belépés | regisztráció RSS

2012. március 12., hétfő Nyomtat

Szerkesztő

Mennyország-flash


Elkezdődött a tatai Csillagpont. Mindenkit más és más érint meg. 
Volt, aki egyenesen mennyország-flashnek nevezte a református fesztivált. Szombatra kiderül...

 

Addig is néhány flash az első napról, a várakozásokról, az érintésekről, amely a következő négy nap témája lesz a református fiatalok találkozóján. A fesztiválra 3500 látogatót várnak.

 

Szabados Katalin: 

Sokkal jobb a hívők között lenni.


  

 

 

 

 

Jaros Judit önkéntes:

Izgat az ember-ember közötti kapcsolat, és az isteni érintés is.


 

  

 

 

 

Pusztai Tímea projektkoordinátor:

Megérint, hogy számos fiatal ide szánja az energiáját és az idejét.


 

 

 

 

 

 

Bánáti Norbert zenész:

A mindennapok zenéje érint meg... rézfúvós, vokál, zsoltár, mindegy. Az Isten egy, a zene egy, és ez mindenkiben máshogy jelenik meg.

 

 

 

Wagana Njeri étkezésvezető:

Az isteni érintés a legjobb.
Másfél óra éttermi szolgálat után azonban nehéz mosolyogni. (Wagana Njeri mégis nevetést ajándékoz a menzára igyekvőknek.)

 

 

 

 

 

Bagdán Zsuzsi újságíró:

Úgy hívom a csillagpontot, hogy mennyország-flash...
Így képzelem el a mennyországot, hogy mindenki mosolyog, és mindenkinek van egy simogatása. 

 


 

 

 

 

2024. február 28., szerda,
Elemér napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 7177
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 57207249

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat