Erika írta:
Magda írta:
Nem lehetek jobb Istennél, ha Ő így döntött, akkor én nem írhatom azt felül.
Elmondhatom hogy értem , meghallgathatom te hogy érted, de nem magyarázhatom, én miért értem úgy, és te miért nem érted úgy.
Ha nem jól látom kérlek írjátok le
Magda,
nem értek egyet.
Pl. olvassul el az Ap. csel 8. 27-től:
# És ímé egy szerecsen férfiú, Kandakénak, a szerecsenek királyasszonyának hatalmas komornyikja, ki az õ egész kincstárának felügyelõje vala, ki feljött imádkozni Jeruzsálembe;
# És visszatérõben volt és az õ szekerén ül vala, és olvasá Ésaiás prófétát.
# Monda pedig a Lélek Filepnek: Járulj oda és csatlakozzál ehhez a szekérhez!
# Filep azért oda futamodván, hallá, a mint az Ésaiás prófétát olvassa vala. És monda: Vajjon érted-é, a mit olvasol?
# Õ pedig monda: Mimódon érthetném, ha csak valaki meg nem magyarázza nékem? És kéré Filepet, hogy felhágván, üljön mellé.
# Az írásnak helye pedig, melyet olvasott, ez vala: Mint juh viteték mészárszékre, és mint a bárány az õ nyírõje elõtt néma, azonképen nem nyitotta fel az õ száját.
# Az õ megaláztatásában az õ ítélete elvétetett, az õ nemzetségét pedig kicsoda sorolja el? mert elvétetik a földrõl az õ élete.
# Felelvén pedig a komornyik Filepnek, monda: Kérlek téged, kirõl mondja ezt a próféta? Magáról-é, vagy más valakirõl?
# Filep pedig száját megnyitván, és elkezdvén ezen az íráson, hirdeté néki a Jézust.
Köszönöm Erika amit írtál tökéletesen így gondolom, dicsőség Istennek pont erről írtam, lehet, hogy nem így volt érthető, de te helyre tetted.
Köszönöm.
A komornyik a Jeruzsálemi templomból jött, ahová azért ment, hogy Istent imádja, ő nem tudott még arról, hogy mindenhol lehet Istent imádni, nem tudodtt a megváltásról.