belépés | regisztráció RSS

2010. november 08., hétfő Nyomtat

Szerkesztő

72 óra kompromisszum nélkül

Több mint 5000 fiatal önkéntes vett részt országszerte a szociális akcióban.
Szolnok sem alkuszik!

 

 

 

A rendezvény hazánkban immáron harmadik alkalommal zajlik az Ökumenikus Ifjúsági Iroda szervezésében. Az akció során az elkövetkező hétvégén szerte az országban közel 250 projektre kerül sor, kb. 5000 fiatal önkéntes szociális, fejlesztő vagy karitatív tevékenysége folytán.

A szervezők csapatát, az Ökumenikus Ifjúsági Iroda önkénteseit Kozákné Kovács Ildikó, Jász-Nagykun-Szolnok megyei koordinátor vezette körbe Szolnokon, ahol 31 projekt valósult meg az elmúlt hétvégén.

A szolnoki megmozdulás különlegessége, hogy nemcsak keresztény fiatalok, de a helyi gimnáziumok nem vallásos tanulói is részt vettek a projektekben, sőt pénteken a honvédségtől 100 katona is segítette az akciót.

Az ökumenikus szervezésű programban a három történelmi egyház mellett más felekezetből is érkeztek önkéntesek, így többek között az adventisták, a metodisták, az Élő Szó Gyülekezete és a Szolnokon most alakuló Golgota Keresztyén Gyülekezet fiataljai is képviseltették magukat.Rövid összefoglaló a szombati napról - Jakus Ágnes és Dobó Márta riportja.

 

 

 

 

2020. szeptember 26., szombat,
Jusztina napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 2029
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 47664627

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat