Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3412 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 228  Következő
 

Használd a hitedet!
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 02., vasárnap 08:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093

„… az Istentől kapott hit mértéke szerint.” (Róma 12:3)


Isten mindenkinek olyan mértékű hitet adott, amekkora feladatot bízott rá. Bármivel is nézel tehát szembe, mondd ezt: „Isten adott nekem hitet arra, hogy ezt kezelni tudjam.” Semmi sem fontosabb, mint a hited. Jézus azt mondta Péternek: „… a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited…” (Lukács 22:31-32). A hit fontosabb, mint a pénz, a karrier, a siker vagy a hírnév. Mindent elvehetnek tőled, de ha a hited megmarad, újra talpra tudsz állni. A hit olyan, mintha közvetlen vonal kötne össze Istennel. Ahogy a hittel mondott imádság felszáll, Isten ereje kiárad. Az eredmény, hogy bőven alkalmas leszel a kihívás kezelésére. A kudarc sohasem végleges, amíg a hitedet el nem veszted. Éppen ezért tesz meg mindent a sátán azért, hogy ne tudj minden nap elegendő időt fordítani a Szentírás olvasására, tanulmányozására. „A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által” (Róma 10:17). Jézus azt mondta: „… ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.” (Máté 17:20). Vannak olyan akadályok az életben, amiket csak hittel lehet elmozdítani. Nem is kell hozzá kamionnyi hit, csupán csak mustármagnyi. Gondold végig: egy kicsiny magban megvan a növekedéshez, az akadályok legyőzőséhez a tekintélyes fává növéshez szükséges erő. Áthatol a talajon, kövek között, dacol a viharokkal, ellenáll az állatoknak és más életét fenyegető veszélyeknek. Nem a hited mérete, hanem a minősége az, ami meghatározza sikeredet.

Ma tehát használd az Istentől kapott hitedet!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Érzéketlen lélek (1)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 03., hétfő 07:45 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Nem tudjátok, milyen lélek van bennetek” (Lukács 9:55)

A tanítványok hozzáállásával gondok voltak, és erre Jézus hat különböző alkalommal rá is mutatott két fejezetben. Nézzük meg, mindezekből mit tanulhatunk.

Az érzéketlen lélek. Ahelyett, hogy hittek volna abban, hogy Krisztus jól tudja lakatni a tömeget öt kenyérrel és két hallal, a tanítványok azt mondták Jézusnak: „küldjük haza a tömeget” (ld. Lukács 9:12). A sikeres szolgálatban rejlő egyik veszély, hogy szereted a tömeget, de nem igazán törődsz az egyénnel. Vagy szeretnél munkatársakat és támogatókat, de nem akarsz arra időt fordítani, hogy az emberek személyes szükségeit betöltsd. Évekkel ezelőtt egy ember úgy döntött, hogy meglátogat két olyan gyülekezetet, melyeket ismert televíziós igehirdetők vezettek, akiket a műsoraikból kedvelt. Miután meghallgatta az elsőt, megkérdezte, hogy odamehetne-e köszönni a lelkésznek. A prédikátor „segítői” azonban nem engedték, azt mondták előbb telefonon időpontot kellene egyeztetnie. Csalódottan ment el a másik gyülekezetbe, hogy az ottani igehirdetőt meghallgassa – az pedig istentisztelet után meghívta őt ebédre. Mivel érezte, hogy itt értékelik és elfogadják, átnyújtott a lelkésznek egy négymillió dollárról szóló csekket. (Tényleg megtörtént!) Mindig megközelíthetőnek, elérhetőnek és biztatónak kell lenned. Fenn kell tartanod a személyes kontaktust. Igaz, hogy nem tudsz egyedül szolgálni minden beteg felé, és nem tudsz tanácsolni mindenkit, akit valamilyen fájdalom ért. Lelkészként az igehirdetésekre és bibliatanulmányozásokra való felkészülésre fordított minőségi időnek kell elsődleges fontosságúnak lennie életedben. Jézus azonban nem olyan főpapunk, „aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken…” (Zsidók 4:15), mert ő ott járt az emberek között. Isten csak akkor tud használni az emberek szükségeinek betöltésére, ha kapcsolatban vagy velük. Van egy mondás: az emberek nem törődnek vele, mennyit tudsz, amíg nem tudják, mennyire törődsz velük.
Nos, te törődsz velük?
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A lobbanékony lélek (2)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 04., kedd 07:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093

„Péter… nem tudta, mit beszél.” (Lukács 9:33)


A Megdicsőülés hegyén „azt mondta Péter Jézusnak: »Mester, jó nekünk itt lennünk, készítsünk három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek.« De nem tudta, mit beszél. Alighogy ezt kimondta… hang hallatszott a felhőből: »Ez az én Fiam, akit kiválasztottam, reá hallgassatok!«” (Lukács 9:33-35).
Egy másik lélek, amire Jézus rámutatott tanítványaiban, a lobbanékony lélek. Figyeld meg, mit mond az ige Péterről: „nem tudta, mit beszél.” Péter hajlamos volt arra, hogy azonnal kimondja, ami eszébe jut, ezzel magára vonta a menny helyreutasítását: „Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!” Van ebben egy fontos tanulság.

Ha mindig kényszerét érzed, hogy bölcsnek tűnj és mindenre tudd a választ, azzal csak azt éred el, hogy bajba kerülsz az emberekkel – és Istennel is! Általánosságban fogalmazva: nem lehet tanulni szövegelés közben. Tanulj meg csendben maradni, figyeld meg, mi történik, hallgass arra, mit akar mondani Isten. Ha nem tudod, ne beszélj! Az emberek tisztelni fognak, ha van benned bölcsesség és alázat azt mondani: „Ebben nem vagyok biztos, de ha adtok rá időt, imádkozni fogok érte, és alaposabban átgondolom, aztán majd elmondom, mire jutottam.”
A szakértők azt mondják, hogy az átlagembert manapság 3500 információbomba éri naponta: e-mailek, SMS-ek, óriásplakátok, televízió, rádió, Twitter, Facebook, blogok stb. Ez az információ-túlterhelés. Az embereknek nem információkra van szükségük, hanem működőképes válaszokra! Ezek a válaszok pedig Istennél vannak. Tehát beszélj először vele, akkor lesz olyan mondanivalód mások számára is, amit érdemes meghallgatni. „Örül az ember, ha válaszolni tud, és milyen jó az idején mondott szó!” (Példabeszédek 15:23).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A félelemmel teli lélek (3)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 05., szerda 07:49 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Ekkor odamentek hozzá, felébresztették, és így szóltak: »Mester, Mester, elveszünk!«” (Lukács 8:24)

A Bibliában azt olvassuk: „Történt egy napon, hogy Jézus tanítványaival együtt hajóra szállt, és így szólt hozzájuk: »Menjünk át a tó túlsó partjára!« El is indultak. Miközben hajóztak, ő elaludt. Ekkor szélvihar csapott le a tóra, és a hajó kezdett vízzel megtelni, úgyhogy veszélyben forogtak. Ekkor odamentek hozzá, felébresztették, és így szóltak: »Mester, Mester, elveszünk!« Ő pedig felkelt, ráparancsolt a hullámokra, mire azok lecsillapodtak, és csendesség lett. Aztán ezt kérdezte tőlük: »Hol van a ti hitetek?« Ők pedig megrettenve és csodálkozva így szóltak egymáshoz: »Hát ki ez, hogy a szeleknek és a víznek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki?«” (Lukács 8:22-25).

Figyeld meg, mi működött ebben a történetben: a félelemmel teli lélek. Nem számít, milyen gyakran áld meg Isten és válaszol az imádságainkra, mi mégis újra megadjuk magunkat a félelemnek, amikor legközelebb valamilyen válsággal nézünk szembe, főleg ha olyannal, amilyennel azelőtt még nem találkoztunk. Ki mondta a tanítványoknak, hogy szálljanak csónakba? Jézus! Értsd meg ezt: a hit nem mentesít az élet viharaitól, hanem felkészít arra, hogy kiállhasd azokat. Amikor Isten akaratában jársz, semmilyen vihar, bármilyen ádáz is, nem tud elsüllyeszteni. Jézus már azelőtt tudta, hogy vihar közeledik, hogy a tanítványok beszálltak volna a csónakba. Miért tette ki őket mégis annak? Hogy felkészítse őket a jövőre, arra a napra, amikor nem lesz többé velük, nekik pedig üldöztetéssel, bebörtönzéssel, sőt hallállal kell szembenézniük.
A mai ige számodra tehát ez: „Ne félj, veled van az Úr, így át fogsz jutni a túlpartra!”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A felismerésre képtelen lélek (4)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 06., csütörtök 06:35 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Ki érintett engem?” (Lukács 8:45)

Egy napon egy krónikus beteg asszony, aki már 12 éve vérfolyásos volt, keresztülnyomakodott a tömegen, és megérintette Jézus ruhájának a szegélyét. Abban a pillanatban meggyógyult. „Jézus ekkor ezt kérdezte: »Ki érintett engem?« Amikor mindnyájan tagadták, Péter így válaszolt: »Mester, a sokaság szorongat és tolong körülötted!« De Jézus ezt mondta: »Valaki érintett engem, mert észrevettem, hogy erő áradt ki belőlem.« Mikor az asszony látta, hogy nem maradhat észrevétlen, remegve előjött, eléje borult, és elbeszélte az egész nép előtt, hogy miért érintette meg őt, és hogy miként gyógyult meg azonnal. Jézus pedig ezt mondta neki: »Leányom, hited megtartott téged, menj el békességgel!«” (Lukács 8:45-48)

Mi működött ebben a történetben? A felismerésre képtelen lélek. Figyeld meg Péter szavait: „Mester, a sokaság szorongat és tolong körülötted, te meg azt kérded, ki érintett meg?!” (Lukács 8:45 NKJV). Jézus különbséget tudott tenni a tömeg összevissza tolakodása és a hit érintése között. A hit erőt merített belőle, és eredményt hozott! Észrevetted, hogy ez az asszony Jézus ruhájának szegélyét érintette meg? Amikor a ruhát készítik, az utolsó mozzanat, hogy a varrónő felhajtja és beszegi a köntös alját. A szegély tehát a befejezett munkát jelképezi. Ő, aki a bűneidet elvevő keresztet hordozta, ő viselte a csapásokat is, hogy betegségeidet elvegye: „a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg” (Ézsaiás 53:5). Mire van ma szükséged? Bűnbocsánatra? Gyógyulásra?
Érintsd meg hittel Jézust, és te is újra egészséges leszel!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Az önérdeket néző lélek (5)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 07., péntek 08:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Azután vita támadt közöttük arról, hogy közülük ki a nagyobb.” (Lukács 9:46)

A Biblia elmondja: „Azután vita támadt közöttük arról, hogy közülük ki a nagyobb. Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította; majd ezt mondta nekik: »Aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemért, az engem fogad be; és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Mert aki a legkisebb mindnyájatok között, az a nagy.«” (Lukács 9:46-48).

Mi működött ebben a történetben? Az önérdeket néző lélek. Amíg az indít szolgálatra, hogy magadat jó színben tüntesd fel, sosem fogod elnyerni Isten elismerését. Pedig egyedül az számít, hogy ő azt mondja majd: „jól van!” A háttérben örömmel végzett szolgálatra az tesz képessé, hogy tudjuk, végeredményben szolgálatunkat az fogja elismerni és jutalmazni, akinek a véleménye egyedül számít. Miért egy gyermeket emelt ki aznap Jézus?
Három okból:
1) A gyermek tanítható. Ha véget ér a tanulásod, neked is véged! Amikor nem akarsz senkire hallgatni, Istennek nem lesz már mondanivalója számodra. „Az értelmes ember szíve ismeretet szerez, és a bölcsek füle ismeretre törekszik” (Példabeszédek 18:15).
2) A gyermek tud bízni. Ha egy gyereknek megígérsz valamit, ő bízik benned, aszerint cselekszik, és számít rá, hogy majd úgy is lesz. „Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni” (Zsoltárok 118:8 Károli).
3) A gyermek érző szívű. „Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak” (1Péter 3:8). A Szentlélek jelképe a szentírásban a szelíd galamb, legyen hát a te szíved is szelíd, gyengéd és fogékony Istenre!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Az ítélkező lélek (6)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 08., szombat 07:01 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Nem tudjátok, milyen lélek van bennetek” (Lukács 9:55)

Egyszer Jézus egy samáriai faluba ment, de nem fogadták be. A tanítványok erre azt kérdezték: „»Uram, akarod-e, hogy ezt mondjuk: Szálljon le tűz az égből, és égesse meg őket!?« De Jézus feléjük fordult, megdorgálta őket, és ezt mondta: „Nem tudjátok, milyen lélek van bennetek, mert az Emberfia nem azért jött, hogy az emberek életét elveszítse, hanem hogy megmentse«…” (Lukács 9:54-56).

Mi működött ebben a történetben? Az ítélkező lélek. Egy a Barna Research Group által végzett közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy manapság a nem hívők a keresztyéneket túlságosan is ítélkezőnek látják. Lehet, hogy őszinte vagy, de túl keményen fogalmazol. Ha csak olyanok környezetében forogsz, akik osztják nézeteidet és értékrendedet, akkor a mások irányába történő kommunikációd sokkal inkább támadásnak hat, semmint vonzónak. Beszéljünk világosan: sohasem volt fontosabb ismerni Isten Igéjének igazságát, és kiállni érte, mint ma. Ám ha helyes tanítást vallasz, de rossz lélekkel, akkor több embert fogsz elijeszteni Krisztustól, mint ahányat hozzá vonzani. A sátán épp azt akarja elérni, hogy a szentség ne a szívünkben legyen, hanem az öklünkben. Gondolj bele: Krisztus tanítványai porig akarták égetni azokat, akik nem értettek egyet velük! Nem voltak tudatában, hogy milyen lélek működik a szívükben. Jézus azt mondta: „szeresd felebarátodat, mint magadat!” (Máté 19:19). Ebbe a nem keresztyén felebarátok is beletartoznak. Jézusnak nincs szüksége arra, hogy te megvédd, vagy „eladhatóvá” tedd. Egyszerűen csak be kell őt mutatnod. A zsoltáros azt írja: „Ízleljétek, és lássátok, hogy jó az Úr!” (Zsoltárok 34:8 NKJV).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Egy jómódú ember
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 09., vasárnap 07:54 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Egyszer Elizeus elment Súnémba. Volt ott egy jómódú asszony…” (2Királyok 4:8)


A Biblia azt mondja: „Egyszer Elizeus elment Súnémba. Volt ott egy jómódú asszony, aki marasztalni szokta őt, hogy ott egyék. Ezért ahányszor csak arra járt, betért oda, hogy nála egyék. Az asszony így szólt a férjéhez: Nézd csak, én tudom, hogy Isten szent embere az, aki mindig betér hozzánk. Építsünk neki egy kis felső szobát, tegyünk bele neki ágyat, asztalt, széket és mécsest, hogy ott szálljon meg, amikor hozzánk jön!” (2Királyok 4:8-10).

Figyeld meg:

1) Bármi is az, amiből többre van szükség életedben, készíts számára helyet! Nem kaphatod meg, amit szeretnél, amíg nem készülsz fel rá. Az asszony nagylelkűsége Elizeus felé azt eredményezte, hogy Isten gyermekkel áldotta meg őt, aki korábban meddő volt, később pedig, amikor a gyermek megbetegedett és meghalt, feltámasztotta őt a halálból. Ha helyet készítesz Isten számára az életedben, akkor helyet készítesz az áldások számára is, melyek vele érkeznek.

2) Figyeld meg azt a négy dolgot, amit az asszony a próféta szobájába készített:
a) Ágyat. Vannak idők, amikor igyekezned kell és vannak, amikor pihenned. Sőt, ha nem tanulsz meg lelassítani, akkor össze fogsz roppanni.
b) Asztalt. A lélek táplálásához lelki eledel kell. Ha úgy tervezed, hogy továbbra is adni akarsz másoknak, ahhoz bevitelre is szükséged van.
c) Széket. Ez az elmélyült tanulmányozásra utal. „Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét” (2Timóteus 2:15).
d) Mécsest. Fényforrást. Még ha hosszasan és nagy odafigyeléssel tanulmányoztál is, a Szentlélekre van szükséged, hogy rámutasson az igazságra a szívedben. Így válhatsz aztán te is „jómódú” emberré.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Leküzdeni a kísértést
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 10., hétfő 07:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Példabeszédek 4:23)

Mindannyiunknak megvan a maga csatatere az életben; néhány esetben ezek olyan dolgok, melyeknek évekkel ezelőtt megadtuk magunkat, és most ott lappanganak gondolataink mélyén. Ezért figyelmeztet a Szentírás: „Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Példabeszédek 4:23). Max Lucado írja: „Egy íróasztalnál ülök egy hotelban, távol az otthonomtól. A bátorító hangok távoliak; a csábítóak közel vannak. Az éjjeliszekrényemen egy szórólap a hallba hívogat, hogy »új barátokat szerezzek egy nyugodt légkörben«. Egy másik a tévé tetejéről ígér olyan késő éjszakai filmeket, melyek »valóra váltják legmerészebb álmaimat«. A telefonkönyvben több oszlopnyi hirdetés kínál kísérőket, és ígér »szerelmet, otthonról távol is«. Hangok! Néhány az élvezeteket, néhány a hatalomvágyat szólítja meg. A világ dörömböl az ajtódon, Jézus kopogtat. A világ testi élvezeteket ígér, Jézus egy csendes vacsorát… Vele: »Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.« (Jelenések 3:20). Melyik hangra hallgatsz?”

„Hogyan kezeljem a csábító helyzeteket?” – kérdezed. Két módszerrel. Először is töltsd meg gondolataidat Isten Igéjével, hogy az első reakciód mindig az legyen: „Meg van írva!” Másodszor, ne fordítsd el tekintetedet Jézusról! Lesley Durkin írja: „Édesapámnak szokása volt, hogy letett a földre egy kis darab húst a kutyánk közelébe, és azt mondta: »Nem!« A kutya egyszer sem ért hozzá a húshoz. Viszont rá sem nézett, mert ha megtette volna, akkor az engedetlenség kísértése hatalmas lett volna. Csak apám arcát nézte.” Ne fordítsd el tekintetedet Jézusról! „Örömre derülnek, kik rátekintenek, nem pirul szégyentől az arcuk” (Zsoltárok 34:5 NIV).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Amit nehéz időkben tanulhatunk
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 11., kedd 06:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot” (Róma 5:3)

Mindannyian szeretnénk megkapni az „élet koronáját”, amit az Úr megígért (ld. Jakab 1:12) – de nem akarjuk a gondokat és megpróbáltatásokat, amelyek fejlesztik erőnket és jellemünket (ld. Róma 5:3-4). Enélkül azonban nem megy. Nézzük meg, mit tanulhatunk a nehéz időkben:
1) Örömöt. „Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez” (Jakab 1:2-3). Amikor átmész Isten tesztjén, akkor ő betölt örömével. Tehát húzz ki imádságaidból néhány panaszkodást, és tegyél helyükbe pár halleluját! Ne feledd, a fájdalom elkerülhetetlen – a gyötrődés választható!
2) Növekedést. A zsoltáros ezt írta: „…szorultságomban tág tért adtál nékem…” (Zsoltárok 4:1 Károli). A legtöbb dolgot, amit jól tudunk, nehézségek árán tanultunk meg. A legnagyobb fejlődés mindig a legnagyobb fájdalom eredménye, ezért nem ment ki minket belőle Isten, hanem megerősít bennük.
3) Megvilágosodást. A Biblia azt mondja: „Világosság ragyog a sötétben is a becsületesekre…” (Zsoltárok 112:4). Nem vesszük észre, milyen keveset tudunk, amíg át nem kell mennünk az élet sötét helyein – és Isten gyújt nekünk világosságot!
4) Kitartást. Jakab azt írja: „Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap. Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket…” (Jakab 5:7-8). Az évszakokat nem tudjuk megrövidíteni, sem az aratást siettetni – légy tehát türelmes! Közben pedig figyelj! Amíg te várakozol, Isten dolgozik. Bruce Wilkinson mondja: „A hit tesztjei a megpróbáltatások és nehézségek, melyek arra hívnak, hogy valami nagyon értékeset átadj Istennek, akkor is, ha minden jogod megvan arra, hogy megtartsd azt magadnak.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Jóság
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 12., szerda 07:00 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
„Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.” (Mikeás 6:8)

Minden nap elmulasztjuk lehetőségeit annak, hogy jók legyünk, azért, hogy megtartsuk magunknak azt a pár másodpercet. Egy szerző így írt: „Amikor úgy bánok az emberekkel, mintha akadályok lennének, vagy csupán eszközök a dolgok elvégzésére, kisebb emberré leszek. Minden egyes durva megjegyzéssel… elutasító tekintettel… foghegyről odavetett kurta válasszal egy kicsivel többet elveszítek önmagamból… Istennel való kapcsolatom kárt szenved.” Pál azt mondja: „A Lélek gyümölcse pedig… jóság…” (Galata 5:22), Istent szem tudjuk szeretni, ha nem vagyunk jók azokhoz, akiket ő szeret.

Emlékezz Ruth és Naomi történetére! Amikor megözvegyültek, Ruth azt mondta idős anyósának: „Ne unszolj engem, hogy elhagyjalak… Úgy bánjék velem az Úr most és ezután is, hogy csak a halál választ el engem tőled!” (Ruth 1:16-17). Figyeld meg Dávid és Jónátán barátságát! Amikor Saul megpróbálta megölni Dávidot, Jónátán kiállt mellette és „úgy szerette őt, mint önmagát” (1Sámuel 18:3), bár ez azt jelentette, hogy feláldozza annak esélyét, hogy valaha is király legyen. Nézd meg Dávid viszonyulását Mefibósethez! Abban a korban, amikor szokványos gyakorlat volt, hogy az újonnan trónra lépett uralkodók kiirtották vagy száműzetésbe küldték a korábbi dinasztiához tartozókat, Dávid megkereste Jónátán fiát, és azt mondta: „Ne félj, hiszen én hűséggel tartozom neked apádért, Jónátánért, és visszaadom neked nagyapádnak, Saulnak minden földbirtokát, te pedig mindenkor az én asztalomnál étkezel” (2Sámuel 9:7). Gondolj a súnémi asszonyra, aki észrevette, hogy Elizeus gyakran megy el a háza előtt, ezért építtetett neki egy szobát, hogy a próféta betérhessen oda, ha fáradt (ld. 2Királyok 4:9-10).
A jóságot sosem fogod megbánni.
Og Mandino monjda: „Bánj mindenkivel, akivel találkozol, úgy, mintha éjfélre meghalna. Fordulj felé minden gondoskodásoddal, jóságoddal és megértéseddel, nem gondolva jutalomra, és életed többé nem lesz a ugyanolyan, mint azelőtt volt.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szellemi harc (1)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 13., csütörtök 06:16 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szellemi harc (1)

„hadakozásunk fegyverei… erősek… erődítmények lerombolására.” (2Korinthus 10:4)

A bibliai időkben, amikor támadást indítottak egy város ellen, az első taktikai lépés azt volt, hogy faltörő kost hoztak, amivel betörték a kapukat, hogy legyőzhessék a lakosságot. Ma a sátánnal állunk harcban! A győzelem csak akkor lehetséges, ha ezt felismered. A jó hír pedig az, hogy „hadakozásunk fegyverei… erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására” (2Korinthus 10:4). Ehhez azonban fel kell vennünk „az Isten fegyverzetét” (Efezus 6:11). Ez nem olyasmi, amit akkor veszel fel, ha épp kedved tartja. Sőt, soha nem is vetheted le, mert az ellenség soha nem adja fel. Azt akarja, hogy azt hidd róla, egyenlő Istennel. Pedig nem az! Isten mindenható, mindentudó és mindenütt jelenlévő; ő bármire képes, bárhol, bármikor. Nem kérdés, hogy a sátán félelmetes ellenség, de csak bizonyos határokon belül van hatalma (ld. Jób 1:12). Elméd a főparancsnokság, itt dől el a győzelem vagy a vereség. Pál azt mondta a korinthusiaknak: „Félek azonban, hogy amint a kígyó megcsalta Évát ravaszságával, úgy tántorodnak el a ti gondolataitok is a Krisztus iránti őszinte és tiszta hűségtől” (2Korinthus 11:3).
A sátán tudja, hogy Krisztus visszajövetele küszöbön áll, ezért fokozza az ellenállást (Jelenések 12:12).

Így nyerheted meg a csatát:
1) Dicsőítéssel, ez a védőöltözet (ld. Ézsaiás 61:3).
2) Krisztusban maradva, ő a lelki növekedésed és gyümölcsözésed forrása (ld. János 15:8-10).
3) Isten Igéjével, mert az „… élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál…” (Zsidók 4:12), és az ellenség leverésére lett tervezve. Amikor a sátán támad, győzd le hazugságait azzal, amit Isten mond!
4) Mások iránti szeretettel. Nem tudsz győzni, ha csak önmagaddal vagy elfoglalva.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szellemi harc (2)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 14., péntek 07:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szellemi harc (2)

„Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen…” (Efezus 6:12)

Amikor 2001. szeptember 11-én az első gép beleütközött a World Trade Center-be, azt gondoltuk, ez csupán baleset. Amikor a második gép is belement, már tudtuk, hogy ez támadás. Létfontosságú felismerni a probléma forrását. Egy navigációs hibából adódó baleset egyfajta reakciót kíván. Ellenséges támadással szemben teljesen másképp kell eljárni. Világunkat minden nap támadások érik, melyeket véletlen eseteknek gondolunk. Házaspárok elválnak, ezért házassággondozó szolgálatokat hozunk létre; emelkedik a kábítószer használat, ezért arra tanítjuk gyermekeinket, hogy mondjanak nemet; a pornográfia a keresztyének körében is terjed, ezért megszervezünk csoportokat, ahol egymást számon kérhetik a tagok; gyülekezetek szakadása fenyeget, ezért békéltetőket alkalmazunk; keresztyének depresszióval és öngyilkos gondolatokkal küzdenek, ezért megpróbáljuk őket a legújabb gyógyszerekkel kezelni. Kérlek, ne érts félre, nem ellenzem ezeket a programokat; de mi van akkor, ha ezek nem egymástól független véletlen események, hanem az ellenség támadása alatt állunk? Nem kellene megváltoztatni a stratégiánkat? A Szentírásból tudjuk, hogy van egy láthatatlan világ, és ott háború folyik. Pál azt írja: „a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen”. Nem lehet vállat vonni, hogy: „ez engem nem érint”. Mind a szellemi harc kereszttüzében élünk, az ellenség eltökélte, hogy elpusztít mindent és mindenkit, aki fontos számunkra. Akik figyelmen kívül hagyják ezeket a szavakat, mert azt hiszik, fölötte állnak ennek – saját vesztükre teszik. Ha nem veszed észre, hogy háborúban állsz, akkor reménytelenül vesztes vagy, ráadásul még csak nem is tudsz róla. Nagyon is valóságos harcban vagyunk, a tét magas, az ellenség tapasztalt, felfegyverzett és elszánt. A vereség lehetősége valóságos. Tisztában kell lenned azzal, hogy mi történik, és fel kell készülnöd a harcra!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szellemi harc (3)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 15., szombat 07:24 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szellemi harc (3)

„akit szeret az Úr, azt megfenyíti…” (Zsidók 12:6)

Fontos tudni, mikor vagy támadás alatt – és mikor nem. Van egyfajta tendencia a keresztyének között, amikor minden őket érő kellemetlen dolgot a szellemi harc részének tekintenek, ahelyett, hogy elismernék, hogy azt aratjuk, amit vetettünk. Például, ha elhanyagoltad lelki vezetői szerepedet a gyermekeid felé, akkor lehet, hogy Isten megengedi nekik, hogy bűnbe keveredjenek. Ha tisztességtelenül jártál el, akkor lehet, hogy megengedi, hogy szembesülj a következményekkel. „… akit szeret az Úr, azt megfenyíti…” Ostobaság lenne azt kérni, hogy enyhítsen kellemetlen helyzeteden, amikor éppen azért fegyelmez, hogy felhívja figyelmedet. Milyen tragikus, ha nem vesszük észre az összefüggést! Isten fegyelmezése nem fog rajtad segíteni, ha a sátán támadásának véve elhessegeted. Ha félreérted a helyzetet, akkor talán hibáztatod is, hogy nem válaszol imádságaidra, vagy nem véd meg; miközben ő épp a veszélyre figyelmeztet. „… most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre” (1Péter 1:6-7). A kovács, amikor egy vasdarabot a kezébe vesz, már látja maga előtt, hogy mit akar belőle kiformálni. Ehhez azonban meg kell olvasztania, újra kell öntenie, hogy eltávolítsa a karcolásokat, kijavítsa a repedéseket, betöltse az üres helyeket és megtisztítsa a szennyeződéstől, míg valami, ami korábban haszontalan volt, értékessé lesz. Az izzó, képlékeny vasat kemény ütésekkel formálja, végül pedig hideg vízbe meríti, hogy megszilárdulva használható eszközzé váljon. Ugyanígy tesz Isten is. Ha éppen az üllőjére helyez, légy hálás érte, hogy úgy gondolja, még megéri foglalkozni veled.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Helyesen cselekedni
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 16., vasárnap 07:49 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Helyesen cselekedni

„… amit vet az ember, azt fogja aratni is” (Galata 6:7)

George Bernard Shaw mondta: „Az emberek mindig a körülményeiket hibáztatják azért, hogy olyanok, amilyenek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek jutnak előre, akik felkelnek, megfelelő körülményeket keresnek, és ha nem találnak, akkor megteremtik őket.” A földműves vethet, amit akar, a földnek mindegy. Tegyük fel, hogy búzát is vet és foltos bürköt is. A föld ugyanolyan bőven fog mérgező bürköt teremni, mint amennyi búzát terem. Az elménk sokkal termékenyebb, de az alapelv ugyanez. Nem számít, milyen vetőmagot vetsz bele, sikert vagy kudarcot, jót vagy rosszat, aggodalmat vagy nyugalmat – amit vetettél, azt fogod aratni is. A Biblia azt mondja: „mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet” (Galata 6:8).

A siker a napi rutinban rejlik. Ismerd meg Istent jobban Igéjén keresztül és imádság által! Határozd el, hogy elmédet minden nap valakinek a szolgálatába állítod! Küzdj meg egy problémával, ami nagyobb nálad! Bátoríts mindenkit, akivel találkozol! Tedd meg az első lépést egy rossz szokás legyőzésére! Tégy meg valamit valakiért, aki nem tudja viszonozni! Változtasd meg gondolkodásodat a „Hála Istennek, péntek van!” beállítottságról a „Hála Istennek, ma van!” hozzáállásra! Tégy meg három olyan dolgot, ami kívül esik komfortzónádon! Légy hálás azért, amid van! Kérj segítséget, amikor szükséged van rá! Add Istennek a napod legjobb részét! A zsoltáros azt mondta: „E z az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen!” (Zsoltárok 118:24). Most van itt az ideje boldognak lenni, és a boldogság helye itt van.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3412 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség