a hét angyal közül, a kinél a hét utolsó csapással telt hét pohár vala, és szóla nékem, mondván: Jer, megmutatom néked a menyasszonyt, a Bárány feleségét.
10. És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istentől szállott alá a mennyből.
--

Ahogy Urunk is mondja:
Jel 3,12 A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.
--

Nem tudom hogy érthető- e megpróbáltam a lehető legrövidebben és a legkevesebb idézetekkel írni.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 578 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra