tavasz írta:
Ma beleolvastam a könyvbe, ez különösen megfogott:
Idézet:
Ami igazán épít és segít, az nem a nyelveken szólás, vagy bármely más ajándék, hanem azoknak élete, akik mélységesen ismerik a keresztet, akik ismerik a belsejükben levő keresztet és naponta felveszik azt.
Vegyünk példának egy csoport nemrég megtért keresztyént. Az első néhány éven át az Úr elhalmozhatja őket szellemi ajándékokkal, hogy csodálják hatalmát és dicsőségét és megerősödjék gyenge hitük. De egyszer majd ez a hit már elég erős lesz és akkor az Úr elveszi az ajándékokat és adja a keresztet.
Az ajándék súlyos veszedelmekkel járhat, melyek közt a legsúlyosabb a „szellemi gőg”. Az ilyen ember büszkén felállhat a reá kitöltött Szellem birtokosaként és olyan csodálatosan beszélhet, ahogy senki más nem képes. „Érzem, hogy vagyok valaki” – gondolja magáról. Mégis, belső élete még gyermeki szinten van azokhoz a hívőkhöz képest, akik ugyan nem rendelkeznek ilyen ajándékokkal, de mélységesen ismerik a keresztet. .... az a szolgálat, amely hajlamossá tesz a felfuvalkodottságra, még kiskorú.
Én eddig nem olvastam, de ezután az idézet után nem is fogom. Ez a néhány mondat több sebből vérzik.
Idézet:
Ami igazán épít és segít, az nem a nyelveken szólás, vagy bármely más ajándék, hanem azoknak élete, akik mélységesen ismerik a keresztet, akik ismerik a belsejükben levő keresztet és naponta felveszik azt.
Az a bibi, hogy a Szentszellem kilenc ajándéka erre az életre adatott, éppen azért, hogy a hívő hordozni tudja a keresztjét, elhívását, hogy abban győzelemre jusson. A Mennyben nem lesz szükség ezekre az ajándékokra. Ha őt a keresztet hordozó emberek építik, akkor is az ajándékok építik, mert azok az emberek az ajándékokkal tudják csak hordozni a keresztet.
Idézet:
Vegyünk példának egy csoport nemrég megtért keresztyént. Az első néhány éven át az Úr elhalmozhatja őket szellemi ajándékokkal, hogy csodálják hatalmát és dicsőségét és megerősödjék gyenge hitük. De egyszer majd ez a hit már elég erős lesz és akkor az Úr elveszi az ajándékokat és adja a keresztet.
Tévedés: Az ajándék attól ajándék, hogy nem lett kiérdemelve, (akkor fizetség v. jutalom lenne) és Isten nem vonja vissza. Legfeljebb az ember elhagyja, elveti, megveti. A hit maga is ajándék és ha visszavonná Isten akkor se erős, se gyenge nem maradna, a keresztet hordozni.
Idézet:
Az ajándék súlyos veszedelmekkel járhat, melyek közt a legsúlyosabb a „szellemi gőg”.
Isten ajándéka nem okoz veszedelmet. Ha valaki veszedelmbe jut, az független az ajándéktól. Töménytelen ajándék nélkül veszedelbe jutott embert lehet találni. Sőt az én a szellemi gőggel inkáb úgy találkoztam sokszor, hogy: "Nekem nincs szükségem a szellemi ajándékokra, nekem nélkülük is elég hitem van!".
Én viszont azt mondom, hogy semmi vagyok a Szellem ajándékai nélkül, nekem nagy szükségem van rájuk az épüléshez és, hogy a próbákban megálljak. Én nélkülük semmi vagyok.
üdv
ex