Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3042 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 203  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:06 

net2rist írta:
TE akarsz-e erről beszélni...

Ez olyan aranyos tipikus pszichológus szöveg: akarsz róla beszélni? :P:P:P

Vissza a tetejére

hiány
HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:22 

net2rist írta:
NEM olyan, mint a TEST SZERINTI szüleid!

Ezt teljes mértékben el tudom fogadni, tapasztaltam nemegyszer, mégsem tetszik. Ki tartotta ezt az előadást? Harmadik mondat nem volt? Hiányérzetem van!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:23 
Bentlakó

JennyT írta:
net2rist írta:
TE akarsz-e erről beszélni...

Ez olyan aranyos tipikus pszichológus szöveg: akarsz róla beszélni? :P:P:P

igen :D KÉTSÉGTELEN, hogy nem tudom "elnyomni a szakmát" magamban ;)

ezzel együtt ez most nem egy csőbehúzási kísérlet volt, hanem TÉNYLEG aggódó és őszinte kérdés....

ugyanis eldöntheti itt a fórumon bárki, hogy AKAR-e megnyílni... ha viszont megteszi, és emiatt SEBEZHETŐVÉ VÁLT... utólag nem lehet a TÖBBIEKRE kenni

Vissza a tetejére

Re: hiány
HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:25 
Bentlakó

Bornai Szilveszter írta:
net2rist írta:
NEM olyan, mint a TEST SZERINTI szüleid!

Ezt teljes mértékben el tudom fogadni, tapasztaltam nemegyszer, mégsem tetszik. Ki tartotta ezt az előadást? Harmadik mondat nem volt? Hiányérzetem van!

VAN harmadik mondat, azt PÉTER írta le:

Idézet:
1Pt1,18. Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:25 
Bentlakó

net2rist írta:
NÉZD, két út van:

VAGY "békénhagysz", és akkor NEM kényszerülsz arra, hogy személyes síkra tereld a dolgokat... végtelenül sajnálom, ahogy ennek keretében olyanokat mondasz el, amit alapvetően nem akarsz... ez a fórum TÉNYLEG NEM ennek a közege...

VAGY belemászol... akkor viszont az ilyesmin nem "jogos" megsértődni...

NEM RÓLAD BESZÉLTEM amúgy... tapasztalatom szerint a magyar emberek 95%-a KAP káros "utasításokat" a szüleitől (pl. nem fogod semmire vinni...)

iszonyat fontos erről beszélni, nekem rendkívül szívügyem... TE döntöd el, hogy TE akarsz-e erről beszélni... de ha BESZÉLSZ, utána ne ENGEM hibáztass...

uff...

Na, beszólsz a szüleimre, aztán még megsértődsz, amikor szóvá teszem.
Olvasd csak vissza, mit írtál:

"Isten szeret!

NEM olyan, mint a TEST SZERINTI szüleid! "

Mi jut eszedbe róla? (A te saját gondolataidat még mindig nem ismerem, mert már megint csak rám mutogatsz ahelyett, hogy azokról beszélnél.)

Szóval: a te test szerinti szüleid nem szeretnek. A te test szerinti szüleid lószart se érnek, képtelenek arra a szeretetre, ami mindenkinek a kötelessége volna, amit Jézus is tanított nekünk. Következmények: TÉRJENEK MEG! Másik következmény: én sem tudok semmit erről a szeretetről, mivel ilyen szüleim vannak, következésképp TE majd elmagyarázod. De nem akarod rám erőltetni, csak ha pitizek neked, és én is fikázni kezdem a szüleimet. Különben maradunk tisztelettel ősellenségek.

És ha erre a te bölcs stílusodban inkább nem szólok semmit, akkor pedig én vagyok a pszichiátriai eset, akitől meg kell kérdezni, hogy akarok-e róla beszélni.

Semmi olyat nem mondtam még el ezen a fórumon, amit ne akartam volna.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:30 
Bentlakó

jajj, dehogynem... és most ez az a pont, amikor KOMOLYAN kezdek aggódni érted...

a saját gondolataimról beszéltem az adott előadásban 2 órán keresztül, és igen, a SAJÁT SZÜLEIMRŐL, a SAJÁT ÖRÖKSÉGEMRŐL...

természetesen továbbra se akarom RÁDERŐLTETNI, ha pitizel, ha nem...

de FELTÉTELEZNI ahelyett, hogy hajlandó lennél a TÉNYEKET meghallani... ez piccikét ön- és közveszélyes módja a vitatkozásnak...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:34 
Bentlakó

Már megint rólam beszélsz, ahelyett, hogy a sokadik tiszteletkör helyett végre a tényeket írnád. Én figyelek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:38 
Bentlakó

Szerintem.. váltsunk témát.
Ezüst, te egyre jobban hasonlítasz Szabó Magda Pillanat c. regényének a főhősnőjére. Tudom, hogy nem tudod elolvasni, hogy férnél hozzá, meg egyáltalán... legszívesebben bemásolnám ide neked fejezetenként. A Pillanat alcíme a Creusais. Creusa Aeneas felesége. Aeneas bolyongásáról és a sok bajon keresztül megtalált új hazájáról szól az Aeneis... Szabó Magda pedig megírta ebben a zseniális könyvben a felesége hőskölteményét, a Creusaist.
Ez úgy jön ide, hogy a szülőket Net a sors kapcsán hozta fel, és a Pillanat is arról szól, hogy midnen meg van írva előre. Creusát habszülte anyósa - aki maga Vénusz istennő - az első oldalakon halálra ítéli, mert Aeneas nem tudná nősüléssel megszerezni Itáliát, ha feleséggel menne. Creusa kihallgatja a beszélgetést, és amikor eljön a Pillanat, akkor felismeri, és a saját kezébe veszi a sorsát... és kicsit összekuszálódik at örénet, viszont Creusa túléli.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:44 

Ezüst!
Azt hiszem, azért net mégiscsak belenyúlt a darázsfészekbe. Túl heves a reakciód ahhoz, hogy semmi ne legyen a háttérben.
Én nem azt "hallottam ki" abból, amit írt, hogy téged nem szeretnek a szüleid. Engem szeretnek. Csak nem mutatják ki. Isten pedig kimutatja. Apám hirtelenharagú. Isten nem. Apám türelmetlen. Isten nem. De igenis befolyásolja az ember Isten (Atya) képét az, amilyen szülei (főleg édesapja) van. Ha egy szigorú, morózus édesapja van valakinek, akkor Isten is egy szigorú, rideg "büntetőbácsi" lesz. Ha valakit pl a nagyapja nevelt, akkor Isten egy jóságos öregúr lesz, aki cukrot oszt, ha kell, ha nem.
Persze lehet, hogy ezek túlzások, de én ezt tapasztaltam magamon, és a környezetemen.
Én azt ajánlom, hogy
- vagy ne kapd fel a vizet
- vagy próbálj meg szeretettel elgondolkodni azon, hogy van-e valami ebben az egészben.

(bár látom, nem nagyon vagytok egy hullámhosszon net-tel, ami nem baj, csak kár, bizonyos esetekben :( )

Szeretettel: JennyT

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:46 
Bentlakó

leírhatom, "két mondatban", de nem fogod ÉRTENI:

szüleim - mind2tten már "odaát" amúgy - nagyon jó, sokat szolgáló, áldott hívő emberek voltak... teljesen kívülállóként nézve is (ami lehetetlen persze, de azért pszichóként tesz az ember ilyenre kísérletet) harmonikus, boldog házasságban éltek...

ezzel együtt az "örökségeim", amiket rám hagytak, a dolog természetéből adódóan RÉSZBEN jók RÉSZBEN rosszak:

a házasságuk (tranzakcioanalízis oldaláról nézve) az "én csak segíteni akarok rajtad" és a "faláb" játszma KOMPATIBILITÁSA miatt volt rendkívül harmonikus...

ebből a "FALÁB" játszmát sikerült megörökölnöm, mint viselkedésmintát

a FALÁB JÁTSZMA azonban a FELESÉGEM "örökségével" (alkoholista apa, és az ezt "megfelelően" lereagáló anya viselkedésmintája) RENDKÍVÜL INKOMPATIBILIS játszma-párt alkotott...

amikor ezt (egy álom segítségével rábökve) Isten megmutatta nekem, a kapcsolatunk HÚSZ ÉV UTÁN hatalmas minőségi változáson ment át... megértettünk egy csomó "megmagyarázhatatlan konfliktust"... állíthatom: az 1Péter-ige VALÓSÁGGÁ vált az életünkben...

csupán annyi a célom, hogy ezt a CSODÁt ne "magántulajdonként" kezeljem, meggyőződésem, hogy AZÉRT kaptuk, hogy ezzel MÁSOKNAK is hasznára lehessünk...

lényegében ERRŐL szólt az előadás, összefoglaltam kicsit többe, mint 2 mondatba, accem ENNÉL BŐVEBB leírás TÉLLEG nem fér már be ide a fórumra :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 07:51 
Bentlakó

kamilla: KÖSZI, hogy még NÁLAM IS ÉRTHETETLENEBBÜL sikerült összefoglalni SzabóMagdát, akit amúgy naon szeretek, ezt a regényét nem olvastam, de ÉRTEM amit leírsz :)

és PONT ERRŐL szól az egész tranzakcióanalízis, úgyhogy MUCÁJ LECEK elolvasni a regényt :D

Jenny: FANTÖRPIKUS az összhang má megint, TELJESEN JÓL szemlélteted... NEKED SIKERÜLT összefoglalni 2 mondatba az előadásomat :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 08:05 
Bentlakó

JennyT írta:
Ezüst!
Azt hiszem, azért net mégiscsak belenyúlt a darázsfészekbe. Túl heves a reakciód ahhoz, hogy semmi ne legyen a háttérben.
Én nem azt "hallottam ki" abból, amit írt, hogy téged nem szeretnek a szüleid. Engem szeretnek. Csak nem mutatják ki. Isten pedig kimutatja. Apám hirtelenharagú. Isten nem. Apám türelmetlen. Isten nem. De igenis befolyásolja az ember Isten (Atya) képét az, amilyen szülei (főleg édesapja) van. Ha egy szigorú, morózus édesapja van valakinek, akkor Isten is egy szigorú, rideg "büntetőbácsi" lesz. Ha valakit pl a nagyapja nevelt, akkor Isten egy jóságos öregúr lesz, aki cukrot oszt, ha kell, ha nem.
Persze lehet, hogy ezek túlzások, de én ezt tapasztaltam magamon, és a környezetemen.
Én azt ajánlom, hogy
- vagy ne kapd fel a vizet
- vagy próbálj meg szeretettel elgondolkodni azon, hogy van-e valami ebben az egészben.

(bár látom, nem nagyon vagytok egy hullámhosszon net-tel, ami nem baj, csak kár, bizonyos esetekben :( )

Szeretettel: JennyT

Tudod, nekem azzal semmi bajon nincs, ha net elmesél magáról dolgokat. De folyamatosan az van, hogy a saját problémáit vetíti ki rám, és ezt próbálja veletek is megetetni. Ez az, amin rendszeresen felkapom a vizet.

Én mindig magamról beszélek. Net ezt furcsának és betegesnek tartja, és úgy gondolja, hogy ennyire nem kéne megnyílni, mert sebezhető leszek. Én úgy gondolom, hogy másképp nem tudnám elmondani Nektek, amit gondolok. És ezért viszont érdemes.

Na, ennyi bevezető elég is lesz hozzá....

Nekem nincs apám. Elhagyta anyámat, amikor belelátott a sötét jövőbe, hogy "Úristen!!! MÉG EGY GYEREK!!!"

A családunkban, iskolában főleg kis koromban nem voltak olyan férfiak, akikkel kapcsolatba kerültem volna, mert minden férfi azt mondta, hogy a taknyos lányoknak a fazék mellett a helye, velem nem beszélnek.

Aztán már csak felszedni akartak...

Szóval innentől kezdve apaképem az egészen egyszerűen nincs.
Úgyhogy innentől kezdve nekem Atya Istenről apán keresztül semmit ne is próbáljatok elmagyarázni, mert reménytelen vállalkozás.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 08:21 
Bentlakó

"Elhagyta anyámat, amikor belelátott a sötét jövőbe, hogy "Úristen!!! MÉG EGY GYEREK!!!" "

Ez nagyon gáz. :(. Izé.. küldhetek egy ölelést?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 08:26 
Bentlakó

Lehet, hogy neked ez most nagyon szomorúnak látszik, de nekem ez a természetes. Úgyhogy ölelésnek nincs helye.

Ha tudsz, akkor anyképen keresztül magyarázd el nekem, milyen az Atyaisten. Azzal látod, sokat segíthetnél ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 08:27 
Bentlakó

Nem jó ha az ember nem képes a múltját hátrahagyni és az sem ha a jővőről ábrándozik,mindegyik falat emel az ember és Teremtője közé.Az ember és a valóság közé.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3042 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 203  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra