Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 228  Következő
 

Légy elkötelezett mások felé!
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 10., kedd 06:00 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Légy elkötelezett mások felé!

„Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van…” (1János 4:7)

A Biblia világosan tanít arról, hogy helyesen értékeljük önmagunkat, de az én-központúságot elítéli. Amikor Jézustól megkérdezték, hogy mi a legnagyobb parancsolat, ő ezt mondta: „szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.” (Márk 12:30-31). Ha folyton csak magunk körül forgunk, elveszítjük az élet értelmét, ami az, hogy szeressük és szolgáljuk Istent, és szeressük és szolgáljuk embertársainkat. 2003-ban a „Hardwired to Connect” [Kapcsolatra programozva] című tanulmányban 33 tudós közzétette azt a felfedezését, hogy biológiailag úgy vagyunk felépítve, hogy létezésünk értelmét csak kapcsolatok által találjuk meg. Chuck Colson mondta: „Csaknem nyolc évtizedet éltem már, így bátran merem ezt állítani. Az a legnagyobb öröm számomra, ha másoknak adhatom magam, és láthatom, hogy ezáltal növekednek. Ezt nem lehet felfedezni elkötelezettség nélkül. Először akkor tanultam erről, amikor láttam, ahogyan szüleim haldokló nagyszüleimet gondozzák otthonunkban… Később a tengerészgyalogságnál láttam ugyanezt. Nem lehet a rád bízott 45 emberrel harcba menni, még ha ki is képeztek a parancsnokságra, ha nem vagytok elkötelezve egymás iránt. Ha a melletted álló bajtársad nem fedez, a biztos halálba mész… Azzal, hogy feladta az elkötelezettséget, narcisztikus kultúránk éppen azt veszítette el, amit olyan kétségbeesetten keres: a boldogságot. Elkötelezettség nélkül egyéni életünk meddő és terméketlen lesz. Elkötelezettség nélkül az életünkből hiányozni fog az értelem és a cél. Végtére is, ha semmi sincs, amiért érdemes lenne meghalnunk, akkor semmi olyan sincs, amiért érdemes élni. Jézus azt tanította, hogy a bővölködő életet egyedül úgy lehet elérni, ha meghalunk az önérdeknek, és teljesen átadjuk magunkat Istennek és azoknak, akiknek szükségük van arra, amit Isten nekünk adott.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A legnagyobb házassági probléma megoldása
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 11., szerda 06:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A legnagyobb házassági probléma megoldása

„Amit tehát az Isten egybekötött…” (Máté 19:6)

A házasságban a legnagyobb probléma az önzés. Ha egész életedben a magad feje után mentél, akkor nehéz feladni ezt a jogot, és engedni egy másik személynek. Van, amikor elég jól megy, máskor alig-alig, és vannak napok, amikor egyáltalán nem. Paul Tripp írja: „Amikor az »én« országáért élünk, akkor döntéseinket, gondolatainkat, terveinket, tetteinket és szavainkat személyes vágyaink irányítják, és olyan emberekkel igyekszünk körülvenni magunkat, akik ennek az országnak céljait szolgálják.” A gond az, amire Lynn Roush így mutat rá: „Az a házasság, ahol mindkét ember a saját országát szolgálja, végül véres csatában fog végződni. Ám ha mindkét fél alárendeli magát Isten országának, ahol Krisztus uralkodik, ahol öröm és élet van, akkor a házasság lehetőséggé válik, hogy kilépjünk énünk országának szűk területéről, és elkezdjük élvezni Isten országának szépségeit és javait. A legnagyobb házassági problémánk saját magunk vagyunk. Mindig készek vagyunk támadni önmagunk védelmében, és állandóan kísért, hogy másokat hibáztassunk, míg magunkról elhisszük a legjobbat. Nem meglepő, hogy Isten a házasságot használja arra, hogy leleplezze az önigazultság bűnét. A házasság már akkor átformálódhat, ha az egyik ember belátja ezt a bűnt, és alázattal megvallja mindazt, amivel ártottak kapcsolatuknak.” Csak akkor találhatunk békére, összhangra, szeretetre és örömre, amikor két ember feladja saját országának építését, és együtt kezdik megélni Isten országának törvényeit. „Nem gondoltam, hogy a házasság ilyen nehéz” – mondod. Isten tervezte ilyenre azért, hogy mindkettőtök szívét beillessze az ő országába – és megszabadítson a saját országotoktól.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Csendes percek
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 12., csütörtök 06:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A Bibliából Isten szól hozzád (1)

„… azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: lélek és élet.” (János 6:63)

Tudod, hogy a világ leghosszabb táviratát 1881 májusában küldték? 188 000 szót tartalmazott. Még aznap teljes terjedelmében kinyomtatták a Chicago Times-ban. Amerika egyik legnagyobb példányszámban megjelenő újsága helyet adott a négy evangéliumnak, az Apostolok cselekedeteinek és a Rómaiakhoz írt levélnek. „A nyilvánosság győzelme” – kommentálta a többi lap. Mindez azért történt, mert aznap jelent meg az Újszövetség revideált angol fordítása. New Yorkban 33 000 példányt adtak el belőle huszonnégy órán belül, ez a könyveladások új rekordját állította fel. Vajon miért a Biblia mind a mai napig a legnagyobb példányszámban forgalmazott könyv? Egyszerű oka van: minden más könyvet mi olvasunk – de a Biblia olvas bennünk! „De én nem sokat értek a Bibliából, amikor olvasom” – mondod. Nem vagy ezzel egyedül, sokan mondják ugyanezt. De van lehetőség arra, hogy másként legyen. F. B. Meyer, a történelem egyik legnagyobb bibliatanítója írta: „Ne úgy olvasd a Bibliát, mint egy újságot, hanem úgy, mint egy szerelmeslevelet! Ha a mennyei gyümölcs egy fürtje kezed ügyében csüng, szedd le! Ha egy ígéret áll előtted, mint egy kitöltetlen csekk, menj, és váltsd be! Ha egy imádságot találsz leírva, lődd ki, mint egy tollas nyílvesszőt vágyakozásod íjából!” Miért térünk vissza mindig a Bibliához? Mert olyan világban élünk, ahol a bizalom hiánycikk, Isten ígéreteiből viszont egyetlen egy sem „veszett el”, nem hagyott minket cserben (ld. 1Királyok 8:56).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A Bibliából Isten szól hozzád (2)
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 13., péntek 06:41 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A Bibliából Isten szól hozzád (2)

„Az ő ajakinak parancsolatától sem tértem el; szájának beszédeit többre becsültem, mint életem táplálékát.” (Jób 23:12 Károli)

A pszichológusok mind egyetértenek egy dologban: az emberek csak azt teszik huzamosabb ideig, aminek jutalmát látják! Amikor tehát úgy látjuk, hogy a bibliaolvasásból semmi hasznunk, abbahagyjuk. Ettől aztán bűntudatunk támad, lelkünk legyengül, és elcsüggedünk. A lélek nem tud gyarapodni Isten Igéje nélkül, mint ahogy a test sem tud a mindennapi táplálék nélkül. A Biblia azt mondja: „Sanyargatott és éheztetett, de azután mannával táplált, amelyet nem ismertél, és atyáid sem ismertek. Így adta tudtodra, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal él az ember, ami az Úr szájából származik.” (5Mózes 8:3). Az okostelefonok egyik veszélye, hogy állandóan információkkal bombáznak, és rövid szöveges üzenetekkel, melyek hossza legfeljebb 140 karakter lehet. Ez egy betegséget idéz elő, melyet figyelemhiányos hiperaktivitásnak neveznek. Istent nem lehet lekorlátozni meghatározott mennyiségű szóra, vagy a napod néhány kapkodó percére. Ahhoz, hogy az életed fejlődjön és kiviruljon, éjjel-nappal elmélkedned kell a Szentíráson (ld. Zsoltárok 1:1-3). „De nekem nincs arra időm, hogy a Bibliát olvassam” – mondod. Mennyi időt töltesz naponta tévénézéssel? Órákat? Ha a televíziózást hasznosnak találod, Isten Igéjét viszont nem, akkor a lelkednek intenzív ápolásra van szüksége! Ha változtatni akarsz életeden, változtass a szokásaidon, és kezdd el olvasni a Bibliát! Jób, akinek több gond jutott az életben, mint amennyivel bármelyikünk valaha is szembesülhet, ezt mondta: „Az ő ajakinak parancsolatától sem tértem el; szájának beszédeit többre becsültem, mint életem táplálékát” (Jób 23:12 Károli).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A Bibliából Isten szól hozzád (3)
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 14., szombat 06:44 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A Bibliából Isten szól hozzád (3)

„Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek…” (1Péter 2:2)

Tudod, hányféle Heinz termék létezik a bébiételtől a konzerv babon át a paradicsomszószig? A régi szlogenjük szerint 57. Nos, legalább ennyi kifogást tud legtöbbünk felsorolni arra, hogy miért nem olvassa a Bibliát minden nap. „De nekem nagyon elfoglalt életem van” – mondod. A kaliforniai Észak-Hollywoodban élő 84 éves Edgar G. Watts 161-szer olvasta ki a Bibliát elejétől végéig. Sőt, van még valami, amit bizonyára nem tudsz: 55 éve már csak az egyik szemével lát! El tudod képzelni, hogy azt mondod az edződnek, hogy szeretnél jó formában lenni, de nincs időd lejárni az edzőterembe? Azt válaszolná, hogy te nem veszed komolyan a dolgot! Jeremiás azt mondta: „Ha eljutott hozzám igéd, én élveztem, igéd vidámságot szerzett nekem és szívbeli örömöt” (Jeremiás 15:16). Ahhoz, hogy megszeresd a Szentírást, három dolog kell: 1) Döntés. A bibliaolvasásnak elsődleges fontosságúvá kell lennie napi teendőid sorában, különben sosem fogod megtenni. 2) Kötelességtudat. Lehet, hogy nincs minden nap kedved munkába menni, vagy családodról gondoskodni, de tudod, hogy ez a kötelességed, tehát megteszed. Na és mi van a lelkeddel? Talán nem kötelességed, hogy lelkedet is tápláld, és erős maradj? 3) Öröm. Amikor idáig eljutsz, megnyerted a bibliaolvasás csatáját. Amikor a vezető üzletemberek valamilyen fontos döntést készülnek meghozni, eljön a pillanat, amikor azt mondják: „Itt az ideje lépni”. Ne csak „kóstolgass”! Itt az ideje lépni, és megadni Isten Igéjének az őt megillető helyet életedben! „Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek…” (1Péter 2:2).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A Bibliából Isten szól hozzád (4)
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 15., vasárnap 05:44 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A Bibliából Isten szól hozzád (4)

„… amikor hallgattátok az Istennek általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszédként fogadtátok be, hanem Isten beszédeként, aminthogy valóban az, és annak ereje munkálkodik is bennetek…” (1Thesszalonika 2:13)

A Bibliában megoldást találsz minden problémára, amivel csak szembe kell nézned az életben. Hányszor előfordult már, hogy egy lelkésztől, tanácsadótól, vagy egy barátodtól segítséget kértél, ő pedig egyszerűen visszairányított a Szentíráshoz! Amikor beteg vagy, nem kezdesz vitatkozni az orvossal, csak beveszed szépen a gyógyszer. Pál azt írja: „amikor hallgattátok az Istennek általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszédként fogadtátok be, hanem Isten beszédeként, aminthogy valóban az, és annak ereje munkálkodik is bennetek, akik hisztek” (1Thesszalonika 2:13). Isten Igéje működik – ha te működésbe hozod! Csak akkor munkálkodik bennünk, ha hiszünk. Tehát ne úgy olvasd, hogy utána egészen mást mondasz, érts egyet Istennel! Engedd, hogy az ő véleménye határozza meg a te véleményedet is az adott kérdésben! Egy magyarázó fordítás így fogalmaz: „… Isten Beszéde, amely hatékonyan működik bennetek, akik hisztek [gyakorolja természetfeletti hatalmát azokban, akik megtartják, bíznak benne és ráhagyatkoznak]” (1Thesszalonika 2:13 AMP). Egyszer egy ateista azt mondta egy hívőnek, hogy teljesen lehetetlen hinni bármely olyan könyvnek, amelynek a szerzője ismeretlen. A hívő azt kérdezte tőle, hogy tudjuk-e, ki állította össze a szorzótáblát. „Nem” – válaszolta a másik. „Akkor ön nyilván nem is fogadja el?” – kérdezte a hívő. A szkeptikus azt mondta erre: „Dehogynem, hiszek neki, hiszen jól működik.” „Épp így a Biblia is” – felelte a hívő. A legjobb befektetés, amin csak nyerhetsz, a bibliaolvasás.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A Bibliából Isten szól hozzád (5)
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 16., hétfő 10:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A Bibliából Isten szól hozzád (5)

„Nagyon tiszta a te beszéded, szolgád szereti azt.” (Zsoltárok 119:140)

El tudod képzelni, mekkora megtiszteltetés lenne számodra, ha a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök magánkihallgatáson fogadna? Mennyi az esélye annak, hogy azt mondanád: „Sajnálom, túl elfoglalt vagyok, nem tudok jönni”? Sosem tennél ilyet. A legmélyebb tisztelettel járulnál eléjük, betartanál minden protokoll szabályt és csüggnél minden szavukon. Nos, minden nap megjelenhetsz magánkihallgatáson a Királyok Királyánál, és ő beszélgetni fog veled Igéjén keresztül. Ha szerelmes vagy valakibe, minden percet vele akarsz tölteni, örülsz minden szavának, és szívből adsz választ rájuk. Dávid azt mondta: „A te szádnak törvénye jobb nékem, mint sok ezer arany és ezüst” (Zsoltárok 119:72 Károli). Később pedig ezt mondta: „Nagyon tiszta a te beszéded, szolgád szereti azt” (Zsoltárok 119:140). Egy ismeretlen költő így írt: „Bár a borító kopottas és a lapok elrongyolódtak, és bár egyes helyeken könnyek nyoma látható, mégis aranynál is többet ér ez a kopott régi könyv, mely legyőzi és elűzi félelmeimet. Amikor imádkozva kinyitom ezt a drága régi könyvet, ahogy szemem végigfut a lapokon, ott látom mennyei Atyám szeretetének megannyi bizonyítékát, aki mindig közel van hozzám és legkedvesebb számomra. Ez a régi könyv az én útmutatóm, barátom, aki mellettem áll, ez világítja meg utamat. Minden ígérete megnyugtatja és megörvendezteti gondolataimat, amikor olvasom és hallgatom.” Bármit is kell feláldoznod, bárhogy kell is átszervezned a sorrendet életedben, tedd meg, és olvasd a Bibliát minden nap!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Meghallani, amit Isten mond
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 19., csütörtök 09:19 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Meghallani, amit Isten mond

„… keressetek, és találtok…” (Máté 7:7)


Az Istenre figyeléshez három dolog kell: 1) Rendszeresség és megszokott hely. Vannak, akik a reggelt részesítik előnyben. „… én hozzád fohászkodom, Uram, már reggel hozzád száll imádságom” (Zsoltárok 88:14). Mások az estére szavaznak. „Jusson eléd imádságom, mint illatáldozat, imára emelt kezem, mint esti áldozat!” (Zsoltárok 141:2). Megint mások naponta többször is szívesen találkoznának Istennel. „… reggel, délben, este gondban vagyok és sóhajtozom, ő meghallja hangomat” (Zsoltárok 55:18). A lényeg, hogy legyen olyan hely és időpont, ami megfelelő számodra. „Mennyi időt kell rászánnom?” Amennyi szükséges. Az Istennel töltött időnek addig kell tartania, amíg elmondod, amit szeretnél, és amíg Isten is elmondja, amit tudtodra akar adni. 2) Nyitott Biblia. Imádkozz, mielőtt a Bibliát olvasod! Ne azért fordulj a Szentíráshoz, hogy jó ötleted támadjon belőle, hanem azért, hogy Isten ötleteit megtaláld benne! „Ha úgy keresed azt, mint az ezüstöt, és úgy kutatod, mint az elrejtett kincseket, akkor megérted, mi az Úr félelme, és rájössz, mi az istenismeret” (Példabeszédek 2:4-5). Isten úgy szokta küldeni üzeneteit, mint a mannát, mindig csak az aznapra való adagot. „Ez a parancs, az a parancs, ez a szabály, az a szabály, itt egy kicsi, ott egy kicsi!” (Ézsaiás 28:10). A mélységre, ne a hosszúságra törekedj! Addig olvasd, amíg egy vers „eltalál”, akkor állj meg, és elmélkedj rajta! A megértés apró adagokban jön egy egész élet alatt. 3) Figyelmes szív. Jakab azt írja: „aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete” (Jakab 1:25). Abból tudjuk, hogy valóban figyelmesen hallgattunk Istenre, ha mások látják, ahogy megvalósul életünkben az, amit a Bibliából olvastunk.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Ha sikeres akarsz lenni, indulj el mások felé!
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 20., péntek 08:56 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Ha sikeres akarsz lenni, indulj el mások felé!

„Szeretetben szolgáljatok egymásnak!” (Galata 5:13)

Nem fogsz tudni sikert elérni az életben, ha nem vagy kapcsolatban a megfelelő emberekkel. Ám azok, akik a sikerhez segíthetnek, nem mindig fognak hozzád jönni, általában neked kell hozzájuk menni. Mit gondolsz, miért van minden sarkon újságos és italautomata? A siker nem kopogtat be az ajtódon, neked kell érte elindulni és megkeresni. Jézus nem állított fel egy-egy trónt minden város közepén ezzel a felirattal: „csakis itt találkozhatsz velem”. Nem, ő elment a piacterekre, a halászok csónakjaihoz, a zsinagógába, az emberek otthonaiba. Végigjárta a városokat és falvakat, hirdette az evangéliumot, és gyógyított mindenütt (ld. Lukács 9:6). Mi tart vissza attól, hogy elindulj mások felé? Az elutasítástól való félelem? Amíg álmod fontosabb nem lesz számodra annál, mint amennyire az elutasítástól rettegsz, addig sohasem fogsz sikert elérni. A sikeres emberek is félnek az elutasítástól, a különbség csak az, hogy ők hiszik, hogy céljuk elérése érdekében még ez is megéri. Kétféle emberrel fogsz találkozni az életben: azokkal, akik már tudják, hogy nálad van valami, amire szükségük van, és azokkal, akik még nem tudják. Írd össze ismerőseidet! A kapcsolatok törvénye azt mondja ki, hogy minden ember csupán négyembernyi távolságra van attól az embertől, akire szüksége van. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy ismered Istvánt, aki ismeri Annát, aki ismeri Gyurit, aki ismeri azt a személyt, akihez el akarsz jutni. Része vagy egy hálózatnak. Kösd össze a pontokat, és el fogsz jutni a célállomásodhoz. A siker mindig kezdődik valahol, egy bizonyos pillanatban, egy bizonyos személynél. A titka annyi, hogy el kell indulnod felé.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mindennek célja van
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 21., szombat 09:18 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mindennek célja van

„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál…” (Róma 8:28)

Ha tudod, hogy Istennek terve van az életeddel, akkor nem fogsz megengedni olyan dolgokat, melyek ezzel a tervvel ellenkeznek. Nem fogsz könnyen elcsüggedni, amikor problémás helyzet adódik vagy zűrzavar támad. Nem fognak elkeseríteni, sem túlságosan rád nehezedni azok a dolgok, amiket nem tudsz elűzni imádsággal, bűnvallással vagy hittel kimondott szóval. Miért? Mert tudod, hogy ha most ott van ez a valami az életedben, és nem az engedetlenséged okozta, akkor Isten azért engedte meg, mert arra akarja használni, hogy kiformálja benned a jézusi természetet. „… minden javukra szolgál…” Minden. Nem csak néhány dolog, minden együttműködik azok javára, akik szeretik az Urat. „De ennek, ami velem történik, semmi célját nem látom” – mondod. Tarts ki, majd látni fogod! Isten most építi az alapokat alád. Most készít fel arra, hogy meg tudj majd birkózni a sikernek olyan szintjével, amivel most nem boldogulnál. Ebből a szorongatott helyzetből származik majd az erő, hogy elvégezhesd, amit Isten – és nem mások! – szeretne látni az életedben. Azért tanít a pusztában, hogy amikor elérsz majd az Ígéret földjére, és az emberek nem akarnak majd együttműködni veled, neheztelni vagy irigykedni fognak rád, akkor ne félj majd elvágni ezeket az egészségtelen kötelékeket. Azt akarja, hogy tudd, segítséged az Úrtól jön, nem emberektől. Érted már? Ha nem, akkor jobb, ha megkérdezel valakit! De ne bárkit, kérdezd az Urat! Igéje ezt mondja: „Kiálts hozzám, és válaszolok, hatalmas és megfoghatatlan dolgokat jelentek ki neked, amelyekről nem tudhatsz!” (Jeremiás 33:3). Ne félj megkérdezni Istentől, hogy: „Miért történik ez velem?” A Szentírásban sok férfiról és nőről olvasunk, akik megkérdezték. Arra azonban készülj fel, ha Isten így válaszol: „egy cél érdekében!”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Jézushoz hasonlóan gondolkozni és cselekedni (1)
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 22., vasárnap 10:31 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Jézushoz hasonlóan gondolkozni és cselekedni (1)

„Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt” (Filippi 2:5)

Max Lucado írja: „Milyen lenne az életed, ha csak egyetlen napra Jézushoz hasonlóan gondolkodnál és cselekednél? Ha az irányítaná tetteidet, amit ő tart fontosnak, ha döntéseidben az ő vágyai vezetnének, és az ő szeretete szabná meg viselkedésedet? Milyen lennél akkor? Észrevennék rajtad az emberek a változást? Látna rajtad a családod valami újat? Éreznék a munkatársaid a különbséget? A kevésbé szerencsés helyzetben lévő emberekkel úgy bánnál, ahogy általában szoktál? Na és a barátaid? Felfedeznék, hogy több öröm van az életedben? És az ellenségeid? Több irgalmat és kegyelmet tapasztalnának? Hogyan hatna rád személyesen? A hangulatingadozásaidra? Az indulataidra? Jobban aludnál? Másként tekintenél a halálra? Másként fizetnéd az adódat? Lehet, hogy kevesebb fájdalomcsillapítóra és nyugtatóra lenne szükséged? Változna-e az, ahogy forgalmi dugókban viselkedsz? Hogyan reagálnál arra, ha egy üzlet nem úgy alakul, ahogy tervezted, vagy ha az emberek nem azt teszik, amit elvárnál tőlük? Továbbra is félnél attól, amitől mostanában rettegsz? Sőt, tovább megyek: tennéd-e azt továbbra is, amit mostanában teszel? Állj meg, gondold át a napirendedet, a kötelezettségeidet, vállalásaidat, kikapcsolódásaidat és találkozóidat! Ha Jézus teljes irányítást kapna, megváltoznának mindezek? Töprengj még el ezen pár percig! Állítsd be jól képzelőerőd lencséit, amíg tiszta képet nem kapsz arról, milyen az, amikor Jézus irányítja életedet – aztán nyomd le az exponáló gombot, és kereteztesd be a képet! Amit most láttál, azt szeretné Isten! »Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt« (Filippi 2:5). Ha elkötelezed magad, hogy így fogod leélni az életedet, vagy csak egy évet, vagy legalább egy hónapot, egészen új személlyé leszel. Csak próbáld ki egy napig! Ma!”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Jézushoz hasonlóan gondolkozni és cselekedni (2)
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 23., hétfő 08:06 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Jézushoz hasonlóan gondolkozni és cselekedni (2)

„Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és a mi Urunknak, Jézusnak megismerésében.” (2Péter 1:2)

Ha azt gondolod, hogy Isten jobban szeretne, ha a hited erősebb lenne, akkor nagyon tévedsz. Ha azt gondolod, hogy szeretete mélyebb lenne, ha gondolataid és tetteid jobbak volnának, akkor megint csak tévedsz. Ne téveszd össze Isten szeretetét az emberi szeretettel! Az emberek szeretete a teljesítményed arányában növekszik, és csökken, ha hibákat követsz el. Isten szeretete nem ilyen. Ő úgy szeret, ahogy vagy, de nem fog meghagyni olyannak, amilyen vagy. Max Lucado írja: „Amikor Jenny lányom kicsi volt, gyakran elvittem őt a parkba… Egyszer, amikor a homokozóban játszott, arra jött egy fagylaltos. Vettem neki egy adagot, ám amikor visszafordultam, hogy odaadjam neki, láttam, hogy a szája tele van homokkal… Szerettem őt akkor is, amikor csupa kosz volt a szája? Hát persze. Talán kevésbé volt a lányom attól, hogy homok volt a szájában? Dehogyis. Engedtem neki, hogy továbbra is egye a homokot? Semmi esetre sem! Odavittem az ivókúthoz, és kimostam a száját. Miért? Mert szeretem. Isten ugyanezt teszi értünk. Odatart a kút felbugyogó vize fölé. »Köpd ki a piszkot, édesem!« – biztat Atyánk. »Valami jobbat tartogatok számodra.« Így tisztít meg minket a mocsoktól: az erkölcstelenségtől, a becstelenségtől, előítéletektől, keserűségtől, kapzsiságtól. Nem élvezzük a tisztítást, néha képesek lennénk a homokot választani a fagyi helyett. »Miért ne ehetnék piszkot, ha ahhoz van kedvem?!« Igaz, megtehetjük. De mi járunk rosszul vele. Isten jobbat ajánl. Azt szeretné, ha Jézushoz hasonlóvá válnánk.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Csendes percek
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 23., hétfő 14:19 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Megható és tiszteletre méltó a kitartásod! Köszönöm, hogy akárhányszor jövök, itt vannak a friss "Csendes percek".


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Csendes percek
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 24., kedd 06:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Kamilla kedves vagy, köszönöm.
Egyelőre -a kattintásokat figyelve- úgy látom, van értelme.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Jézushoz hasonlóan gondolkozni és cselekedni (3)
HozzászólásElküldve: 2015. márc. 24., kedd 06:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Jézushoz hasonlóan gondolkozni és cselekedni (3)

„Krisztus… példát hagyott rátok, hogy az ő nyomdokait kövessétek” (1Péter 2:21)

Ha komolyan gondolod, hogy Jézushoz akarsz hasonlítani, vizsgáld meg a szívedet, és vizsgáld meg az övét is! 1) Az ő szíve tiszta volt. Több asszony is volt körülötte, akik gondoskodtak róla (ld. Lukács 8:1-3), de sosem voltak parázna gondolatai. Péter, aki három és fél éven át követte tanítványaként, amikor bejárták az egész országot, azt írja róla: „hibátlan és szeplőtelen Bárány” (1Péter 1:19). János így foglalja össze: „őbenne nincsen bűn” (1János 3:5). 2) Szívében békesség volt. Tanítványai félelmükben kiáltoztak, amikor viharba kerültek, Jézus nem. Ő nyugodtan átaludta (ld. Lukács 8:22-25). Péter kardot rántott, hogy megküzdjön a katonákkal, Jézus a kezét gyógyításra emelte fel (ld. Lukács 22:47-51). Elvesztette béketűrését, amikor Péter megtagadta? Tüzet okádott a katonákra, amikor azok arcul köpték? Nem, ő akkor is nyugodt volt. Megbocsátott nekik. Soha nem vezérelte bosszúállás. 3) Céltudatos szíve volt. Egyetlen mondatban össze tudta foglalni életét: „az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet” (Lukács 19:10). Jézus annyira céljára összpontosított, hogy tudta, mikor kell azt mondania: „Nem jött még el az én órám” (János 2:4), és mikor azt, hogy: „Elvégeztetett!” (János 19:30). Céltudatossága azonban nem tette ellenszenvessé. A gyermekek rajongtak érte. Szépséget talált a mezei virágokban, örömet az imádságban, és lehetőségeket a problémákban. Egész napját betegek tömegei között töltötte, mégsem kopott ki belőle az együttérzés. Több mint három évtizedet töltött bűneink mocskában, mégis látott bennünk annyi szépséget, hogy meghaljon vétkeinkért. Téged pedig arra hív, hogy kövesd nyomdokát.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség