Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Református Iskoláért - mit?

„Ne hagyjátok a templomot,
A templomot s az iskolát!"

(Reményik Sándor: Templom és iskola)

A Szeged-Petőfi telepi Református Egyházközség Református Általános Iskola újjászervezésébe kezdett. Hatalmas összefogásra van szükségünk, hiszen ez a kezdeményezés nem csupán egy gyülekezet ügye, hanem mind a négy szegedi református egyházközség tagjainak ügye, s meghatározó Szeged város reformátusságában.

Keresünk olyan testvéreket, akiknek szintén szívügyük ez a kezdeményezés, akiket indít Mindenható Istenünk, szívesen részt vesznek az iskolával kapcsolatos szervezési feladatokban.
Addig is mit tehetünk?
• Hordozzuk imádságban a református iskola létrejöttét minél többen.
• Népszerűsítsük, s hirdessük gyülekezeti testvéreink között.
A következő feladatokban szeretnénk segítséget kérni:
• Keresünk olyan testvéreket, akik az iskolaindítási projekt lebonyolításában tudnak részt venni, mind szakmai, mind szervezési téren
• Református általános iskolát népszerűsítő rendezvények szervezése
• Közéleti személyek megnyerése ügyünknek
• Támogatás kérése országosan, egyházi testületeinktől
• Nemzetközi kapcsolatok révén támogatás kérése
• Adományok, ingatlan felajánlása, mert a szegedi református egyházaknak jelenleg nincs olyan ingatlanja, ahol iskolát indíthatna, ezért bérelni kell a helyiségeket. Az iskola 4-5 évig veszteséges lesz, ezt az időszakot kell áthidalnunk! Jelenleg nincs más lehetőségünk egy szegedi református általános iskola megalapítására.
• Kérjük, segítse adományaival a református iskola létrejöttét! A Szeged-Petőfi telepi Református Egyházközség Bankszámlaszáma: Pillér Takarékszövetkezet 56900068-10619881 (a megjegyzés rovatba kérjük, tüntesse fel az „Iskola" nevet.
Kedves Testvérek! Nagy összefogásra van szükségünk.
Szegeden a múlt századi államosításokig működött református általános iskola. Ma a református értékeinket tovább adni akaró református szülők a városunkban működő  Clarisseum Református Óvoda után, az itt folyó oktatási-nevelési munkának folytatódásaként  református általános iskolában szeretnék taníttatni gyermeküket. A református iskola beindítását felmenő rendszerben, első osztálytól tervezzük.
Az iskola sikeres működésében mi, szegediek vagyunk leginkább érdekeltek.
Kedves Testvérek! Kérjük, hogy szakmailag, anyagilag támogassák ügyünket. Gyülekezeteinkben létfontosságú az utánpótlás, sürgető a református általános iskola megszervezése.

Ugyanakkor a kisegyházak szintén nyitottak már iskolát, s most egy másik újonnan alakult, de dinamikusan fejlődő egyház is tervezi rövid időn belül egy általános iskola alapítását. Saját épületük csaknem kész.

Nem hagyhatjuk tovább kifutni az időt  a kezeink közül, mert az reformátusságunk jövőjére  nagy hatással lesz.
Bízunk benne, hogy a Testvérek támogatják ügyünket. Egy református általános iskola elindítása számunkra sürgető kötelesség.
Ha szeretne bővebb felvilágosítást kapni az iskolai szervezési munkáiról, kérjük, írjon e-mailt a következő címre: botare@t-online.hu
Kérjük, adományával is támogassa a létesülendő református általános iskolát:
A Szeged-Petőfi telepi Református Egyházközség Bankszámlaszáma: Pillér Takarékszövetkezet 56900068-10619881 (a megjegyzés rovatba kérjük, tüntesse fel az „Iskola" nevet.
Kérjük, álljon történelmi jelentőségű ügyünk mellé!
Isten áldását kívánjuk Testvérünk életére! Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket azzal, hogy időt szánt levelünk elolvasására! Bízunk benne, hogy levelünk megérint testvéreket, s beállnak ebbe a szolgálatba. Kérjük, segítsen ennek a levélnek a terjesztésében, úgy, hogy kinyomtatja, s eljuttatja olyan testvérek számára is, akik nem tudnak számítógép közelébe kerülni.
a Szeged-Petőfi telepi Református Egyházközség nevében:
Czirokné Botár Éva
református lelkész
+36 30 / 405 8160

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 9, összesen: 239133

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.