Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 525 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. máj. 13., kedd 06:52 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Róma 8.

31. Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?
32. A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?
33. Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, a ki megigazít;
34. Kicsoda az, a ki kárhoztat? Krisztus az, a ki meghalt, sőt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is érettünk:
35. Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é?
36. A mint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat.
37. De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett,
38. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők,
39. Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.

Isten választottaival maga az Isten van. Mindenhol és minden helyzetben!
Ha már az Övé vagy, ha már elfogadtad bűneid bocsánatát és hiszel a feltámadott Jézus Krisztusban, akkor jöhetnek támadások, de tudd, ezek között is Isten VELED VAN!

Mik ezek a támadások a fenti Igeszakasz alapján?

1. Ha keresztyén lettél, felkopik az álad, mert ha becsületesen akarsz élni, akkor nem lesz meg a mindennapi betevőd sem.
Mi a válasz?
Ha már tudod, hogy Isten a legdrágábbat adta ÉRTED, - a Fiát nem kímélte, mert annyira szeret - akkor tényleg azt hiszed, hogy az Általa teremtett világából nem fog annyit adni neked, ami az életben maradásodhoz szükséges? És nem csak azt fogja adni, hanem minden olyan helyzetet is ami a megszentelődésedhez szükséges!

2. Te keresztyén ember vagy? Nézz magadba, nézd miket teszel még mindig, miket gondolsz másokról! Mit nem tettél meg, ami által szerethetne az Isten, ami feltétele az Ő szeretetének!
Jönnek a vádak, amiknek egyetlen céljuk van! Add fel, fordíts hátat az Istennek, ne bízz Jézus Krisztusban! Pusztulj el!
Mi a válasz?
Isten nem vádol, Ő megigazít! Nem mondom, hogy nincsennek hibáim, bűneim. Nem is vagyok ezekre büszke, de hiszem, hogy van Valaki, aki felette áll hatalomban a bűneimnek és Ő előhozza ezeket, rávilágít ezekre, de ezt nem azért teszi, hogy vádoljon, hanem azért, hogy megigazítson. Igazzá akar tenni a hamisságaimból, kivezetve az Ő igazságába.

3. A következő támadás a kárhoztatás, a folyamatos "lenyomás". A rombolásnak az egyik legerősebb eszköze, ami az ember értékét kérdőjelezi meg. Ki kárhoztat?
A válasz?
Jézus Krisztus nem kárhoztat! Ő nem nyomja le az embert, mert nem ezért küldte az Atya. Ő SZERETNI jött, felemelni, gyógyítani, szabadítani!
Amikor olvasod ezt a levelet, akkor se tesz mást! Könyörög az Atyához irgalomért értünk! Esedezik, mert ismer minket és szeret.

4. Mi tartja meg a hívőket ebben a világban? A szeretet! Nem az a szeretet, ami öncélú és belőlünk fakad, aminek elvárásai vannak.
A mi életünk, erőnk Krisztus szeretetéből táplálkozik. Emiatt áramolhat valami olyan ebbe a világba rajtunk keresztül, ami teljesen más.
Mi a támadás? Szakadj el ettől a szeretettől!
Mi szakíthat el? Nyomorúság, szegénység, nélkülözés, emberi támadás a helyeden, vagy folyamatos emberi támadás (üldöztetés), vagy amire talán ritkán van példa, hogy fegyvert fognak rád.
Ezek között a helyzetek között meg lehet maradni Krisztus szeretetében?
Egyetlen út által igen. Ha ezekben a helyzetekben nem a magunk szeretetére akarunk támaszkodni, hanem ÁLTALA akarunk megtartatni, mert Jézus Krisztus szeretete, Ő maga nem bukott el ezekben a próbákban. ÁLTALA mi is győzhetünk!

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. máj. 14., szerda 07:01 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Róma 9.

1. Igazságot szólok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem velem együtt tesz bizonyságot a Szent Lélek által,
2. Hogy nagy az én szomorúságom és szüntelen való az én szívemnek fájdalma;
3. Mert kívánnám, hogy én magam átok legyek, elszakasztva a Krisztustól az én atyámfiaiért, a kik rokonaim test szerint;
4. A kik izráeliták, a kiké a fiúság és a dicsőség és a szövetségek, meg a törvényadás és az isteni tisztelet és az ígéretek;
5. A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen.
6. Nem lehet pedig, hogy meghiúsult legyen az Isten beszéde. Mert nem mindnyájan izráeliták azok, kik Izráeltől valók;
7. Sem nem mindnyájan fiak, kik az Ábrahám magvából valók; hanem: Izsákban neveztetik néked a te magod.
8. Azaz, nem a testnek fiai az Isten fiai; hanem az ígéret fiait tekinti magul.
9. Mert ígéretnek beszéde ez: Ez idő tájban eljövök, és Sárának fia lesz.
10. Nemcsak pedig, hanem Rebeka is, ki egytől fogant méhében, Izsáktól a mi atyánktól:
11. Mert mikor még meg sem születtek, sem semmi jót vagy gonoszt nem cselekedtek, hogy az Istennek kiválasztás szerint való végzése megmaradjon, nem cselekedetekből, hanem az elhívótól,
12. Megmondatott néki, hogy: A nagyobbik szolgál a kisebbiknek.
13. Miképen meg van írva: Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig gyűlöltem.


Hazugságnak tünhet a világ előtt, ha valaki szereti az őt üldözőket, azokat akikkel vitája van, de a Lélek által Pál az életét, a saját üdvösségét is kész lett volna odaadni, ha ez által megtérnek a Messiáshoz a test szerinti rokonai.
Elmondja, hogy övék az ígéret, övék Isten minden gazdagsága, övék az a legfőbb kiváltság, hogy belőlük született a világ Megváltója.

És akkor jön a kérdés, amiről sokat beszélnek emberek!
Ha a zsidó nép Isten kiválasztott népe, akkor miért nem élnek ezzel a gazdagsággal sokan akik Izraeliták?
A válasz, hogy a zsidó nép történetében is van egy emberi vonulat és van egy Isteni vonal.
Ábrahámnak több gyermeke is volt, de az Isten szerint való fia az IGÉRET gyermeke, aki már akkor született, amikor ez emberileg lehetetlen volt.
Az Isten útja felette áll az emberi akaratnak.
Izsáknak két fia született. Isten azt ígérte, hogy a kisebbiknek szolgál majd a nagyobb. A gyengébbnek az erősebb.
Az Isten útja felette áll az emberi akaratnak.

És akkor egy emberileg befogadhatatlan igazság, az Isten választ! Számomra is mindig kiakasztó igazság ez, ha emberileg közelítem meg, alázat nélkül. Itt találkozok mindig Istennel és ekkor felfuvalkodhatok, lázadhatok, vagy megalázhatom magam Ő előtte. Harmadik út nincs!

Ez a két fiú még semmit sem tett, hiszen éppen csak megfogantak, nem voltak tetteik, hitük se volt, se jó se rossz cselekedetük.
És Isten már itt elmondja, Jákobot szerettem, Ézsaut gyűlöltem!
Mert Ő az időn kivűl létezik, számára minden ígéret valóság.
Ő a VAGYOK, a folyamatos jelen, amiben benne van a múlt, a jövő és a mostani pillanat.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. máj. 15., csütörtök 17:19 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Róma 9.

14. Mit mondunk tehát: Vajjon nem igazságtalanság-é ez az Istentől? Távol legyen!
15. Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek.
16. Annakokáért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülő Istené.
17. Mert azt mondja az írás a Faraónak, hogy: Azért támasztottalak téged, hogy megmutassam benned az én hatalmamat, és hogy hirdessék az én nevemet az egész földön.
18. Annakokáért a kin akar könyörül, a kit pedig akar, megkeményít.
19. Mondod azért nékem: Miért fedd hát engem? Hiszen az ő akaratának kicsoda áll ellene?
20. Sőt inkább kicsoda vagy te óh ember, hogy versengsz az Istennel? Avagy mondja-é a készítmény a készítőnek: Miért csináltál engem így?
21. Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?
22. Ha pedig az Isten az ő haragját megmutatni és hatalmát megismertetni kívánván, nagy békességes tűréssel elszenvedte a harag edényeit, melyek veszedelemre készíttettek,
23. És hogy megismertesse az ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve elkészített a dicsőségre, mit szólhatsz ellene?
24. A kikül el is hívott minket nemcsak a zsidók, hanem a pogányok közül is,
25. A mint Hóseásnál is mondja: Hívom a nem én népemet én népemnek; és a nem szerettet szeretettnek.
26. És lészen, hogy azon a helyen, a hol ez mondatott nékik: Ti nem vagytok az én népem, ott az élő Isten fiainak fognak hívatni.
27. Ésaiás pedig ezt kiáltja Izráel felől: Ha Izráel fiainak száma annyi volna is, mint a tenger fövenye, a maradék tartatik meg.
28. Mert a dolgot bevégezi és rövidre metszi igazságban; mivel rövidesen végez az Úr a földön.
29. És a mint Ésaiás előre megmondotta: Ha a Seregeknek Ura nem hagyott volna nékünk magot, olyanokká lettünk volna, mint Sodoma, és Gomorához volnánk hasonlók.
30. Mit mondunk hát? Azt, hogy a pogányok, a kik az igazságot nem követték, az igazságot elnyerték, még pedig a hitből való igazságot;
31. Izráel ellenben, mely az igazság törvényét követte, nem jutott el az igazság törvényére.
32. Miért? Azért, mert nem hitből keresték, hanem mintha a törvény cselekedeteiből volna. Mert beleütköztek a beleütközés kövébe,
33. A mint meg van írva: Ímé beleütközés kövét és megbotránkozás szikláját teszem Sionba; és a ki hisz benne, nem szégyenül meg.


Annyira szeretem a római levelet.
Pál mindig felteszi azt a kérdést, ami engem is foglalkoztat az Ige kapcsán, kicsit provokatív módon.
Tehát ha Isten dönt és azt mondja, hogy könyörülök akin könyörülök és irgalmazok, akinek irgalmazok, akkor nem igazságtalanul cselekszik? Hiszen Ő keményítette mag a Faraó szívét!
Ebből a gondolatból emberi gondolkozás szerint fakad a kérdés. Ha Ő teszi ezt, akkor miért fedd? Miért int, hiszen az Ő akaratának senki ember fia nem állhat ellen!

És ez a fő "versenyzése" az embernek az Istennel.
Ki ítél kit? Nagy harc ez a hívő ember életére nézve is, az alázat szülő és nevelő otthona.
Ha én ítélkezek Isten felett, akkor feljebb raktam magam nála. Az agyag, a teremtmény mondja meg a fazekasnak, hogy mit és hogyan kell csinálnia.
Miért csinált Isten "harag edényeket"?, hogy lássuk milyen hosszan tűr békességgel és mekkora a hatalma, ereje.
És miért csinált "irgalom edényeket"?, hogy ezeknél az életeknél lássuk meg az Ő dicsőségének hatalmas gazdagságát.

Jézus Krisztusban az Isten újat alkotott, irgalom "edénygyárat" hozott létre. Aki irgalmat talált Krisztusban az Atyánál, az a Lélek által ezt az életet hordozhatja, Isten dicsőségének a gazdagságát!

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. máj. 16., péntek 07:27 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Rómabeliekhez írt levél 10. rész

1. Atyámfiai, szívem szerint kívánom és Istentől könyörgöm az Izráel idvességét.
2. Mert bizonyságot teszek felőlök, hogy Isten iránt való buzgóság van bennök, de nem megismerés szerint.
3. Mert az Isten igazságát nem ismervén, és az ő tulajdon igazságukat igyekezvén érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek.
4. Mert a törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára.
5. Mert Mózes a törvényből való igazságról azt írja, hogy a ki azokat cselekeszi, él azok által.
6. A hitből való igazság pedig így szól: Ne mondd a te szívedben: Kicsoda megy föl a mennybe? (azaz, hogy Krisztus aláhozza;)
7. Avagy: Kicsoda száll le a mélységbe? (azaz, hogy Krisztust a halálból felhozza.)
8. De mit mond? Közel hozzád a beszéd, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, a melyet mi hirdetünk.
9. Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.
10. Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.
11. Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül.
12. Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.
13. Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.


A törvény nem üdvösség szerző eszköz. Nem üdvözült senki még az által, hogy betartotta a törvényt. Sokan vannak Isten félő emberek, akik igyekeznek minden törvényt betartani és ez jó is, de valóban él olyan ember, aki a törvényt 100%-ban éli? Aki nem vét ellene?
Miért mondja akkor Isten, hogy tarts be a törvényt és élni fogsz általa?

A törvény vége Krisztus!

Van törvény szerinti igazság, ami arról szól, hogy ha betartod a Mózes által adott törvényeket, akkor élni fogsz ezek által. Kié ez az igazság? Aki betart minden törvényt! Nem betartat és nem kikényszerít másokból, hanem Ő MAGA minden törvényt betart.

Ezért Isten adott egy másik igazságot. A HIT igazságát. Ami arról szól, hogy az embernek nem kell semmit tennie ahhoz, hogy a mennybe felmenjen, hogy onnan lehozza az Istennel való kapcsolatot adó Krisztust, a mélységekbe se kell lemennie, hogy ott keresse az Istennel való kapcsolatot adó Krisztust!

Mi kell az üdvösséghez? Az ÖRÖK ÉLETHEZ?
Az, hogy egész közel legyen hozzád az Isten Igéje, a szádban és a szívedben. Ha a száddal megvallod Őt, nem szégyeled és a szíved mélyén hiszed, hogy Ő ÉL, akkor üdvözülsz, megtartatik az életet még a halállal szemben is.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 12., szombat 08:09 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Jeremiás próféta könyvét olvassuk a ref. kalauz szerint.

Feleségem tegnap este a Hallmark csatornán látott egy filmet.
A 16 éves lány találkozik egy kedves fiúval. A fiú pontosan tudja mire vágyik a lány szíve és ezeket tálcán viszi neki, sőt még a szülőkre is jó hatást tesz.
A lány elkezdi elhagyni a szüleit és elmegy ezzel a fiúval, akiről később kiderül, hogy strici.

A lánynak egyre rosszabb lesz a sora, egy ideig még kéri anyukáját, hogy segítsen neki, mentse ki. (Az anyuka még prostituáltnak is beöltözik, hogy megtalálja a lányát.)
Mire azonban eljut a lányhoz, a lány már nem is akar megmenekülni. Anyja ellen fordul és süllyed a fertő minden következményével.

Látszólag menthetetlen a lány még a szerető anyai szív ellenére is. Hatalmasabb az az erő, ami fogva tartja a lányt.

És akkor kiderül, hogy a lánynak a korábbi életéből kifolyólag- egy iskolai csínytevés miatt - van egy ítélete, miszerint este 11 után nem hagyhatja el az otthonát. Ha ezt megteszi, börtönbe kell vonulnia.
És akkor az édesanya már tudja, hogy csak egy módon mentheti meg a lányát a teljes összeomlástól.
Feljelenti és kéri a bírót, hogy letöltendő börtön büntetést adjon a lányának!

Nekünk csak azért nem kell idáig jutnunk, azért nem kell Isten mentő ítéleteként börtönbe vonulnunk a bűneink miatt, mert a Fia már börtönbe ment helyettünk!
Miatta nem kell a hívő életnek idáig eljutnia!

Dicsőség Neki!

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. dec. 06., szombat 21:31 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Jóbról olvasunk már egy ideje...

Amikor a könyv elején Isten azt mondja a Sátánnak, hogy látod szolgámat Jóbot, feddhetetlen, becsületes ember, akkor érdemes megismerni, hogy miért mondta ezt az Úr.

Nagyon jó volt olvasni, hogy mitől feddhetetlen az Ő szolgája, bemásolom....

Jób 31.
1Szövetséget kötöttem a szememmel, hogy ne tekintsen a szüzekre.
2Mi lett volna akkor osztályrészem Istentől onnan fentről, vagy örökségem a Mindenhatótól a magasságból?
3Hiszen veszedelem vár az álnokra, szerencsétlenség a gonosztevőkre! 4Jól láthatja utaimat Isten, és számon tarthatja minden lépésemet.
5Ha hamisan jártam, és lábam csalásra sietett, 6mérjen meg engem igaz mérleggel, és megtudja Isten, hogy feddhetetlen vagyok.
7Ha lépésem letért a jó útról, ha szívem a szememet követte, vagy kezemhez szenny tapad, 8más egye meg, amit vetettem, és ami nekem sarjadt, tépjék ki gyökerestül!
9Ha szívem asszony után bolondult, és leselkedtem felebarátom ajtajánál, 10másnak őröljön a feleségem, és mások hajoljanak rá. 11Mert gyalázatos dolog ez, és bírák elé való bűn.
12Olyan tűz ez, amely a pusztulás helyéig emészt, és minden jövedelmemet gyökerestül irtja ki.
13Ha semmibe vettem szolgám vagy szolgálóm igazát, amikor perük volt ellenem, 14mitévő lennék, ha rám támadna Isten, mit felelnék neki, ha számon kérné?
15Nem az alkotta-e őt, aki engem az anyaméhben? Nem ugyanaz formált-e bennünket az anyaölben?
16Ha megtagadtam a nincstelenek kívánságát, és az özvegy szemeit epedni engedtem, 17ha falatomat egymagam ettem meg, és az árva nem evett belőle, 18akit ifjúságom óta apjaként neveltem, és anyám méhétől fogva vezettem, 19ha elnéztem, hogy a veszendő ruhátlan, és a szegénynek nincs takarója, 20ha nem áldott engem, mert dereka juhaim gyapjától fölmelegedett, 21ha az árva ellen kezet emeltem, mert láttam, hogy a kapuban segítségemre vannak, 22akkor essék le vállam a lapockámról, törjön le tőből a karom! 23Hiszen rettegtem Isten csapásától, és fenségét nem bírom elviselni. 24Ha reménységemet aranyba vetettem, és azt gondoltam, hogy csak a színaranyban bízhatom, 25ha annak örültem, hogy gazdagságom nagy, és sokat szerzett a kezem, 26ha néztem a napvilágot, hogyan ragyog, és a holdat, hogy milyen pompával halad, 27ha csak titokban is olyan bolondságot tettem, hogy csókot hintettem feléjük kezemmel, 28ez is bírák elé való bűn volna, mert megtagadtam volna az Istent odafönt. 29Nem örültem gyűlölőm vesztének, nem ujjongtam, ha baj érte, 30nem szoktam számmal vétkezni, átkot kérve valakire. 31Nem mondhatták sátram vendégei, hogy valaki nem lakott jól nálam hússal. 32Nem hált jövevény az utcán, ajtómat kitártam az utas előtt. 33Ha emberi módon eltitkoltam vétkeimet, keblembe rejtve bűnömet, 34bizony, akkor tarthatnék a nagy tömegtől, retteghetnék a nemzetségek megvetésétől, hallgatnék, és az ajtón sem lépnék ki. 35Bárcsak meghallgatna valaki! Íme, ez a végszóm: Válaszoljon a Mindenható, írjon vádiratot, mint vádlóm. 36Bizony, én azt a vállamra venném, és a fejemre kötném, mint koronát. 37Lépteim számát is megmondanám neki, mint egy fejedelem, úgy járulnék hozzá. 38Ha a termőföldem ellenem kiáltott, és valamennyi barázdája sírt, 39ha termését fizetés nélkül ettem, vagy művelőit agyonhajszoltam: 40tövis teremjen búza helyett, és gyom árpa helyett! Itt végződnek Jób beszédei.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. dec. 14., vasárnap 18:01 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Titusz 3.
1. Emlékeztessed őket, hogy a fejedelemségeknek és hatalmasságoknak engedelmeskedjenek, hódoljanak, minden jó cselekedetre készek legyenek,
2. Senkit ne szidalmazzanak, ne veszekedjenek, gyöngédek legyenek, teljes szelídséget tanusítván minden ember iránt.


Emlékeztesd, mert emlékeztetni kell erre a hívőket. Miért is?
Mert homályosodhat az elhívásunk emberi síkon történő megélése.

Mire?
- hogy Isten ad hatalmat a vezetőknek és Ő fosztja meg őket, ha Ő úgy látja jónak (de zárjuk pozitívan ezt a mondatot, Ő áld meg egy Isten félő vezetőt), ezért bátran engedelmeskedhetünk nekik, ha ez egybe vág a mondat második részével (minden jó cselekedetre készek legyetek!)
- hogy nem csak a hívőkre (de jó lenne) és a vezetőkre kell hogy kiterjedjen az Isten félő életünk, hanem MINDENKIRE
- hogy az üdvösség felé igyekvő ember nem szidalmazza a másik embert
- hogy az üdvösség felé igyekvő ember nem veszekedős tipus
- hogy az üdvösség felé igyekvő ember viszont gyöngéd és szelid (ez a szelídség a bizonyosságából fakad)

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. dec. 15., hétfő 07:36 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Titusz 3.

3. Mert régenten mi is esztelenek, engedetlenek, tévelygők, különböző kívánságoknak és gyönyöröknek szolgái, gonoszságban és irígységben élők, gyűlölségesek, egymást gyűlölők valánk.
4. De mikor a mi megtartó Istenünknek jóvolta és az emberekhez való szeretete megjelent,
5. Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,
6. Melyet kitöltött reánk bőséggel a mi megtartó Jézus Krisztusunk által;
7. Hogy az ő kegyelméből megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint.


Nagyon közel áll hozzám ez az Igeszakasz.
Az emlékeztetés folytatódik:
- milyen az élet Krisztus nélkül?
Mit gondol az ember esztelenül Istenről, az életről?
Ki és mi uralkodik az akarata felett?
Milyen indulattal fordul oda a másik ember felé?
- mit tett Isten, hogy az ember mindeből szabadulhasson?
- mi tett az ember, hogy ezt az ajándékot megkaphassa? Mit cselekedett az Isten, hogy ez az ajándék személyesen az emberé lehessen?
- mi által igazulunk meg?
- és mi a hívő ember célja, hova vezeti a reménysége?

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. dec. 16., kedd 07:24 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Tituszhoz írt levél 3.
8. Igaz ez a beszéd, és akarom, hogy ezeket erősítsed, hogy igyekezzenek jó cselekedetekkel előljárni azok, a kik Istenben hívőkké lettek. Ezek jók és hasznosak az embereknek;
9. A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat, és a civakodást és a törvény felől való harczokat kerüld; mert haszontalanok és hiábavalók.
10. Az eretnek embert egy vagy két intés után kerüld;
11. Tudván, hogy az ilyen romlott, és vétkezik, önmaga is kárhoztatván magát.


A jó cselekedet hasznos!
Aztán egy hosszú felsorolás, ami haszontalan, hiábavaló.
Lehet inteni, de ennek meg van a mértéke, (1, vagy 2 intés) utána jöhet a békesség Evangéliumának a saruja. (azaz eleredek békével)
Aki pedig romlott, önmagában hordozza a büntetését.
Nem szükséges nekem büntetgetni őt. Ami viszont szükséges, hogy a testvéreimért mondott ima után, ezekért az emberekért is imádkozzam, az Úr Jézus képes szabadítani az eretnek gondolatokból is.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. dec. 25., csütörtök 08:51 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Tegnapi Ige szakaszt szeretném bemásolni.
Egy nagy vita végén rendet tesz az Úr! Békességet és áldást hoz minden - a történetben szereplő - emberre az Ő rendje szerint.

(Pedig a Biblia egyik leghosszabb vitája folyik, több fejezeten át.)

És akkor nézzük a megoldását és a vitában részt vett emberek reakcióit és az erre adott választ Istentől.

Ezzel kívánok minden fórumozónak békés, áldott, az Úr jézus Krisztus jelenlétében megélt ünnepnapokat.

Jób könyve 42. rész

1. Jób pedig felele az Úrnak, és monda:
2. Tudom, hogy te mindent megtehetsz, és senki téged el nem fordíthat attól, a mit elgondoltál.
3. Ki az - mondod - a ki gáncsolja az örök rendet tudatlanul? Megvallom azért, hogy nem értettem; csodadolgok ezek nékem, és fel nem foghatom. 4. Hallgass hát, kérlek, én hadd beszéljek; én kérdezlek, te pedig taníts meg engem!
5. Az én fülemnek hallásával hallottam felőled, most pedig szemeimmel látlak téged.
6. Ezért hibáztatom magam és bánkódom a porban és hamuban!
7. Miután pedig e szavakat mondotta vala az Úr Jóbnak, szóla a Témánból való Elifáznak: Haragom felgerjedt ellened és két barátod ellen, mert nem szóltatok felőlem igazán, mint az én szolgám, Jób.
8. Most azért vegyetek magatokhoz hét tulkot és hét kost, és menjetek el az én szolgámhoz Jóbhoz, és áldozzatok magatokért égőáldozatot; Jób pedig, az én szolgám, imádkozzék ti érettetek; mert csak az ő személyére tekintek, hogy retteneteset ne cselekedjem veletek, mivelhogy nem szóltatok felőlem igazán, mint az én szolgám Jób.
9. Elmenének azért a Témánból való Elifáz, a Sukhból való Bildád és a Naamából való Czófár, és úgy cselekedének, a miképen mondotta vala nékik az Úr, és az Úr tekinte Jóbnak személyére.
10. Azután eltávolítá Isten Jóbról a csapást, miután imádkozott vala az ő barátaiért, és kétszeresen visszaadá az Úr Jóbnak mindazt, a mije volt.
11. És beméne hozzá minden fiútestvére és minden leánytestvére és minden előbbi ismerőse, és evének ő vele együtt kenyeret az ő házában; sajnálkozának felette és vigasztalák őt mindama nyomorúság miatt, a melyet az Úr reá bocsátott vala, és kiki ada néki egy-egy pénzt, és kiki egy-egy aranyfüggőt.
12. Az Úr pedig jobban megáldá a Jób életének végét, mint kezdetét, mert lőn néki tizennégyezer juha, hatezer tevéje, ezer igás ökre és ezer szamara.
13. És lőn néki hét fia és három leánya.
14. És az elsőnek neve vala Jémima, a másodiké Kecziha, a harmadiké Kéren-Happuk.
15. És nem találtatnak vala olyan szép leányok, mint a Jób leányai, abban az egész tartományban, és az ő atyjok örökséget is ada nékik az ő fiútestvéreik között.
16. Jób pedig él vala ezután száznegyven esztendeig, és látja vala az ő fiait és unokáit negyedízig.
17. És meghala Jób jó vénségben és betelve az élettel.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 01., csütörtök 16:25 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
http://biolka.reformatus.ro/

aki teheti töltse le, mi sokat használjuk

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 09., péntek 06:59 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
5. Mózes a napi Igénk.
Számomra olyan nagy üzenet, hogy hogyan kell élni valakinek, ha már bement Isten Országába.
Hogyan viszonyuljon az idegen istenségekhez, milyen Lelki gazdagságra tehet szert és kié ezért a hála, miért ad Isten próbákat mint Atya, stb....
Olvassátok úgy az Igét, mint Lelki emberek, mint olyanok, akik hont foglaltatok, mint akik bementetek az Ő Országába, amit Fiában megígért. (ha ez már valóság az életeteben)

Napi eligazítás ez Isten emberének, hogy hogyan forgolódjék a világban, hogy Isten Országa növekedjék, épüljön.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 16:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
olvassa valaki az 5.Mózest?

Nagyon fontos Igék vannak benne, napi szintű táplálék.
Ma például a 19. részt olvastuk és olyan jó látni, hogy milyen nagy különbséget tesz a szándékosan elkövetett gyilkosság, gonosz tevés és a véletlenül bekövetkezett ölés között az Ige.


Fontos még, hogy ha ítélkezni akarsz egy ügyben, azt alaposan ki kell vizsgálni.
Egy ember véleményére ne adj, legalább kettő kell a tanuskodásban.

Meg az is egy magas erkölcsi szint, hogy szemet-szemért, fogat-fogért, kezet-kézért, lábat-lábért.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 17:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Pauler, egy katolikus kollégámmal beszélgettünk hónapokkal ezelótt a Bibliáról, többek között a mózesi könyvekről, pédául arról, hogy miért nem szabad a gödölyét az anyja tejében főzni. Na most az ő magyarázata kiment a fejemből, ha jól emlékszem valami higiéniai okot említett. Esetleg nem ismersz erre magyarázatot?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 20:49 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
:-)

huuuu, mi az a gödölye?
kérdezd meg tőle, engem is érdekelne a válasz...

köszi

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 525 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség