b.amy írta:
Miért lehet az, hogy valaki hallja a hangot a gyülekezetében, és testvérek által, de a személyes idejében nem? Ha nem képes az előtte álló döntéseknél érteni az igei vezetést? Ha sok mindent tanul, de főleg bibliatanulmányozásokból, mások segítségével és önmaga még nem képes erre? Ha hallja a hívőktől, hogy "Szólt nekem az Úr, Válaszolt nekem az Úr, Kijelentette nekem az Úr stb." és rádöbben ez hiányzik az életéből...
"ezeket a tüneteket a gyenge hit okozza"amely elsősorban Istennel szembeni bizonytalanságból fakad.
Minnél jobban képes az ember elfogadni Istent,annál jobban hallja a hangját.
A hitbeli gyengeség másik oka,hogy az emberek nem a "valódi"Istent próbálják elfogadni,hanem egy olyan Istent aki
a személyes vágyaikat kielégítí,így értelmükkel szabnak határt Isten megismerésének.
Istent olyannak kell elfogadni amilyen és nem olyannak amilyennek mi szeretnénk látni.
A Biblia tanulmányozás hasznos egy olyan hívő számára aki
képes meghallani Isten hangját,de egy "süket"hívőnek inkább méreg,mivel saját maga fog kitalálni egy választ,ahelyett ,hogy
Istentől kapná azt,
A HIT pedig hallásból van
Nem véletlen,hogy a gyermeki"fül"alkalmasabb Isten hangjának meghallására,náluk még meg van a nyitottság és elfogadás képessége.
A felnöttek viszont"nagyszerüen"beléjük nevelik a világgal szembeni bizalmatlanságot,és ez a bizalmatlanság sajnos Istennel szemben is megmutatkozik,hisz Istent nem lehet külön választani a világtól,mivel része annak.
Szeretettel Gabriel