Najó, mesélek most. Pici Tündi elkapta a hányós-hasmenős vírust, és múlt szombaton be kellett mennünk a kórházba, mert egy délelőtt alatt kiszáradt. Infúzió másnap délig, aztán este jöhettünk is haza (vasárnap). Itthon két napig (hétfő-kedd) diktáltuk bele az innivalót azzal, hogy igyáligyál, különben vissza kell mennünk a kórházba.. és ivott-ivott, és tündérjókislány volt. És mégis vissza kellett mennünk a kórházba szerdán, mert visszaesett. Infúzió másnapig (csütörtök), még egy ottalvás, és jöhettünk haza. Most még itthon, aztán szerdától bölcsi.
Mindkét kórházi tartózkodáskor hívő ágyszomszédunk volt, az egyikőjükkel tisztáztuk, hogy nahát énis, a másikójukkal nem, csak telefonbeszélgetésből kaptam el és raktároztam el magamnak az infőt.
Pici Tündi olyan volt, mint egy kis hős. Emlékeztek, mikor a manduláját vették ki, letépte a karszalagot és kitépte az infúziós kanült. Most meg kétszer két napig elviselte magán (húsvétvasárnap reggel azzal a mondattal ébredt, hogy a másik kórház olyan kórház, ahol leveszem, ez meg olyan, ahol nem.). Mikor másodszor mentünk, akkor is egy nyikk nélkül tartotta a kis kezét, pedig már pontosan tudta, mi vár rá. Annyira okos! Nagyon büszke vagyok rá. Ráadásul az infúzióval mozogni se lehetett úgy, sétálni se, semmit.... egész nap meséltünk, de így se volt egyszerű. Najó, a végére egész jól megtanultunk manőverezni az állvánnyal. A legjobb az volt, mikor a négyéves kis szobatárs felrikkantott, hogy Tündi, bújócskázzunk!! Képzeljétek el: egy három- és egy négyéves gyerek, egy 3x5-ös kórházi szoba, két infúziós állvány. Szinte ideális feltételek a bújócskázáshoz. Tündi kicsit sápadt és kicsit dadog - eddig is előfordult, hogy beleakadt az első szóba, de most az első szótagba akad bele, néha borzasztó sokáig. Azt mondják, nem szabad észrevenni. Nem volt egy kellemes élmény, na. A mellettünk lévő apuka mondogatta éjszakánként, mikor a gyereke többedszer kakilt-hányt össze mindent, hogy hát, nem az élvezetért jöttünk. Jó mondás volt, tényleg nem. A kórházba se, meg amúgy se.
Most már úgy néz ki jól van, nemsokára indulunk le a játszóra

.
Nekem 15-én szakdoga leadási határidő. Már meg van írva, már csak azt kell kitalálnom, hogy honnan szedtem össze - vagyis a hivatkozásokat kell benne rendberakni.. vááá. Utálom.