Fony írta:
Egyelőre nem több, mint felhatalmazás, lehetőség.
exrefis írta:
Én sem beszéltem másról.
Akkor eddig egyetértünk.
Fony írta:
A Fidesz akármit tesz, az Istent megillető dicsőséget soha nem fogja megkapni, -
exrefis írta:
Éppen ezért nem az Istent illető dicsőségről írtam.
Hanem az Embert ILLETŐ dicsőségről? A Fideszt MEGILLETŐ dicsőségről? Ennek követelőzés, vagy kényszerítés jellege van Istennel szemben.
exrefis írta:
Most megkapták az országot és a hatalmat, de Isten a dicsőséget nem adja akárkinek.
Azért tenni kell.
Milyen dicsőség megadására lehetne Istent kényszeríteni?
A DICSŐSÉG Istené, az ember pedig elégedjen meg Isten kegyelmével. Ez olyan, mintha a tükör lámpává akarna változni, pedig nem arra a feladatra lett rendelve.
Úgy gondolom, hogy a Fidesznek sem a dicsőség elnyerése kell, hogy legyen a motiváló erő, hanem a hálából történő engedelmesség: jól sáfárkodni, valóban az emberek és az ország javára – így Isten dicsőségére.
exrefis írta:
De ad Isten dicsőséget az embernek, ahogy pl. Salamaonnak adott grátisz a bölcsesség mellé.
Salamon bölcsességet kért és kapott ingyen ajándékba Istentől, nem dicsőséget.
Tehát Isten először ad – bölcsességet – a kormányzáshoz (ha kérik Tőle), utána kéri számon a (hitbeli) cselekedeteket.
Egyébként könnyebb lenne megérteni, (jól érteni) mire gondolsz, ha pontos igehelyet írnál.
Esetleg erre gondolsz?
Péld. 25,2
Isten dicsősége az, hogy a dolgokat elrejti. A királyok dicsősége az, hogy a dolgokat kikutatják. Lehet ezt úgy érteni, hogy a királyok Istentől kapott (Őrá visszatükröződő) dicsősége a bölcsesség?
exrefis írta:
Kedves Fony!
Miért érzem azt, hogy fogást keresem minden hozzászólásomban?
A „keresem” gondolom elírás volt.
Amúgy tényleg, miért érzed úgy?
exrefis írta:
Akkor is amikor nincs rajta.
üdv
ex
Nincs rajta?
Eddig volt?