GABRIEL777 írta:
Lucius írta:
Vagy úgy érted, hogy meghal, majd inkarnálódik, és következő életében elfogadja Jézust? Vagy hogy? Nem világos számomra
Avagy Adolf Hitler most mint nubiai gyermek éli életét?
De, akkor miért nem tudja, hogy ki volt ő? Vagy ha nem kell tudnia előző életéről, akkor mely része fogadja be Istent? Magas ez nekem...

Kedves Lucius
Te pld, ha Isten helyében lennél,mit tennél azokkal az emberekkel akik nem fogadták el ebben az életükben Istent,talán örök kárhozatra küldenéd őket.?
Majd gondolj bele,hogy egy nálad,veled összehasonlítathatatlanul jobb teremtmény,mint Isten ,akkor mit tenne.?
Ezért is tartom valószinünek a reinkarnácit,hisz még én is adnék lehetőséget azoknak,akik ebbenaz életükben nem tértek meg,akkor Isten aki hozzám képest összehasonlítathatatlanul jobb,akkor miért ne tenné meg ugyan ezt ?
Miért ne térhetne meg az ember egy következő életben ?
Szóval közel sem vagyok isten...
Viszont Isten tájékoztatott, és tiszteletbentartja döntéseinket.
De, maradjunk ennél a gondolatnál.
Tiszteljük-e egymást? Tisztletben tartjuk-e a másik hitét? Vagy mindenáron tenni akarunk ellene?
Ha ma nem megy, vagy ezen életben, akkor győzkődjük egymást egy másikban?
Nézeteink ellenére, nem szomorít el minket a másik ember (meg nem értett nézete) döntése?
Ha az ember dönt, akkor azt Isten tiszteletben tartja. A tiszteletben tartás nem jelent egyett az elismeréssel.
Ebből adódóan én nem olvasok reinkarnációról a Bibliában ahogy az itt szóbakerült. Viszont olvasom, hogy a teljes írás azért van, hogy az Isten embere felkészült legyen. Miért nem fejti ki Isten egyértelműen? Hogy maradt ki az üzenetéből?
Megjegyzés: Nem kételkedek abban, hogy más népekből nem kerülnek ki emberek, akik méltók a feltámadásra, hogy igaz ismeretet szerezzenek.
Viszont az nem több alkalom, hanem egyszeri. És az is jövőidő, jelenleg.
Szóval nem tette meg Ádámmal.
Mert ez úgy lett volna jó, hogy Ádám pedig vénségben meghala és eltemetteték. Majd születe Kain fia, aki vala Ádám, ki megjárta a poklokat, és megszenvedve bűneiért, megszülete. Éled pedig Kain-fia, és találá egy fát ( a kerubok hátamegett osonva) és mondan magában; bizonnyal nagy bűn az én Uram ellen ezt tennem. És odább nézvén látja, egy másik fa is terem. Majd abból evék.
Ekkor pedig szól vala az Úr! Látod! setétség fejedelme, ime az ember olyanná lett, hogy bűneit megbánva, másként dönt.
Szóval én nagyon osztom azt a nézetet, hogy az ember nem tud váltságot adni önmagáért. Isten pedig nem fogja, újra-ujra a földre visszaküldeni, hogy mindegy hogy csak mellete döntsön.
számomra az emberi élet egyszeri alkalom a döntésre.
Továbbá, ha a következő életben tér meg az ember. Akkor mi értelme az egész egyetemes vitának? Hiszen igy is úgy is megtér mindenki. Miről szól hát a jelen?