Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3412 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 228  Következő
 

Gondoskodj a rád bízott nyájról!
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 03., kedd 05:49 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Legeltessétek az Isten közöttetek levő nyáját…” (1Péter 5:2)

Ha túl messzire tekintesz előre, az elvonja energiádat a jelen feladataitól. A Biblia azt írja: „legeltessétek az Isten közöttetek levő nyáját; ne kényszerből, hanem önként, ne nyerészkedésből, hanem készségesen; ne is úgy, mint akik uralkodnak a rájuk bízottakon, hanem mint akik példaképei a nyájnak. És amikor megjelenik a főpásztor, elnyeritek a dicsőség hervadhatatlan koszorúját.” (1Péter 5:2-4). Egy bibliaiskola igazgatója azt mondta: „Volt idő, amikor Isten elkezdett nagy dolgokat tenni az életemben… sok álom beteljesedett… abban az időszakban egyre több problémával szembesültem… úgy éreztem magam, mint egy tűzoltó. Ahogy kioltottam a lángokat az egyik helyen, fellobbantak valahol másutt… letaglózottnak éreztem magam és elcsüggedtem. Azt gondoltam: »Elmegyek valahová misszióba, ahol a munka szórakoztató, és majd küldök haza képeslapokat.« Aztán Isten egy látomásban elém hozta azt, amikor Sámuel felkente Dávidot, és az Úr megkérdezte tőlem: »Mit tett Dávid, miután Sámuel felkente őt királlyá?« »Visszament a juhokat őrizni« – feleltem (ld. 1Sámuel 17:5). Az Úr így folytatta »Ha Dávid akkor elindult volna egy óriást keresni, akivel megvívhat, az oroszlán és a medve megette volna nyáját. A te nyájad a bibliaiskola, gondoskodj hát róla.« Akár lelkipásztor vagy, akár segédlelkész, zenei vezető vagy egyszerű laikus, Isten mindannyiunkra bízott nyájat… Dávid nyája Istentől kapott megbízatás volt, és bár felkent király volt… az elsődleges feladata az volt, hogy ellássa korábban kapott feladatát. Az óriások úgyis jönnek majd, és ha megmaradsz a rád bízott helyen, akkor a megfelelő időben te is találkozol majd a tiéddel, és legyőzheted. Eljön majd az előléptetés ideje is – miután hűségesnek bizonyultál.” Bárhol is van most „nyájad”, Isten téged is ott akar látni.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hová vezet ez az út?
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 04., szerda 14:31 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„… ne járj a gonoszok útján!” (Példabeszédek 4:14)

Az életben minden út vezet valahová. A Biblia azt mondja: „A bűnösök ösvényére ne lépj, ne járj a gonoszok útján! Ne törődj vele, ne menj arra, kerüld el azt, és menj másfelé!” (Példabeszédek 4:14-15). Manapság gyermekeinket foglyul ejtik a kábítószerek – némelyik olyan erős, hogy egyetlen használata is függővé tesz. Ezért beszélj gyermekeddel idejében azokról a csapdákról, amiket a sátán felállított. Add tudtára, hogy: 1) Az a szokás, amit táplálunk, mindig erősödik; 2) Minden szokás, amit táplálunk, egyre többet követel; 3) Bármely szokás, amit táplálunk, átveszi felettünk az irányítást.

Chris Farley humorista színészt holtan találták Chicago belvárosában lévő lakásában 1997. december 18-án. Kábítószer-túladagolás miatt halt meg. Harminchárom éves korában bekövetkezett halála nem lepte meg barátait. Már többször volt elvonókúrákon különböző intézetekben. Nem sokkal a halála előtt azt mondta egy riporternek: „Régebben azt gondoltam, hogy el lehet jutni a siker egy olyan szintjére, ahol a világmindenség törvényei már nem érvényesek ránk. De tévedtem. Az élet a maga törvényei szerint működik, nem a filmsztárok törvényei szerint. Most is küzdenem kell a kapcsolataimért. Most is küzdenem kell a testsúlyommal vagy más démonaimmal. Valaha azt gondoltam, hogy ha elég pénzem lesz a bankban, ha elég híres leszek, akkor minden rendben lesz. De én is csak ember vagyok, mint mindenki más. Én sem vagyok kivétel.” Mielőtt tehát rálépnél az ösvényre, állj meg, és kérdezd meg magadtól: „Hová vezet ez az út?”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Az igazi barátság alapja
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 05., csütörtök 07:40 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„… közösségünk van egymással, és Jézus… vére megtisztít minket minden bűntől.” (1János 1:7)

A Biblia azt mondja: „Többet ér a közeli barát a távoli rokonnál” (Példabeszédek 27:10). Néha könnyebb közeli barátságot kialakítani olyan valakivel, aki nem tartozik a szűk családi körbe. Vannak azonban olyan „vér szerinti” családtagjaink, akikről a Biblia beszél: azok, akik Jézus vére által lettek testvéreinkké (ld. 1János 1:7). Ez olyan kötelék, ami nem hagyja, hogy csak úgy lelépj és a magad feje után menj. Ehhez azonban az kell, hogy tegyünk is a jó kapcsolat érdekében. „Az igazság gyümölcse békességben vettetik el azoknak, akik békességet teremtenek” (Jakab 3:18). Ehhez hosszú távú elkötelezettség kell, amit nem könnyen ért meg a mai önző generáció, amelyben ha a dolgok nehézre fordulnak, elfogadott dolog kilépni a kapcsolatból és továbbállni. Egy lelkipásztor rámutat arra, hogy a világ nem érti a keresztyén testvériség fogalmát: „A világ úgy tartja, hogy a hozzánk hasonló gondolkodású, ugyanannyit kereső, ugyanarra a pártra szavazó emberek között kell keresnünk barátokat. Az ilyen barátságok csak addig működnek, amíg valamilyen nehézségbe nem ütközöl, amíg valamilyen nyomasztó problémával, tragikus veszteséggel vagy súlyos betegséggel nem szembesülsz, és hirtelen rájössz, hogy igazán senki sem törődik veled. Miért? Mert nem fektettél be a barátságba, nem adtál bele semmit valaki más életébe, és most, amikor neked lenne szükséged arra, hogy kivehess valamit belőle, kiderül, hogy nincs pénz a barátság bankban.” Az igazi barátság alapja az áldozatos szeretet. Pál azt írja: „Mert nincs mellettem hozzá [Timóteushoz] hasonló lelkületű, aki olyan őszintén törődne ügyeitekkel; mert mindenki a maga dolgával törődik, nem pedig a Krisztus Jézuséval. De ti is tudjátok, hogy kipróbált ember ő…” (Filippi 2:20-22).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Isten képes rá!
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 06., péntek 06:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„… teljesen bizonyos volt afelől, hogy amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni.” (Róma 4:21)

Azért nem fordulunk többször Istenhez, mert valami alapvető tudatalatti szinten nem vagyunk igazán meggyőződve arról, hogy képes és hajlandó közbelépni az érdekünkben. Ezt ugyan megalázó lehet elismerni, ám ugyanakkor ez az a pont, amikor szembe tudsz nézni azzal, hogy hiányzik belőled az igazi Istenbe vetett hit. Semmi sem fog megváltozni az életedben, amíg így nem imádkozol: „Uram, segíts! Vannak dolgok, amiket kimondok ugyan szájjal, de viselkedésem nem követi szavaimat.” Ha egyszer elkezdesz így imádkozni, akkor elkezdheted újra végigolvasni a Bibliádat, újra felfedezve, hogy „Isten képes rá!” Képes gondoskodni rólad a pusztában, képes legyőzni az utadban álló óriásokat. Képes végigmenni veled a tüzes próbákon, és sértetlenül tud kihozni onnan. Képes előléptetni, amikor mindenki átnéz rajtad vagy ellened van. „Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint” (Efezus 3.20). Bármibe is kerül, hogy magadévá tudd tenni ezeket a szavakat: „Isten képes rá!”, tedd meg, különben nem fogsz tudni bizalommal imádkozni. Enélkül imádságod csupán kívánságok elsorolása lesz, de nem fogsz tudni kitartani az imában, amíg szíved mélyéig nem érzed, hogy Isten képes rá – sőt, akarja is! Neki semmi sem lehetetlen. Csak arra vár, hogy felismerd ezt, és hittel hozzá fordulj segítségért.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Számítok, mert Isten szeret engem
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 07., szombat 06:33 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093

„Isten mesterművei vagyunk…” (Efezus 2:10 NLT)


Ha attól félsz, hogy csak egy nagy nulla vagy, ez könnyen önbeteljesítő próféciává válhat. Például amikor állásinterjúra kellene menned, a félelem betámad, és arra kezdesz gondolni: „Sosem tudok jó benyomást tenni rájuk, hülyének fognak nézni. Olyanokat fognak kérdezni, amire nem tudok válaszolni.” Egy egérnek az oroszlánbarlangban jobb esélyei lennének. Így aztán nyomorúságosan kudarcot vallasz, és még mélyebbre süllyedsz a „vesztes vagyok” tudatban. Vagy vegyük azt az esetet, amikor egy lányt randira hív egy jóképű srác. Annyira jóképű, hogy a lány azon kezd tűnődni, vajon mit láthat ez a fiú őbenne? Biztos benne, hogy amint a fiú jobban megismeri, ott fogja hagyni őt. Így a bizonytalanságérzet miatt az egyetlen eszközhöz folyamodik, amiben bízik: a testéhez. Lefekszik vele az első randi után, mert attól fél, hogy második úgysem lesz, és épp azt éri el, amit nem akart: eldobható nőnek érzi magát. A jelentéktelenségtől való félelem épp azt termeli ki, amitől retteg, és épp oda jut, amit mindenáron el akart kerülni. Állj meg! Hiszen ezzel ellentmondasz Istennek! Megkérdőjelezed ítélőképességét és ízlését. Igéje azt mondja, hogy ő folyton rád gondol. Meg sem tudnád számolni veled foglalkozó gondolatait: „Számolgatom, de több a homokszemeknél…” (Zsoltárok 139:18). Miért szeret Isten ennyire? Azért, amiért egy festőművész szereti a festményeit. „Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk” (Efezus 2:10). Így tehát, ha reggelente felkelsz, nézz bele a tükörbe, és mondd ezt magadnak: „Igenis számítok, mert Isten szeret engem!”


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hidd el, Isten jót tartogat!
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 08., vasárnap 06:36 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Te ígérted szolgádnak ezt a jót.” (2Sámuel 7:28)

Minden nap azon igyekszünk, hogy hitben járjunk, ne látásban (ld. 2Korinthus 5:7). Ez azonban nem megy könnyen. Az kell hozzá, hogy gondolataink átitatódjanak a Szentírással, így tudunk hitbeli döntéseket hozni, amikor lehetetlennek tűnő helyzetekkel kerülünk szembe. Hogyan lehet kifejleszteni ilyen hitet? Ahhoz, hogy egy kapcsolat kibontakozzon, mind a két félnek időt és energiát kell befektetnie arra, hogy megismerjék egymást. Tartós kötődés a bizalmon alapul és a másik ember szokásainak és jellemének bensőséges ismeretén. Ugyanez igaz az Istennel való kapcsolatra is. Idővel, ahogy megbizonyosodsz hűségéről, egyre könnyebben el tudod engedni a félelmet és bizalommal tudod helyettesíteni. Egy író így fogalmazott: „Istent úgy tudjuk megismerni, ha vele járunk, ha időt töltünk Igéjével, ha megismerjük tiszta jellemét és kifogyhatatlan szeretetének számtalan példáját, melyet biztos ígéreteivel mutat meg. Istent megismerni imádságban lehet, vele beszélgetve, megosztva vele életünk minden apró részletét és mindazt, ami szívünkben legbelül zajlik. Ő már úgyis tudja mindezt, de élvezi a bensőséges beszélgetést. Mint minden kiegyensúlyozott kapcsolatban, így itt is igaz: nem lehet, hogy mindig csak mi beszéljünk. Időt kell adnunk a hallgatásra, arra, hogy csendben az Úr előtt legyünk, elcsendesítve gondolataink zaját és érzelmeink rohamait.” Ne feledd, a félelem csak abban a légüres térben tud munkálkodni, ahol hitednek kellene lennie. A félelem arra épít, amit látsz és hallasz. A hit azon alapul, hogy tudod: Isten Igéje megbízható, és hogy ő jót ígért azoknak, akik hisznek benne!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szabadulj ki a tökéletesség-kényszerből! (1)
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 10., kedd 09:57 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Amit Lélekben kezdtetek el, most testben akarjátok befejezni?” (Galata 3:3)

Ann Landers, amerikai újságírónő írta: „Rózsaszín szemüvegekbe nem tesznek bifokális lencséket, hiszen álmában senki sem akarja az apró betűs megjegyzéseket olvasni.” Az álmokban az apró betűs részek: a valóság. Lehet, hogy beteljesül az álmod, de nem lesz tökéletes. Visszatekintve azt mondod majd: „Bárcsak akkor tudtam volna azt, amit most tudok.” De ha újra átélhetnéd az egészet, valószínűleg végül megint ugyanezt mondanád. Az igazság az, hogy az út tovább tart, mint ahogy remélted; több akadállyal kell szembenézned, mint ahogy gondoltad; a csalódás nagyobb lesz, mint vártad; a mélységek mélyebbek lesznek, mint képzelted; az ár nagyobb lesz, mint amire számítottál. Ne várj tehát többet, mint amennyi józanésszel belátható! Ne tekintsd a kis hibákat óriási katasztrófáknak! Dr. Chris Thurman a következő tanácsot adja a tökéletességkényszerből való szabaduláshoz: „Alázattal bánd meg, hogy annyira eltöltött a büszkeség, hogy azt hitted, egyenlő vagy Istennel! Összpontosíts a realitásra: fogadd el az életet olyannak, amilyen, ne várd, hogy olyan legyen, amilyennek szerinted kellene lennie! Tűzz ki elérhető célokat, olyanokat, amelyek reálisak és itt és most megvalósíthatóak. Állíts fel ésszerű határidőket: ne azzal küszködj, hogy egyetlen dolgot tökéletesen csinálj, hanem állíts fel fontossági sorrendet, és fordíts elegendő időt minden egyes tevékenységre! A kevésbé fontos területeken fogadd el az »elég jó« minősítést is! Nem mindent kell – és nem is mindent lehet – kivételesen jól elvégezni. Hagyd el a »mindent vagy semmit« gondolkodásmódot! Nem minden helyzet fekete-fehér – a legtöbb a szürke rengeteg árnyalatát tartalmazza. Tanulj a hibáidból, aztán lépj tovább! Ismerd el gyengeségeidet, ha ezt teszed, akkor szabadon engeded magad a perfekcionizmus* fogságából. Találj rá Isten szerinti értékedre, ami nem emberi erőfeszítésen múlik, nem azon, hogy mit csinálsz, és azt milyen jól csinálod.”

* betegesen, megszállottan tökéletességre törekvés
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szabadulj ki a tökéletesség-kényszerből! (2)
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 11., szerda 05:58 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak…” (Róma 12:6)

Egy keresztyén szerző mondja el: „Amikor egy barátnőmnek megszületett az első gyermeke, a hölgy szakmai rátermettségét az anyaságra is megpróbálta alkalmazni. Szigorú napirendet tartott, időben lefektette a gyermeket aludni, külön betervezett időt a bevásárlásra, és mindig finom vacsorával várta hazaérkező férjét. Egészen addig fenntartotta ezt a látszatot, amíg már nem bírta tovább a nyomást. Végül összeroppant. Hagyta, hogy a lakáson eluralkodjon a rendetlenség, elfelejtett zuhanyozni, sosem ment el bevásárolni, és amikor a férje hazaérkezett, a kezébe nyomta a babát, hogy ő tegye tisztába… és kijelentette, hogy ez a ház vacsora-mentes zóna! Mit tett a férje? Térdre esve felsóhajtott: »Halleluja!« Majd magához ölelte régóta elveszett feleségét. „Végre visszatértél!” – mondta. Az asszony tehetsége – eltekintve attól, hogy nagyszerű feleség, anya és üzletasszony – a humora volt, a szemtelensége, a szórakoztató társasága és a hitelessége… ezt hiányolta a férje legjobban, amikor a feleség személyisége eltűnt a szülés utáni űrben.” Ha saját emberi erődből próbálod elérni a tökéletességet, az nem fog működni! „Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak…” (Róma 12:6). Ha valaki más szeretnél lenni, mint aminek Isten eltervezett, akkor haragudni fogsz az egész világra, alkalmatlannak fogod érezni magad, és keserű csalódottság fog lebénítani. Isten szándékosan adott mindenkinek különböző területen tehetséget. Ha ezt felismered, elkezdhetsz szolgálni a te különleges ajándékaiddal. Ne feledd, mindannyian fejlesztés alatt állunk, tehát nyugodtan engedj meg magadnak is egy kis lazítást! Ahelyett, hogy tökéletessé akarnál lenni, kezdj el hálát adni Istennek azért, hogy egyedivé teremtett!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Ne tedd!
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 12., csütörtök 06:54 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Nem vetem a tekintetemet haszontalan dolgokra…” (Zsoltárok 101:3)

A fáraó félt attól, hogy az izraeliták nagyon elszaporodnak, ezért azt mondta a héber bábáknak: „Amikor a héber asszonyok szülésénél segédkeztek, figyeljétek a szülés lefolyását: ha fiú lesz, öljétek meg, ha leány, hagyjátok életben!” (2Mózes 1:16). Ha a sátán el tud pusztítani, amikor még épp csak megszülettél, mikor életed épp csak elkezdett kibontakozni, akkor elérte célját. Ma az egyik stratégiája a férfiak és a fiúk elpusztítására a pornográfia. Dávid viszonya Betsabéval így kezdődött: „… meglátott a tetőről egy asszonyt, aki éppen fürdött. Az asszony igen szép termetű volt. Dávid elküldött [érte]” (2Sámuel 11:2-3 NIV). Visszatekintve életének erre a fájdalmas fejezetére, Dávid azt írta: „Tökéletes szívvel akarok élni házamon belül. Nem vetem a tekintetemet haszontalan dolgokra.” (Zsoltárok 101:2-3). A Chicago Tribune beszámol egy Joe nevű ember esetéről, aki az Illinois állambeli Rockfordban élt és egy internetes szex oldalt működtetett, melynek a címe Video Fantasy volt. Joe-nak volt egy tízéves fia. Az otthoni számítógépére Joe egy szűrő programot telepített, hogy korlátozza fia internethasználatát. Joe így magyarázta el: „Nem azért, mintha üvegbúra alatt akarnám tartani, de a feleségem és én komoly figyelmet fordítunk arra, hogy a fiunk mit olvas, milyen tévéműsort néz, és mit csinál a számítógépen, mert felelősek vagyunk érte, hogy a tőlünk telhető legjobb szülők legyünk.” Micsoda képmutatás! A pornográfia éppúgy függőséget okoz, mint bármelyik kábítószer. Olyan képeket hoz eléd, amik átformálják gondolatvilágodat, és amelyeket az ördög újra és újra eléd tud vetíteni, és arra használja, hogy rabszolgájává tegyen. Szóval ne tedd!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Tedd a dolgod és érdemelj ki előléptetést! (2)
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 14., szombat 08:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Szerezz bölcsességet… szerezz értelmet!” (Példabeszédek 4:7)

Dr. Daniel Goleman pszichológus Érzelmi Intelligencia című könyvében arról beszél, hogy a siker elérésében az IQ csupán 20%-ban számít. Ahhoz, hogy meg tudd tartani az állásodat és előléptetést érdemelj ki, többre van szükség az intelligenciánál. Goleman több dolgot ajánl, ami segíthet sikeresnek lenni munkádban:

1) Önbizalom. A magabiztos dolgozók bíznak Istentől kapott képességeikben. Honnan szerezhetsz ilyen biztonságérzetet? Istentől! „Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni” (Zsoltárok 118:8 Károli). Az Istenbe vetett bizalom megadja azt a bizonyosságot, hogy: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem” (Filippi 4:13).

2) Kíváncsiság. „Szerezz bölcsességet, és minden szerzeményeden szerezz értelmet!” (Példabeszédek 4:7). A kíváncsiság az ellenállhatatlan tudásvágy, mely mind több dolgot szeretne megtanulni és megérteni. A kíváncsi dolgozókat érdekli az, ami nem nyilvánvaló. A többiek feltételezik, hogy a megoldás nem létezik vagy túl nehéz, ezért feladják azon a ponton, ahol elkezdeniük kellene. Ám amikor mások azt mondják: „Ez messze meghaladja az én képességeimet”, a kíváncsi dolgozó azt mondja: „Létezik válasz. Van jobb módszer. Csak még rá kell jönnünk valamire.” Minden főnök ilyen kíváncsi alkalmazottakat szeretne.

3) Döntésképesség. „Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét” (2Timóteus 1:7). A félelem egy „lélek”, egy olyan hozzáállás, ami visszatart, lefagyaszt, rávesz, hogy feladd. Ez a lélek nem Istentől származik, tehát állj neki ellen! Ne félj kockázatot vállalni! Ha imádságban választ kaptál a kérdésre, merd elfogadni a következményekkel járó felelősséget!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Tedd a dolgod és érdemelj ki előléptetést! (3)
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 15., vasárnap 07:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Öltsetek tehát magatokra… könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet.” (Kolossé 3:12)

A munkahelyi sikerhez a következők kellenek:
1) Empátia. Mindig vedd tekintetbe mások helyzetét, szükségeit, érzéseit és meglátásait. Próbáld megérteni, milyen lehet az ő cipőjükben járni. Ezzel növeled motiváltságukat, javítod a munkahelyi környezetet, és emeled a termelékenységet. „Öltsetek tehát magatokra… könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet.” Minden nap ilyen munkaruhát kellene viselned.
2) Rugalmasság. Az alkalmazkodási képesség egyben előrejutási képesség is. A gazdasági nehézségekkel küzdő környezetben általában a rugalmatlan és haladásellenes alkalmazottak válnak először fölöslegessé, vagyis őket bocsátják el először. Tanulj meg alkalmazkodni! Pál is így tett. „… én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem” (Filippi 4:11-13). Amikor a változás szelei fújnak, a rugalmas emberek meghajolnak, de nem törnek ki. Újra felállnak, és csak még erősebbek lesznek.
3) Humor. Kezdj el magadra és a körülötted lévő világra örömmel nézni. Ne vedd magad túl komolyan! Keresd a rejtett humort az élet komoly pillanataiban is, és megtalálod! Azok az emberek, akik nyomorúságukat adják tovább, mindenkit lehúznak. Isten Igéje ezt mondja: „A vidám szív a legjobb orvosság…” (Példabeszédek 17:22). A jó humorérzék javít a dolgokon, és a munkahelyet mindenki számára jobbá teszi.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Tedd a dolgod és érdemelj ki előléptetést! (4)
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 16., hétfő 06:04 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„… ne látszatra szolgáljatok, mint akik embereknek akartok tetszeni, hanem tiszta szívvel, félve az Urat.” (Kolossé 3:22)

Ahhoz, hogy meg tudjuk tartani állásunkat, sőt akár előléptetése is kiérdemeljünk, több dolog kell:
1) Kezdeményezőkészség. Próbálj a dobozon kívül gondolkozni! Még jobb, ha eldobod a régi dobozt, és újat kérsz Istentől. Az intelligencia több a puszta IQ-nál. Az átlagos alkalmazott, ha jó kezdeményező, mindig felül fog emelkedni a jobban képzetteknél, ha belőlük hiányzik a kezdeményezőkészség. Ha nem hiszed el, nézd meg a történelmet! A műveltség önmagában nem tesz eredményessé, de Isten Lelke és Isten Igéje igen. Pál azt írja: „Engedjétek, hogy a Lélek megújítsa gondolataitokat és hozzáállásotokat” (Efezus 4:23 NLT). Péternél ezt olvassuk: „… szeretteim… hozzátok írok… ébresztgetem tiszta gondolkozásotokat” (2Péter 3:1). Engedd, hogy Isten serkentse gondolataidat olyan ötletekkel, melyek nélkülözhetetlen munkatárssá tesznek.
2) Állhatatosság. Mi ez? Az eredmény eléréséhez kellő energia és akarat. Motiváció, eltökéltség, elkötelezettség, hűség, türelem, rugalmasság a nehézségekkel szemben és a kemény munka felvállalása. Azok, akik kerülik a sokat követelő utakat, és a könnyebbik utat választják, sokba kerülnek munkáltatóiknak, rontják a munkamorált, gyengítik a minőséget, és csökkentik a vállalat termelékenységét. Pál arra szólítja olvasóit, hogy tartsanak ki megbízatásukban. „Tanácsot is adok ebben az ügyben… a cselekvést is végezzétek el, hogy amilyen az akarás készsége, olyan legyen a véghezvitel is, aszerint, amitek van!” (2Korinthus 8:10-11).
3) Tisztelet. Mindig vedd tekintetbe mások jogait és szükségeit! Bánj velük tapintatosan, kedvesen, udvariasan, betartva a törvény, lelkiismereted és a Szentírás határait! „… engedelmeskedjetek minden tekintetben földi uraitoknak; ne látszatra szolgáljatok, mint akik embereknek akartok tetszeni, hanem tiszta szívvel, félve az Urat.” (Kolossé 3:22). Ha ilyen dolgozó leszel, Isten garantálja anyagi biztonságodat és szakmai sikeredet.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Tessék, így mindjárt más vagy!
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 18., szerda 07:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„… drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek…” (Ézsaiás 43:4)

A Women of Faith nőkonferenciákon minden évben ezrek vettek részt. Sokan azért mentek, mert reményt kerestek, értelmet az életüknek és jobb önértékelést. Az egyik résztvevő ezt írta e-mailben, miután egyik előadótól a másik után hallotta, hogy Isten mennyire szereti gyermekeit: „A Hook című filmben Pán Péter felnőtt, megöregedett és pocakot növesztett, egyáltalán nem hasonlított már arra a Péterre, akit az Elveszett Fiúk ismertek. Amikor a fiúk mind azt kiabálják, hogy ez NEM Péter, az egyik legkisebb fiú megragadja a kezét, és lehúzza őt magához. Aztán megsimogatja Péter arcát, kisimítja ráncait, eligazítja vonásait, majd a szemébe nézve ezt mondja: »Ó, így mindjárt más vagy, Péter!« Sok mindent hoztam magammal a konferenciára, olyan dolgokat, amiket csak Isten lát. De egész hétvégén át éreztem Isten kezét az arcomon, ahogy félresöpri mindazt, amit magammal cipeltem, és hallottam, ahogy azt mondta: »Így mindjárt más vagy.«” Hallgasd csak! Isten neked is ezt mondja ma, ő rátalál a szépségre, amit az évek eltemettek, a szemed csillogására, amit az idő megpróbált elvenni. Ő lát téged, és olyannak szeret, amilyennek ő lát. Azt mondja: „Így mindjárt más vagy.” Te azt mondod: „Félek, hogy soha nem fogok találni senkit, aki szeretne engem.” Nehogy elhidd ezt! Isten azt mondja: „drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket” (Ézsaiás 43:4). Ha Istent keresed, és elindulsz felé, ő el fogja hozni a megfelelő embereket életedbe.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Tudd, hogy mikor kell csendben maradni!
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 19., csütörtök 05:17 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093

„Egész indulatát szabadjára ereszti az ostoba, de a bölcs végül is lecsendesíti.” (Példabeszédek 29:11)


Carol Kuykendall írja: „A lányom már előrehaladott várandós volt, amikor levágatta a haját… azelőtt hosszú volt, most divatosan rövid lett. Megpróbált hozzászokni új kinézetéhez, amikor összefutott egyik barátnőjével. »Ó, nem! – jajdult fel a barátnője – Ez nem tetszik.« Aztán megpróbálta valahogy megmagyarázni szavait, ezért gyorsan hozzátette: »Ismersz engem, én mindig megmondom az igazat.« Ahogy továbbmentünk, a lányom elmondta, hogy szerinte mit tehetett volna barátnője az igazságával aznap! … Ez az eset még figyelmesebbé tett azokra a kritikus pillanatokra, amikor egy beszélgetés során választás előtt állok: Kimondjam, amit gondolok, vagy tegyek lakatot a számra? Folyton azt hallom, hogy a »Megmondom úgy, ahogy van« és az »Add igazi önmagad!« jót tesz a kapcsolatoknak. Elárasztanak minket a valóságshow-k és nagy önvallomások a beszélgetős műsorokban, vagy az érzések és gondolatok kiteregetése a Facebookon – emiatt csak még jobban tiszteljük a szavahihetőséget. De van valami, amit én jól tudok magamról: ha kimondanék mindent, amit gondolok, azzal akár meg is ölhetném az utamba akadó embereket. Ráadásul attól, hogy én gondolok valamit, még nem biztos, hogy az igaz is. Jó tehát feltenni a kérdést: Segít ez, vagy árt a másik embernek vagy a kapcsolatunknak? Mi a helyzet az időzítéssel és a hangsúllyal? Például egy bántó megjegyzés a párunk kinézetére, amikor ő nem tehet semmit, hogy változtasson rajta, csak azt éri el, hogy egész este zavarban legyen.” A Biblia azt mondja: „Egész indulatát szabadjára ereszti az ostoba, de a bölcs végül is lecsendesíti” (Példabeszédek 29:11). Sokkal fontosabb tudni azt, hogy mikor kell csendben maradni, mint azt tudni, hogy mit kell mondani. Erre gondolt Pál is, amikor ezt mondta: „Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják” (Efezus 4:29).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Debbie Russel
HozzászólásElküldve: 2014. jún. 20., péntek 08:41 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„És mindezek… hit által jó bizonyságot nyertek…” (Zsidók 11:39 Károli)

Debbie, egy sugárzó egyéniségű harminchét éves hölgy, aki Atlantában a Mai Igének dolgozott, meghalt, miután hosszasan küzdött a rákkal. Az emberek szerte a világon imádkoztak gyógyulásáért, mint ahogy saját gyülekezetének vezetői is. A temetésén résztvevők közül néhányan azon tűnődtek: „Miért?” Az igazság az, hogy néha Isten meggyógyít minket hittel mondott imádságainkra válaszul (ld. Jakab 5:14), máskor elvisz magához a mennybe, amiről Pál azt mondja, hogy „sokkal jobb” (Filippi 1:23). Felvetődik a kérdés: „Miért gyógyulnak meg egyesek, ha imádkoznak értük, és mások miért nem?” A válasz ez: „Nem tudjuk, Isten nem mondja el nekünk!” Pál, aki az Újszövetség felét írta, és akinek csodálatos szolgálata során halottak támadtak fel, ő is így nyilatkozik: „töredékes az ismeretünk” (1Korinthus 13:9).

James Bradley lelkipásztor rávilágít erre a nehéz témára. Rámutat, hogy a Zsidókhoz írt levél 11. fejezetében egyesek „kard élétől menekültek meg” (Zsidók 11:34), míg másokról azt olvassuk: „kardélre hányták őket” (Zsidók 11:37). De figyeld csak meg a 39. verset: „Mindezek hit által jó bizonyságot nyertek”. Bradley azt írja: „Világosan látszik, hogy nem mindig mérhetjük a hitet az eredmények alapján. A hit egy erény, és csak saját mércéje szerint lehet értékelni. Hitünk nem azon alapul, hogy mit kapunk, hanem azon, kiben bízunk.”

Debbie haláláról ezt írta: „Ő nem hagyta el hitét, és hite sem hagyta cserben őt. Az élet legnehezebb kihívásaiban is az Istenbe vetett bizalom csodálatos példája volt – és ma is az. Ő a hit hőse, akinek Isten iránti megingathatatlan bizalma és szeretete engem is inspirált.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3412 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség