figyelő írta:
Nem lesz kellemes, mosolyogtató, amit mondandó vagyok:
Nincsen statisztikám róla, de megkockáztatom: a régi fórumhoz képest arányaiban máris több olyan topic létezik, aminek semmi köze hithez, Ige-ismerethez, egymást Istenhez segítéshez.
Lassan bármelyik világi fórum "méltó vetélytársa" lesz a "limonádéban", az üres fecsegésben, a haszontalan idő-múlatásban. Talán csak idő kérdése, és a virtuális szeretkezés titkai is szóba kerülnek (bocs!)
Igen, igen szomorú ez.
Vagy a Biblia előírásai (tudtátok, hogy ezt Isten szavának mondják?) mára már idejét múlták, avittasak? Haladni kell a korral?
Mindenesetre ott ilyesmi is olvasható:
"Beszélgetvén egymás között zsoltárokban és dicséretekben és lelki énekekben, énekelvén és dicséretet mondván szívetekben az Úrnak" (Ef 5,19)
Vagy ez olyan ciki? Gyerekes?
Kedves Figyelő!
Én úgy látom, hogy akik szeretetben tudnak beszélgetni a gyerek popsi ápolástól kezdve a verselés szépségén át az eszperente nyelvig, hát akkor azok Istenben vannak, az ő kívánsága szerint beszélik meg a dolgokat.
Ugyanakkor, amikor a fórumozók zsoltárokkal, és dícséretekkel beszélgetve átkozzák egymást, és annak rokonságát, le és felmenőjét, másik közösségét, hát az viszont nem Istentől való, hanem valami egészen mástól.
Ha nem világos a dolog, akkor számomra egy mosoly, egy köznapi, de segítő, irgalmas szó sokkal többet nyom a latban, mint bigottan imádkozva mások sárba taposása. Nevezd ezt humanizmusnak, hülye reformátusságnak, aminek akarod, nekem ez a keresztyéni beszéd.