Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 228  Következő
 

Mi jár a fejedben? (3)
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 18., péntek 06:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mi jár a fejedben? (3)

„Mert Isten alkotásai vagyunk.” (Efezus 2:10 NIV)

A szívünkhöz a gondolatainkon át vezet az út. Ha megkérdőjelezhető gondolatunk támad, mindig két választásunk van. Vagy kitárjuk az ajtót, és beengedjük, vagy azt tesszük, amit a Biblia mond: „foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre” (2Korinthus 10:5). Másként fogalmazva: ejtsd foglyul gondolataidat, mielőtt te válsz azok foglyává! Mondjuk, támad egy gondolatod az önértékeléseddel kapcsolatban, és azt mondja: „Egész életedben vesztes voltál. Kudarcot vallottál a kapcsolataidban, a munkádban, a törekvéseidben. Ennyi erővel bele is írhatnád az önéletrajzodba: vesztes. Mert az vagy.” Az átlagember erre azt mondaná: „Igen, igazad van.” De te nem egy átlagos ember vagy! Te új teremtés vagy Krisztusban, akit a Szentlélek vezet. Ezért ne engedd, hogy ez a gondolat megtelepedjen benned, ejtsd foglyul, vidd az Úr elé, és mondd: „Jézusom, ez a gondolat azt mondja, hogy vesztes vagyok, és soha nem viszem semmire. Te mit gondolsz?”
Ezzel alárendeled azt a gondolatot Jézus tekintélyének. Ha ő egyetért vele, rendben. Ha nem, akkor rúgd ki a betolakodót! Honnan tudod, hogy Jézus egyetért-e valamivel, vagy sem? Nyisd ki a Bibliádat, és nézd meg, mit mond Isten rólad: „Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk” (Efezus 2:10). „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak” (Róma 8:1). Az a gondolat, ami nincs összhangban Isten Igéjével, nem állja ki a próbát – tehát nem kaphat bebocsátást. Így tudod irányításod alatt tartani gondolataidat!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mi jár a fejedben? (4)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 19., szombat 07:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mi jár a fejedben? (4)

„… ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell…” (Róma 12:3)

Íme, két további példa gondolataink helyes mederben tartására. Egy gondolat kopogtat elméd ajtaján, és azt mondja: „Te olyan csodálatos vagy, a világ szerencsésnek mondhatja magát miattad.” Ez olyan gondolat, amit jellemzően szívesen fogadunk, de te ne kövesd az átlag viselkedést! Te alárendelted magad Krisztus hatalmának, és mivel kivontad a Lélek kardját, Isten Igéjét, ezért tudod, hogy a büszkeség nem tetszik Istennek. „… ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem… józanul gondolkozzék” (Róma 12:3). Bármennyire is szeretnéd felmagasztalni magadat, nem teheted. Csak azt engedheted meg magadnak, amit Krisztus megenged. Vagy egy másik példa: ezúttal kísértés környékez. Ha férfi vagy, a gondolat egy rövidre szabott vörös ruhában érkezik. Ha nő vagy, akkor olyan izmok formájában, amilyeneket mindig is csodáltál. A kísértés azt suttogja: „Semmi baj, hiszen felnőtt emberek vagytok.” Ha nem vagy Krisztus tekintélye alatt, akkor sarkig tárod az ajtót, de ha Krisztust Uradnak tartod, akkor azt mondod: „Lassan a testtel!” Aztán ezt a bizsergető gondolatot Jézus elé viszed, és őt kérdezed: „Igen vagy nem?”
Az ő álláspontja pedig világos, megtalálod a Korinthusiakhoz írt első levél 6. és 7. részében. „Vagy nem tudjátok, hogy a ti testetek a Krisztus tagja? Most tehát azok, akik a Krisztus tagjai, parázna nő tagjaivá legyenek? Szó sem lehet róla! Vagy nem tudjátok, hogy aki parázna nővel egyesül, egy testté lesz vele? Mert – amint az Írás mondja – »lesznek ketten egy testté.« … mindenkinek legyen saját felesége, és minden asszonynak saját férje. A férj teljesítse kötelességét felesége iránt, hasonlóan a feleség is a férje iránt. A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; s ugyanúgy a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. Ne fosszátok meg egymást magatoktól…” (1Korinthus 6:15–16;7:2–5). Nos, mit tegyél, miután felvértezted magad Krisztus véleményével, és kezedben van a Lélek kardja? Ha a vágyat nem házastársad ébresztette benned – akkor csapd rá az ajtót erre a gondolatra! Erről ennyit.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Lelki kalandok
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 20., vasárnap 07:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Lelki kalandok

„Hű az Isten, aki elhívott titeket…” (1Korinthus 1:9)

Azt hiszed, a keresztyénség unalmas? Dehogyis! Nézd csak meg a következő szalagcímeket: „Égő csipkebokor a sivatagban, a tüzét nem lehet kioltani. A megnyílt tengeren ezrek keltek át száraz lábbal. Egy tizenéves egy parittyával legyőzte a népét fenyegető óriást. Egy zsidó lány megmentette népét a pusztulástól. Három ifjú lázadó túlélte a tüzes kemencét. Egy negyednapos halott feltámadt. Titokzatos módon leomlottak a városfalak. Cet nyelte el a prófétát, de ő túlélte, hogy elmondhassa üzenetét. Tüzes szekér ragadta a mennybe a prófétát.” Ezek nem valami pletykalap szenzációi, hanem a Szentírás beszámolói. A kaland azt jelenti: „izgalmas és veszélyes vállalkozás”. Ha belevágsz a lelki kalandba, amit Pál említ, akkor számíthatsz arra, hogy Isten próbára teszi hitedet, olyan módokon, ahogy soha el sem tudtad volna képzelni.
A Biblia beszámol azokról, akik „hit által országokat győztek le, igazságot szolgáltattak, ígéreteket nyertek el, oroszlánok száját tömték be, tűz erejét oltották ki, kard élétől menekültek meg, betegségből épültek fel, háborúban lettek hősökké, idegenek seregeit futamították meg” (Zsidók 11:33–34).
John Eldredge mondta: „A kaland, annak minden veszélyes és vad velejárójával, egy mély spirituális vágy, amely bele van írva az ember lelkébe… Mózes nem egy bevásárlóközpontban találkozott az élő Istennel, hanem a Sínai-félsziget sivatagában. Az ember szíve mélyén olyan alapvető kérdések vannak, amelyekre nem kaphat választ a konyhaasztalnál… csak a félelem tartja otthon, ahol a dolgok tiszták, rendezettek, és úgy érzi, irányítása alatt tartja őket.” Amikor Isten valami csodálatosat akar véghezvinni általad, el kell juttatnia onnan, ahol vagy, oda, ahol ő van. Mit szólsz hozzá? Kész vagy elindulni egy lelki kalandra Istennel?
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szavak vagy tettek?
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 21., hétfő 06:22 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szavak vagy tettek?

„Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan.” (1János 3:18)

Törődnünk kell az emberek lelki és fizikai szükségleteivel. Aki nem tudja, honnan fogja előteremteni a következő étkezésre valót, vagy azt, hol tudja álomra hajtani a fejét, az nehezen tudja megérteni, hogy Isten szereti őt. Világszerte egyre nagyobb a kereslet az ingyenkonyhákra és élelmiszer segélyekre. Egy jótékonysági szervezet önkéntese, Cindy Crosby írta: „Minden pártfogoltunk más és más, mint a kaleidoszkóp mintái: a nyugdíjas, az értelmi fogyatékos, az egyedülálló anya, a fiatalember, aki nehéz helyzetekbe keveredett… és nem mindenki hálás. Van, aki haragos… néhányan nem is néznek a szemünkbe… mások elmennek anélkül, hogy egy pár szót is szólnának… Ha csak azért jelentkezel önkéntesnek, hogy jól érezd magad, akkor hamar fel fogod adni. A fennkölt eszmék összetörnek, mint festett üvegablak, ha bedobják kővel… A sikertörténeteket azonban sohasem feleded… a menekült anya, akinek a fiát felvették ösztöndíjjal a Harvard egyetemre… az asszony, aki többször mondott köszönetet, hogysem meg tudnám számolni… a hatgyermekes anya, akin szinte tapintható volt a megkönnyebbülés, mert arra a hónapra megoldódott családja élelmezése… Ilyenkor visszaemlékszem Jézus szavaira: »éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok« (Máté 25:35). Az éhezés már nem egy elvont fogalom számomra, hanem arcokat látok magam előtt. Ez nagy különbség.” Könnyebb elméletben szeretni, mint valóságosan, főleg, ha problémás emberekről van szó, vagy olyanokról, akik különböznek tőlünk. Az igazi szeretet azonban nem aszerint működik, hogy mi esik jól vagy rosszul, hiszen Isten már felállította a mércét. „Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete? Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan.” (1János 3:17–18).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Saját erődből nem fog menni!
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 22., kedd 07:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Saját erődből nem fog menni!

„Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk” (2Korinthus 10:3)

A második világháború alatt a szövetséges bombázók orrában, a hasa alatt, a tetején és a farkánál is géppuskák voltak. A „repülő erőd” néven ismert B–17-eseken tizenhárom gépfegyver volt. A tudósok felvetették, hogy a gépek valószínűleg biztonságosabbak lennének ezek nélkül. A fegyverek és a fegyvert kezelő személyzet súlya nélkül gyorsabban tudnának repülni, és magasabbra tudnának emelkedni, ezzel is növelve a túlélés esélyét. A pilóták azonban másként vélekedtek. Bele sem akartak gondolni, hogy küldetésre induljanak fegyverek nélkül, melyekkel visszalőhetnének és megvédhetnék magukat. Mi is ugyanígy döntünk személyes harcaink tekintetében. Isten azt mondja, hogy nincs szükségünk azokra a fegyverekre… vele gyorsabbak lehetünk, és magasabbra szárnyalhatunk. „Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk; hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására” (2Korinthus 10:3–4).
De mi azt mondjuk: „Köszönöm, nem.” Szükségünk van a haragos szavak, a követelőző hozzáállás, a manipuláció és a kifogáskeresés arzenáljára, és mások hibáztatásának bombáira, hogy vissza tudjunk lőni, és megvédjük magunkat. Bátorság kell ahhoz, hogy felhagyj a testi fegyverek használatával, hogy helyette felvedd a „hit pajzsát”, és Isten fegyverzetével vértezd fel magad (ld. Efezus 6:14–17). Ezt a hitet mutatta meg Dávid, amikor azt mondta: „Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a seregek Urának, Izráel csapatai Istenének a nevében megyek ellened” (1Sámuel 17:45). Hagyj fel a saját erődből való küzdelemmel, és engedd, hogy Isten lelki fegyverzete védjen, mert „pajzsa ő a hozzá menekülőknek” (Példabeszédek 30:5).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Megtöretés
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 23., szerda 09:33 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Megtöretés

„Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied.” (Lukács 22:42)

Ha az a célod, hogy Isten használjon, ne lepődj meg, ha megengedi a nehézségek és összetöretés időszakait életedben. Jézus is átélt ilyeneket, és ő azt mondta: „Nem nagyobb a szolga az uránál” (János 15:20). Egy bibliatanító rámutat: „Isten szándéka nem az, hogy fájdalmat okozzon, hanem hogy tágítsa lehetőségeinket, hogy elvihessük szeretetét a világba, melynek annyira szüksége van az együttérzésre… A bánat megtisztítja gondolkodásunkat. Krisztus iskolájában a megtöretés jó dolog. Nem kerülhetünk bensőséges kapcsolatba Istennel, amíg nem törik meg a függetlenségünk, a büszkeségünk, és amíg saját elgondolásainkhoz ragaszkodunk, mert jobbnak tartjuk Istenénél. A megtöretés az utolsó megálló, mielőtt végre ki tudjuk mondani: »Nekem nem megy; csak Isten képes rá.« Pál így vallott: »Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből?« (Róma 7:24). Ezt élte át a tékozló fiú, mikor a disznókkal kellett megverekednie az ételért (ld. Lukács 15:11–32). Ezt élte át József, amikor a pohárnok elfeledkezett róla, és ő tovább senyvedett a börtönben (ld. 1Mózes 40:23). Ezt élte át Jónás, amikor a cet gyomrában megvallotta, hogy mostani helyzete annak következménye, hogy Isten elől futott (ld. Jónás 2:1–9). Ezt élte át Péter, amikor keservesen sírt odakint, míg a főpap házában Jézust vádolták (ld. Lukács 22:62). Ezt élte át Jézus, mikor mindent átadott Istennek, így imádkozva: »Atyám… ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied« (Lukács 22:42). Isten szeretettel, de kíméletlenül meg fogja törni büszkeségedet, bűnödet, ostobaságodat és függetlenségi vágyadat (ld. Máté 21:44). Ahogy Jézus a kenyeret az utolsó vacsorán, úgy Isten minket is kezébe vesz, megtör, megáld és felhasznál.” Éppen az összetöretés időszakát éled? Ne csüggedj, Isten országában a megtöretés egyenes út az áldáshoz. Watchmann Nee így fogalmazta ezt meg: „Ha csak egyetlen egyszer is átéljük, hogy Isten elvégzi munkáját rajtunk keresztül, az jobb, mint egy egész életen át tartó emberi erőlködés.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Istenkeresés (1)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 24., csütörtök 07:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Istenkeresés (1)

„Bölcsek érkeztek… és ezt kérdezték: »Hol van ő… ?«” (Máté 2:1–2 NKJV)

Figyelj meg két dolgot a bölcsekkel kapcsolatban:
1) Kik voltak? Csillagászok. A zsidók az asztrológiát hamisítványának tekintették az igaz prófétasággal szemben. Vigyázz, talán vannak emberek, akiknek az életmódját kifogásolod, de közben ők őszintén Istent keresik. Bánj velük szeretettel és nagylelkűen! A görögök az Areopagoszon rengeteg istennek építettek oltárt. Megdöbbentette ez Pál apostolt, vagy felháborodott rajta? Nem. Sőt, dicsérte őket istenkeresésükért, majd hozzátette, hogy Ő „nincs is messzire egyikünktől sem” (ApCsel 17:27). Ne vonj le elhamarkodott következtetéseket, ne írj le embereket! Isten szemében minden gyomból lehet rózsa, és minden vesztes egy lehetséges nyertes. Ennek örülnöd kellene!
2) Milyen messzire elmentek! Otthagyták családjukat és otthonuk biztonságát, hogy sok száz mérföldet megtegyenek Istent keresve. Útjuk közel két évig tartott, és végül egy zsidó faluba értek, ahol idegenek voltak. Közben azok a vallási vezetők, akik ismerték a Messiás születésére vonatkozó próféciákat, nem szántak rá időt és energiát, hogy leellenőrizzék azok megvalósulását. Gyakran idézzük: „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek” (Jeremiás 29:11). De ne álljunk meg itt, olvassuk tovább: „Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.” (Jeremiás 29:12–13).
Julie Carro költőnő írta: „A bölcs emberek ma is őt keresik, úgy, mint azok akkor rég, hogy szívüket adják az Úrnak, mert az értékesebb, mint az ezüst vagy arany.” Te milyen messzire vagy kész elmenni istenkeresésedben?
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Istenkeresés (2)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 25., péntek 08:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Istenkeresés (2)

„Meglátták a gyermeket… és leborulva imádták őt.” (Máté 2:11)

Figyelj meg még két dolgot a bölcsekkel kapcsolatban:
1) Hogyan vezette őket Isten. „A csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek, és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt… Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt.” (Máté 2:9,11). Soha ne skatulyázd be Istent! Ne korlátozd le őt valamilyen múltbeli tapasztalatodra, amikor egy bizonyos módon vezetett. Ha Isten meg tud mozdítani egy csillagot, akkor bármilyen körülményt át tud rendezni az érdekedben. Honnan tudtak a bölcsek Krisztus születéséről? Talán a csillagok együttállásából, talán onnan, hogy tanulmányozták az ószövetségi próféciákat. Nem tudjuk. Egy dolog azonban biztos: Istent keresték. Ennek kellene lennie a kiindulópontnak mindannyiunk számára.
2) Hogyan védte meg őket Isten. Heródes nem örült a hírnek, amit ezek az emberek hoztak. Sőt, teljesen felbőszült. Gondolj bele: képes volt megöletni minden két év alatti zsidó fiúgyermeket azért, hogy Jézust elintézze. Így mennyi esélye volt a három bölcsnek, hogy élve kijutnak a városból? Nem sok – amíg Isten közbe nem lépett! „Mivel azonban kijelentést kaptak álomban, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza hazájukba” (Máté 2:12). Az ördög valóságos, de neked nem kell félned tőle, mert Jézus már legyőzte.
A lényeg: ha szíved Istent keresi, ő vezetni fog, megvéd és megjutalmaz.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Fogadd el önmagad!
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 26., szombat 07:45 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Fogadd el önmagad!

„Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez” (Róma 8:29)

Kutatások azt mutatják, hogy sokan nem vagyunk jóban önmagunkkal. Egyetemi hallgatók között végzett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy több mint 50%-uk szenved alacsony önértékelés miatt, és ezek nagy többsége külső megjelenését jelölte boldogtalansága okának. „Túl hosszú az orrom. Túl kicsi a szemem. Kövér vagyok. Sovány vagyok. Túl magas vagyok. Alacsony vagyok. Szeplős vagyok.” A szépségápolási cégek pedig készségesen segítenek sötétíteni, világosítani, hangsúlyozni, megemelni, feltölteni vagy eltakarni, azért, hogy olyan énképet adjanak el nekünk, amit el tudunk fogadni. Egy kis javítás persze nem árt, de ne erre alapozd az önértékelésedet! Figyeld meg, hogyan tekint Isten erre a kérdésre: „Mondhatja-e formálójának az agyag: Mit csinálsz? És a készítmény ezt: Nem ügyes a kezed?” (Ézsaiás 45:9).
Téged Isten teremtett, és ő nem készít selejtet, nem hagy figyelmen kívül semmilyen részletet, és nem végez félmunkát. El kell fogadnod magad, mert Isten teremtett, megváltott és elfogad. Az információ-túlterhelés korában folyamatosan bombáznak minket tökéletes kinézetű emberek képeivel, ezért aztán úgy gondoljuk, nekünk is úgy kell kinéznünk, mint nekik, különben soha nem érünk el semmit. Pál azonban ezt mondja: „Mi nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik önmagukat ajánlják. Ezek nem veszik észre, hogy ha magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják önmagukat, azzal nem okosan cselekszenek.” (2Korinthus 10:12 NIV). Istennek, aki megalkotott, megvan a terve arra, hogyan tegyen tökéletessé. Tökéletesen elfogad, még ha nem is vagy elfogadhatóan tökéletes. Arra rendelt, hogy hasonlóvá legyél Fiához, és erre irányuló munkája folyamatban van!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Isten fel tud emelni (1)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 28., hétfő 09:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Isten fel tud emelni (1)

„… ő felmagasztal titeket.” (Jakab 4:10)

A Biblia azt mondja: „Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket.” Így működik ez: ha te akarod felmagasztalni magadat, Isten meg fog alázni, de ha megalázod magad előtte, akkor fel fog emelni. Azért teszi ezt, mert szeretett gyermeke vagy. Talán most egy senkinek érzed magad, de Isten szemében valaki vagy. Istenen kívül ki más tudná megtenni, hogy a nyomortanyákról kiemeli Gipsy Smith-t, és felhasználja őt arra, hogy tömegeket vezessen Krisztushoz? Ki más, mint Isten menne el egy Billy Sunday nevű baseballjátékosért Chicagóba, hogy aztán felhasználja, hogy az egész világra hatással legyen? Ki más, mint Isten választana egy Péter nevű galileai halászt, hogy átformálva őt, felhasználja egyháza építésére? Isten szeret ilyeneket csinálni. És mivel ő nem személyválogató (Róma 2:11), minden jogod megvan hinni, hogy érted is megteszi ezt. Amikor az a kis hang azt suttogja benned: „semmihez nincs tehetséged, semmire se fogod vinni az életben” – ez nem Isten hangja, hanem a sátáné, róla pedig a Biblia azt mondja, hogy hazug (János 8:44)!
Ezért azt kell mondanod neki: „Egy szavadat sem hiszem. Nem tudsz lenyomni, mert Isten felemel!” Isten rád vonatkozó tervét már kidolgozta, mielőtt megszülettél volna, és azóta sem gondolta meg magát. Az a dolgod, hogy felfedezd tervét, aztán érzelmeidet, gondolataidat, tetteidet és szavaidat igazítsd hozzá!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Isten fel tud emelni (2)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 29., kedd 07:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Isten fel tud emelni (2)

„Minden lehetséges annak, aki hisz.” (Márk 9:23)

Ahhoz, hogy használni tudd a villamos energiát, oda kell menned a konnektorhoz, és csatlakoztatnod kell a készülékedet. Ez történik akkor is, amikor hittel imádkozol: rácsatlakozol Isten áramforrására. Képzelj el egy hajót, ami megfeneklett és a sárba süllyedt. Ha be tudnád vontatni a szárazdokkba, meg tudnád javítani, és újból vízre tudnál szállni vele. A gond az, hogy nem tudod megmozdítani. Mi a megoldás? Hozz nagy teljesítményű vontatóhajókat, csatlakoztass acélkábeleket a megfeneklett vízi járműre, és várd meg a dagályt! Érted a lényeget? Amikor lent vagy, és nincs erőd felemelkedni, csatlakozz rá Isten erejére, és engedd, hogy ő emeljen fel, és juttasson el oda, ahol meg tud javítani, helyre tud állítani, és újabb megbízatást tud adni! Ha ezt a képet magad előtt látod, többé soha nem fogsz már ugyanúgy gondolni az imára, mint eddig. Kötelesség helyett elkezded hatalmas erőnek látni, mely minden élethelyzetben működik. A bibliaolvasást is új fényben fogod látni. Pál azt mondja: „Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket, aki felépíthet benneteket, és örökséget adhat nektek a szentek között” (ApCsel 20:32). Lehet, hogy a problémáid nagyok, de a Szentlélek dagálya nagyobb, és ha engeded, fel fog emelni nehézségeidből. Hirtelen el fognak tűnni egyik napról a másikra? Nem, de te föléjük emelkedsz, és lenézel rájuk, ahelyett, hogy alulról néznél felfelé. Ebben az új helyzetben már a hit fog vezetni, nem a félelem. Igen, ez veled is megtörténhet. Isten fel tud emelni. „Minden lehetséges annak, aki hisz” (Márk 9:23).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Elfogadni másokat
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 30., szerda 08:29 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Elfogadni másokat

„Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére.” (Róma 15:7)

Vannak emberek, akiket nehéz elfogadni. Talán rossz természetűek, önzők, kritizálók, bosszantóak, elutasítóak, agresszívak és nagyképűek. Néha jól oda akarsz mondani nekik, megadni, ami jár – és az távolról sem az elfogadás. A „fogadjátok be egymást” parancs kényelmetlen. Ha Pál itt megállt volna, kimagyarázhatnánk azzal, hogy nyilván a jó, értelmes, elfogadható emberekre gondolt. Csakhogy ő folytatja: „ahogyan Krisztus is elfogadott titeket.” Te jó, értelmes és elfogadható voltál? Nem, de Jézus elfogadott – minden hibáddal együtt – és még mindig elfogad! Azt mondod: „Valakinek helyre kellene már tennie ezeket az embereket! Meg kellene követelni, hogy rendesen viselkedjenek!“ Úgy érted, ahogy Jézus is elvárta tőled, mielőtt elfogadott? A római keresztyének nehezen tudták elfogadni kevésbé érett testvéreiket, ezért intette őket Pál: „a hitben erőtlent fogadjátok be, de ne azért, hogy nézeteit bírálgassátok… hiszen az Isten befogadta őt“ (Róma 14:1–3). Nem a mi dolgunk az emberek kioktatása, az elfogadásuk viszont igen. Isten arra hív minket, hogy elfogadjunk összekuszált életű, testies, ellenszenves, tévtanításokkal félrevezetett, szemmel láthatóan méltatlan embereket. Nem kell helyeselned viselkedésüket, nem kell kedvelned őket vagy egyetértened velük, de az elfogadásuk nem szabadon választható! Nincs egy elit, kiváltságos, beavatott csoport. Mind egy szinten vagyunk két okból: a bűnünk miatt és a kereszt miatt! A zsidók és a nem-zsidók megvetették egymást, még a megváltás után is. Mindegyik a másiktól várta, hogy megváltozzon, és hozzá hasonlóvá váljon. De Pál nekilátott, hogy gyökerestől kiirtsa ezt a gondolkodást: „Mert Krisztus… a két nemzetséget eggyé tette… megbékéltette mindkettőt egy testben az Istennel, miután a kereszt által megölte az ellenségeskedést önmagában” (Efezus 2:14–16 NLT).
A mi dolgunk az, hogy elfogadjuk az embereket – és hagyjuk a helyreigazítást Istenre!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Isten valami jobbat tartogat számodra
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 31., csütörtök 07:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Isten valami jobbat tartogat számodra

„Nem vonja meg javait az Úr azoktól, akik feddhetetlenül élnek.” (Zsoltárok 84:12)


Amikor Isten tudja, hogy valami jó neked, akkor arra igent mond, és ha valami nem jó, arra nemet. Miért mond Isten nemet? Talán rossz az időzítés, vagy esetleg valami jobbat tervez számodra. Hála tölt el, amikor felismered, hogy mi történhetett volna, de nem történt meg, mert Isten közbelépett. Hagyj fel azzal, hogy szabadulni próbálsz markából, mikor ő szeretetből tart védő kezében! A Biblia azt írja: „Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit! Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít. Légy csendben, és várj az Úrra!” (Zsoltárok 37:4–7). Életére visszatekintve Billy Graham felesége, Ruth azt mondta: „Ha az Úr igent mondott volna minden imakérésemre, akkor nem a megfelelő férfihoz mentem volna férjhez – többször is.” Ami most annyira felzaklat, azt később lehet, hogy megköszönöd Istennek. Minél érettebbé válsz lelkileg, annál inkább meglátod, milyen bölcs a te mennyei Atyád, és annál inkább megtanulsz bízni benne. A zsoltáros azt írta: „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm” (Zsoltárok 23:1).
Micsoda kép: Isten vezet, Isten táplál, Isten véd, Isten gondot visel. Azért, hogy megmentsen, Isten néha beleszól az életedbe, zavarba hoz a barátaid előtt, sőt talán egy-két repedt bordát is okoz. Azért teszi ezt, mert túlságosan szeret ahhoz, hogy engedjen belefulladni olyan dolgokba, amiről azt hitted, hogy milyen jó neked. A lényeg: Isten valami jobbat tartogat számodra!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Max Lucado: Kegyelem itt és most
HozzászólásElküldve: 2016. jan. 01., péntek 08:58 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Isten meghallgat

Kiöntöm előtte panaszomat.Zsoltárok 142:3


Nyugodtan megszólíthatod Istent, beszélhetsz hozzá, mert ő meghallgat. A mennyben fontos, amit mondani akarsz.Isten komolyan vesz téged. Amikor beszélsz hozzá, figyel rád, hallja a hangodat. Nem kell attól félned, hogy elutasít. Isten soha nem mondja, hogy "majd később".
Még akkor sem, ha a mondanivalódat nem tudod jól megfogalmazni.Még akkor sem, ha senki más nem foglalkozik azzal, hogy mi bánt. Istent érdekli, és meghallgat.
Figyel rád reggel és este. Még matekóra alatt is! Ő hallja a focista örömujjongását a győztes gól után, de látja azok könnyeit is, akik aznap nem nyertek meccset. Ő meghallja a szomorú, beteg ember panaszát, érti az iskolások szeptember első napjaiban érzett félelmét. Amikor valaki magányos, és barátra vágyik, vagy éppen meg van rémülve, és egy kis bátorításra van szüksége, Isten figyel rá.Nagyon figyel.

Növekedj a kegyelemben!

Ahogy Isten meghallgat minket, nekünk is meg kellene hallgatnunk a családtagjainkat, barátainkat. Amikor rászánod az időt, és meghallgatsz másokat, érezteted velük, hogy fontosak.Ha valaki beszélgetni szeretne veled, ne mondd neki, hogy"mindjárt", vagy hogy "várj egy kicsit". Mondd inkább ezt:"Hallgatlak!"


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Ismerd meg Istent ebben az évben!
HozzászólásElküldve: 2016. jan. 01., péntek 10:15 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Ismerd meg Istent ebben az évben!

„… azzal dicsekedjék, a ki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem…” (Jeremiás 9:24 Károli)
Isten azt mondja: „Ne dicsekedjék bölcsességével a bölcs, ne dicsekedjék erejével az erős, ne dicsekedjék gazdagságával a gazdag! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr…” (Jeremiás 9:22–23). Ha nem ismered Istent, akkor nem számít, mennyi pénz van a bankszámládon, vagy milyen diplomák lógnak bekeretezve a faladon, vagy milyen pozíciót töltesz be a vállalatnál. Amíg nincs kapcsolatod Istennel, igazából el sem kezdtél élni! Isten megismerésének része az is, hogy megismerd az igazságot önmagadról. Miután szemtanúja volt Krisztus csodatévő hatalmának, Péter elismerte: „bűnös ember vagyok” (Lukács 5:8). Amikor Ézsaiás próféta látta az Urat trónján ülni, így kiáltott fel: „Jaj nekem!” (Ézsaiás 6:5). Isten azonban, miután szembesített az igazsággal, nem hagy ott, nem hagy olyannak, mint voltál. Nem, ő jó orvos módjára megmondja, hogy beteg vagy, hogy aztán igénybe vedd a szükséges kezelést.
A bűnre pedig az egyetlen gyógymód a megváltás Jézus vére árán. Sohasem ismered meg Istent, amíg nem Jézus Krisztus által kerülsz kapcsolatba vele. Tehát, ha még nem fogadtad el őt Megváltódnak, akkor kezdd ezt az új évet ezzel az imádsággal: „Uram, megbántam bűneimet, és elfordulok tőlük. Életemet a te kezedbe helyezem, bízom benned, mint Uramban és Megváltómban. Hit által elfogadom az örök élet ajándékát. A mai nappal kezdve arra kérlek, hogy vezess és irányíts engem, vidd véghez akaratodat rajtam keresztül! Jézus nevében kérlek. Ámen.” Boldog újévet!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség