Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3411 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 228  Következő
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 22., vasárnap 05:51 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
SZEGÉNY GAZDAG

“Volt pedig egy gazdag ember.” Lukács 16,19a

Így szeretném mondani: Volt egy szegény gazdag ember, akinek mindene megvolt. Bíborba, patyolatba öltözött, dúsan vigadozott. De nem volt benne a mennyország, ami boldoggá tehette volna. Ő ezt nem ismerhette, hiába volt meg minden anyagi feltétele annak, hogy boldog legyen. Mindenét arra áldozta, hogy gazdag legyen. Nem vette észre, hogy közben elszakadt a boldogság egyetlen forrásától, Istentől. Pénzen igazi értéket nem lehet venni. Érték az, amit Istentől kérsz, és ingyen, szeretetből kapsz. “Jobb adni, mint venni” (Ap.Cs. 20,35). Akkor örül a szíved igazán, ha Isten szerint adhatsz valamit. Az Ördög itt takarja el előlünk a boldogság titkát. Szegény gazdag csak gyűjtött, vigyázott rá, és a végén szemét lett belőle. A halál után mennyire akart volna már tenni valamit a testvéreiért, hogy úgy ne járjanak, mint ő. Nem csak testi gazdagság van, lelki is. Lehet, mi ezt szeretnénk. Édesapám tudást akart ránk hagyni. Ugyanúgy szemétté vált. Mire elvégeztem a főiskolát, minden másképp lett. Egyszer minden kiesik a kezünkből, ami testi, lelki érték ezen a földön. A koldusnak senkije, semmije nem volt. Kiszolgál-tatottságban élt. Milyen jó volna kicsinek, rászorultnak, Isten gyermekének lenni! A koldus megtanult kérni. Milyen nehéz kérni! Inkább tízszer adok, mint egyszer kérjek, mert az megalázó. Nem tudjuk, a sok szenvedés közepette mi ment végbe a koldus életében. De volt valamije, ami a gazdagnak nem volt. Lázárnak neve volt, ami azt jelenti: Eliézer, Isten megsegített. Jó volna, ha ez lenne a te neved is: Isten megsegített! Megszabadított boldog életre, szabadságra, üdvösségre. Enyém a mennyország!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 23., hétfő 06:50 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
KÉT ASSZONY KÉPE

“És Szárai, az Ábrám felesége nem szült néki; de volt néki egy Egyiptomból való szolgálója, kinek neve Hágár volt.” 1Mózes 16,1

A két asszonyt most így szeretném nevezni: veszekedő asszonyok. Nagyon sokszor egy férfi körül két nő van, és nem tudnak egymással kijönni. A saját szemszögéből nézve nagyon sokszor mindkettőnek igaza van. Ábrahám és Sára jó házasságban éltek. Egyetlen komoly baj volt, hogy Sárának nem született gyermeke. Isten ígéretet tett Ábrahámnak, csak késett az ígéret beteljesedése. Sára odaadja szolgálóját Ábrahámnak, hogy besegítsen Istennek ígérete teljesítésében. Meg is mondja Sára: “talán az által megépülök”. Sára azt gondolta, Hágáron keresztül ez a dolog rendbe jön. Kiokoskodta, hogyan lehetne Isten ígéretét megvalósítani. Ebből a lépésből sok baj származott. Sára úgy gondolta, telik az idő, egyre öregebb leszek. Kételkedett, hitetlenkedett ez az asszony. Aztán, amikor Hágár terhes lett, nem volt becsülete az ő asszonyának előtte. A veszekedő asszonyoknál ez a baj, hogy nincs becsületük egymás előtt. A fiatalabb nem becsüli az öregebbet. Lehet, hogy te sem becsülted soha az anyósodat, csak kritizáltad. De hol vagy te ebben az egészben? Rettenetes, amikor emberek, különösen asszonyok, nem férnek meg egy családban. A meny azt mondja: rettenetes az anyósom. A szegény anyós: milyen nyugalom volt ebben a házban, amíg ide nem jött ez a boszorkány. “Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak, mert nincsen hatalmasság, csak Istentől” (Rm 13,1). Fogadd el a másik embert, és becsüld őt az Úrért, mivelhogy Isten tette őt melléd vagy éppen föléd.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 24., kedd 06:45 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
ALÁZAT

“És monda Ábrám Szárainak: Ímé a te szolgálód kezedben van, azt tedd vele, amit jónak látsz. Nyomorgatja azért Szárai, és az elfuta előle.” 1Mózes 16,6

Sajnálom Ábrahámot, és azt a férfit, aki ilyen asszonyok között él, hogy nem tudja, kinek adjon igazat. Ha a felesége mellé áll, az anyja haragszik, ha az anyjának ad igazat, a feleségével nem tud mit kezdeni. Ábrahám így oldotta meg: “A te szolgálód kezedben van, azt tedd vele, amit jónak látsz.” Hágár elfutott. Kár futni a nehéz helyzetből, Isten úgyis utolér. Ami történik, Istentől van. Nincs hova menekülni. Hágárt is megtalálta Isten angyala, aki megkérdezte: “Honnan jössz és hová mégy?” Honnan szöktél meg? Nézz vissza az életedre, Isten kérdez: honnan jössz és hova mégy? Mi lesz az út vége? Az egész életed egy szökés? Hágár azt hitte, Sára elől menekül. Nem tudta, hogy Isten elől fut. A figyelmeztetés így szól: “Térj meg a te asszonyodhoz, és alázd meg magad az ő kezei alatt.” Nehéz mondat lehetett ez Hágár számára. Talán neked is nehéz ugyanezt hallani. De nem lehet kibújni alóla. “Alázd meg magad!” Ezt nem akarom megtenni. Isten iskolájában ezt az osztályt nem tudom kijárni. Pedig ez a legsúlyosabb tantárgy. Nem csak unalmas, de fájó is. Minden veszekedésnek az oka, hogy nincs alázat. Természetünk gyökere a büszkeség. Meghalok, de nem alázom meg magam. “Térj meg... alázd meg magad!” Isten formáló kezéből úgysem tudsz kifutni. Lehet, hogy többször sikerült már, amikor éppen a kezébe vett volna. Istennek az a terve veled, hogy igazi, új, alázatos élettel szeretne megajándékozni. Hidd el, az Úrnak semmi sem lehetetlen. Még veled kapcsolatban sem!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 25., szerda 07:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
KÉT TESTVÉR

“Volt pedig Lábánnak két leánya: a nagyobbiknak neve Lea, a kisebbiknek neve Rákhel.” 1Mózes 29,16

Újra két asszonyt látunk egy férfi körül, két irigykedő testvért. Leának gyenge szemei voltak, Rákhel szép termetű, tekintetű, aki mindenkinek tetszett, mindenki rá figyelt. Gondoljátok el, mit szenvedhetett mellette Lea, mert ő nem lehetett ilyen. Lehet, hogy Lea igazságtalannak tartotta Istent, miért nem lettem én szép? Hadd kérdezzelek meg: te megelégedett vagy azzal, amit kaptál?! Mennyire fájhatott Leának, hogy idejön ez a Jákób, és beleszeret a szép Rákhelbe, pedig én vagyok az idősebb. Vigyázz a szemeddel! Iszonyú, mi mindent lehet vele csinálni, hogyan lehet embereket magadhoz kötni. Jákób szereti Rákhelt. De az Úr Leát is szereti! Az Úr meglátta Lea megvetett voltát, és megnyitotta a méhét. “Rákhel pedig magtalan volt.” Egyszer csak Lea kerül előnybe, és sorban szüli a fiakat. Isten rátekint arra, akit senki nem vesz észre, rátekint a lenézettre. Isten mindig a kicsivel van. Senki nem látta Leát, a szenvedését, a könnyeit, senki nem tudta, mi megy végbe a szívében. Ezért történik meg, hogy Isten megnyitja Lea méhét, és egymás után szüli Jákóbnak a fiakat. Akkor még nem volt bűn, ha több felesége volt egy férfinak. Lea így mondja: “Meglátta az Úr az én nyomorúságomat”. Az első gyermekének neve Rúben: “most már szeretni fog engem az én férjem”. A második: “Meghallotta az Úr megvetett voltomat... és nevezé nevét Simeonnak.” A harmadiknál: “Ragaszkodni fog hozzám az én férjem... nevezé nevét Lévinek.” A negyediknél: “Most már hálákat adok az Úrnak; azért nevezé nevét Júdának.” Lea állapotáról gyermekeinek nevei beszélnek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 26., csütörtök 04:41 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
IRIGYKEDŐ ASSZONYOK

“És látta Rákhel, hogy ő nem szül Jákóbnak, irigykedni kezdett Rákhel az ő nénjére.” 1Mózes 30,1

Rákhel, aki szép volt, akinek minden sikerült, megkapta a férfit, akit ketten szerettek, most mégis irigy. Hát a sikeres ember szívében is megszületik az irigység?! Rákhel ki is mondja Jákóbnak: “Adj nékem gyermeket, mert ha nem, meghalok.” Ebben a mondatban Rákhel egész lénye benne van. Minden kívánságomnak meg kell lennie! Hogyhogy Isten nem engem részesít előnyben? Isten Leát is, Rákhelt is szereti. Rákhelt úgy, hogy nem ad neki gyermeket. Olyan akadályt állít, amit férje sem tud megoldani. Itt össze kell törni. Most Rákhel az, akinek nincs valami, és meg akarja szerezni. Bilhát, a szolgálóját adja oda férjének. Amit Isten nem ad meg, megszerzem magamnak. De Leától nem maradok le! Nem tudom, mi az, amit már kiügyeskedtél magadnak. Ha Isten nem adja, tudok én más utat is. Rákhel így mondja: “Nagy tusakodással tusakodtam az én nénémmel, és győztem.” Nem győzött! Ez a győzelem Isten szerint vereség volt. Keresztül-kasul irigykednek egymásra. Istennek mind a kettőre gondja van. Rákhel is törik, Lea is törik. Mindkettő fölött az Úr győzött. A 39. vers szerint Isten cselekedett, megnyitotta Rákhel méhét. Isten elérte célját, összetört ez az asszony, és imádkozott. Mindnyájan rajta vagyunk Isten formálókorongján. Sokszor kell feltennie a korongra. Isten meghallgatta Rákhel imádságát, és lehajolt a porszemhez. A kevély szívű asszonyból alázatos asszony lett, és megszületik József, az Úr Jézus egyik legvilágosabb előképe, aki a megtartatás útjára vezeti az egész népet. Az Úr Jézus azért jött, hogy megmenthessen bennünket nagy szabadítással.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 27., péntek 06:22 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
POTIFÁRNÉ

“És lett ezek után, hogy az ő urának felesége Józsefre vetette szemeit.” 1Mózes 39,7

Potifárné arcképében saját arcunkat is láthatjuk. Potifárné tisztességes asszony, feleség, gyermekei vannak. Férje főember, parancsol, rendelkezik. Az úrnő rendes életet élhetett mellette. De jön ez a szép arcú férfi: József. Nem tudom, volt-e már ilyen az életedben, hogy láttál valakit, aki szebb volt a férjednél? Nagyon sok bűn a szemmel kezdődik. Ez a legveszélyesebb kapuja a testnek. Potifárné Józsefre vetette szemét, és szemének utána ment a szíve. Borzasztó, ha egy nő kikezd valakivel, ahogy néz, ahogy forgolódik, ahogy beszél vele. Potifárné eljutott oda, hogy minden szégyent félretett - tetszel nekem, szeretlek, légy az enyém! Isten embere visszautasítja a kínálatot. De eljön az idő, amikor az asszony erőszakosan megragadja Józsefet, aki ruháját otthagyva menekül. Mégis Potifárnénak van igaza. Látjátok, mit lehet egy hazugsággal elérni? Te is el tudod rendezni a körülményeket, ha valamit be akarsz bizonyítani. A bűnnel mindig együtt jár a hazugság. A férj hisz a feleségnek, és József börtönbe kerül. Miért engedi meg Isten, hogy győzzön a hazugság és szenvedjen az igaz?! Amiért Jézusnak is megengedte. Miért engedte meg, hogy keresztre feszítsék az ártatlant? A ti megmaradástokért küldettem én, nem az emberek adtak engem oda - az Isten. József is megértette: “Ti gonoszt gondoltatok én ellenem, de az Isten jóra gondolta fordítani” (1Móz 50,20). Így lesz József gondviselője népének, így tudja őket megtartani - sőt eltartani. Józsefben Jézust láthatjuk. Ő is ártatlanul szenvedett, mégis Néki adatott minden hatalom földön és égen.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 28., szombat 05:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
RÁHÁB

“Bizony az Úr, a ti Istenetek az Isten fenn az égben, és alant a földön!” Józsué 2,11b

Józsué embereket küld, hogy kikémleljék Izráel földjét. A jerikóiak rájöttek, hogy ezek el akarják foglalni városukat. Ráháb, a parázna nő elrejti a kémeket a nád közé. Nagyon szeretnélek kérni, hogy senkit ne ítélj! Soha nem tudjuk, hogy ki hogyan lesz azzá, amivé lett. Majd eljön az igaz Bíró, Aki világra hozza a szívnek rejtelmeit. Potifárnénak rendes körülményei voltak, szívében mégis parázna volt. Ott van mellette Ráháb, akit az egész város megvetett, de aki szívében hitt. Hallott az Úrról, és amikor találkozik a követekkel, vallást tesz hitéről. Elmondja, hogy “a ti Istenetek az igaz Isten”. És Isten megtartja őt hitéért. Amikor Ráháb elrejti a kémeket, azt kéri: adjatok nékem igaz jelt. Tanácsot ad a férfiaknak: a hegyre menjetek, rátok ne találjanak üldözőitek. A 18. vers azt mondja: “Ha bejövünk erre a földre, kösd e veres zsinórt ahhoz az ablakhoz, amelyen alábocsátottál minket.” “Jézus Krisztusnak, az Isten Fiának vére megtisztít minden bűntől” (1Jn 1,7). Az ajtófélfádon ott van-e már a Bárány vére, a bocsánat jele? Mózes könyvétől a Jelenések könyvéig minden azt mondja, hogy semmi nem menthet meg, csak Fiának vére. A parázna, hazug Ráháb hit által megigazul, mert hisz Isten szavának. Ráháb a Zsidók 11-ben a hithősök között szerepel, ahol a legnagyobbak vannak felsorolva. Ráhábot a Máté 1-ben Jézus nemzetségtáblázatában találjuk. Rajta keresztül Isten Megváltót adott e világnak. Te is hordozhatod Jézust a szívedben, rajtad keresztül is szólhat Jézus. Potifárné, az úrnő eltűnt. Isten Ráhábot, a megvetettet választotta.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 29., vasárnap 05:08 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
FÉLTÉKENY ASSZONYOK

“Volt egy ember... az ő neve Elkána volt... És két felesége volt néki: az egyiket Annának, a másikat pedig Peninnának hívták. Peninnának gyermekei voltak, de Annának nem voltak gyermekei.” 1Sámuel 1,12

Két egyforma jogú és lehetőségű féltékeny asszony között látunk egy férfit. Peninnának azért volt jobb a sorsa, mert Isten gyermekekkel áldotta meg. Izráelben minden asszonynak az volt a reménysége, hogy az ő méhéből születhetik a Messiás. Ezért volt szégyen a gyermektelenség. Ezért sírt Anna; és ezért volt fölényes Peninna. Egyiknek az volt az előnye, hogy sok gyermeke volt, a másiknak, hogy férje őt szerette jobban. Milyen családi helyzet lehetett ez! Nézzünk a saját helyzetünkre, mennyi feszültség, ellenkezés, szeretetlenség van kis családunkban. Sok száz évvel ezelőtt is ez volt a helyzet? - kérdezhetnénk. Az ember, a szív, a bűn minden korban ugyanaz, akárhogyan változik is a világ. Az is rettenetes ebben a két asszonyban, hogy elmennek együtt az ünnepre, és még ott is feszültség van közöttük. Lehet, hogy ti is elmentek a templomba, és nem old meg semmit, visszajöttök irigykedve, veszekedve. Elkána minden évben felment családjával az Úrnak templomába, és minden gyermekéért és feleségéért áldozatot mutatott be. Egy megdöbbentő mondat: Elkána mindeniküknek áldozati részt adott, Annának pedig kétakkora részt, mivel férje nagyon szerette őt. Elkána kivételezett. Vigyázzunk, mert gyerekek és felnőttek egyformán nagyon érzékenyek a kivételezésre. Kérjük az Urat, tanítson meg bennünket arra, hogy egyformán tudjunk bánni és viselkedni minden emberrel.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. jún. 30., hétfő 05:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
ANNA

“Bánatos lelkű asszony vagyok én... csak szívemet öntöttem ki az Úr előtt.” 1Sámuel 1,15

Elkána egyik feleségének természete, hogy fölényes, bánt, kritizál, bosszantja Annát. Anna természete, hogy mindig sír, mindig szomorú, és sajnáltatja magát. Vajon melyik természet a jobb? Biztosan azt mondjátok, hogy Anna nem hibás. Úgy gondolom, egyformán rossz mind a két természet. Fárasztó és kimerítő egy állandóan síró, elkeseredett asszony, aki tele van önsajnálattal. Születésétől kezdve mindenkinek rossz természete van. Mindkettő rossz, akár Anna, akár Peninna az ember. Anna megteszi a döntő lépést. Már nem a féltékeny, hanem az imádkozó asszonyt látjuk. Annát a baja Istenhez vitte. Áldott nyomorúság, baj, szenvedés, betegség, amelyik egy embert az Úrhoz visz. Anna jó helyen sír. Nem a férje, nem Peninna, hanem az Úr előtt sír, Neki önti ki szívét. Tegyük meg azt a pár lépést, amit ott Anna csendben megtett. Elkánát sem vitte el, négyszemközt volt az Úrral. Kiöntötte előtte szívét. Nem Élihez ment, aki akkor már az Úrtól elszakadt ember volt, és nem is érthette meg Annát. Olyan nagyon jó, ha megtaláljuk az imádság útját. “Ímé adtam elődbe egy nyitott ajtót” (Jel 3,8 ). Ez az ajtó mindig nyitva van. Az Úrhoz minden bajoddal, keserűségeddel, bánatoddal mehetsz. Amikor Éli kezdi megérteni Annát, mondja: “Eredj el békességgel, és Izráel Istene adja meg a te kérésedet.” Anna így kezdi imáját: “Seregek Ura...” A Bibliában Anna hívja először Istent Seregek Urának. Ő meglátta az Úr hatalmát, és megértette, hogy mindent megtehet. Ha Ő a Seregek Ura, Neki semmi sem lehetetlen


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. júl. 01., kedd 05:19 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
MEGHALLGATOTT IMÁDSÁG

“És elment az asszony az ô útjára és evék, és arca nem volt többé szomorú.” 1Sámuel 1,18b

Tudsz-e úgy imádkozni a Mindenható Istenhez, mint akinek semmi sem lehetetlen? Tudsz-e Elôtte hitben állni minden dologgal kapcsolatban? Anna - miután megtalálta az imádság útját, szívét kiöntötte az Úr elôtt. Elmondta, hogy bánatos lelkű asszony vagyok. Éli békességgel bocsátotta el ôt, és azt olvassuk róla, hogy “arca nem volt többé szomorú”. Volt-e már olyan imádságod, amiben minden megoldódott az Úr elôtt? Tudtad, hogy az Úr meghallgatott, mehetek tovább. Annában egy teljes változás ment végbe az imádkozás alatt. Aztán megtörténik, hogy terhes lesz, megszüli gyermekét. Megtartja ígéretét, viszi a gyermeket, akit az Úrtól kapott. Nem volt könnyű dolog már kicsi korban odavinni és otthagyni azt a gyermeket, akiért annyit könyörgött, akit Isten adott neki, és most visszaadni az Úrnak. Vajon gyermekeidet visszaadtad az Úrnak? Vagy ragaszkodsz hozzájuk teljes erôvel? Nagyon sok gyermek ezért nem találja meg az Urat. Anna nem csak odavitte, hogy áldást kapjon, hanem ott is hagyta. Minden évben meglátogatta, vitt neki ruhát, és az Úr elôtt növekedett a kis Sámuel. Ha igazán az Úrnak adnád gyermekeidet, akkor most nem aggódnál értük. Így lesz Sámuel Isten prófétájává! Jó volna, ha szíved teljes bizalmával az Úr felé fordulnál, hogy megadhatná szíved kérését. Bár legkomolyabb szolgálatod az imádság lehetne! Így lehet az Urat igazán megismerni. Anna neve azt jelenti: Kegyelem. Élj otthon Annaként, hogy áradhasson körülötted a kegyelem.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. júl. 02., szerda 05:13 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
MIRIÁM

“Miriám pedig és Áron szólottak Mózes ellen a kusita asszony miatt, akit feleségül vett.” 4Mózes 13,1

Az Ószövetség talán legnagyobb nôi alakja: Miriám. Neve a görög atyák szerint annyit jelent: tűrni. Mi a jellemzô rád? Az uralkodás vagy az alázat, és a tűrni tudó szeretet? Miriám vezetô volt a nép élén. Testvéreivel, Mózessel és Áronnal Izráel népének élén állt. Végigcsinálja velük a nagy kivonulást. Ô az, aki dobot fog, és énekel az asszonyokkal, és dicsôítik az Urat. Valahol olvastam, hogy sok anya volt, sok feleség, de Miriám csak egy. Isten népe élére állítja. A korinthusi levél leírja, hogy a lány arra visel gondot, ami az Úr ügye, az asszony a férje dolgaira. Az asszonyt Isten a családba állította. Ha valakit Isten azért nem rendelt házasságba, hogy az Ô szolgája legyen, az Istennél komoly kiváltság. Miriámnak veszélyes bűne volt az elbizakodottság. Ez lett a veszte. Lehet, azért nem adhat Isten komolyabb ajándékot számodra, mert elbizakodott lennél. Miriám kritizál. Mózes pogány asszonyt vett feleségül, és Isten ezt nem engedi meg az övéinek. Isten szolgáinak vannak hibái, de nem a mi dolgunk, hogy beszéljünk róla. Isten megjelenik, és ítél. Szólította Áront és Miriámot. “Felgyulladt az Úr haragja ôreájuk, és a felhô is eltávozott a sátor felôl.” Rettenetes, ha az életedrôl, a családodról eltávozik Isten jelenléte. Nem tudok rettenetesebbet elképzelni, mint amikor érzem, hogy nincs közöttünk az Úr. Megszomorítottuk, és el kellett távoznia. Miriám poklos lett, mint a hó, és kizárták ôt hét napra. A megdöbbentô az, hogy soha többé nem hallunk róla. Senkit ne kritizálj! Isten nem csak lát, de hall is!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2008. júl. 03., csütörtök 01:19 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2007. okt. 25., csütörtök 20:49
Hozzászólások: 1814
Boglárka írta:
MIRIÁM

“Miriám pedig és Áron szólottak Mózes ellen a kusita asszony miatt, akit feleségül vett.” 4Mózes 13,1

.Miriámnak veszélyes bűne volt az elbizakodottság. Ez lett a veszte. Lehet, azért nem adhat Isten komolyabb ajándékot számodra, mert elbizakodott lennél. Miriám kritizál. Mózes pogány asszonyt vett feleségül, és Isten ezt nem engedi meg az övéinek. Isten szolgáinak vannak hibái, de nem a mi dolgunk, hogy beszéljünk róla. Ne kritizálj!



---Igazi "Liza-nénis" fogalmazás.- Konkrét és találó !!! Engem "eltalált"!
És ezért külön is k ö s z ö n ö m , Boglárka !

Szeretettel
üdv.
L.

_________________
"A teljes Irás Istentől ihletett."
2.Tim.3,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 03., csütörtök 05:13 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
:) Kedves Loisz, örülök, hogy megszólított az ige és a hozzá kapcsolódó gondolat!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 03., csütörtök 05:16 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
MÁRIA

“Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál Istennél. És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az Ô nevét JÉZUSNAK.” Lukács 1,30-31

Mária az Újszövetség kétségtelenül legnagyobb alakja. Olyan érdekes, hogy amikor az angyal elvégezte küldetését Máriánál, azt olvassuk: “És elment ô tôle az angyal.” Miriámnál az Úr elmondta, amit akart, “és elment”. Máriánál egészen másképp zajlik le Istennek a megjelenése - az angyalon keresztül. Milyen jó volna, ha ma feléd hangozna ez a mondat: “Örülj kegyelembe fogadott.” Aztán elmondja az angyal Jézus születését. Olyan nagy probléma ennek a világnak a szeplôtelen fogantatás. Aki pedig az Úré, annak olyan egyszerű, mert vele ugyanaz történik meg. A Szentlélek által egy új élet kezdôdik benned: a Jézus élete. Máriánál test szerint történik, veled Lélek szerint. Mária a méhében fogant, te a lelkedbe fogadhatod be Jézust. Isten testté lett kegyelme, Jézus benned akar lakni. Érted-e a legnagyobb kiválasztást? Ez a csoda történik meg azzal, aki befogadja Ôt: egy új élet bennem. Ha megkérdeznek, mi történt veled - fogod-e majd mondani: “Él bennem a Krisztus!” Odajutottál-e már, hogy ez a legnagyobb vágyad, erre adom az egész életem, azt a keretet, amiben élek. A testem kell az Úrnak! Mindig azt hittem, a szívem, a lelkem kell. Megértettem: a szívembôl származnak a bűnök. Ô új szívet ad. A lelkem sem kell, mert “az én lelkemet adom beléjük”. A kezed, a lábad, a szemed kell. Istennek mindene van ezen a földön, csak teste nincs. Így mondja a Biblia: “Ti az Isten temploma vagytok, és Isten Lelke lakik bennetek.” Egy megszentelt embert az Úr még a konyhában is használhat. Mondod-e most: Uram, akarom!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 04., péntek 04:54 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
VIZSGÁLJ MEG!

“Vizsgálj meg engem, óh Isten, és ismerd meg szíve- met!” Zsoltár 139,23a

Sokan elmondják, mennyire megdöbbenti ôket az ajtónk fölötti Ige: “Barátom, miért jöttél?” Mai Igénk egy szóval elmondja: vizsgálatra! Mégpedig Isten nagy rendelőjébe. Kivizsgálásnál kezünkbe nyomnak egy adag papírt - az ember csak néz: hogyan jutok ennek a végére? Istennél a vizsgálat csak akkor történik meg, ha te is akarod. Senki nem beszél rá, hogy menj be a rendelôjébe. Amikor azt kérted: “Vizsgálj meg engem!” - már a kivizsgálás mellett döntöttél. Az Úr a legjobb orvos! Odateszi kezét, ahol a legnagyobb baj van. Életünk célja, hogy Istent dicsérje. Ehhez tiszta szív kell. Minden kórházban elsô az EKG. “Ismerd meg szívemet”, mondja Igénk. Sokan mondják: sok bűnöm van, de a szívem az jó. Óriási tévedés! Itt az alapbaj! A vizsgálatot a szívritmussal kezdjük. Lehet, hogy nagyon gyors és szabálytalan. Fellobban a szereteted valaki iránt, aztán meg is szűnik. A szeretet szabálya: “Szeresd a te Uradat... és a te felebarátodat, mint magadat.” Nálunk fordítva van. Magamat szeretem a legjobban. Aztán következnek a szeretteim, olyan sorrendben, ahogy engem szeretnek. A többi ember közül is az a kedves, aki valamit emleget rólam. Tedd oda kezedet a lelki pulzusodra, és lásd meg, hogy fordított sorrendben dobog a szíved. Ha most kezedbe kapod a EKG-lapodat, jól nézd meg, hasonlít-e Jézuséhoz? Az a szeretet van-e benned, ami Benne volt? Nem csak egy pacemakert ajánlok neked, hogy mindig dobogjon, hanem komoly, teljes szívcserét. Fogadd el, hogy javíthatatlanul rosszul működik a szíved. Kövesd Jézust, hogy minden rendbe legyen a szíveddel!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3411 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség