belépés | regisztráció RSS

2009. augusztus 25., kedd Nyomtat

Szerkesztő

Bizonyságtévő Lelkek a Refisz Nyári Táborában

„Azért aki vallást tesz rólam az emberek előtt,
én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt"

Mt.10:32

Régen azt gondoltam, hogy egy prédikáció, egy előadás vagy egy újszövetségi ige indíthatja az embert arra, hogy az életét átadja Krisztusnak. De Istennek ennél jóval több eszköze van arra, hogy döntésre késztessen minket. Sosem tudhatom, hogy kit mikor és hogyan érint meg Isten.

A Refisz Nyári Ifjúsági Táborában a csoportfoglalkozások és sportprogramok mellett különleges helye volt a bizonyságtételeknek.

Sokan tettek bizonyságot arról, hogy megérintette őket Isten szeretete, megvallották bűneiket Krisztusnak, és átadták Neki az életüket.

Vajon mi okozta bennük a változást? Hogyan, mi által érlelte Isten bennük a döntést?

Egy személyes beszélgetés, egy ének vagy éppen egy pantomim előadás? Valamennyire volt példa. A hét végéhez közeledve pedig egyre többen vették a bátorságot és az egész tábor előtt   elmondták, amit Isten elvégzett bennük.

Vajon ránk, keresztyénekre igaz az, amiről a tábor legtöbbet énekelt „slágere" szól?

„Életünkkel mondjuk el, hogy élsz.
Hirdetjük Megváltónk dicsőségét."

Lehetőségünk van a szavainkkal, a zenével, az életünkkel egyaránt bizonyságot tenni Róla. A fent említett jutalom pedig igazán kecsegtető.

 

Dobó Márta riportja

2020. július 16., csütörtök,
Valter napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3991
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 47238674

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat