Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 646 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 09:07 
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 07., csütörtök 06:47
Hozzászólások: 143
Tartózkodási hely: Dunaújváros
Kedves Net2rist, Kamilla, Tiv, Figyelő és Rosta!

A házasság topicban néhány félreértésre okot adó, aztán azt magyarázó, tisztázgató hozzászólásotokat töröltem, hogy a lényeg maradjon!

Köszönöm megértéseteket!

Várom további értékes hozzászólásaitokat - mindannyiunk épülésére!

Szeretettel:

Anti


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 11:00 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
rosta írta:
Kedves Figyelő, innen indultunk ki:

Erika írta:
Mint hivatásos mezőgazdász, csak halkan megjegyzem, a mi vidékünkön előbb jön az alapos talajművelés, aztán tudni kell, milyen talajba milyen vetőmag való.


Az eszmecserénk eredménye:

figyelő írta:
Már megbocsáss, de többször megfigyeltem; mesteri módon értesz mást, mint ami az üzenet. Mintha egy flamand szöveggel találkozva, annak értelmét tibeti szótárral próbálnád megfejteni. Vagy, mint amikor valaki nagyon szomjas, de a rendelkezésre álló tiszta vízbe elektrolízissel "hatol" be, s tűl azon, hogy a felgyülemlő hidrogén miatt robbanásveszélyt idéz elő - még szomjhalállal is fenyegeti magát.


De, hogy ne érjen vád a mellébeszélésben, az általad értelmezett dolgok felől, hát nézzük.
Az ember családja nem missziói feladat vagy evangélizálási terep.
Nagyon igaz, amit mond Jézus: "Senki sem próféta a saját hazájában/házában". A világias hozzáállás ugyanis legyint: "Ugyan már, ez ne beszéljen, hisz ismerjük.. Ha meg hallgatnak rá, az nem azért van, mert "szentírás a szava" - hanem megnyitották a szívüket.
A zsidó családokban egyébként is fő helyen szerepel(t) a gyermekek hitben nevelése, a Tóra ismeretének mindenek feletti forszírozása.
Családjaink, "keresztyén utánpótlásunk" is azért olyan erőtlenek, mert hittant csinálunk keresztyénség helyett, konfirmációra készítünk élő istenkapcsolat-építés helyett.


Kedves Figyelő, lehet, hogy én teljesen mást értettem, amit mondani akartál, de ez talán nem véletlen, és talán nem is értettelek én téged annyira félre. Arra akartam rámutatni, hogy Jézus példázatában csupán arról van szó, hogy az a bizonyos mag eshet különböző fajta talajra. De nem arról, hogy az Erika által emlegetett talajművelést ne végezzük el, és az egy haszontalan, felesleges cselekedet. És itt követem Net-et, aki a másik topic-ban a centripetális fertilitás kifejezéssel villogott, hát én itt a falszifikáció borzasztóan komolynak látszó kifejezését alkalmazom, mellyel állításodat akarom megdönteni.

A falszifikáció azt jelenti, hogy egy tudományos állítás mindaddig igaz, amíg annak az ellenkezőjéről nem sikerül példát mutatni. Ha a te állításoddal szemben fel tudok mutatni olyan esetet, amikor lelki talajt művelünk, és ennek látható eredménye is van, már meg is vagy cáfolva.

Így én éppen arra próbáltam rávilágítani, hogy a családban igenis folyik az un. talaj előkészítés, a mélyművelés, a gyomtalanítás, porhanyósítás, és a tápanyag bevitele, aminek egy fő célja van, hogy minél inkább alkalmas legyen az a gyermeki lelki talaj az ige befogadására, majd ha eljön annak az ideje, és abból minél szebb gyümölcsökkel teli élet sarjaddzon, hogy irodalmian fejezzem ki magam.

Tehát falszifikációt alkalmaztam, miszerint egy esetben, a családban, a gyereknevelésnél bizonyosan hasznos dolog a lelki talajművelés. Ha ez a családi talajművelés természetes velejárója az életünknek, hát miért ne műveljük a lelki talajokat másoknál is?

Aminthogy a gyermeki talaj előkészítése természetes egy családban, számomra hasonlóképpen természetes általában az emberek lelkének talajának előkészítése is, hiszen akkor mi végre mondta volna Jézus, hogy menjetek, és tegyetek tanítványokká minden népeket?! Ha ő úgy gondolta volna, hogy egy a talaj megváltoztathatatlanul köves, abban mag nem fokad meg, akkor nyilván nem mutatta volna meg számtalan módját a lelki talajművelésnek, nem mutatta volna számtalan példázatában, hogy a megkövesedett lelkű embereket miként lehet a saját példával, útmutatással, önfeláldozással, alázattal termékeny, érző, hús szívű emberekké változtatni.

Nyilván lehet találni olyan igerészt is, amelyben azt mondja az evangélium, hogyha nem fogadják el a tanítást, menj el, és még a lábadról is verd le a port. Ez azt jelenti, hogy ne légy erőszakos térítő. Ugyanakkor annak a szívnek, a talajnak a mélyművelését, tápláló munkálását hasonlóképpen kell végezni, ahogy Erika mondta. Szerintem.

Azért az egy elkóborolt juhért érte kell menni. A dolog nem úgy működik, hogy ott egy pogány, odaállok vele szembe, felolvasom neki az igét. Ha az megfogta őt, akkor jó volt a talaj, ha meg nem, akkor nem.

Továbbmegyek! Te magad is ezen lelki talaj mélyművelését végzed, amikor a kedves irodalmadból okulásként részeket gépelsz be nekünk, másoknak, amikor könyvet ajándékozol az embereknek. A példákon, példázatokon keresztül próbálod megvilágítani, hogy miről is beszélsz, mire is gondolsz, amikor Isten igéjét előhozod. Porhanyósítod, táplálod azt a talajt.

És itt most befejezem, mert még azt mondják egyesek, hogy elég már a szószátyárkodásból…! :)

Kedves Rosta
Az Úr, a gyerekeket ha hívőknél "szentnek" tekinti. Ez olyan mint ha jogosan iskolába mehetnének.

A szülő életében munkálkodó Isten a gyerekek életét is épp úgy befolyásolja, és a szülő engedelmes hite épp úgy.
Az ismeret megszerzése szükséges, de a szülő engedelmes hite nélkül nem igazán lesz látható Istennek jogosan tulajdonított segítségek amik a családot segítik.

Azaz a gyereke már nem fogják látni Isten munkáját életükben.
Ha viszont gyerekként meg élik a szülőkkel együtt a hálaadás élményét (ha az tényleg szívből jön) nos a gyerekek ezt jól felismerik és át érzik.

Erről írok:
2Tim 1,5 Eszembe jutván a benned levő, képmutatás nélkül való hit, a mely lakozott először a te nagyanyádban Loisban és anyádban Eunikában; meg vagyok azonban győződve, hogy benned is.
--

Tehát ti akik a gyerekkeresztséget fontosnak tarjátok, mégis teljesen megtéretlen emberhez viszonyítod.

Aki ezeket semmilyen formában nem láthatják és nem éli át.
De tudatlanságában az embernek Isten egész más módszereskel tudtára adhat olyanokat is ami hozzá vezeti, mindenkinek a megfelelően, és bizony többször megszólítja.

De nem ok nélkül mondja az Ige:

Mt 3,8 Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket.
Zsid 3,15 E mondás szerint: Ma, ha az ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket, mint az elkeseredéskor.

Saját akarat.
--

Isten eszközei vagyunk de nem az eszközökön múlik az üdvösség.
Mint ahogy a tanítványoknál sem és Pálnál sem és Kornéliusznál sem és a komornyiknál sem.
Minta körülményt mint a megfelelő eszközt is Isten munkája ki.
A megtérésük is Isten műve volt és csak segédkeztek ebben sokszor egészen hihetetlen módon, a körülmények és szolgái, de még teljesen kívül álló embereket is fel használt.
--

Csak néha az eszközök (szolgái) többet képzelnek magukról és emberi rendelkezésekkel puhításokkal segíteni akarnak gyengítve Isten törvényét.
Pedig Isten törvénye vezérlő mester az Úr Jézushoz. Márpedig Isten törvénye nem játék, nem vicc és nem lehet félváról venni és nem lehet felpuhítani meggyengíteni.
--

Szóval Isten iskolájában lévőket ne keverjük szüntelen az iskolán kívüliekkel. (hívő család gyerekei is, iskolások a szülőkőn keresztül)
--
Remélem érthető volt amit írtam, nem olyan bonyolult ez mint amilyetnek mondjátok.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 11:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Tivadar nemigen jött le, hogy mit is akartál volna mondani a témával kapcsolatban, a lelki talajművelésről. Ha egy kicsit érthetőbben, pontosabban meg tudnád fogalmazni a mondandódat, az azt hiszem sokat segítene.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 11:22 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
Anti írta:
Kedves Net2rist, Kamilla, Tiv, Figyelő és Rosta!

A házasság topicban néhány félreértésre okot adó, aztán azt magyarázó, tisztázgató hozzászólásotokat töröltem, hogy a lényeg maradjon!

Köszönöm megértéseteket!

Várom további értékes hozzászólásaitokat - mindannyiunk épülésére!

Szeretettel:

Anti


csak érdeklődök, hogy szándékszol-e a továbbiakban is ilyen "érdekesen moderálni", hogy a HOZZÁSZÓLÁST TÖRLÖD, az azzal kapcsolatos és azt RÉSZBEN IDÉZŐ indulatos rendreutasítást meg MEGHAGYOD...

http://www.parokia.hu/ext/forum/viewtopic.php?p=13960#13960

kiváló eszköz az alázatban tartásomra, de ha előre tudom, hogy ez bevett gyakorlat, kevésbé "merek" megszólalni... persze ... lehet, hogy ennek sokan örülnek :D :(

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 11:47 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
rosta írta:
Kedves Tivadar nemigen jött le, hogy mit is akartál volna mondani a témával kapcsolatban, a lelki talajművelésről. Ha egy kicsit érthetőbben, pontosabban meg tudnád fogalmazni a mondandódat, az azt hiszem sokat segítene.

A meg nem tért ember Törvény alatt van, míg a hívő és családja nem.

A meg nem tért embert a Törvény vezeti el az Úr Jézushoz.
Gal 3,24 Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg.
Gal 3,25 De minekutána eljött a hit, nem vagyunk többé a vezérlő mester alatt.


Míg a hívő ember gyerekét.
2Tim 1,5 Eszembe jutván a benned levő, képmutatás nélkül való hit, a mely lakozott először a te nagyanyádban Loisban és anyádban Eunikában; meg vagyok azonban győződve, hogy benned is.

Családdal együtt máshol van azaz hitben.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 13:16 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Nyilván én vagyok teljesen értetlen, és buta, de továbbra sem értem, hogy mit is akarnál azzal a bizonyos talajműveléssel kapcsolatban mondani. :oops:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 13:40 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
rosta írta:
Nyilván én vagyok teljesen értetlen, és buta, de továbbra sem értem, hogy mit is akarnál azzal a bizonyos talajműveléssel kapcsolatban mondani. :oops:

Talán a magvető példázatban az Úr beszél lehetőségről hogy szántással ez változtatható vagy az?

Bocs de ez a ti agyatokban van.
Az Úr több talajt és több hatást mutat be.

Ti pedig ezt próbáljátok gyengíteni. Mondva hát ti is értetek valamit a szántáshoz és a talaj műveléshez.
Az lehet de a példázat megértéséhez??

Tényekről beszél és annak hatásáról. Nem módszerről és annak változtatásáról hogy hatékonyabb legyen.

Ma K 700-sal vagy Rábával szántanak. nehogy a végén odáig jussunk. :)
--
Talán az Igében meglátod.

Ez a megtérésről szól. És az adott talajról.
Mát 13
18. Ti halljátok meg azért a magvető példázatát.
19. Ha valaki hallja az ígét a mennyeknek országáról és nem érti, eljő a gonosz és elkapja azt, a mi annak szívébe vettetett vala. Ez az, a mely az útfélre esett.
20. A mely pedig a köves helyre esett, ez az, a ki hallja az ígét, és mindjárt örömmel fogadja;
21. De nincs gyökere benne, hanem csak ideig való; mihelyt pedig nyomorgatás vagy üldözés támad az íge miatt, azonnal megbotránkozik.
22. A mely pedig a tövisek közé esett, ez az, a ki hallja az ígét, de e világnak gondja és a gazdagságnak csalárdsága elfojtja az ígét, és gyümölcsöt nem terem.
23.A mely pedig a jó földbe esett, ez az, a ki hallja és érti az ígét; a ki gyümölcsöt is terem, és terem némely száz annyit, némely hatvan annyit, némely pedig harmincz annyit.
--
Már 4
14. A magvető az ígét hinti.
15. Az útfélen valók pedig azok, a kiknek hintik az ígét, de mihelyest hallják, azonnal eljő a Sátán és elragadja a szívökbe vetett ígét.
16. És hasonlóképen a köves helyre vetettek azok, a kik mihelyst hallják az ígét, mindjárt örömmel fogadják,
17. De nincsen ő bennük gyökere, hanem ideig valók; azután ha nyomorúság vagy háborúság támad az íge miatt, azonnal megbotránkoznak.
18. A tövisek közé vetettek pedig azok, a kik az ígét hallják,
19. De a világi gondok és a gazdagság csalárdsága és egyéb dolgok kívánsága közbejővén, elfojtják az ígét, és gyümölcstelen lesz.
20.A jó földbe vetettek pedig azok, a kik hallják az ígét és beveszik, és gyümölcsöt teremnek, némely harmincz annyit, némely hatvan annyit, némely száz annyit.
--

Építkezés meg ez: Meg kell születni hogy elkezdjünk épülni.

1Pt 2,
2. Mint most született csecsemők, a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek;
3. Mivelhogy ízleltétek, hogy jóságos az Úr.
4. A kihez járulván, mint élő, az emberektől ugyan megvetett, de Istennél választott, becses kőhöz,
5.Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokkal áldozzatok, a melyek kedvesek Istennek a Jézus Krisztus által.
--
A megtérteknek mondja.

1Kor 6
9. Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.
10. Az Istennek nékem adott kegyelme szerint, mint bölcs építőmester, fundamentomot vetettem, de más épít reá. Kiki azonban meglássa mimódon épít reá.
11. Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, a mely vettetett, mely a Jézus Krisztus.

12. Ha pedig valaki aranyat, ezüstöt, drágaköveket, fát, szénát, pozdorját épít rá erre a fundamentomra;
13. Kinek-kinek munkája nyilván lészen: mert ama nap megmutatja, mivelhogy tűzben jelenik meg; és hogy kinek-kinek munkája minémű legyen, azt a tűz próbálja meg.
14. Ha valakinek a munkája, a melyet ráépített, megmarad, jutalmát veszi.
15.Ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga azonban megmenekül, de úgy, mintha tűzön keresztül.
--

Alap nélkül homokra építtet ház lesz.
„mint bölcs építőmester, fundamentomot vetettem, de más épít reá. Kiki azonban meglássa mimódon épít reá.”

Viszont más alapot senki sem vethet.
11. Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, a mely vettetett, mely a Jézus Krisztus.
--
Isten Új szívet ad, Új életet. Nem a régit szántogatja.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 14:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Tivadar, nyilván én vagyok rendkívül rövid eszű, és értetlen, de továbbra sem értem, hogy a lelki talajművelés kérdésében mit is akarnál mondani. Nem próbálnád lefordítani az én szintemre, afféle általános iskolás szintre?

Melyik ige is tiltja a lelki talajművelést? Miért is baj a lelki talajműveléssel?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 14:18 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
rosta írta:
Nyilván én vagyok teljesen értetlen, és buta, de továbbra sem értem, hogy mit is akarnál azzal a bizonyos talajműveléssel kapcsolatban mondani. :oops:

Még egy lényeges dolog a szántó föld megmunkálása mint előkészítő munka. (Azaz a szívet szántani hogy jó talaj legyen.)

Ez Isten munkája ami újjáteremtés.

Ján 1
13.A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

Mát 19
25. A tanítványok pedig ezeket hallván, felettébb álmélkodnak vala, mondván: Kicsoda üdvözülhet tehát?
26.Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.


-
Ján 3

3. Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
4. Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
5. Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
6. A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.
7. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
8. A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született.

Nem úgy néz ki hogy ember ebben tudna segédkezni vagy hatással lenni rá.
Egy dolgunk lenne hogy az Úr elé vezessük őket. (ha már elénk hozta.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 15:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Jól értelek kedves Tivadar, hogy nem szükséges az emberek példamutatásával, Isten igéjével, az áldozat vállalással, a példamutatással, az irgalommal, és a szeretet tevékenységekkel a szívek munkálásán törekedni, hanem csak hagyni kell, hogy az Isten üzen majd valahonnan, mondjuk egy ateista , vagy sátásnista által, és ha jó a termőföld, akkor az megterem mindenképpen, ha meg nem akkor minden emberi igyekezet hiába való? Jól értem, hogy a gyermekeinket sem kell isteni talajművelésnek alávetni, hanem bízzuk azt csak rá az Isteni gondviselésre?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 18:48 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
rosta írta:
Jól értelek kedves Tivadar, hogy nem szükséges az emberek példamutatásával, Isten igéjével, az áldozat vállalással, a példamutatással, az irgalommal, és a szeretet tevékenységekkel a szívek munkálásán törekedni, hanem csak hagyni kell, hogy az Isten üzen majd valahonnan, mondjuk egy ateista , vagy sátásnista által, és ha jó a termőföld, akkor az megterem mindenképpen, ha meg nem akkor minden emberi igyekezet hiába való? Jól értem, hogy a gyermekeinket sem kell isteni talajművelésnek alávetni, hanem bízzuk azt csak rá az Isteni gondviselésre?

Nem jól érted de Nikodémus sem értette.
Pedig tanító volt de mégis hiányzót valami. Amit az Úr Jézustól kaphatott csak meg.
A hívő család gyerekeiről megírtam amit félre magyarázol.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 18:57 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
rosta írta:
Kedves Tivadar, nyilván én vagyok rendkívül rövid eszű, és értetlen, de továbbra sem értem, hogy a lelki talajművelés kérdésében mit is akarnál mondani. Nem próbálnád lefordítani az én szintemre, afféle általános iskolás szintre?

Melyik ige is tiltja a lelki talajművelést? Miért is baj a lelki talajműveléssel?


Majd a Sátáni csapdákban bővebben..

Itt most "iskolásan":

Isten mellett dönteni kizárólag az ember egyéni dolga. Nem lehet "beédesgetni", behízelegni, "véletlenül, szándéka ellenére üdvözíteni.

Én döntöm el, hogy a hallott Igéhez milyen talajként viszonyulok. Semmi köze ennek bárki közreműködéséhez, "talajműveléséhez"

Mintha valaki meginvitálna disznótorra - magam jövök vagy nem kérek belőle. NEM KÖTELEZŐ A DISZNÓTOR
Hiába agitál bárminő ínyenc, ha nem kell, nem kell.

Gondolod Rosta, hogy a gazdag ifjú Jézust-visszautasításában valami talajművelési hiányosság játszott közre..?

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 19:51 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Kedves Figyelő,halkan megsúgom,hogy a talajelőkészítés és a magvetés nem egy és ugyan az.

Te és Tivadar viszont a magvetésről beszéltek,
egyfolytában.

Rosta pedig az eredeti témáról,amiről Erika is írt a talaj előkészítésről.

Ezért sem értheti Rosta,hogy mit kértek tőle számon.

Hiszen senki sem állította azt,hogy egy másik embert rálehet venni az akarata ellenére a
megtérésre,azt viszont igen,hogy a keresztényi példamutatás vonzóvá teheti
az emberek számára a kereszténységet,
ez a fajta vonzalom pedig már alkalmas arra,
hogy a kemény talajt fellazítsa.

Ezzel pedig elősegítí azt,hogy a keményszívű ember megtérhessen.

Egyébként ez az a keresztényi példamutatás amit Tavasz minduntalan számon kér tőletek,
gondolom ezért is vág úgy a "húsotokba"
ez a téma........


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 20:14 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Kedves GABRIEL777
talán elkerülte a figyelmeteket, hogy amikor az Úr itt volt, akkor nem egy ateista, materialista közegnek szólt.
Tehát az a bizonyos talaj már elő volt készítve annyira, amennyire előkészíthető emberileg.
Ma pedig?
:oops:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 27., szombat 20:19 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
Kedves G777
A egy korhad fád van hiába metszed öntözöd kapálod körbe és trágyázod meg, ha egyszer megérett a kivágásra.
És újat ültetni.

Rm 6,8 Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hiszszük, hogy élünk is ő vele.

Vannak akik nem haltak meg így művelgetik a régi földet (szívet), de az új föld (szív) Istentől van.
Ott viszont meg más a helyzet.

Az ó ember nem érdemes renoválni. Ha azt tesszük nehezebben adjuk halálra.
--------

De nem mi kérünk számon mert ő kérdezett. :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 646 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség