belépés | regisztráció RSS

2009. június 06., szombat Nyomtat

Szerkesztő

A Soul & Gospel Fesztivál szembe ment az időjárással

A Westend tetőkertjén a botrányosan rossz idő ellenére több ezren vettek részt az immár harmadik alkalommal megrendezésre került Soul & Gospel Fesztiválon.

 

A Misszió Expo sátrai most is várták az érdeklődőket, és a rossz időnek "köszönhetően" talán a szokottnál is nagyobb érdeklődés irányult a missziós társaságok, alapítványok, egyesületek felé. Tető alá húzódhattunk az eső elől - ez is a misszió része...

A program évről-évre színvonalasabb, a parádés kínálatból ezúttal a külföldi vendégek koncertjei kerültek lencsevégre.

Joany & More Gospel (NL) 

Joany Muskiet énekesnőt, a More Gospel Choir alapítóját, vezetőjét ma már méltán emlegetik a legsikeresebb gospel énekesnőként a nyugat európai kis országban, Hollandiában. Fantasztikus hangja és lenyűgöző előadásmódja minden hallgatót pillanatokon belül magával ragad.

 

Superhero (UK)

A glasgow-i Superhero tavaly már járt hazánkban, amikor is egy rövid turné keretében több fergeteges hangulatú klubkoncertet adott. Az idén új lemezzel (The Bicycle Thieves) jelentkezett banda most újra itt volt a Soul & Gospel Fesztiválon.

 

Planetshakers (AUS)

A 2009-es Soul & Gospel Fesztivál egyik kiemelkedő nemzetközi sztárvendége az ausztrál Planetshakers. 
A méltán híres együttes a Hillsonghoz hasonlóan dalok tucatjait szerezte, melyek nemcsak a déli kontinensen, hanem az egész világon ismertté váltak. A csapat a fesztivál első napjának főzenekara volt a Westend tetőkerten.

 

Parachute Band (NZ) 

A Parachute Band Új-Zéland vezető dicsőítő zenekara, akik a világ minden táján koncerteznek. Az együtes az ausztrál Hillsong United frissességével és modernságával, ugyanakkor mély lelki tartalmával kívánja megszólítani a fiatal generációkat - az eddigi tapasztalatok szerint sikerrel. Május 31-én mi is meggyőződhettünk erről!  

 

A rendezvény honlapja, beszámolók: www.ezazanap.hu

Kapcsolódó képtárak:
2020. szeptember 26., szombat,
Jusztina napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1638
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 47664236

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat