Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 228  Következő
 

Verebek (1)
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 17., szerda 06:22 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Verebek (1)

„Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!” (Lukács 12:7)

Jézus a verebeket használta példaként arra, hogy megtanítsa, hogyan éljünk. A következő néhány napban mi is nézzük meg őket. Egy értéktelen veréb. „Ugye öt verebet adnak két fillérért: mégsem feledkezik meg közülük egyről sem az Isten. Nektek pedig még a hajatok szálai is mind meg vannak számlálva. Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!” (Lukács 12:6-7). Krisztus földi életének idején nem árultak hamburgereket, de pálcára tűzött sült veréb kapható volt. Egy rézpénzért kettőt is lehetett belőle venni. Két rézpénzért viszont már öt verebet adtak, az árus az ötödiket ráadásnak adta. Egyetlen veréb ennyire értéktelen volt. Mire akart ezzel Krisztus rámutatni? Arra, hogy Isten szemében értékes vagy! Úgy érzed, ha nem lennél, senkinek sem hiányoznál, mintha az életed semmit sem jelentene? Meglepődnél, ha tudnád, hogy milyen sok ember, még híresek vagy magas beosztásban lévők is küzdenek kisebbrendűségi érzéssel és elégtelennek, alkalmatlannak érzik magukat. Amikor Isten Jeremiást elhívta prófétának, ő próbálta elmagyarázni, hogy fél az emberektől. Ezért Isten ezt mondta: „Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek!” (Jeremiás 1:8). Amikor értéktelennek érzed magad, arra a következtetésre jutsz, hogy nyilván mások is annak tartanak, ezért félve közeledsz hozzájuk, vagy éppen támadóan, vagy sértődötten. Mi a megoldás? Ne feledd, hogy Isten szemében értékes vagy! Az ő szeretete nem utasít el, nála teljes elfogadás vár. Így jó összeköttetésed van! Magas helyen van barátod. Jézus azt mondta: „titeket… barátaimnak mondalak…” (János 15:15). Mindenki el fog fogadni? Nem. De ha önértékelésed Isten szeretetén és elfogadásán alapul, akkor szabadon élvezni tudod az életet.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Verebek (2)
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 18., csütörtök 07:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Verebek (2)

„… olyan vagyok, mint a magános madár a háztetőn.” (Zsoltárok 102:8 Károli)


Egy magányos veréb. A zsoltáros azt írta: „A pusztai pelikánhoz hasonlítok, olyan vagyok, mint bagoly a romok közt. Álmatlan vagyok és oly magányos, mint madár a háztetőn.” Fészkedet szétszaggatta a vihar? Elvesztetted a párodat? Jézus tudja, milyen érzés. Őt sem értették meg tanítványai. Azon vitatkoztak, hogy ki a nagyobb köztük. Élete legnehezebb pillanataiban nem tudtak vele imádkozni. A kereszten így kiáltott fel: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?” (Máté 27:46). Egy vicces történetben egy hölgy egy nadrágot terített az ágytámlájára, majd a következő levelet küldte Istennek: „Mennyei atyám, segíts nekem, ha tudsz! Idetettem egy nadrágot, kérlek, tegyél bele egy férfit!” Komolyra fordítva a szót: a magányosság megsemmisítően tud hatni az önértékelésre. A fiatalok azon gondolkoznak, vajon megtalálják-e valaha a megfelelő társat, akivel összeházasodhatnak. Az idős emberek attól félnek, hogy nem lesz mellettük senki, amikor befejezik életüket. Isten, aki tudta, hogy Ádám nem teljes egyedül, nemcsak megteremtette neki Évát, de oda is vitte hozzá, és be is mutatta őket egymásnak. Ő érted is meg tudja tenni ugyanezt. Ha megözvegyültél, elváltál vagy soha nem is házasodtál meg, és szeretnél társat találni, ne aggódj! Isten azt mondja: „Tudom, hol laksz…” (Jelenések 2:13 NKJV). Isten tudja a nevedet, lakcímedet, minden apró részletet rólad. Sőt, mi több: törődik is veled! Még egy gondolat: néha a magányosság nem a vonzalom hiánya, hanem az irány hiánya; nem az emberek hiányoznak az életből, hanem a cél. Kezdj el te mások felé fordulni! Keress egy olyan szükséget, amit senki nem tölt be, add bele magadat, és figyeld, hogyan alakulnak a dolgok a te javadra!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Verebek (3)
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 19., péntek 07:00 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Verebek (3)

„Még a veréb is talál házat, és a fecske is fészket, ahova fiókáit helyezi oltáraidnál…” (Zsoltárok 84:3)

Egy elveszett veréb. A Lost – Eltűntek című televíziós sikersorozat egy repülőgép szerencsétlenség túlélőiről szólt, akik egy távoli szigeten próbálták újjáépíteni életüket a roncsok között. A sorozat sikerének titka az volt, hogy mindannyian bele tudtuk képzelni magunkat. Mindenkit ért már valamilyen veszteség az életben, tönkrement a házasságunk, veszteség ért az üzleti életben, elvesztettük az otthonunkat, az önértékelésünket, a biztonságérzetünket, és sok más dolgot. Jézus azonban azért jött „hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet” (Lukács 19:10). Jézus nem úgy osztályozta az embereket, mint mi, hogy „jók” vagy „rosszak”, ő mindenkit elveszettnek látott. Tudta róluk, hogy eltévedtek, elvesztették értékeiket, kapcsolataikat, képességüket arra, hogy megbirkózzanak a dolgokkal, elvesztették hitüket, néha még az élni akarásukat is. Ezért megkereste őket: mint az asszonyt a kútnál, aki öt válás után most csak együtt élt egy férfival; mint a férfit, aki 38 éve feküdt a Bethesda tavának partján betegen, és senki sem vette észre; mint Máriát, aki ott zokogott annak a sírjánál, akit legjobban szeretett. Ha ma elveszett vagy, személyes találkozásod lehet az Úrral. „Még a veréb is talál házat, és a fecske is fészket, ahova fiókáit helyezi oltáraidnál, Seregek Ura, királyom és Istenem! Boldogok, akik házadban laknak, szüntelenül dicsérhetnek téged!” (Zsoltárok 84:4-5).

Ma hazajöhetsz Istenhez! Megépítheted fészkedet, és felnevelheted családodat menedékre találva az ő védelme alatt. Nála biztonságban érezheted magad. Ha hódolattal meghajolsz előtte, ő fel fog emelni, és megadja, hogy újra értékesnek érezd magad. Megszabadít az elutasítástól és magánytól való félelemtől. Isten elől nem lehet elrejtőzni, de el lehet rejtőzni benne.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Verebek (4)
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 20., szombat 07:15 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Verebek (4)

„Ugye, a verébnek párja egy fillér? És egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül.” (Máté 10:29 NKJV)

Egy lezuhant veréb. Jézus azt mondta: „Ugye, a verébnek párja egy fillér? És egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül.” (Máté 10:29 NKJV). Nagyszerű hír: Isten tud róla, ha lezuhansz, és ő újra fel akar emelni. Lehet, hogy magasan szálltál, aztán hibáztál valamiben. Talán egy titkos küzdelem tett kárt benned, valami, amiről senkinek sem tudtál beszélni. Vagy valaki, akit szerettél, elárulta bizalmadat. Most félsz újrakezdeni, félsz, hogy nem tudsz felülemelkedni a múltadon, hogy beteljesítsd rendeltetésedet. Nem számít, hányszor buktál el, Isten továbbra is szeret. Támadás ért az életed egy bizonyos területén, és ez a dolog mostanra az újra ismétlődő kudarcok területévé vált? Megkérdezted már magadtól, miről is szól valójában ez a harc?

Figyelj csak: a küzdelem nem a múltadért, a jövődért folyik! Ezért vagy célpont. Isten, aki Jónásnak és Péternek második esélyt adott, téged is fel fog emelni a porból, és újjáformálja életedet valami gyönyörűségessé. Isten látta, amikor lezuhantál, ezért nincs értelme megpróbálni elbújni előle. Isten keres téged, mint ahogy a pásztor is elment megkeresni az eltévedt bárányt. Nem azért keres, hogy elítéljen, hanem, hogy helyreállítson. Ha felmagasztaljuk magunkat, az büszkeséghez vezet, amit Isten gyűlöl. Az önutálat viszont megbénít. Csak egyetlen megbocsáthatatlan bűn van (ld. Máté 12:31-32; Márk 3:22-30), tehát bátran jöhetsz Istenhez, tudva, hogy ő új kezdetet ad neked. Sőt, ez alkalommal erőt is ad a sikerhez.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Verebek (5)
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 21., vasárnap 08:05 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Verebek (5)

„… mennyei Atyátok eltartja őket.” (Máté 6:26)


Egy szükségben lévő veréb. Jézus azt mondta: „Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” (Máté 6:26-33).

Ha még több szentírási ígéretre van szükséged, amire támaszkodhatsz, íme: „Féljétek az Urat, ti szentjei, mert nem szűkölködnek az istenfélők” (Zsoltárok 34:10). „Boldog ember az, aki az Urat féli, sok örömöt talál parancsolataiban. Utódja hős lesz a földön, a becsületesek nemzedéke áldott lesz. Vagyon és gazdagság lesz házában… Nem fél a rossz hírtől, erős a szíve, bízik az Úrban.” (Zsoltárok 112:1-3,7).

Isten azért íratta be ezeket az ígéreteket Igéjébe, hogy elolvashasd újra meg újra, így felülemelkedj aggodalmaidon, és örömmel és bizalommal teli életet élhess.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mindig azt tedd, ami helyes!
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 22., hétfő 08:17 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mindig azt tedd, ami helyes!

„… a jót tartsátok meg” (1Thesszalonika 5:21)

Valaki azt írta: „Ma egy régi barátunk halálát gyászoljuk: a józan ész halálát. Odaszánta életet iskolák, kórházak és gyülekezetek szolgálatára; végezte a dolgát, nem várt érte fanfárokat, nem esett a hiúság csapdájába. Évtizedeken át tette, amit kell, az ostoba szabályok és értelmetlen pereskedések nem hatottak rá. Szokása volt megosztani másokkal, amije volt; lelki értékeket tanított a gyermekeknek, és azt, hogy ne költekezzenek lehetőségeiken túl. Túlélte az ipari forradalmat és a nagy gazdasági világválságot. Az erkölcsi és lelki értékek hanyatlását azonban már nem bírta ki. Látta, ahogy a vezetők korrupttá válnak, a jó emberek pedig fásulttá. Látta, hogy a Tízparancsolatot törvényen kívül helyezik a nyilvánosházakban és kocsmákban, hogy az imádságot kitiltják az osztálytermekből, és a bűnözők több jogot élveznek, mint áldozataik. Kétségbeesetten nézte, hogy a tanárok, akiknek szülői beleegyezést kell kérniük, hogy egy fájdalomcsillapítót beadhassanak a gyermeknek, nem mondhatják el a szülőknek, ha gyermekük abortuszra készül. Meghalt az igazság, a bizalom és a kötelességtudat, majd a józan ész is. Temetésére nem sokan jöttek el, kevesen vették észre, hogy eltávozott közülünk.”

A Gallup nemrégiben történt közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 50 %-a úgy gondolja, hogy a jó és rossz tekintetében nincs „abszolút igazság”. Nézz körül, és látni fogod az ilyen gondolkodásmód eredményét! Isten azonban nem osztja ezt a nézetet. Az ő Igéje ezt mondja: „mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok” (1Thesszalonika 5:21-22). Isten azt mondta Izráelnek, hogy a régi határköveket ne mozdítsák el! Ő a mi védelmünkre húzta meg a határokat, hogy útmutatásul szolgáljanak és áldásunkra legyenek (ld. Példabeszédek 22:28). Állj ki hát az igazságért, és ne félj a bírálattól! A sötétség sosem volt barátságban a világossággal, a rossz nem szerette a jó társaságát. Te azért járj a világosságban, és mindig azt tedd, ami helyes!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A bölcsek ma is őt keresik (1)
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 23., kedd 08:11 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A bölcsek ma is őt keresik (1)

„… bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe, és ezt kérdezték: »Hol van a zsidók királya, aki most született?«…” (Máté 2:1-2)

Miért hagyná el valaki az otthona kényelmét, utazna több mint háromezer kilométert teveháton, dacolna a sivatagi út fáradalmaival, ahol útonállók és más veszélyek lesnek rá, és követne egy csillagot, amely ismeretlen cél felé vezeti? Erre csak egy válasz létezik: a bölcs emberek mindig is éheztek Istenre.

Azt mondják, hogy az internetes keresőkbe leggyakrabban beírt három szó: a munka, a szex és Isten. A munka a biztonságérzet szükségét igyekszik betölteni; a szex a társra és intimitásra való vágyunkat; Istent pedig azért keressük, mert megbocsátásra van szükségünk, örömet és békességet szeretnénk, és meg akarjuk érteni mi a célja az életünknek itt a földön.
Ezért van az, hogy a primitív törzsek, akik Istent nem ismerik, a hegyeket, fákat, sziklákat tisztelik istenként. Mélyen belül mindannyian arra vágyunk, hogy valami önmagunknál nagyobbat tapasztaljunk meg; hogy megismerjünk valakit, aki szeretni, védeni és vezetni tud minket. Amikor egész élete romokban hevert, Jób így kiáltott fel: „Bár tudnám, hogy hol találom Istent! Elmennék a trónusáig” (Jób 23:3). Az ókori görögök az Areopagoszon, Arész (hadisten) dombján egy oltárt állítottak fel, melynek felirata ez volt: „az ismeretlen istennek”. Akkor Pál apostol azt mondta nekik: „Akit tehát ti ismeretlenül tiszteltek, én azt hirdetem nektek” (ApCsel 17:23). A karácsony jó híre, hogy keresheted, sőt megtalálhatod Istent, ha megismered Jézust, mint személyes Megváltódat. Hóseás ezekkel a szavakkal hívta vissza Izráelt Istenhez: „Ismerjük hát meg, törekedjünk megismerni az Urat! Eljövetele biztos, mint a hajnalhasadás…” (Hóseás 6:3).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A bölcsek ma is őt keresik (2)
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 24., szerda 07:53 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A bölcsek ma is őt keresik (2)

„Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.” (Jeremiás 29:13)

Figyeld meg, hol nem találták meg Krisztust a bölcsek: nem találták az üzleti világban. Betlehemben minden szálláshelyre ki volt téve a „Megtelt” tábla. Nem sok változott azóta, igaz? A nagyáruházak egész éves eladásainak 30 %-a a karácsonyi időszakra esik. A partik felét karácsonykor és szilveszter-újévkor tartják. Az alkoholfogyasztás egytizede is erre az időszakra esik. Nyilvánvaló, hogy Jézus „jót tesz az üzletnek”. A baj csak az, hogy a mesét előbbre valónak tartjuk a Mesternél. A Télapót várjuk, de a Megváltót nem! A tündérmesékre odafigyelünk, de a tényekre nem. Mi a tény? „… hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse” (1Timóteus 1:15). Egyszer egy kisfiút kiválasztottak, hogy a betlehemes játékban a fogadóst alakítsa. Azt kellett mondania Józsefnek és Máriának, hogy nincs hely számukra a fogadóban. A nagy esemény napján azonban, ahogy ott állt a színpadon, a közönségre nézve félelmében ledermedt; majd elmosolyodott, és kijelentette: „Nem lenne szabad ezt tennem, de gyertek be mégis!”

Az énekíró így fogalmazott: „Van hely az élvezetekre, van hely az üzletre, de a keresztre feszített Krisztus számára nincs hely a szívben, amelyért meghalt.” Ahelyett, hogy mostani karácsonyod is csak arról szólna, hogy adósságba vered magad, majd kimerülten és csalódottan várod az „ünnep” végét, inkább hívd be Jézust az életedbe! Talán bánkódva nézel vissza néhány rossz döntésedre, melyeket az eltelt évben hoztál, de ha idén karácsonykor Jézust teszed Uraddá és Megváltóddá, akkor ez lesz életed legjobb döntése.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A bölcsek ma is őt keresik (3)
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 25., csütörtök 22:55 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A bölcsek ma is őt keresik (3)

„… hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem” (Apostolok cselekedetei 17:27)

Amikor Jézus született, a mindennapok legnagyobb problémája az volt, hogy az emberek adócsökkentést és kormányváltást akartak. Ismerősen hangzik? Jeruzsálemről, a fővárosról ezt olvassuk: „Amikor ezt [Jézus hírét] Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet” (Máté 2:3).

Ezért követte el a világtörténelem egyik legnagyobb tömeggyilkosságát, kivégeztetve minden kétévesnél fiatalabb zsidó fiúgyermeket azért, hogy Jézus biztosan meghaljon. Jézus ma is hasonló reakcióra készteti sok ember szívét. Ezért akarják néhányan kizárni őt az osztálytermekből, tárgyalótermekből és a kormányzatból. A sötétség erői célul tűzték ki, hogy megpróbálják eltávolítani Jézus nevét, befolyását és tekintélyét a közéletből. Miért? Mert ha eltávolítod Istent, akkor nem marad más hatalom, mint te magad, és így istent játszhatsz! Lenin, az orosz kommunizmus atyja azt mondta Krisztusról: „Az ő országa láthatatlan, az emberek szívét uralja, ezért nem tűrhetjük meg.” Így aztán több mint húszmillió ember halt meg azért, hogy megpróbáljanak felépíteni egy ateista államot. Isten ellen harcolni azonban hiábavaló, ezt a csatát nem nyerheted meg, mert végül „meg fog hajolni minden térd, és minden nyelv magasztalni fogja Istent” (Róma 14:11). Krisztus eljövetelére vonatkozó minden prófécia az utolsó betűig beteljesedett, ugyanígy be fognak teljesedni a második eljövetelére vonatkozó próféciák is. Ha tehát békében akarsz vele találkozni, add át neki az életedet még ma, és fogadd el őt Megváltódnak!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Készülj fel a támadásra! (1)
HozzászólásElküldve: 2014. dec. 27., szombat 16:25 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Készülj fel a támadásra! (1)

„… futásnak eredt, és kiszaladt.” (1Mózes 39:12)


Figyeld meg, Isten bajnokai hogyan birkóztak meg a sátán támadásaival, hogy te is kezelni tudd őket, amikor eljönnek. József elfutott. „Józsefnek szép termete és szép arca volt. Ezek után az történt, hogy Józsefre szemet vetett urának a felesége, és ezt mondta: Hálj velem! Ő azonban vonakodott, és azt felelte ura feleségének: … Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot, vétkezve az Isten ellen?! Bár az asszony nap mint nap ezt mondogatta Józsefnek, ő mégsem hallgatott rá, hogy mellé feküdjék, és vele legyen. Egy napon az történt, hogy bement József a házba a munkáját végezni, és a háznép közül senki sem volt a házban. Ekkor megragadta őt az asszony a ruhájánál fogva, és azt mondta: Hálj velem! Ő azonban otthagyta ruháját az asszony kezében, futásnak eredt, és kiszaladt.” (1Mózes 39:6-12).

Figyeld meg a támadás előkészületeit: József fiatal volt, egyedülálló, magányos és távol otthonról. Potifár felesége pedig „nap mint nap” próbálta őt elcsábítani. Ha megadja magát neki, az talán még segített is volna előmenetelében, Józsefnek azonban egészen más értékrendje volt. A jellem sokkal többet jelentett neki, mint a karrier. Isten tetszése sokkal többet számított, mint a főnöke véleménye. Betsabéval való viszonya után Dávid azt írta: „Nem vetem a tekintetemet haszontalan dolgokra” (Zsoltárok 101:3). Legyen az valóságos viszony vagy online fantázia, fordulj el tőle! A kéjvágy olyan, mint a tigris: ha szabadon engeded, ott fog settenkedni elmédben, prédára lesve gondolataid között. Egy dolgot biztosan nem fog tenni: önszántából visszamenni a ketrecébe. Tehát, ha eddig nem néztél oda, ezután se tedd! Ha már megtetted, imádkozz győzelemért, és űzd ki a parázna lelkületet életedből!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mit hoz az új év?
HozzászólásElküldve: 2015. jan. 01., csütörtök 18:29 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mit hoz az új év?

„… várja, hogy ellenségei zsámolyul vettessenek lába alá.” (Zsidók 10:13)

Tegnap azt olvastuk: „Mindeddig megsegített bennünket az Úr” (1Sámuel 7:12). Ma olvassuk el ezt: „… Várván immár, míg lábainak zsámolyául vettetnek az ő ellenségei” (Zsidók 10:13 Károli). Figyeld meg a következő szavakat: „mindeddig” és „immár”. Az első a múltra utal, a második a jövőre mutat. Ha aggaszt, hogy mit hoz a jövő, emlékezz vissza Isten hűségére, melyet az elmúlt évben tapasztalhattál, és akkor ki tudod majd mondani: „Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az Úr… tett. Mind beteljesedett.” (Józsué 21:45). Istenen kívül ki írhatna ilyen önéletrajzot, ki dicsekedhetne ilyen pályafutással? Pál apostol visszagondolt azokra az időkre, amikor sátorkészítőként kellett dolgoznia, hogy keresményével fenn tudja tartani magát, és végezhesse misszióját. Eszébe juthatott megkorbácsolás, megkövezés, és hogy elárulták olyanok, akikben megbízott. De hallgasd csak, mit mond minderről: „… mivel az Isten mind e mai napig megsegített, itt állok” (ApCsel 26:22). Jeremiás ugyanígy érzett: „Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!” (Jeremiás siralmai 3:22-23). Bizonyára előfordult, hogy cserbenhagytad Istent valamikor az elmúlt évben, de ő cserben hagyott-e valaha is téged? Nem, és nem fog ebben az évben sem, bízz hát benne! A. B. Simpson írta: „Milyen sokszor bízunk egymásban, de kételkedünk Urunkban. Halandó emberek szavaiban megbízunk, de nem szavazunk bizalmat Isten Igéjének. De ó, milyen világosság és dicsőség ragyogna ránk életünk minden napján, ha sosem felednénk, hogy Isten komolyan gondolja, amit kimondott.”
http://www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szenvedélyesen tenni (1)
HozzászólásElküldve: 2015. jan. 02., péntek 14:44 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szenvedélyesen tenni (1)

„Nagy munkát kell végeznem…” (Nehémiás 6:3)


Nehémiásnak ellenállhatatlan vágya volt Jeruzsálem falainak újjáépítése. Ezért amikor ellenségei megpróbálták mellékvágányra terelni és elcsüggeszteni, ő így válaszolt: „Nagy munkát kell végeznem, ezért nem tudok elmenni” (Nehémiás 6:3). Minden elért eredmény valamilyen ellenállhatatlan vággyal kezdődik. Soha senki nem ért el semmit, amit nem akart szenvedélyesen. A szenvedély az üzemanyag, mely táplálja álmainkat. A sikerhez vezető út tele van kitérőkkel, problémákkal, csalódásokkal. Ha nincs benned kellő elhatározás, álmaid meghalnak. Sőt, vannak olyan napok, amikor üreset mutat az üzemanyagszint-jelző. Az ilyen napokon emlékezned kell arra, hogy Isten adta ezt az álmot – menj vissza hozzá, és kérj tőle erőt a továbbhaladáshoz! A zsoltáros azt írta: „Mert te gyújtasz nekem mécsest, Uram, fénysugarat ad nekem Istenem a sötétségben. Veled a rablóknak is nekirontok, ha Isten segít, a falon is átugrom.” (Zsoltárok 18:29-30). Ki ad erőt a futáshoz, sőt akár az ugráshoz? Isten! Azt viszont nem teheted meg, hogy karba tett kézzel hátradőlsz, és azt gondolod, ő majd mindent elintéz helyetted. Sok izzadtságba kerül eljutni az álom megszületésétől a megvalósulásáig. Mint ahogy minden szülő tudja, mennyivel nehezebb megszülni és felnevelni egy gyermeket, mint a fogantatásában közreműködni. Ám, ha megvan benned a szenvedély álmod beteljesítésére, akkor az ára nem fog megállítani. Minden nap fel fogsz kelni, merítesz Isten kegyelméből, és megteszel még egy lépést afelé, amiről tudod, hogy Isten annak elvégzésére helyezett erre a földre.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szenvedélyesen tenni (2)
HozzászólásElküldve: 2015. jan. 03., szombat 09:13 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szenvedélyesen tenni (2)

„… mint mikor a sas kirebbenti fészkét… úgy vezette őket az Úr…” (5Mózes 32:11-12 NKJV)
A sas jól tudja, hogy ha arra várna, hogy fiókái maguktól kirepüljenek a fészekből és szárnyra keljenek, akkor ez sohasem történne meg. Ezért az anyamadár kilöki őket! Ez keményen hangzik, de így tanulnak meg repülni, és így töltik be, amire rendeltettek. John Maxwell mondja: „Ahhoz, hogy sikert érjünk el az életben, meg kell maradnunk erősségeink területén, de folyamatosan ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Elértél-e már bármi jelentőset úgy, hogy közben nem mozdultál ki a komfortzónádból?” Gondold csak végig! A válasz minden bizonnyal: „nem”. Nem szeretünk kimozdulni a jól ismert és biztonságosnak tartott területről. Ellenállunk. Szeretjük biztonságban érezni magunkat. Nem akarunk ostobának tűnni, felsülni, leégetni magunkat. Ahogy öregszünk, egyre hajlamosabbak leszünk arra, hogy megelégszünk a helyzettel. Ez nagy baj, mert ez megöli a szenvedélyt. Átlagossá, középszerűvé tesz. Levágja a szárnyunkat és visszatart a repüléstől, bármennyire is szeretnénk még szárnyalni. Ahhoz, hogy bármit is elérjünk az életben, kezdeményezőkészség kell. Kockázatot kell vállalni. George Bernard Shaw drámaíró mondta: „Elegem van a sok ésszerű emberből: mindig találnak okot arra, hogy ne csináljanak semmit.” A szenvedély arra késztet, hogy kilépjünk komfortzónánkból, és átlépjük kétségeink küszöbét. Kilök az ajtón, hogy el tudjunk indulni annak az életnek az útján, amit Isten tervezett számunkra. Azt mondják, ha eljutsz a lehetőségek ajtajához, ne kopogtass rajta – lökd be! Lépj hát ki hittel, ragadd meg a kezdeményezést, és hidd, hogy Isten veled van (ld. 5Mózes 31:6)!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szenvedélyesen tenni (3)
HozzászólásElküldve: 2015. jan. 04., vasárnap 06:49 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szenvedélyesen tenni (3)

„… nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.” (Filippi 3:14)

Albert Schweitzer mondta: „Nem a siker a boldogság kulcsa, a boldogság a siker kulcsa. Ha szereted, amit csinálsz, sikeres leszel.” Ha érzed, hogy valamit szenvedélyesen tudsz tenni, és engeded is magadnak, hogy tedd, azzal megfelelő helyzetbe kerülsz a siker eléréséhez. Az emberek nagy többsége nem követi szenvedélyét, ezért aztán frusztráltak és boldogtalanok. Láthatjuk ezt abból, ahogyan az életüket élik. Malcolm Forbes lapkiadó mondta: „A legnagyobb hiba, amit az életben az emberek elkövetnek, hogy nem abból próbálnak megélni, amit élvezettel tesznek.” Ezért aztán egyszerűen csak elviselik munkájukat ahelyett, hogy a legtöbbet hoznák ki belőle. A hétvégékért élnek. Megpróbálják kihúzni valahogy a nyugdíjazásig. Ez szomorú, mert a siker esélye egyenesen arányos azzal, hogy mekkora örömet lelünk abban, amit teszünk. Tommy Lasorda, a Los Angeles Dodgers baseball csapat vezetőedzője mondta: „Életem legjobb napja, amikor nyerő meccsen lehetek irányító. Életem második legjobb napja, amikor vesztes meccsen irányítok.” Másként fogalmazva: minden nap, amikor a játékkal foglalkozhatott, olyan nap volt, amikor az álmának élt. És te? Az álmok akkor válnak valóra, amikor a tehetséget lángra gyújtja a szenvedély. A legjobb pályaválasztási tanács, hogy fedezd fel Istentől kapott szenvedélyedet, és kövesd azt! Logan Pearsall Smith mondta: „Két dolgot célozhatunk meg az életben: először, hogy elérjük, amit akarunk, aztán, hogy élvezzük azt. A másodikat csak a legbölcsebbek teljesítik.” Rajta hát, feszülj neki, és fuss a cél felé a jutalomért!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Bizonytalannak érzed magad? (1)
HozzászólásElküldve: 2015. jan. 05., hétfő 07:39 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Bizonytalannak érzed magad? (1)

„Ne félj tőlük, mert én veled leszek…” (Jeremiás 1:8)

Jeremiás azt írja: „Így szólt hozzám az Úr igéje: Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek. De én ezt válaszoltam: Ó, Uram, Uram! Hiszen nem értek a beszédhez, mert fiatal vagyok! Az Úr azonban ezt mondta nekem: Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahova csak küldelek, és hirdesd, amit csak parancsolok! Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek! – így szólt az Úr. Azután kinyújtotta kezét az Úr, megérintette a számat, és ezt mondta nekem az Úr: Én most a szádba adom igéimet! Lásd, én a mai napon népek és országok fölé rendellek, hogy gyomlálj és irts, pusztíts és rombolj, építs és plántálj! … mert gondom van rá, hogy igémet beteljesítsem.” (Jeremiás 1:4-12). Túl nagynak tűnik számodra a munka, amire elhívást kaptál? Ha magadra vagy utalva, valóban az, de nem lehetetlen, ha Istent is beleszámítod! Nem egyedül dolgozol, Isten veled van. Akár gyomlálni, akár építeni kell, Aki elhívott, felkészít, megerősít és sikert ad neked. Nem tévedett, amikor téged választott. Azt mondod: „Bárcsak olyan képzettségem, tehetségem és tapasztalatom lenne, mint X. Y.-nak.” Ha Isten őt akarta volna, akkor őt választotta volna, de ő téged választott. Csak légy önmagad, bízz Istenben, és minden jól fog alakulni számodra.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség