belépés | regisztráció RSS

2010. július 30., péntek Nyomtat

Szerkesztő

"Erő és alázat" - REND 2010

2010. júniusában Pápát a Dunántúl fővárosává tette reformátussága

 

 

A negyedik alkalommal megrendezett találkozó túlmutat a vallásos emberek seregszemléjének jól ismert keretein, a társadalmat kívánja megszólítani "szent tapintattal".
Nem kioktatni, megmérni, hanem értékeinket megmutatva vonzóvá tenni hitünket - így érdemes társadalmi misszióról gondolkodni.

 

Nyitás a világ felé

"A világ megvan egyház nélkül, de nem létezhet Krisztus nélkül."
Steinbach József püspökkel Fekete Zsuzsa beszélgetett.

 

"Isten értünk cselekvő kegyelmes jelenléte formáljon bennünket a világ felé kellemes emberekké!"

A záró istentiszteleten Steinbach József püspök igehirdetésében az üdvösségről szólva Isten jelenlétét hangsúlyozta, mely által valóság az ember életében, hogy Isten hallja őt, meghallja őt, meghallgatja őt és megsegíti az embert.
Istennek ez a jelenléte átformálja az emberi kapcsolatokat is, újjászületést, megbékélést hoz az életünkbe. Az igehirdető ezt követően szólt arról, hogy üdvösség ideje, a "kellemetes idő", azaz Isten jelenléte "kellemes", jó jelenlét, melyben öröm van. A REND napjaiban, programjaiban ezt az örömöt lehetett megtapasztalni, jó lenne ha a hétköznapokban is a keresztyén emberek nem kellemetlen, hanem Krisztus örömében élő, kellemes emberek lennének, hiszen Isten kegyelme által minden okuk megvan az örömre!


7000 ember Pápán - REND vs Időjárás 1:0

Bár a nap elején komoly aggodalomra adtak okot a Pápa felett gyülekező felhők, az azokból időnként eleredő eső, délután már ragyogóan sütött nap. És bár ez nem elhanyagolható, de mégis majdhogynem a legjelentéktelenebb tény. Hiszen aki tudott választani egyet-egyet a számtalan program közül az valószínűleg teljesen belefeledkezett abba.

 

 

A nyitás - a REND 2010 első napja

A REND 2010 egyik legfontosabb célkitűzése, hogy nyisson az emberek felé. Nem elzárt környezetben, hanem a nyílt terepen - a pápai Várkertben - nem befelé fordulva, hanem nyitva az emberek felé. Ez a nyitás látszott már az első napon is.

 

 

Fotógalériánk

Íme, egy vonzó nem boldog házasság

A házaspár Levente Péter és Döbrentei Ildikó, és állítják: nem boldog házasságban élnek, de van sok boldog pillanatuk, sok küzdelem, csalódás, kitartás és még mi minden - a szerelem, a házasság színes és mindent felölel, akár maga az élet. 
Aki „házasságra tanít", az életre tanít.

A Református Egyházi Napok - Dunántúl pápai programfolyamában a Nőszövetségi találkozó keretében elhangzott
A szerelem méltósága című előadást adjuk közre.

 

 

Kapcsolódó képtárak:
2020. július 16., csütörtök,
Valter napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3768
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 47238451

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat