Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 228  Következő
 

Összpontosíts a célra! (1)
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 17., hétfő 09:28 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Összpontosíts a célra! (1)

„a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember.” (Jakab 1:8)

A Biblia azt mondja: „… aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember.” (Jakab 1:6-8). Peter Marshall az amerikai Szenátus korábbi lelkésze így imádkozott: „Adj nekünk tiszta látást, hogy tudjuk, hova álljunk, és miért álljunk ki.” Ha nem látjuk világosan az álmunk, sehová sem fogunk jutni. Mit akarsz elérni? Miben akarsz közreműködni? Kivé akarsz válni? Másként fogalmazva: számodra mi jelenti a sikert? Ha nem tudod meghatározni, nem fogod tudni elérni. Sok ember azért nem kapja meg, amit akar, mert nem is tudja, mit akar. Nem fogalmazták meg álmukat világosan, részletesen.

Egy szerző így ír: „Az elengedhetetlen első lépés ahhoz, hogy megkapd az élettől, amit szeretnél, ez: döntsd el, mit akarsz! Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Szeretnék lefogyni«, mondd ezt: »Jövő júniusra csak 80 kg leszek.« Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Ki akarok végre jutni az adósságból«, mondd ezt: »December 31-ig minden hitelkártya-adósságomat (folyószámla hitelemet) kiegyenlítem.« Ahelyett, hogy azt mondanád: »Fejlesztenem kell a vezetési képességeimet«, mondd ezt: »Minden hónapban el fogok olvasni egy vezetésről szóló könyvet.« A pontos megfogalmazás nem feltétlenül jelenti, hogy mindent aprólékos részletességgel el kell tervezned, mielőtt elindulsz, de a fő célnak világosnak kell lenni. A többi majd kialakul út közben, ahogy a haladás irányát a célhoz igazítod.” A kérdés, amit fel kell tenned magadnak: a célra összpontosítok?
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Összpontosíts a célra! (2)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 18., kedd 09:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Összpontosíts a célra! (2)

„Szemed előre tekintsen, és egyenesen magad elé nézz!” (Példabeszédek 4:25)


Nem kell nagy erőfeszítés ahhoz, hogy gondolataid elkalandozzanak, és álmodozni kezdj. Ahhoz azonban nagy erőfeszítés kell, hogy gondolataidat egy feladatra összpontosítsd, hogy kitűzz egy világos célt vagy legyen egy világos, kényszerítő erejű álmod. Egy vezető ezt mondja: „Számomra az egész folyamat azokkal a kérdésekkel kezdődik, amiket fel kell tennem magamnak. Az álom mindig az álmodóban gyökerezik, a tapasztalataiban, körülményeiben, talentumaiban és lehetőségeiben. Megkérdezem, mit mondanak az érzelmeim, mit súg az előérzetem? Mit látok? Mi történik körülöttem? Mit hallok? Mit mondanak mások? Mit gondolok? Mit mond az értelmem, a józan eszem?

Lehet, hogy szinte villámcsapásként kapsz egy világos látást, de a legtöbb embernél ez nem így működik. A legtöbb embernek dolgoznia kell rajta, tisztáznia kell, újra terveznie. A folyamat nehéz, de ez nem ok arra, hogy feladjuk. Sőt, ha túl könnyen megy, akkor talán nem álmodtál elég nagyot. Csak dolgozz rajta továbbra is, mert a világos látás megéri, hogy küzdjünk érte.” Ha világosan látod, hogy hol vagy, mit tudsz és mit akarsz, akkor jó úton vagy afelé, hogy megértsd és elfogadd azt a feladatot, amiért Isten e földre helyezett. Mózes az életének első két harmadát azzal töltötte, hogy próbált rájönni, mit akar tőle Isten, és megpróbálta azt elérni a saját módszereivel, de kudarcot vallott. A szíve azonban Istent kereste, tőle kapott látást, és végül sikerre vitte azt. Neked is sikerülni fog!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Az imameghallgatás titka
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 19., szerda 07:06 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Az imameghallgatás titka

„… kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.” (János 16:24)
Ha imádságaidra nem kapsz választ, kérdezd meg magadtól:


1) Milyen a kapcsolatom az Úrral? „Ha álnok szándék lett volna szívemben, nem hallgatott volna meg az Úr” (Zsoltárok 66:18). Minden, ami árt Istennel való kapcsolatodnak, kihat az imáidra is. A barátok szívességeket tesznek egymásnak, a bensőséges kapcsolat hozzáférést teremt. Jézus azt mondta: „Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek” (János 15:7).

2) Milyen erős a hitem? „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik” (Zsidók 11:6). Figyeld meg ezt a három dolgot:
a) „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt…” Isten legmélyebb vágya, hogy higgyünk benne, érzéseink és körülmények ellenére is.
b) „aki az Istent keresi…” Amikor imádkozol, beleadod szíved, lelked. Pál így fogalmaz: „… küzd értetek imádságaiban…” (Kolossé 4:12).
c) „… annak hinnie kell, hogy ő van” Isten nem valami „kozmikus erő”, ő a te Mennyei Atyád, aki „tudja, hogy szükségetek van minderre” (Máté 6:32). A legfontosabb dolog ne az legyen az életedben, hogy megkapd mindazt, ami betölti szükségeidet, hanem az, hogy kapcsolatot építs Istennel.

3) Türelmes vagyok? „Mindaddig, míg el nem jött az Isten szerinti idő, Isten próbára tette József türelmét.” (Zsoltárok 105:19 TLB). Józsefet éppen az Istentől kapott ígéret tette próbára. Hallod, ahogy a sátán suttogja: „Azt hittem, az álmod azt jelenti, hogy kormányzó leszel; akkor most mit keresel a börtönben?” Valójában azonban az csak börtönnek tűnik, igazából a rendeltetés szülőhelye. József meglátta Isten ígéretének beteljesedését – annak Istentől rendelt idejében. Te is meg fogod látni a saját életedben!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Megtörni a családi ellenállást
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 20., csütörtök 06:36 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Megtörni a családi ellenállást

„… a maga idejében aratunk majd…” (Galata 6:9)

Susan volt az egyetlen ember családjában, akit valami arra ösztönzött, hogy dolgozzon a változásért. Férje katonai pilóta volt, hónapokat töltött távol, amíg ő egyedül nevelte a gyerekeket. Próbálkozásai, hogy megváltoztassa férjét és a gyerekeket, sorra csúfos kudarcot vallottak. Lelkigondozója rámutatott, hogy azzal nem megy semmire, ha újra meg újra azzal próbálkozik, ami eddig sem működött; inkább azt javasolta, hogy azon dolgozzon, amit meg tud változtatni: saját reakcióin! Megtanította arra, hogyan könnyítsen túlterheltségén. Ezentúl mindenki maga felel a saját mosatlanjáért, szennyes ruhájáért, szobája rendjéért stb. Susan pedig felhasználhatta az így nyert időt arra, amit mindig is szeretett volna – hangképzést kezdett tanulni. Igen, nehezére esett, hogy ne szedjen össze mindig mindent mindenki után, és ne vállalja át a felelősséget. Először, amikor senki sem vállalta magára a befejezetlen feladatokat, és „a rendetlenség elviselhetetlennek tűnt”, kísértést érzett arra, hogy feladja, és visszatérjen a régi dolgához. Aztán –éppen amikor szüksége volt rá – olvasott egy könyvet a hangsebesség átlépéséről. A pilóták, akik megkísérelték, mindig feladták, amikor a gép hevesen remegni kezdett, amíg Chuck Yeager azt nem mondta magának: „Lehet, hogy ha egyszer túljutunk a remegésen, minden le fog csitulni.” Yeager gyorsított, amikor mindenki más lassított, így átlépte a hangsebesség határát, és beért a teljes nyugalomba. Miután egy egész hétvégén át nyelte családjától a kíméletlen kritikát, Susan „növelte a sebességet”, ellenállva régi ösztöneinek. Időbe telt a dolog. De a kezdeti panaszkodások után a gyerekek több kötelességet vállaltak fel, a férje pedig kevesebb távoli szolgálati megbízást fogadott el. „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Amikor Isten várakoztat (1)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 21., péntek 06:41 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Amikor Isten várakoztat (1)

„… a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róma 12:12)

A mai társadalmat szokták az „instant generáció” névvel is illetni, jó okkal – úgy fel vagyunk pörögve, mindent azonnal akarunk, átrohanunk az életen, mintha tűzben égnénk! Istennek azonban megvan a maga menetrendje, és azt nem lehet siettetni. Amikor tehát várakoztat, vigyázz, mit beszélsz! Mint a nagy hajó kis kormánya, beszéded meghatározza, milyen irányba haladsz, és segít megállítani a rossz gondolatokat, amik beszivárognak elmédbe. Mel Gibson mondta: „Az elmém egy kert, a gondolataim növények; vagy virágokat, vagy gyomokat aratok belőle.” Kérd Istent, hogy segítsen uralkodni érzelmeiden! Pál azt mondja: „A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak” (Róma 12:12).

A panaszkodás felnagyítja a problémát. Az imádság a negatív energiákat átalakítja jóra használható erővé. Keresd a helyzet humoros oldalát! Salamon azt írta: „A csüggedőnek mindig rossz napja van, a jókedvűnek pedig mindig ünnepe” (Példabeszédek 15:15). A nevetés oldja a feszültséget, könnyít a terheken, és örömmel tölti meg lelkedet. Értékeld a lehetőséget a tanulásra! A kínaiak a problémákat esélyeknek látják; ugyanazt az írásjelet használják a problémákra és a lehetőségekre. Salamon mondta: „a szorgalmas ember mindennek hasznát veszi” (Példabeszédek 12:27 NLT). Tanulj a tapasztalatból, bármilyen nehéz is, és ne feledd, a világ legnagyobb felfedezései és áttörései krízisek eredményeként lettek. Szeress feltétel nélkül! A gondokat emberek okozták, és nyomás alatt nagy a kísértés a kirobbanásra. A lényeg: mind követünk el hibákat, de a megváltás mindenki számára nyitva áll! Nem örülsz ennek? Tanuld meg az embereket Isten szemével nézni! „Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval” (Róma 12:21). Légy udvarias, és őrizd meg a méltóságodat nyomás alatt is (ld. Róma 12:10)!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Amikor Isten várakoztat (2)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 22., szombat 07:14 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Amikor Isten várakoztat (2)

„Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket.” (Lukács 21:19)

Legyen a békesség az elsődleges fontosságú életedben! Ne engedd, hogy a belsődet a külső nyomás irányítsa! Ha harci üzemmódba kapcsolsz, azzal mindenki szenved, de ha Krisztus békessége uralkodik szívedben (ld. Kolossé 3:15), akkor látni tudod a nagyobb képet, és olyan légkört teremthetsz, ami elősegíti a megoldásokat. Keresd az áttörést akár váratlan forrásból is! Ha az Úrra bízod utadat (ld. Zsoltárok 37:5), ne lepődj meg, ha olyan embereket vagy körülményeket küld életedbe, amilyenekre nem is számítottál! Bálámhoz egy szamár által beszélt (ld. 4Mózes 22), Mózes figyelmét egy égő csipkebokorral keltette fel (2Mózes 3). Ne siess annyira! Észrevetted már, hogy minél jobban sietsz, annál kevésbé jutsz előre? Jézus azt mondta: „Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket” (Lukács 21:19).

Henry Blackaby jegyezte meg: „Isten időzítése tökéletes… Néha talán visszatartja útmutatását, hogy ezzel vegyen rá, hogy még elszántabban keresd őt. Ne próbálj a kapcsolatot kihagyva csak a tettekre figyelni! Istennek sokkal jobban számít, hogy kapcsolatban legyen veled, mint az, hogy mit tudsz tenni érte.” Ne légy túl büszke ahhoz, hogy segítséget kérj! Salamon azt mondta: „Ha jön a kevélység, jön a szégyen is, a szerénységgel pedig bölcsesség jár együtt” (Példabeszédek 11:2). Ha azok az emberek, akikhez fordulsz, nem azonnal elérhetők, ne add fel, légy türelmes! Isten úgy tervezett minket, hogy együttműködjünk, tehát valahol út közben téged is hívni fog arra, hogy segíts valakin azzal, amit most tanulsz. Isten „… megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket” (2Korinthus 1:4).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Imádkozz szívből!
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 23., vasárnap 07:17 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Imádkozz szívből!

„Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.” (Jeremiás 29:13)

Istent nem hatja meg az ékesszólás vagy a szavak sokasága. Őt az a szív indítja meg, ami kiönti a nap terheit az oltár elé, letéve minden fájdalmat Isten hatalmába, aki „képes rá”. Mire képes? Mindenre, amiről elhiszed, hogy megteszi: „higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek” (Márk 11:24). A bizalommal mondott imádság alapja nem a beszédkészségünk, hanem az, hogy Isten meghallgat és megért. Ő tudja, hogy mit próbálsz elmondani. Egy régi ének ezt így fogalmazza meg: „Gyász és bánat idején lelkem gyakran talált enyhülést nálad; gyakran megmenekültem a kísértő csapdáiból, amikor eljöttél, imádság édes órája.” Vagy megtanulsz imádkozni, vagy profi leszel az aggodalomban! Amit odaadsz Istennek, azt ő kézbe veszi. Amit megtartasz, azzal neked kell bajlódni.

Lelki értelemben: amikor mindig csak adsz magadból, és soha nem töltődsz fel, össze fogsz roskadni a terhek alatt. Most éppen itt tartasz? Ha igen, a megoldás az imádság. Ez helyreállítja, amit az élet kiszipolyozott. Amikor imádkozol, azt mondod: „Uram, hiszem, hogy te sokkal jobban értesz ennek a helyzetnek a kezeléséhez, mint én, és bízom benne, hogy el is fogod rendezni.” Ha így imádkozol, a főnököd szíve Isten kezébe kerül, a műtét, amitől félsz, Isten kezébe kerül, gyermekeid és anyagi helyzeted Isten kezébe kerülnek. Isten kész rá, hogy közbelépjen az érdekedben – csak kérd őt szívből! „Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik” (Zsoltárok 37:5).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mit akar tőled Isten?
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 24., hétfő 07:06 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mit akar tőled Isten?

„Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod.” (Zsoltárok 139:5)

Dávid azt írja: „… könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük” (Zsoltárok 139:16). Isten okkal helyezett ide, de ez nem jelenti azt, hogy mások mindig meg fogják ezt érteni, vagy egyetértenek vele. Nehémiásról bírálói azt gondolták, hogy önző ember, aki csak azért veszi rá a prófétákat, hogy jókat mondjanak róla, hogy ezzel magának gazdagságot szerezzen. Pált kritikusai őrültnek tartották, ostoba fecsegőnek. Krisztus ellenfelei azt mondták rá, hogy ördög szállta meg. Számíts a támadásra és készülj fel rá! Ne engedd, hogy visszatartson az előrehaladástól!

Anna Quindlen újságírónak, aki 1992-ben Pulitzer díjat nyert, volt egy álom a szívében, ami olyan útra vitte, amit mások nem értettek. Egy 2002-ben a Sarah Lawrence College-ban elmondott beszédében így magyarázta: „Amikor kiléptem a New York Times-tól, hogy főállású anya legyek, a világ hangjai azt mondták, megőrültem. Amikor felhagytam az újságírással, hogy regényt írjak, megint azt mondták, bolond vagyok. Ha a siker nem az, amit te magad sikernek tartasz, még ha jól is néz ki a világ szemében, de nem érzed jónak belül a lelkedben, akkor az egyáltalán nem is siker.” Dávid azt mondta: „… kezedet rajtam tartod” (Zsoltárok 139:5). Ha egy álom Istentől jön, jó néhány ember számára felháborítónak fog tűnni. Le kell győznöd a nemet mondókat ahhoz, hogy elérhesd. Ennek ez a rendje. Ha valaki megpróbálja elhallgattatni reményeidet, vagy akadályozza előrejutásodat az álmod beteljesedése felé, lehet, hogy az az ember nem is a barátod.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Menedék a viharban (1)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 25., kedd 06:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Menedék a viharban (1)

„Ha ráfúj a forgószél a bűnösre, nincs többé, de az igaz örökké tartó alapon áll.” (Példabeszédek 10:25)

A természet pusztító erejének megrendítő látványát nehéz elfelejteni. A hurrikánok, árvizek és földrengések áldozatai csak hánykolódnak ide-oda, mint a gyufaszálak. Akik azonban előre felkészültek, megmenekülnek a pusztulástól. Nincs olyan élet, amit ne támadnának időnként viharok! „Amikor a vihar lecsap… Isten biztonságban megőrzi azokat, akik engedelmeskednek neki” (Példabeszédek 10:25 CEV).

Ezek a szavak: „amikor [nem ha!] a vihar lecsap” arra tanítanak, hogy mind átmegyünk fájdalmas és nehéz időszakokon. A kérdés az: fel vagy készülve? Van rá mód. Isten meg tud óvni a veszteség, betegség, válás, munkanélküliség, magányosság és depresszió idején. Lehet, hogy nem tudod előre megjósolni a viharokat, sem megelőzni őket, de felkészülhetsz rájuk, és védve lehetsz, ha a következőket teszed: Tudd, hogy hol van a menedék! A vihar kellős közepén nincs idő zavarodottan ide-oda futkosni menedéket keresve magadnak és családodnak. Tudnod kell Kiben és hol találsz védelmet! A Biblia azt mondja: „Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál” (Példabeszédek 18:10). Isten neve az ő jelleméről, megbízhatóságáról és hűségéről beszél. Az Isten nélküli ember kénytelen önmaga istenévé lenni – milyen félelmetes gondolat! Ám azok, akik szeretik Istent, bátran mondhatják: „Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek.” (Zsoltárok 46:1-3). Van egy régi ének: „Az örök sziklán áll hitem, mit érettem tett Istenem. Más mind eloszlik, mint a hab, de Krisztus mindig szirt marad.” Bízz Istenben, ő az a menedék, akire szükséged van viharok idején!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Menedék a viharban (2)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 26., szerda 06:16 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Menedék a viharban (2)

„Mert erőssége vagy a nincstelennek… oltalom a zivatarban, árnyék a hőségben…” (Ézsaiás 25:4)

Ahhoz, hogy felkészült legyél az élet viharaira:

1) Ismerned kell a viharok idejére vonatkozó eljárásmódot. Egy régi ének így fogalmaz: „Isten ígéreteire állva nem esek el, amikor a kétség és félelem zúgó viharai támadnak. Az élő Igére állva ki tudok tartani, Isten ígéreteire állva.” Az érzelmekre alapuló hit olyan, mint egy törött mankó, nem tart meg az élet viharaiban. Az ilyen csak jó időkre való keresztyénség, ami nem működik. Isten Igéje biztosan áll, nagyobb, mint a körülmények, és képessé tesz arra, hogy kiállj bármilyen vihart. „A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon…” (Kolossé 3:16). Mindig legyen bőséges Szentírás-beviteled, hogy meríthess belőle, amikor szükséged van rá. Ahhoz, hogy ki tudd állni az élet viharait, hajlandónak kell lenned arra, hogy ne csak hallgasd, de a gyakorlatba is átültesd, meg is cselekedd, amit Isten mond (ld. Máté 7:24). Tanulj meg kívülről igéket, olvasd a Szentírást annyit, hogy ha megvágnak és vérzel, az ige csorduljon ki belőled! Elmélkedj Isten Szaván, amíg meg nem tölti, és át nem formálja tudatodat! Amikor a vihar lecsapott, Jób azt mondta: „… szájának beszédeit többre becsültem, mint életem táplálékát” (Jób 23:12 Károli).

2) Vértezd fel magad a vihar ellen imádsággal! Sokan úgy kezelik az imádságot, mintha a sürgősségi osztályra vinnének egy beteget; amíg nincs baj, elhanyagolják. Képzeld el, mi lett volna Dániellel, ha az oroszlánok tátott szájával szemben kezd életében először imádkozni! Nem valami bölcs hozzáállás. Dániel azonban a krízis idején abból a hitből merített, ami a mindennapi imádság életmódjára épült. Amikor te jutsz válságba, te is felvehetsz a számládról – feltéve, hogy rendszeresen befizettél rá.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Menedék a viharban (3)
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 27., csütörtök 06:31 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Menedék a viharban (3)

„Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy…” (1Mózes 28:15)

Ahhoz, hogy felkészült legyél az élet viharaira:

1) Gyakorold az önuralmat! A viharok sokkal nehezebben elviselhetők a fegyelmezetlen és önmagukat elkényeztető emberek számára. Az az illúzió, hogy az élet könnyű, mint egy légpárnás utazás, sebezhetővé tesz, amikor a nehéz időkben a csüggedés és illúzióvesztés elérkezik. Az igazság az, hogy a nehéz idők nem tartanak örökké, az edzett emberek viszont igen. Az edzett emberek azok, akik az önmegtagadást és önuralmat gyakorolják. Ez az ő lelki izomzatuk, amivel az élet nehézségeit kezelik. A Biblia azt mondja: „A Lélek gyümölcse pedig… önmegtartóztatás” (Galata 5:22-23). Isten Lelke megerősít, hogy uralni tudd legnagyobb gyengeségedet: önmagadat; végeredményben ez az egyetlen, ami nehéz időkben legyőzhet. Pál e szerint az alapelv szerint élt: „megsanyargatom és szolgává teszem a testemet” (1Korinthus 9:27). A nagy sportolók mind tudják, hogy a győzelem nem a pillanatnyi kondíción, hanem a kitartó edzésen múlik.

2) Ne emberekre támaszkodj, bízd magad Istenre! „Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni” (Zsoltárok 118:8 Károli). Igaz, hogy időnként segíthetnek mások, mint ahogy a gipsz is segíti a törött lábat. Ám, ha a láb már elbírja a saját súlyát, akkor le kell venni a gipszet, különben a láb soha nem nyeri vissza teljes erejét. Az emberek elkísérhetnek valameddig, de csak Isten megy veled végig az úton. Pál azt írta: „… senki sem volt mellettem, mindenki elhagyott. – Ne számítson ez bűneik közé! De az Úr mellém állt, és megerősített… Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. Övé a dicsőség örökkön örökké. Ámen.” (2Timóteus 4:16-18).
http://www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Aggodalmaskodás helyett bízz Istenben!
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 28., péntek 07:18 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Aggodalmaskodás helyett bízz Istenben!

„… bízzon az Úr nevében, és támaszkodjon Istenére!” (Ézsaiás 50:10)

Egy reggel egy embert négyen is felhívtak, mielőtt még felkelhetett volna ágyából. Mindenkinek volt valamilyen problémája, amire azonnali megoldást akart. A férfi szólt a feleségének, hogy felejtse el a reggelit, mert siet, de aztán az autója nem indult, így taxit kellett hívnia. A taxiba beszállva így kiáltott: „Induljunk!” Amikor a sofőr megkérdezte, hogy hová vigye, ezt mondta nagy mérgesen: „Mindegy! Úgyis mindenhol problémák várnak!” Te is így érzed magad ma? Mindent megtettél, amit csak tudtál, a helyzet mégsem változott? „Aki köztetek féli az Urat, hallgasson szolgája szavára! Aki sötétségben jár, és nem ragyog rá fény, bízzon az Úr nevében, és támaszkodjon Istenére!” (Ézsaiás 50:10).

Figyeld meg ezt: „bízzon az Úr nevében”! Isten nagyra értékeli neve jó hírét, mert az képviseli erejét, jellemét és hűségét. Amikor tehát bármiért az ő nevében imádkozol, akkor bízol erejében, jellemében és hűségében. Olyan, mintha biztos sziklán állnál! Olyan sok időt töltünk azzal, hogy a múlt vagy a jövő miatt aggódunk, pedig az egyik már el van temetve, a másik pedig még meg sem született. Egyikkel sem tudunk semmit kezdeni – kivéve, hogy hagyjuk, hogy kilopja a mát a kezünkből. A zsoltáros azt mondta: „Ez az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen!” (Zsoltárok 118:24). Ragadd meg tehát a mát áldásaival és kihívásaival, és éld meg minden pillanatát! Ne áhítozz a „majd valamikor”-ra! Isten mindig az adott pillanatban jelenlévő segítség (ld. Zsoltárok 46:2). Csak add át neki aggodalmaidat, és engedd, hogy ő vegye kézbe ügyeidet!
http://www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Fent és lent is Isten
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 29., szombat 07:25 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Fent és lent is Isten

„… örökkévaló karjai tartanak.” (5Mózes 33:27)

Amikor utolsó alkalommal szólt Izráel népéhez, Mózes ezt mondta: „Nincs Jesurún Istenéhez fogható! Az égen át száguld segítségedre, a fellegeken fenségesen. Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak.” (5Mózes 33:26-27). A Bibliát olvasva felfedezed, hogy Isten sok látványos dolgot tett népéért hegytetőkön. Mórijjá hegyén találkozott Ábrahámmal és Izsákkal, és „Jahve Jire” néven mutatkozott be, ami azt jelenti: „az Úr gondoskodik”. A Hóreb hegyén beszélt Mózessel egy égő csipkebokorból, és megváltoztatta Izráel sorsát. A Sínai hegyén adta a Tízparancsolatot. A Kármel hegyén tüzet küldött az égből, legyőzve a Baál prófétáit, visszafordítva a nép szívét önmagához.

Mózes azonban hirtelen változtat beszéde menetén, épp amikor ott tart, hogy milyen nagyszerű ez a magasságos Isten. Mintha csak ezt gondolná: „Nem hagyhatom, hogy ezek az emberek azt gondolják, Isten csak a csúcsokon található; hogy csak akkor van velünk, amikor minden jól megy.” Ezért így folytatja: „Az örök Isten a menedéked, alattad vannak örökkévaló karjai” (5Mózes 33:27 NLT). Az „alattad” szó a héberben azt is jelenti „a mélységben”; tehát akár így is fordíthatnánk: „Isten karjai alattad vannak, akkor is, amikor a mélyponton vagy.” Nem számít, milyen mély a völgy, amin végig kell menned, Isten jelenléte mélyebb. Ma talán nagyon lent érzed magad, de nem lehetsz annyira mélyen, hogy Ő ne lenne ott. Alattad vannak örökkévaló karjai. Ez az igazság: Isten nem csak a csúcsok, de a mélységek Istene is.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Tégy jót!
HozzászólásElküldve: 2014. nov. 30., vasárnap 09:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Tégy jót!

„Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel…” (Galata 6:10)


A Biblia azt mondja: „A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek…” (Zsidók 13:16). „Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak” (Jakab 4:17). „… az Istenben hívők igyekezzenek a jó cselekedetekben elöljárni: ezek jók és hasznosak az embereknek” (Titusz 3:8).

Anna Quindlen újságíró mondta a Villanova University végzős hallgatóinak: „Ne tévesszétek össze az életeteket a munkátokkal! Akik vagytok, az mindig fontosabb lesz, mint amit csináltok. Sokan lesznek, akiknek ugyanolyan végzettségük van, mint nektek, ugyanazt csinálják, mint ti szeretnétek, és talán még jobban is végzik, mint ti. Az életetek felett azonban egyedül nektek van felügyeleti jogotok, sőt nem csupán az életetek, de a gondolataitok és a szívetek fölött is. Önéletrajzot írni könnyebb, mint jellemet építeni, lelket formálni. Az önéletrajz azonban gyenge vigasz, ha szomorú vagy, összetört, magányos, vagy ha a laborból nem túl biztató eredmények érkeztek. Én már nem tartom magam a világegyetem közepének. Megjelenek. Hallgatok. Próbálok nevetni. Úgy élek, hogy a házassági fogadalmamat komolyan veszem. Imádkozom. Jó vagyok a barátaimhoz, mert nélkülük csak egy kartonpapír figura lennék. Legyen valódi életetek, ne csak a közvetkező előléptetés, a magasabb fizetés vagy a nagyobb ház mániákus hajszolása! Gondoljátok, hogy számít ez majd bármit is nektek, ha érelzáródásotok lesz, vagy csomót találtok a melletekben? Legyen olyan az életetek, amelyben a nagylelkűséget gyakoroljátok! Mindannyian szeretnétek jól élni, de ha nem tesztek jót, a jómód sohasem lesz elég.”
www,maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Nem szégyellem
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 01., hétfő 08:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Nem szégyellem (1)

„Örömre derülnek, kik rátekintenek, nem pirul az arcuk.” (Zsoltárok 34:6)

A zsoltáros azt írta: „Ragyognak azok, akik rátekintenek, arcuk szégyentől nem pirul” (Zsoltárok 34:6 NKJV). Krisztus követőjeként így kell szólnia a te tanúságtételednek is. Ha belé vetetted bizalmadat, elmondhatod, hogy „nem szégyellem” (ld. Róma 1:16):

1) Születését. Mária volt az édesanyja, de Isten volt az Atyja. Nem szennyezte be őt sem az eredendő (átöröklött), sem az elkövetett bűn, így megfelelt Isten követelményeinek ahhoz, hogy Megváltónk lehessen.

2) Csodáit. Soha nem kért pénzt a csodáért. Egyetlen természetfeletti tettét sem önző célok vagy hivalkodás motiválta, hanem az emberek szükségei.

3) Tanítását. Még ellenségei is kénytelenek voltak elismerni: „Ember még így soha nem beszélt, ahogyan ő” (János 7:46). Mások szavai információkat adnak át, az ő szavai átformálnak minket.

4) Önmagára vonatkozó állításait. Azt mondta: „aki engem látott, látta az Atyát” (János 14:10 Károli). Isten teljességét lehet meglátni Jézus Krisztus személyében.

5) Halálát. Szégyenedet ő hordozta. Erkölcsileg és lelkileg teljes csőd voltál. Ő azonban eleget tett Isten ellened szóló követelésének a kereszten; a számládra azt írta: „Fizetve”.

6) Feltámadását. Egy dombtetőn keresztre feszítették, hogy meghaljon, de nem a kivégzés helye volt a legnagyobb magaslat! Ő feltámadt, és most a mennyben trónol! Sőt, ezt is ígérte: „… mert én élek, és ti is élni fogtok” (János 14:19). 7) Közbenjárását. Képzeld el: ha elbuksz, ő áll ki érted Istennél, felajánlva kiontott vérét a bűneidért való engesztelő áldozatként. Ha így látod őt, akkor mondhatod: „Én nem szégyellem Jézust.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség