Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 74  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 08., csütörtök 23:32 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Indu írta:
Kedves MM!

Nagyon izgalmas dolgokat vetettél fel, és pont most "fenyegetsz" :) minket azzal, hogy egy időre visszavonulsz. Azért hátha csak rövid időre.

"Ugyanaz történik meg Teremtéskor,mint az ember tudatában Bűnbeeséskor,az Egység alapvetően két részre szakadása (Nappal-Éjszaka,Jó-Rossz,stb.)"

A Biblia szerint a nappal-éjszaka semmi negatívat nem hordoz, egyszerűen az idő tagolására van. Olyannyira, hogy mikor Isten megteremti a földet, (a nappal-éjszakával, az égitestekkel stb. - de még a földi bűneset előtt vagyunk) akkor azt mondja a teremtés végén, hogy "látta, hogy minden amit teremtett, ímé igen jó". Tehát a bűnnek, a rossznak még nyoma sincs az emberi világban.

>MM>"Tképpen a Bibliával az a gondom (ha szabad így fogalmazni),hogy a Teremtéssel kezdődik,és nem mond semmit arról,hogy mi volt előtte"

Ez számomra is végtelenül izgalmas kérdés, és valóban viszonylag kevés helyen olvashatunk arról, hogy mi volt a föld teremtése előtt. De azért sok információt összeszedhetünk innen. Most csak egy párat említek, abban a reményben, hogy felkeltem a kíváncsiságod, hogy majd adandó alkalommal magad is megvizsgáld ezeket:

Tudjuk, hogy Isten világokat teremtett, tehát nem csak a mi földi világunkat, hanem egyéb világokat is (zsid 1,2 - eredetiben világokat szerepel tsz-ben)
Tudjuk, hogy a föld teremtésekor Isten fiai (az angyalok) vigadoztak (örvendeztek) a mennyben. (Jób 38,7) A mennyben megvolt már Sátán lázadása ekkor (hiszen pl. Isten úgy helyezi az Édenbe az első emberpárt, hogy művelje és őrizze azt - tehát már volt rossz, amitől őrizni kellett) Sátán lázadása után még szabadon bejárhatott a mennybe, megjelenhetett Isten színe előtt, olvassuk a Jób könyvében. Később lett onnan kitiltva. (Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből. - mondja Jézus)
Magáról a lázadásáról is meglepően sok információnk van. Legrészletesebben 2 db kettős próféciában olvashatunk erről Ezékiel 28, Ésaiás 14-ben - Babilon és Tirus királya - ill párhuzamosan Lucifer bukása (kettős prófécia - van egy konkrét és egy átvittebb értelme, és mindkét értelmében igaz, ilyen pl az evangélimban Mt 24. ami Jeruzsálem pusztulásáról isz 70-ben és a világvégéről párhuzamosan beszél)

Szóval amit tudhatunk a lázadásról: Sátán eredetileg Lucifer néven,(=Fényhozó) magas rangú angyal volt. A legfontosabb versek a lázadásról magyarázatokkal:

Valál felkent oltalmazó Kérub; és úgy állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál. Feddhetetlen valál útaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned.

Feddhetetlen volt (Isten jónak teremtette) majd gonoszság találtaték benne. Nem Isten tette azzá, de volt lehetősége erre. A lázadás lényege az önfelmagasztalás.

Szíved felfuvalkodott szépséged miatt;

Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál! Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon. Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.

Azt is tudjuk, hogy Isten, aki előre ismeri a világ történéseit - és ezt is látta előre (pl. azt olvassuk, hogy Isten megváltási terve már a földi bűn előtt megvolt) mégsem pusztította el Sátánt, hanem hagyta, hogy ez a látszólag kis dolog (felfuvalkodás) kiteljesedjen - és meghozza a "gyümölcseit". Ennek okát abban láthatjuk, hogy egyfelől Isten nem választ nemtelen eszközöket, tehát a gonosz ellen is a saját igaz törvényeivel veszi fel a harcot. Illetve, hogy az angyalok előtt sem volt világos, hogy ez a dolog hova fut ki - olyannyira, hogy Jelenések könyvében azt olvassuk, Sátán az angyalok egyharmadát elhitette a saját igaza felől (Jel 12,4) Még egy dolog jut eszembe, azt is olvassuk, hogy látványossága lettünk a világmindenségnek (görögül a "kozmosz theátronja") tehát egyfajta szimpadként zajlik az el nem bukott lények szemei előtt a földünk borzalmas, és egyre inkább a beteljesedés felé haladó történelme.

Amit remélhetünk ettől az egésztől, hogy bár Isten a mennyben sem fogja korlátozni senkinek a szabadságát - nem bólogató gépek leszünk, de ez az egész bűn történelem egyfajta védettséget ad a rosszal szemben.

Üdv:
Indu


Kedves Indu!

Nem mindenki számára izgalmas az,amiket írtam,ez látható a reakciók hiányából is.Most megint szükségem van egy kis gondolati csendre,hogy befogadhassak és továbbléphessek.Nem tudom,mennyi ideig fog tartani.De a hsz.-edre még gondoltam,reagálok.

A Bibliában a nappal-éjszaka,sötétség-világosság lehet,hogy elvileg nem tartalmazott semmi negatívat,de valahogy a későbbiek során mégiscsak ezen ellentétpárok egyikéhez rendelték hozzá az istenit, a jót,és a másikhoz a sátánit, a rosszat.Erre a világosság-sötétség jó példa.Én pont erre próbáltam felhívni a figyelmet,hogy ezen ellentétpárok egyike sem jó vagy rossz (illetve valahol mindkettő jó,abban az értelemben hogy szükséges),hanem épp az a felfogás a sátáni,hogy a kettőt szétválasztjuk és megítéljük,pedig látnunk kéne,hogy mindkettő szükséges,és az egyik nem létezhet a másik nélkül.

A világok teremtésével kapcsolatban nagyon érdekes dolgokra hívtad fel a figyelmemet,köszönöm,mindenképp utána fogok nézni és gondolni.

Számomra azonban továbbra is gyanus,hogy a vizek,mely fölött az Úr lelke lebegett (akkor itt most megnyilvánult és személyes az Úr vagy sem?),egyfajta ősanyag,amiből aztán létrehozta az Úr a Mindenséget.De meggyőzhető vagyok arról is,hogy az Úr a semmiből teremtett,noha mint tudjuk az anyag nem vész el,csak átalakul,tehát energiából pl. simán teremthetett anyagot,az energia pedig ugye mivel láthatatlan,értelmezhető ill. elnevezhető semminek is,elég logikusan.De ezek csak eszmefuttatások.

Üdv.:MM.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 03:28 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Úgy vélem mindenki csak abból képes építeni amilye van,így Isten is,aki az első volt és elöbb volt mint bárki vagy bármi más, Ő is kizárólag önmagából volt képes alkotni teremteni.

Ezért mindenben ami él abban Isten is benne van,az emberben épp úgy mint pld,az Angyalokban vagy a sátánban.

Mivel Isten nélkül nincsen élet.

Isten a világmindenség alapépítőköve,mint a világmindenség legparányibb ,tudatos alkotó elleme.

Ezért tud mindent Isten mindenkiről,és ezért képes bárkit bármikor befolyásolni,hisz minden élő alapépítőköve,és az a változás amit Ő generál, az az alacsonyabb rezgésszámú dimenziókszintjén is megvalósul
a teremtményeiben,így képes a teremtményeit befolyásolni Isten.


Ezért is igaz az a tanítás,hogy Isten Országa bennünk van.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Házasság
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 10:20 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Házasság
Bizonyára a Biblia beszámoló óvatosan fogalmaz…
És semmi közünk ahhoz, hogy mi is történt ott Édenben.
De, erős a gyanúm, hogy az első aktus Édenen kívül történt. És a fogantatás is, mert ha korábban még az Édenben, akkor nem örököltük volna a bűnt….

Viszont azt olvasom, és értem meg, hogy maga Isten vezette Évát Ádámhoz.
Tehát a házasság egy Isteni intézmény. És nem a cselekménnyel kezdődik, hanem a megismeréssel, és a döntéssel. (Persze, hogy én magam többször éltem vad-házasságban, és voltam parázna is… szóval nem teszek úgy mintha nem.) De, ha mai ésszel nekifuthatnék, még egyszer, sok dolgot másként tennék.

Eredetileg bizonyára elég lett volna, ha két ember kijelenti egymásról Te az enyém, Én a Tied. És mivel Isten rendelte, akarta, hogy az ember így legyen. Isten akaratának megünneplése. Tehát lagzit is csapnak, ki-ki a maga ízlése és mértéke szerint.

De, a világ fordult. Az ember kijött a kertből. És máris sok dolog történik. Akár erőszak, és az erőszak az erőszak marad, még ha jegyajándékot is ad az erőszakoskodó, és elveszi azt akin elkövette. (mert nyakas nép volt, és nekik olyan nem kell aki nem tiszta.) De, ez a múlt. Nem elég, hogy szegény nőt akarata ellenére tárgynak nézik, még utána egy életen keresztül szolgálja is azt. (szolgálja= mint feleség eltűri, az újabb és újabb erőszakokat) Ahogy azt Tiv meg is említi, szerintem is úgy van.
Szóval ez akkor volt így, mert szerették váltogatni asszonyaikat. (mat 19:8) Ezért bánhattak úgy a nőkkel, hogy szinte adták vették őket. (aztán naná, hogy más asszonya nem igazán kellett. [és mintha látnám is a prostitúció alapgyökereit, de az már másik témakör] )

Közel sem ez Isten akarata.
Zsid 13:4 Tisztességes minden tekintetben a házasság és a szeplőtelen házas ágy;
Minden tekintetben tisztességes legyen a házasság. És a fő lényeg, szeplőtlen a házas ágy.
Nem csak arról van szó, hogy más ne feküdjön oda. Hanem arról is, hogy mindketten önszántukból. Kényszer nélkül.
De, ahogy Exrefis is említi azért Isten jó, megbocsátó, tehát ha nem szándékosságról van szó, utólag azért korrigálható, érvényesíthető…

Isten azt mondja; Viseljétek magatokat jól a pogányok közt, hogy ne rágalmazzanak meg titeket.
Jézus rámutat, hogy amíg a hitünkkel nem ellenkezik, egy világi törvény tartsuk be. „A császárnak, ami a császáré, Istennek, pedig ami az Istené.”
Azt is olvasom Tit 3.1, hogy engedelmeskedjünk. Hogy miért?
1Pét 2:15 Mert úgy van az Isten akaratja, hogy jót cselekedvén, elnémítsátok a balgatag emberek tudatlanságát;

Szóval Egyrészt isten rendeli el a házasságot, másrészt ez a világ is azt tekinti saját törvényei szerint érvényesnek, ha valamit megkötnek.
Isten azt mondja, ne paráználkodjunk, és őrizzük meg magunkat egymásnak. A házasság előtti szex, paráznaságnak minősül. Mégha a cél a későbbi házasság is. (ha várhat a papír forma, akkor a test is. Ha pedig nem várhat a test, akkor meddig tart a papír…) Persze egy komoly átfontolt dolog, meggondolni, mihez, és kihez kötöm magam. (sok poén legyártottunk már házassággal kapcsolatban.)
De, a világ is elvárja, és szóvá teheti, hogy az ő törvényeiben nem áll meg valaki.
(mondom, addig elmenni a világ törvényeiben, amíg az a hittel nem ütközik.)
[esküvőmön 5-n voltunk, a világ törvényei szerint van egy papírom. Nem köthetnek belém. Isten pedig látja szándékaim.]

Az pedig, hogy ki hogyan bánik, társával Ismét a biblia megmutatja, és tanácsokat is ad.

Kedves Kavics!
Egy gondolat tőlem. Elmenni a gombokig…
Ez olyan mint 1 liter tömény után megállni. (miért futott ki József Potifár házából? Mert nem akart parázna lenni. Tiszta sor. De, én látok egy sokkal mélyebb és előre látó gondolatot. Eltűnni mielőtt az ész meg áll.)
Tehát ha tudom magamról, hogy tűzes vagyok. Akkor elve nem hagyom magam helyzetben. És a gombokra még csak rá sem nézek… Mert jobb ha kivágom azt. Mat 5.29.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 10:30 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Kedves MM!
Nagyon közel gondolkodunk ebben a témában. Én azt gondolom, hogy az anyag az energia koncetrált formája.
Gondolok atombomba. Maga a bomba anyagból van. Aztán amikor létrehozzuk a reakciót, az anyagból energia lesz. Jelenleg ezt elő tudjuk állitan. (és nem minden anyagból.)
De, ha ez így müködik, akkor a fizika szerint müködnie kell visszafelé is. Max mi nem tudjuk a módját. De, elméletben elismerhető. Tehát Isten, mint a dinamikus energia birtokosa, és írányitója. Létrehozhatja az anyagot.


Kedves GABRIEL777
Idézet:
Úgy vélem mindenki csak abból képes építeni amilye van,így Isten is,aki az első volt és elöbb volt mint bárki vagy bármi más, Ő is kizárólag önmagából volt képes alkotni teremteni.

Ezért mindenben ami él abban Isten is benne van,az emberben épp úgy mint pld,az Angyalokban vagy a sátánban.

Mivel Isten nélkül nincsen élet.

Isten a világmindenség alapépítőköve,mint a világmindenség legparányibb ,tudatos alkotó elleme.

Ezért tud mindent Isten mindenkiről,és ezért képes bárkit bármikor befolyásolni,hisz minden élő alapépítőköve,és az a változás amit Ő generál, az az alacsonyabb rezgésszámú dimenziókszintjén is megvalósul
a teremtményeiben,így képes a teremtményeit befolyásolni Isten.

Ezért is igaz az a tanítás,hogy Isten Országa bennünk van.



Ez úgy hangzik, mintha Istennek korlátai lennének az alkotásban…
De, szerintem nem erre gondolsz.

De, nézem a gondolatod kicsit közelebbről, és valamire nagyon hajazik
Az pedig a S.W. c. történet, és az abban fellelhető Jedik által is ismert Erő
Nekem ez jutott eszembe, és még passzol is.

Ez az erő ott van mindenhol, és áthat mindent. Ezt használják az Erő ismerői, Jedik, és a Sitek.

És amiről beszélsz jelen esetben, miszerint a világmindenség alap-építőköve. Az a midiklórian (mondja az elmélet)
Amiből (ki) több is van. És ráunva a világ egyensúlyának felbomlására, nemzették azt aki helyre állítja a mérleget. Anakin… Eredetileg a Tatuin született, de itt mint Jézus jelent meg…. (És gondolom, hogy Sátán pedig eredetileg Darth-Oprosectura néven ismert Sit mester.) :D
(És mielőtt azt hinnéd, hogy kinevetlek… Nem. Inkább veled nevetek.)

Komolyan gondolod, hogy így lenne?

Vagy elképzelhető, hogy Isten akit a Biblia olyan jól leír, és bemutat. Megteremt mindent Önmagából. (Hiszen a anyag sem más mint az energia koncetrált formája.) a fizika törvényeit meg Ő alkotta. Megalkotja az élőt is, az élők szabad jogokkal olyan tökéletesre sikerednek, hogy az sem okoz gondot, hogy alkotójukkal szembe forduljanak.
De, valóban Isten fordulna Önmaga ellen? (hiszen ott van a teremtettségben.) Vagy a teremtett élet elválva, külön életet él, akaratától függően; Istennek tetszőt, vagy nem.
És pont erről beszélnek az írások az alapoknál. Az ember esetében Isten elválasztja magát a bűntől. Ezzel elválasztja az éltető erőt is az embertől. Minél nagyobb az ember bűne annál rövidebb az élete, mert távolabb kerül a forrástól.
Valóban része lenne Sátán Istenen részének? (Jing, Jang) Vagy a Kerub aki kezdetben Isten igazságában járt, úgy dönt, Isten trónjára pályázik. Isten nem különítette el magát attól?
Átkozott legyél és port egyél. Van ezeknek komoly jelentés értékük. Olyan mértékben alázta, meg ezt a teremtményét, (Amit ma úgy ismerünk porig alázni) (csak annyit meghagyva neki, hogy állítását bizonyíthassa.)
Habár Isten alkotta a teremtményeket, de a teremtő el tud különülni alkotójától. És az alkotó is távol tartja magát attól, ha Rá, mint Alkotóra szégyent hoz.
(Az anyag Istentől van. Az anyagból készült a bringám. Felültem, eltörtem a lábam. Ergo, isten eltörte a lábam, mert ott van az anyagban? )

Egy röpke kérdés, ami felmerül bennem, elgondolásod alapján.
Ez az állapot, amiben mi élünk normális? Azaz ilyennek kell lennie?
Ha pedig nem, nem ez a normális. Akkor azon az alaprezgésen keresztül miért engedte meg, (miért nem irányította) hogy eltérjünk az Ő útjától.

Vagy eleve félre értettem amit mondtál, és rossz irányba gondolkodom?

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 11:28 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Lucius írta:
Kedves MM!
Nagyon közel gondolkodunk ebben a témában. Én azt gondolom, hogy az anyag az energia koncetrált formája.
Gondolok atombomba. Maga a bomba anyagból van. Aztán amikor létrehozzuk a reakciót, az anyagból energia lesz. Jelenleg ezt elő tudjuk állitan. (és nem minden anyagból.)
De, ha ez így müködik, akkor a fizika szerint müködnie kell visszafelé is. Max mi nem tudjuk a módját. De, elméletben elismerhető. Tehát Isten, mint a dinamikus energia birtokosa, és írányitója. Létrehozhatja az anyagot.


Kedves GABRIEL777
Idézet:
Úgy vélem mindenki csak abból képes építeni amilye van,így Isten is,aki az első volt és elöbb volt mint bárki vagy bármi más, Ő is kizárólag önmagából volt képes alkotni teremteni.

Ezért mindenben ami él abban Isten is benne van,az emberben épp úgy mint pld,az Angyalokban vagy a sátánban.

Mivel Isten nélkül nincsen élet.

Isten a világmindenség alapépítőköve,mint a világmindenség legparányibb ,tudatos alkotó elleme.

Ezért tud mindent Isten mindenkiről,és ezért képes bárkit bármikor befolyásolni,hisz minden élő alapépítőköve,és az a változás amit Ő generál, az az alacsonyabb rezgésszámú dimenziókszintjén is megvalósul
a teremtményeiben,így képes a teremtményeit befolyásolni Isten.

Ezért is igaz az a tanítás,hogy Isten Országa bennünk van.



Ez úgy hangzik, mintha Istennek korlátai lennének az alkotásban…
De, szerintem nem erre gondolsz.

De, nézem a gondolatod kicsit közelebbről, és valamire nagyon hajazik
Az pedig a S.W. c. történet, és az abban fellelhető Jedik által is ismert Erő
Nekem ez jutott eszembe, és még passzol is.

Ez az erő ott van mindenhol, és áthat mindent. Ezt használják az Erő ismerői, Jedik, és a Sitek.

És amiről beszélsz jelen esetben, miszerint a világmindenség alap-építőköve. Az a midiklórian (mondja az elmélet)
Amiből (ki) több is van. És ráunva a világ egyensúlyának felbomlására, nemzették azt aki helyre állítja a mérleget. Anakin… Eredetileg a Tatuin született, de itt mint Jézus jelent meg…. (És gondolom, hogy Sátán pedig eredetileg Darth-Oprosectura néven ismert Sit mester.) :D
(És mielőtt azt hinnéd, hogy kinevetlek… Nem. Inkább veled nevetek.)

Komolyan gondolod, hogy így lenne?

Vagy elképzelhető, hogy Isten akit a Biblia olyan jól leír, és bemutat. Megteremt mindent Önmagából. (Hiszen a anyag sem más mint az energia koncetrált formája.) a fizika törvényeit meg Ő alkotta. Megalkotja az élőt is, az élők szabad jogokkal olyan tökéletesre sikerednek, hogy az sem okoz gondot, hogy alkotójukkal szembe forduljanak.
De, valóban Isten fordulna Önmaga ellen? (hiszen ott van a teremtettségben.) Vagy a teremtett élet elválva, külön életet él, akaratától függően; Istennek tetszőt, vagy nem.
És pont erről beszélnek az írások az alapoknál. Az ember esetében Isten elválasztja magát a bűntől. Ezzel elválasztja az éltető erőt is az embertől. Minél nagyobb az ember bűne annál rövidebb az élete, mert távolabb kerül a forrástól.
Valóban része lenne Sátán Istenen részének? (Jing, Jang) Vagy a Kerub aki kezdetben Isten igazságában járt, úgy dönt, Isten trónjára pályázik. Isten nem különítette el magát attól?
Átkozott legyél és port egyél. Van ezeknek komoly jelentés értékük. Olyan mértékben alázta, meg ezt a teremtményét, (Amit ma úgy ismerünk porig alázni) (csak annyit meghagyva neki, hogy állítását bizonyíthassa.)
Habár Isten alkotta a teremtményeket, de a teremtő el tud különülni alkotójától. És az alkotó is távol tartja magát attól, ha Rá, mint Alkotóra szégyent hoz.
(Az anyag Istentől van. Az anyagból készült a bringám. Felültem, eltörtem a lábam. Ergo, isten eltörte a lábam, mert ott van az anyagban? )

Egy röpke kérdés, ami felmerül bennem, elgondolásod alapján.
Ez az állapot, amiben mi élünk normális? Azaz ilyennek kell lennie?
Ha pedig nem, nem ez a normális. Akkor azon az alaprezgésen keresztül miért engedte meg, (miért nem irányította) hogy eltérjünk az Ő útjától.

Vagy eleve félre értettem amit mondtál, és rossz irányba gondolkodom?


Köszönöm a reagálásokat,nagyon jókat írtok.
Én személy szerint nem látok semmi kivetnivalót abban,amit Gabriel írt,talán kicsit leegyszerűsített,dehát egy rövid hozzászólásban pont jó egy ilyen összegzés,a lényegi mondanivalóval egyetértek,és köszönöm,hogy feloldottad a "semmiből" teremtés dilemmáját (persze csak bennem,és lehet,hogy csak ideiglenesen).
Azért kiegészíteném valamivel,és lehet,hogy ez Lucius szemében is kicsit más értelmet ad Gabriel sorainak.
Azt írod Gabriel: "ezért tud Isten mindent mindenkiről"...itt megint előjön az,hogy Isten milyen mértékben emberi,személyes,stb.,mert mit jelent ez a tudás.Szerintem nem egyfajta emberi tudásról van itt szó,mint ha volna egy nagyon okos ember,aki mindent (át)lát,stb.,hanem arról,hogy "zsigerből" tud mindent,azaz a lényegét tudja mindennek,mert ő alkotja a lényegét mindennek.Ha valami vagy valaki eltávolodik a Lényegétől,akkor messze kerül Istentől,akkor Isten szempontjából az a "lényeges",hogy az illető nem a Lényegét,nem a valódi Énjét éli,tehát a bűnben él.És Isten tudja azt is,hogy ha valaki visszatalál hozzá,mert akkor az igazi Lényegét éli,azt,ami az isteni rész benne,mert ugye mindenkiben van egy darab Istenből,és ez a darab a legigazibb,leglényegibb része.
Ebből kiindulva reagálnék Lucius felvetéseire,miszerint nem arról van szó,hogy Istennek része Sátán,hanem fordítva,Sátánnak része Isten.Sátán épp attól bukott lény,hogy nem az isteni valósága szerint él,hanem a kettéhasadtságban,bűnben.És nem Isten távolodott el a Teremtményektől,hiszen Ő mindvégigi bennük lakozik,hanem a Teremtmények élnek abban az illúzióban,hogy isteni részükön kívül van más valóságos és lényegi részük is,mint pl. a személyiségük vagy az egójuk.Ezen illúzió miatt,tehát mert nem ismerik fel,hogy az egyetlen valódi bennük Isten,élnek bűnben,és azt gondolják,hogy ők maguk (tehát az egójuk, a személyiségük) is valami és bármit is számít ebben a világban,pedig Isten igazsága az,hogy csak Isten az igazi Lényegük, a többi csak akadály és bűnbe visz.
Ilyen szempontból a teremtett élet valóban rendelkezik azzal a szabadsággal,hogy külön életet éljen, legalábbis bizonyos mértékig,hiszen Istentől végképp nem tud elszakadni sosem.Viszont rendre megpróbálja és ilyenkor rendre szerencsétlenség éri és szenved.Viszont egy idő után felismeri,hogy csak egyetlen igazi Lényege van,ez a benne élő Isten.A negatív tapasztalatok lényege ez a felismerés,hogy ez belülről szülessen meg,ne kényszer hatására.Amikor a teremtmény rájön,hogy csak Isten benne a valódi és a többi csak sallang,akkor harmóniába kerül a Mindenséggel,és nem szenved többé.Hiszen az illúziók helyén ki tud bonatkozni a Szentlélek,Isten lelke.
Isten nem tud eltávolodni senkitől és semmitől,mert mindenben ott van,sőt mindenben csak ő van ott Valóságosan.Ezért sztem az ember azon felfogása,hogy Isten távolodik el tőle és nem fordítva,csak félreértelmezés és megintcskl az Isten emberi tulajdonságokkal való felruházásából fakad.Ha valaki hosszútávon vagy egy pillanatra akár távol érzi magát Istentől,az csakis az ő "hibája",helytelen hozzáállása, nemtudása következménye,és nem pedig Istené.Ha a Teremtmény becsukja a szemét vagy félrenéz,Isten hiába áll előtte....nem fogja meglátni.

Biciklis példa: nem hiszem,hogy a bicikli töri el a lábad,de Isten eszközként használhatja a biciklit,ahhoz,hogy tanítson Téged (akár azzal,hogy eltöri a lábad),és Isten pont azért használhatja a biciklit,mert ugyan a bicikli anyagi mivoltában egy alacsony rezgésszámú energiahalmaz (azaz anyag),ugyanez az energia magasabb rezgésszámon,azaz a legmagasabb rezgésszámon maga Isten.

A Jedi,Mátrix stb. pedig olykor tényleg megmosolyogtató,de nem mondanám azt,hogy semmi köze a Valósághoz...hiszen az ember, a teremtmény sejti a Valóságot,ami benne él,és ezt próbálja is kifejezni,akár ilyen profán műveken keresztül is...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 11:57 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Még írnék valamit a Sátánról,ahogyan én látom,értelmezem.Lehet hogy Ti ezt nem fogadjátok el,mert első blikkre akár Istenkáromlásnak is tűnhet,de ha belegondoltok egyáltalán nem az.Esetleg az Istenről formált emberi koncepciók káromlása,dehát az meg kit érdekel.
Isten és Sátán lényegét tekintve azonosak egymással.Azért beszélünk most külön Sátánról,mert ugye egyszercsak megjelent Sátán lelkében a hübrisz,azaz a gőg,büszkeség,az a vélekedés,hogy ő több Istennél.Ezt szerintem nem úgy kellene értelmezni,hogy Sátán azt,gondolta,hogy jobb Istennél,vagy hatalmasabb,hanem szó szerint,Sátán úgy vélte,hogy "több" Istennél,azaz azt kezdte gondolni,hogy az isteni Lényegén kívül még van valami benne,ami valóságos.Ezzel elbukott,bűnbe esett.A hübrisz az Ego bűne,amikor valaki azt gondolja,hogy az Ego valóságos létező.Ennek az illúziónak a megszületése hozta létre Sátánt,akinek ugyanúgy megvan a lényegi középpontja,ami Isten,de ezen felül Sátán abban az illúzióban él,hogy ő több Istennél,és hogy létezik benne valami,ami túlmutat az isteni Lényegen.Na ez az eredendő bán lényege,és a csecsemő bűne,amikor eleve úgy születünk le ebbe a világba,hogy azt hisszük,hogy az isteni középpontunkon kívül valóságosan létezik még bennünk valami.És mindaddig,amig ettől a tévhittől nem szabadulunk,és nem ismerjük fel,hogy Isten az Egyetlen valóságos Létező,addig a bűnben maradunk.
A megoldás viszont egyszerű,éld Krisztust,azaz éld a Benned megnyilvánult és megszemélyesített isteni középpontodat,és hagyj fel az illúziók kergetésével.

Sátán tehát definíciószerűen csak annyiban különbözik Istentől,hogy azt hiszi,ő nem azonos Istennel,hanem van valami benne,ami több Istennél.Ha elfogadná Sátán,hogy ő nem több Istennél,hanem azonos vele,akkor megszűnne Sátánnak lenni,visszatalálna Istenhez,és nem lenne többé szükség erre a megkülönböztető elnevezésre.Ezért írom folyton,hogy Sátán nem létező és nem is Teremtő mert Valóságot csak Isten tud teremteni,Sátán csak illúziókat tud szülni.És ha valaki felül ennek,az ugyanúgy elvéti Istent,mert az illúziókra kezd koncentrálni a Valóság helyett.És egyelőre látszólag Sátán áll nyerésre,mert az emberek az illúziókban hisznek,és nem pedig Istenben.
De ez nem keserítheti el azt,aki Istenben hisz,mert az tudja,hogy Sátán győzelme csak illuzórikus lehet,mintahogy egész lénye illuzórikus.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 12:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Kedves Lucius

Ha mutatsz egy sort is tőlem,ahol azt írom,hogy Istent képes az ember irányítani,akkor aláirom,hogy az a világnézet amit írtam,az hasonlatos a Star- Wars-ban látottakhoz.

Egyébként a Jedi filozófia inkább a taoizmus tanításához hasonlatos."többé,kevésbé"

Lehet begyüjteni energiákat amik a környezeünkben jelen vannak és lehet azokat finomítani és ez álltal valóban közelebb lehet kerülni Istenhez,de kizárólag a gondolat energiájának a határáig,mivel a gondolatok révén hozzák mozgásba ezeket az energiákat a taoisták.

Isten energiája és teste,viszont a gondolatoknál is finomabb és túl van azokon.

Mert elöbb van Isten és csak utánna a gondolat.

Az én világnézetemben,viszont nem az ember irányítja Isten energiáját,hanem pont fordítval történik,Isten az aki mozgatja a szálakat.

Remélem most érthetöbb voltam.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 12:58 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
máriamagdolna írta:
Még írnék valamit a Sátánról,ahogyan én látom,értelmezem.Lehet hogy Ti ezt nem fogadjátok el,mert első blikkre akár Istenkáromlásnak is tűnhet,de ha belegondoltok egyáltalán nem az.Esetleg az Istenről formált emberi koncepciók káromlása,dehát az meg kit érdekel.
Isten és Sátán lényegét tekintve azonosak egymással.Azért beszélünk most külön Sátánról,mert ugye egyszercsak megjelent Sátán lelkében a hübrisz,azaz a gőg,büszkeség,az a vélekedés,hogy ő több Istennél.Ezt szerintem nem úgy kellene értelmezni,hogy Sátán azt,gondolta,hogy jobb Istennél,vagy hatalmasabb,hanem szó szerint,Sátán úgy vélte,hogy "több" Istennél,azaz azt kezdte gondolni,hogy az isteni Lényegén kívül még van valami benne,ami valóságos.Ezzel elbukott,bűnbe esett.A hübrisz az Ego bűne,amikor valaki azt gondolja,hogy az Ego valóságos létező.Ennek az illúziónak a megszületése hozta létre Sátánt,akinek ugyanúgy megvan a lényegi középpontja,ami Isten,de ezen felül Sátán abban az illúzióban él,hogy ő több Istennél,és hogy létezik benne valami,ami túlmutat az isteni Lényegen.Na ez az eredendő bán lényege,és a csecsemő bűne,amikor eleve úgy születünk le ebbe a világba,hogy azt hisszük,hogy az isteni középpontunkon kívül valóságosan létezik még bennünk valami.És mindaddig,amig ettől a tévhittől nem szabadulunk,és nem ismerjük fel,hogy Isten az Egyetlen valóságos Létező,addig a bűnben maradunk.
A megoldás viszont egyszerű,éld Krisztust,azaz éld a Benned megnyilvánult és megszemélyesített isteni középpontodat,és hagyj fel az illúziók kergetésével.

Sátán tehát definíciószerűen csak annyiban különbözik Istentől,hogy azt hiszi,ő nem azonos Istennel,hanem van valami benne,ami több Istennél.Ha elfogadná Sátán,hogy ő nem több Istennél,hanem azonos vele,akkor megszűnne Sátánnak lenni,visszatalálna Istenhez,és nem lenne többé szükség erre a megkülönböztető elnevezésre.Ezért írom folyton,hogy Sátán nem létező és nem is Teremtő mert Valóságot csak Isten tud teremteni,Sátán csak illúziókat tud szülni.És ha valaki felül ennek,az ugyanúgy elvéti Istent,mert az illúziókra kezd koncentrálni a Valóság helyett.És egyelőre látszólag Sátán áll nyerésre,mert az emberek az illúziókban hisznek,és nem pedig Istenben.
De ez nem keserítheti el azt,aki Istenben hisz,mert az tudja,hogy Sátán győzelme csak illuzórikus lehet,mintahogy egész lénye illuzórikus.


Kedves MM


Az általad leirtakkal teljes mértékben egyet tudok érteni.

Mivel valóban a sátán sátáni mivoltát az a benne illuzionikus gondolat addja,hogy
Ő "jobb" Istennél.

Ha ez a gondolat megszünne benne,akkor valóban vissza találhatna Istenhez,az alap építőkövéhez.

Hisz Jézus és a sátán között nem az alapépítőkőben van különbség,hanem abban amit arra rápakoltak még pluszba.

Mivel Jézus nem pakolt rá semmit,ezért
is mondhatta,hogy benne eljött IstenOrszága,és így maga Isten is,hisz amit tett amit gondolt az a benne levő Isteni alapépítőkőnek az akarata volt,torzítatlanul.

Ellenben a sátán rápakolt erre az alapépítőkőre és amit rápakolt azt tartja valóságnak és abból az iluzionikus valóságból épitkezik,és nem az alapépítőkövéből,magából Istenből.

Amikor pld.az ember imában vagy meditációban erre az alapépítőkőre,magára Istenre figyel,akkor ,semmi mást nem tesz mint ráhangolódik a benne levő Isteni részre és ezálltal tisztul le a saját magában felépített iluzionikus világ hamisságaítól.

Nem az álltal,hogy önmaga megszünteti ezeket,hanem az álltal,hogy mindig tisztább érzékelési tartományokba kerül,így közelebb kerül magához Istenhez és a valósághoz.

Ez ahhoz hasonlatos,mint amikor valaki
homályossan lát valamit és az alapján alkot véleményt,majd amikor a látása egyre tisztább lessz,akkor már a véleménye is módosulni fog,így alakul át a hívő világnézete is az álltal,ahogy közelebb kerül a benne levő Isteni részhez,ami álltal egyre tisztábban látja és érzékeli a világot.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 13:41 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Kedves Gabriel!
Azt hiszem,még sosem fordult elő,hogy valakivel teljesen egyetértsek,de az utolsó két hozzászólásod most ilyen. 8)

Amit a taoista módszerről írtál,mármint arról,hogy Isten energiáit használják (de ez csak a gondolat határáig lehetséges) az nagyon igaz szerintem,de azt azért hozzátenném,hogy az eredeti taoizmusban,azaz Lao-ce művében erről szó sem volt,sőt,épphogy azt hivatott elmondani,hogy létezik egy egyenes Út,amely Istenhez vezet,ez pedig az önátadás útja,és itt szó sincs semmiféle "mágikus" és "gondolatfejlesztő" gyakorlatokról.

Nem az álltal,hogy önmaga megszünteti ezeket,hanem az álltal,hogy mindig tisztább érzékelési tartományokba kerül,így közelebb kerül magához Istenhez és a valósághoz.


Ez pedig alapvetően fontos gondolat,mert a gyakorlatban szerintem ott tévedünk a legnagyobbat,hogy változtatni akarunk dolgokon,holott az egyetlen fejlődési lehetőség az,ha tisztábban látunk.A változatni akarás mindig zsákutcába vezet.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 16:54 
Kedves Lucius!

Nem tudom voltál-e 15-20 éves? :-)

Amikor az ember ismerkedika másik nemmel, akkor bizony előfordul, hogy megfogja a másik kezét, átöleli, megsimogatj az arcát.
A "járás" - ismerkedés - természetes folyamat, különben hogyan találhatna párjára az ember.
A megismerésnek része - szerintem - hogy pl. kézen fogva sétálhatnak.
Ebben volt egy emberi tanács a gomb és cipzár.

Potifár feleségét én nem keverném bele ebbe a dolgoba!
Ugye nem hasonlítod őt ahhoz a fiatal lányhoz/fiúhoz, aki a társát keresi az életben?
Az a nő házasságban élt, szerintem rossz példát hoztál.


Vissza a tetejére
  
 

Fontos kérdéseink
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 15., vasárnap 22:06 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2007. okt. 25., csütörtök 20:49
Hozzászólások: 1814
.
- "AZ ÉLETED FILMJE IGY PEREGJEN LE ??? "


-2 évesen: (Ül a bilin, játékmackó a kezében, cumi a szájában)
"Túl fiatal, hogy Istenre gondoljon"

-12 évesen: (Focizik)
"Túl gondtalan, hogy Istenre gondoljon"

-18 évesen: (Motorozik)
"Túl öntudatos, hogy Istenre gondoljon"

-25 évesen: (Önfeledten öleli magához a párját)
"Túl szerelmes, hogy Istenre gondoljon"

-30 évesen: (A villája kertjében ás)
"Túl elfoglalt, hogy Istenre gondoljon"

-40 évesen: (Betegen fekszik az ágyában)
"Túl fáradt, hogy Istenre gondoljon"

-50 évesen: (Iróasztala mellett dolgozik, kávé, cigaretta mellett)
"Túl sok gondja van, hogy Istenre gondoljon"

-70 évesen: (Orvos vizsgálja a betegágyon)
-"Túl idős, hogy Istenre gondoljon"

- X évesen: (Temetőben, a sirhant alatt)
" Már túl késő, hogy Istenre gondoljon"


-Nem, semmiképpen ne igy ! -

-Nagyon nagy kár lenne az életedért, ha azt igy élnéd le.-

--Az élet Isten nélkül értelmetlen

-Vagy tudsz valami mást megnevezni, ami az élet értelmét megadná ?
Miért élsz ? - Hogy tisztességesen élj, aztán meghalj és tested elenyész-
szen ?- Hogy gyermekeket nevelj, akik élnek, aztán meghalnak...

-Ha Isten semmilyen szerepet nem játszik és örökkévalóság sincs, akkor
mi a célja az egész körforgásnak ? -

-Az élet Isten nélkül kielégitetlen

-Ha valaki őszinte és hagyja legbensőbb énjét szóhoz jutni, akkor ezt
nyiltan elismeri.
-Ne csapjuk be önmagunkat !

-Jézusban Isten önmagával ajándékoz meg

-Benne Isten megfoghatóvá és felfoghatóvá válik számunkra.- Nemcsak
megvilágositja, kicsoda Isten, hanem behozza Őt a szivünkbe és életünkbe

-Jézus Krisztus a mi büneinkért halt meg, hogy Isten előtt igazzá lehessünk
helyettünk tett eleget azzal, hogy átvállalta a bün büntetését.- Isten Őérette gyermekévé fogad és megadja az örökkévaló életet,- ami bünte-
len, tiszta és igaz. - A SZERETET FÉNYE TÖLTI BE ! -

-Jézus Krisztus ma is él, és ma is találkozhatsz vele.- Lépj kapcsolatba
Vele ! - Beszélj Jézus Krisztussal, ahogyan milliók beszélnek vele naponta;
imádságban és Igéje olvasásával. - Egyedül a Bibliában találkozhatsz Vele!

-Puszta létedet ezen a földön valóságos életté teszi, olyan életté, amely
nemcsak bővelkedő és gazdag, hanem túláradó - és mások javára van -
- és áldássá lesz !

(Evangéliumi Kiadó H)


L.

_________________
"A teljes Irás Istentől ihletett."
2.Tim.3,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 08., hétfő 11:18 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
HŰSÉG VAGY MEGMEREVEDÉS
„Ezért tehát menjetek ki közülük, és váljatok külön tőlük, így szól az Úr: tisztátalant ne érintsetek, és én magamhoz fogadlak titeket. Atyátokká leszek, ti pedig fiaimmá és leányaimmá lesztek, így szól a mindenható Úr.” (2Korintus 6,17-18)

Mit csináljon az a hívő keresztyén, aki megállapítja, hogy gyülekezete egyre liberálisabbá válik? Pedig alapítói egykor nyilván olyan emberek voltak, akik hittek a Biblia tévedhetetlenségében és a hit alapvető tanításában. A gyülekezet története is híre talán misszionáriusi vállalkozásairól, az evangélium iránti buzgóságáról. Vezetői közül sokan lehettek ismert tudósok, és az Ige hűséges hirdetői. Csakhogy most a teológiákat egy új nemzedék foglalta el, és az onnét kikerült lelkészek egészen más, ún. szociális evangéliumot hirdetnek. Még a bibliai szóhasználattal élnek, csakhogy a kifejezéseken valami egészen mást értenek. Aláássák a Biblia legfontosabb tanításait, természetes magyarázatokat adnak a csodáknak, és gúnyolódnak a biblikus erkölcs fölött. Viszont első vonalban állnak, amikor radikális politikáról és tervekről van szó. Megvetően beszélnek a fundamentalistákról. Mit tegyen ilyenkor a keresztyén ember? Családja talán nemzedékek óta él ebben a gyülekezetben. Vagy ő az évek folyamán nagy összegű pénzzel is támogatta. Legjobb barátai is itt találhatóak. Megkérdi önmagától: mi lesz azokból a fiatalokból, akiknek az ifjúsági órákat tartja, ha ő elmenne? Maradjon meg, ameddig csak lehet a gyülekezetben, és emelje fel hangját Isten mellett?
Érvei meggyőzőnek hatnak önmaga számára. És mégis „gyötri igaz lelkét”, amikor látja, hogy akik hétről hétre kenyérért jönnek ebbe a templomba, helyette követ kapnak. Nagyra értékeli mindazt, ami ehhez a gyülekezethez köti, ugyanakkor megszomorítja az, hogy Üdvözítőjét megvetik, és hogy Isten dicsérete és dicsősége kárt szenved. Nincs kétsége afelől; mit kellene tennie. El kellene hagynia ezt a gyülekezetet. Erre világos parancs van Isten Igéjében. Ha nem húzza többé velük együtt a közös igát, akkor Isten majd gondoskodik minden következményről. Isten maga veszi át a felelősséget a fiatalokért. Új barátokat ad a régiek helyett. Isten megígérte, hogy Atyja lesz és olyan közelséget és meghittséget kínál, amit csak akkor tapasztalhat meg, ha feltétel nélkül engedelmeskedik az Úrnak!

William MacDonald: Ösvényem világossága – szeptember 07.

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 08., hétfő 13:02 
Offline

Csatlakozott: 2008. jún. 20., péntek 15:14
Hozzászólások: 45
Tartózkodási hely: Itt
Eeyore írta:
Kedves Figyelő, ilyen helyzetet már többször láttam magam körül. És a megoldás mindig ugyanaz volt: aki egy gyülekezeten belül jó irányba ment, míg a vezetők rossz irányba, az nem mozdult, magától nem ment sehová. Gondolj Lutherra: kizárta a katolikus egyház, nem ő lépett ki, nem ő szakított. Nazarénus ismerőseim rengeteget keseregtek az egyházuk állapota miatt: de maradtak. Amíg ki nem zárták némelyeket. Akkor voltak olyanok, akik a kizártakkal tartottak; és vannak közülük, akik még mindig, most is a nazarénus egyház tagjai...
Ilyen történet számtalan van, a fórumozók egy része is átment már ilyen tapasztalaton.
Én azt mondom mindazoknak, akik hasonlóan érzik magukat: maradjanak, imádkozzanak, bízzák Istenre az ügyüket, és ha menniük kell, az Úr elrendezi, hogy semmiképpen se tudjanak maradni....


Ezzel én is egyetértek :!:

_________________
"Nincs-e hatalma a fazekasnak az agyagon, hogy ugyanabból az agyagból az egyik edényt díszessé, a másikat pedig közönségessé formálja?" Róm 9,21


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 08., hétfő 20:49 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
bögre írta:
Eeyore írta:
Kedves Figyelő, ilyen helyzetet már többször láttam magam körül. És a megoldás mindig ugyanaz volt: aki egy gyülekezeten belül jó irányba ment, míg a vezetők rossz irányba, az nem mozdult, magától nem ment sehová. Gondolj Lutherra: kizárta a katolikus egyház, nem ő lépett ki, nem ő szakított. Nazarénus ismerőseim rengeteget keseregtek az egyházuk állapota miatt: de maradtak. Amíg ki nem zárták némelyeket. Akkor voltak olyanok, akik a kizártakkal tartottak; és vannak közülük, akik még mindig, most is a nazarénus egyház tagjai...
Ilyen történet számtalan van, a fórumozók egy része is átment már ilyen tapasztalaton.
Én azt mondom mindazoknak, akik hasonlóan érzik magukat: maradjanak, imádkozzanak, bízzák Istenre az ügyüket, és ha menniük kell, az Úr elrendezi, hogy semmiképpen se tudjanak maradni....


Ezzel én is egyetértek :!:


Én is...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 08., hétfő 20:57 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
figyelő írta:
HŰSÉG VAGY ....
„Ezért tehát menjetek ki közülük, és váljatok külön tőlük, így szól az Úr: tisztátalant ne érintsetek, és én magamhoz fogadlak titeket. Atyátokká leszek, ti pedig fiaimmá és leányaimmá lesztek, így szól a mindenható Úr.” (2Korintus 6,17-18)

Nincs kétsége afelől; mit kellene tennie. El kellene hagynia ezt a gyülekezetet. Erre világos parancs van Isten Igéjében. Ha nem húzza többé velük együtt a közös igát, akkor Isten majd gondoskodik minden következményről. Isten maga veszi át a felelősséget a fiatalokért. Új barátokat ad a régiek helyett. Isten megígérte, hogy Atyja lesz és olyan közelséget és meghittséget kínál, amit csak akkor tapasztalhat meg, ha feltétel nélkül engedelmeskedik az Úrnak!

William MacDonald: Ösvényem világossága – szeptember 07.



Ezzel viszont nem...

Mármint a bibliai idézetre adott magyarázattal...
A "viszkető fülre" emlékeztet...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 74  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség