belépés | regisztráció RSS

2010. március 22., hétfő Nyomtat

Szerkesztő

Tartod, emeled, vagy kiszállsz?

Kicsiny-kis fényemmel szolgálni fogok!

A Szabad Evangéliumi Gyülekezet március 6.-án rendezte a hatodik
LED Ifjúsági Konferenciát.
Ha valaki kíváncsi, elárulhatjuk, hogy a LED az angol Light Emitting Diode rövidítése, de keresztyén megfelelője nincs.
"A LED egy nagyon kicsi világító lámpa, de nagyon erős és hosszantartó fénye van. Két évvel ezelőtt Cseri András lelkipásztor beszélt a konferenciánkon arról, hogy a keresztyén embernek hogyan kell világítania. Akkor ez volt a témánk és azt a címet adtuk a konferenciának, hogy 'Légy LED!', így ragadt ránk ez a név." - magyarázta Solt Domonkos, a konferencia főszervezője.

Tartod, emeled, vagy kiszállsz?
A mostani találkozó témája a szolgálat volt, amit a szervezők most is igyekeztek fiatalosan tálalni.
"Mindig meg szoktuk tervezni a fejünkben a plakátot és úgy gondoltuk, hogy egy ifjúsági konferencia plakátján nagy betűkkel kiírva, hogy SZOLGÁLAT, az még akár riasztó is lehet, és ezért gondoltuk, hogy valami fiatalos címet választunk. A fiatalok körében, akár keresztyének, akár nem keresztyének, a póker rendkívül divatos játék, tehát azt mindenki érti, hogy mit jelent ebben a játékban, hogy tartod, emeled vagy kiszállsz."

A szolgálatban pedig a következőt jelenti: ha tartod, akkor úgy és azt a szolgálatot végzed továbbra is, amit eddig, mert az jó és a helyeden vagy. De ha valami nem stimmel, lehet, hogy emelned kell, vagyis jobban odaszánni az életed, jobban végezni a rád bízott szolgálatot. Ha viszont túlvállaltad magad, vagy olyan helyzetbe kerültél, hogy nem tudsz egy szolgálatot tovább csinálni, akkor kiszállhatsz, és ez szintén lehet helyes döntés.
Ahhoz persze, hogy szolgálatot végezhessünk valahol, fontos tudni, hogy mit is jelent a szolgálat, és ki alkalmas rá. Monty Taylor előadásából kiderült, az élő hit és az élő kapcsolat Istennel, két elengedhetetlenül fontos dolog a szolgálathoz. A szolgálat ugyanis - Monty szerint - ennek a rendszeres, növekedő kapcsolatnak az eredménye, tehát nem kényszer, vagy kötelesség, mint azt sokan gondoljuk, hanem örömből fakad.

Rövid riport a konferenciáról:

Szöveg/video: Dobó Márta

2020. szeptember 26., szombat,
Jusztina napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 2001
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 47664599

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat