Indu írta:
Kedves Ex!
Én mindenről meggyőzhető vagyok. Sőt, most G7 bátorításával pont azon vagyok, hogy megvizsgáljam, hogy amit mond az ellentétes-e a Bibliával.
Kedves Indu!
- a „bátorításod” Tavasznál sem nagyon jött össze.
Vedd légy szíves a fáradságot, és vizsgáld meg, hogy amit G777 eddig mondott ezen a fórumon, az megegyezik e a Bibliával.
Persze úgy is fel lehet tenni a kérdéseket, hogy úgy lehessen rá válaszolni, mintha Biblikus lenne.
Indu írta:
Azt nem látom pontosan, hogy honnantól számít valaki tévtanítónak.
A Bibliában az is benne van, a Szent Lélek pedig megmutatja. Tényleg nem látod?
Indu írta:
Mert -bocs a példáért, ne vedd személyeskedésnek- de egy karizmatikus a nem karizmatikusok szemében bizonyos pontokban tévtanító (végülis ez az állítás oda-vissza igaz)
Bizonyos pontokban lehet, - de legalábbis az Evangélium üzenetét illetően egység van. És ez a lényeg.
Indu írta:
Aztán van olyan eset, amikor valaki fennen hirdeti a kimozdíthatatlan reformátusságát, de megtéretlen, és olyan keresztényietlen dolgokat ír le, hogy a Fórum elsírja magát - mégis senki nem bélyegzi tévtanítónak, mert hogy lenne az, hiszen református.
Konkrétan? Ha már belekezdtél, kire és mire gondolsz? Ha A-t mondtál, mondj B-t is.
Indu írta:
Ha most hirtelen azt mondanám, hogy én JT vagyok, onnantól bekerülnék a tévtanító dobozba, és már nem azt néznék, hogy mit írok, hanem akkor is nekem esnének sokan, ha egyetlen specifikus JT tanítást se hoznék. Lsd Luciusz, sztem sok kérdésben biblikusan, szeretettel érvelt - mégis ő garantáltan fekete bárány volt.
Igen látszólag Biblikusan, látszólag szeretettel, más Evangéliumot.
Majd miután térítésre nem látott esélyt, és egy volt Jt érveivel nem tudott mit kezdeni, szépen odébb is állt.
Indu írta:
Tehát összegezve az a kérdés bennem, hogy hol van aközött a különbség, hogy 5 db tanításban nem értek egyet valakivel, de azért elfogadom, hogy hívő és aközött, hogy tévtanító - mert 5 dolgot tévesen lát a Bibliából?
Még egy felvetés - számomra hitelesebben testvér valaki, ha ugyan szerintem tévelyeg pár dologban - de Isten majd, ha jónak látja, megigazítja, mint ha valaki fröcsög, bár teológiailag pöpec a tudása. Persze itt is várom az ellenvetésed, mert lehet, hogy tévedek. De azt hiszem a szeretet súlyosabban fog latba esni az üdvösségkor, mint a teológiai igazsághalmaz. Ezzel nem a hitigazságokat akarom súlytalanítani, mindenképpen fontosnak tartom.
Igen nagy vonalú vagy, nem kell 5, mert egy is elég.
Pál apostolnak elég volt csupán az, hogy átkot mondjon, mert más Evabngéliumot és más Jézust hirdettek, mint ami rendeltetett,
De egy tollvonással nyugodtan kihúzhatod a Bibliádból a leveleit szeretetlenség címén, de ez nem fogja befolyásolni az ő üdvösségét.
De ha te teszel azok ellen, akik az Evangélium mellett a tévtanítások ellen szólnak, az vajon hogyan fog latba esni?
fontosnak tartod, a te értékrendedhez mérve azt.
Én pedig a hitigazságokat tartom fontosnak. Az pedig gondoskodik a többiről.
Súlybeli különbség.