Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.
Meg lehet mutatni a hited a cselekedeteid nélkül? Szóban, hozzászólásban?
Mindenki megmutatja a cselekedetei alapján a hitét, mind egy miről beszélt azelőtt.
Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek.
Eddig az ördögök is eljutottak és rettegnek. Van tovább is?
Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő?
Ha nem, ne olvasd tovább! Ha nem akarsz TUDNI, ostoba maradsz...
A hited terméketlen lehet még akkor is, ha az egy Istenbe veted, de nincsenek tetteid.
Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor fiát, Izsákot felajánlotta az oltáron?
Mit ért volna, ha nem indul el rőzsével és késsel a kezében? Isten szemszögéből semmit. A tettei bizonyították a hitét.
Látod tehát, hogy hite együttműködött cselekedeteivel, és cselekedeteiből lett teljessé a hite.
Együtt működött a tette a hitével, mint járásnál a két láb. Enélkül részleges lett volna, torz.
Így teljesedett be az Írás, amely azt mondja: "Ábrahám hitt az Úrnak, aki ezért igaznak fogadta el őt", és "Isten barátjának neveztetett". Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által.
A hit nem választható el a cselekedettől. Amikor azt mondja hitt az Úrnak, akkor arra gondol, hogy
megtette. Látjátok már, hogy cselekedetekből igazul meg az ember és nem csupán a hit által?
S ugyanígy a parázna Ráháb is, nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor befogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket?
Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.
Vannak hitből fakadó tetteink? Olyan tetteink, amik az Úr szavára áltak elő?
Akkor van ÉLŐ HITÜNK!
Ha nincs, akkor halott a hit.
Ennyit Isten Igéje alapján a HIT-ről!
[/i]