belépés | regisztráció RSS

2012. március 12., hétfő Nyomtat

Szerkesztő

Ennyi! - könyvbemutató

A Csillagponton mutattuk be a Közös(s)Ég Magazin válogatás-kötetét.

Különös misszió az internetes újságírás. Virtuális térbe kell lépnünk, mert oda akarunk menni, ahol az emberek vannak. A Dunamelléki Református Egyházkerület on-line magazinja, a Közös(s)Ég vállalta ezt a küldetést. Ezúttal pedig nem csak a szokásos havi témával lepte meg olvasóit, hanem egy színes, pazar válogatás-kötettel is, melybe az elmúlt három évből szemezgettek írásokat a szerkesztők.

A több napja tartó monszun is elvonult a Parókia KultúrPartról, amikor a Csillagpont fesztiválon bemutatták az ennyi!-t, a Közös(s)Ég Magazin válogatás-kötetét. A nap első sugaraira előbújtak a Csillagpont egyébként rejtőzködő fiataljai is, és benépesítették a Parókia portál kulturális pihenőparkját, a Parókia KultúrPartot. Több szerző is részt vett a rendezvényen, így kilépve a virtuális térből a betűk és nevek mellé élő személyeket, arcokat is volt alkalom társítani. Olvasók és írók találkozásának mi adhat jobb alkalmat, mint egy közös mű születése? Hazavihetővé, ajándékozhatóvá vált a gondolat, a tapasztalat, az útkeresés.

Mi a cél ezzel a kiadvánnyal, és miben más, mint az online felület, hogyan inkarnálódhat az internet egy kötetté? Erről kérdeztük az alkotógárda tagjait és lelkes olvasóinkat.

 _

Az ennyi! című kötet megvásárolható A Parókia Sajtószolgálatnál (1092. Budapest, Ráday u. 28.), a Ráday Könyvesházban, és hamarosan a Kálvin Kiadónál és a Harmat Kiadónál is.

 

A könyvről:

Ennyi!

"Bátorság, ihlet, hit, vita, szerelem. Nálunk semmi nem tabu."
Összegyűjtöttük három év írásainak legjavát egy kötetben. Várunk a Közös(s)Ég magazin könyvbemutatójára. Ennyi!

 

Ha érdekel a világ, és ami még azon túl van…

Válogatás kötetünkben könnyed humorral szórakoztatunk, együtt gondolkodunk veled filozofikus kérdéseken, hittudományt és irodalmat kínálunk egy igényes, fiatalos, pazar képekkel illusztrált könyvben. A Közös(s)Ég születésnapja – akár a Te ajándékod is lehet! A kötet harminc keresztyén szerzőjének virtuális tolla az élet útjelzői mentén halad. Stílusuk populáris, mégis igényes, ihletett és izgalmas. 

Ne csak olvasd, érintsd is!

Az Ennyit nemcsak olvasni lehet. Szabadtéri installációval, érdekes feladatokkal és főleg sok szeretettel várunk a július 19-én kezdődő Csillagpont Református Ifjúsági Fesztiválon Tatán, a Parókia KultúrParton. A könyvbemutatót július 22-én, pénteken délután 4 órakor tartjuk, ahol személyesen megismerheted a Közösség Magazin íróit. Stábunk nemcsak a bemutató időpontjában, hanem egész héten szívesen vár egy frissítő limonádéra, egy jó beszélgetésre, vagy akár csak egy szusszanásnyi pihenésre. Nézz be hozzánk!

  

Az Ennyi című könyv tervét Füle Tamás készítette. A kötet szerkesztésében Pete Violetta, Bölcsföldi András, Dull Krisztina és Regéczy-Nagy Enikő segített.Forrás: Csillagpont a Parókián 

Kapcsolódó hivatkozás:

  Kapcsolódó képtárak:

Galéria

Ennyi! Könyvbemutató

 

52 fotó található ebben a galériában

2024. május 19., vasárnap,
Ivó , Milán napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 13490
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 58237076

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat