Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 453 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 31  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 14:11 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
rosta írta:
Kedves Fony!

Jól sejted, kezd tele lenni a hócipőm. Főleg, ha kéretlenül beledumálnak a beszélgetésembe folyamatosan, akkor meg különösen.

Ha a 6500 évhez van valami hozzátennivalód, hát rajta tedd meg. Ha meg nincs, akkor meg mást pátyolgass, ha megkérhetlek...


Úgy tudtam - eddig -; a fórum abban tér el achat-től, meg a privát levelezéstől, hogy mindenki szabadon szólhat hozzá, engedélykérési kötelezettség nélkül..

Ha Tulip felfogása szerint (lehet, hogy felületes voltam s csak a teremtéstörténeti kitételekre koncentráltam) női lelkészi szolgálat tilos, úgy azzal nem vagyok egy platformon. A korintusi levélbe való ilyetén belemagyarázással ("az asszonyok - nem nők! - hallgassanak agyülekezetben" - nem ne tanítsanak, hirdessenek Igét, hanem bizonyosan a már pogány háttérben megszokott belelocsogástól tartózkodjanak) szemben a Krisztusban nincs se férfi, se nő, se zsidó, se görög elvet vallom, vagyis azonos feltételeket vallok mindenkire nézve.
Ettől még egyéb, általános megállapításom - különösen utolsó mondatom - visszavonatlan.


(A Mária-csodák még katolikuis koromban is bizalmatlansággal töltöttek el. Azóta már rég tudom: a Hitető becsapásai. Úgyhogy hiába szeretnéd rámaggatni. Te illetékesebb vagy ebben, mint "félig-katolikus"

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 14:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Figyelő, te gyakran teszel nyomatékkal teli kifejezéseket anélkül, hogy igazából lecsekkoltad volna, mihez is szólsz hozzá. Ha a Tulip által képviselt dolgokhoz akarsz hozzászólni, akkor tudom ajánlani az ő általa propagált linket:

http://www.reformatus.org/

Igaz, hogy a női lelkészség ügyében van némi fennakadásod Tulippal szemben, ugyanakkor lehet, hogy más kérdésben örök barátságra leltek egymásban. Ezen az oldalon némiképp tisztázódnak az álláspontok. Nem csodálnám, ha a következő egyházad valahová a link felé mutatna...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 14:59 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Fony! Légyszives végy komolyan, ha én komolyan veszlek!

A misztikus hittel überelni a tudományos hitet kicsit anakronisztikus. Légyszi komolyabban írj!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 15:24 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
najóóóówan :D

már kezdtem aggódni :D

ezzel VÉGRE már nem értek 1et :D

a "tudomány vallása" kezd erősen anakronisztikussá válni ugyanis napjainkra...

már SZINTE SENKI nem várja, hogy a tudomány majd MEGOLDJA az emberiség kérdéseit, maximum, hogy legalább ELŐREJELEZZE, hogy a nagy katasztrófák mikor-hol várhatók

Magyarországon is lezajlott '90 óta egy nagy ÉBREDÉS:
azelőtt az volt teljesen kínos, ha valaki azt mondta: "hiszek a természetfelettiben"
MA meg az a ciki, ha valaki nem hisz....

csak az az APRÓCSKA gond, hogy míg az egyházak megmaradtak a kis kuckóikban, ezt az ébredést a TÁLTOSOK-JÓSNŐK-BOSZORKÁNYOK-HERRIPOTTEREK-REIKISEK ;) - TEOZÓFUSOK hajtották végre (vagyishát... a mögöttük álló erők... akiket kereszténységnek mondani tudatlanság vagy olyan buta eufemizmus, hogy szinte érthetetlen...)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 15:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
net2rist írta:
najóóóówan :D

már kezdtem aggódni :D

ezzel VÉGRE már nem értek 1et :D

a "tudomány vallása" kezd erősen anakronisztikussá válni ugyanis napjainkra...

már SZINTE SENKI nem várja, hogy a tudomány majd MEGOLDJA az emberiség kérdéseit, maximum, hogy legalább ELŐREJELEZZE, hogy a nagy katasztrófák mikor-hol várhatók


Azt hiszem megint egyet kell érts, mivel semmiféle extra dologról nincs szó, csupán a 2x2=4 igazságának kérdéséről. A kollégák itt mondanak ötöt, hármat, nyolcat végeredményként, a tudomány meg fantáziátlanul marad a 4 mellett.

Egyszerűen csak erről van szó, amikor a tudomány igazságait szembe állítjuk a misztikus hittel, amely pedig elmehet olyan messzire is pl. a tibeti buddhizmusban, hogy üdvözítő, racionális dolog kiharapni a halott nyelvét.

Csupán erre az egyszerű, de az ellentéteket világosan felmutató gondolatmenetre hívtam fel a figyelmet....!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 15:43 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
épp TEGNAP hallottam: a kedves ifjú házaspárnál vasárnap ÉJFÉLIG vendégeskednek a kedves gyülekezet kedves vénei, NEHOGY eszükbe jusson a fiataloknak valahogy MEGSZENTSÉGTELENÍTENI az ÚrNapját...

ez kb. azonos kategória a nyelvkiharapással (ez az "ártalmatlanbaromság" c. kategória),

de pl. a konkrét GYEREKHALÁLLAL végződő esetek már nem ide tartoznak (akár véradás megtagadása, akár gyógyszer elszabotálása, hogy "majd Isten meggyógyítja"... nem is szólva a gyerekek PSZICHÉS MEGNYOMORÍTÁSÁRÓL... na hadd ne meséljek többet...)

a 2x2-ről meg: a Heisenbergi bizonytalansági reláció óta tudjuk, hogy azé... LEHETNEK meglepetések...

és hogy a KÍSÉRLET végzőjének VÁRAKOZÁSA bizony befolyásolja a kísérlet EREDMÉNYÉT!!

tehát... NYILVÁN "tudósék" fogják a széket, rettegve, hogy valami parafenomén kirúgja alóluk... de a "másik oldal" is intenzíven nyomul...

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 15:51 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Rosta!
Ez a több részletben leadott tudományelméleti összefoglalód igen sok sebből vérzik.
1. A tudományos tény, tétel és az elmélet, hipotézis közötti különbséget leginkább csak a matematika és a fizika kezeli becsületesen. Az evolucionisták és társaik nagyon lazán.
2. A tudományos tétellé minősítés alapvető feltétel, hogy megismételhető ellenőrizhető legyen a dolog. A világ kezdeteit leíró elméletek nem ellenőrizhetőek, nem megismételhetőek, tehát eleve csak a hipotézisek, elméletek, feltételezések kategóriájába sorolhatók. Tehát az ősrobbanás és az élet keletkezésére vonatkozó materialista állítások tudományosan semmivel sem erősebbek a terentéselméletnél, mindkettő hit kérdése.
3. Ilyen formán közvetett bizonyítékai a kreációnak inkább vannak, mert nem tudtak még eddig kimutatni fajok közötti átalakulást, élet keletkezésére példát, és megfigyelni újabb "ösrobbanást".
4. Ha azt állítod, hogy egyetlen ellenpélda is cáfolja a tételt (ez a matekban igaz, de a többi tudomány, helyzetéből adódóan nem tud ilyen vegytisztán működni), akkor az evolució elmélet és az öreg föld elmélet is megbukott, ugyanis rengeteg olyan lelet, tény van, ami nem fér bele a fenti elméletek által rakott mozaikba, ezért azokat gondosan félresöprik, vagy nagyon harmatos magyarázatokkal dúcolgatják az elméleteiket.
5. Ha tanultál volba egy kis fizikát akkor azt is tudnád, hogy a kormeghatározási módszerek, amolyan jobb híján módszeret. Axiómaként kezelt feltételeket tartalmaznak, amelyeket egyáltalán nem lehet biztosra venni, ezáltal marad egy nagyon nagy bizonytalanság és kérdőjel a kormeghatározásokban.
6. Mikor én elkezdtem odafigyelni a tudomány eredményeire, akkor a világegyetem korát 45Md évre becsülték, legutóbbi állítások szerint 12-15 Md év. Tippelj, ha elég hosszú életűek leszünk és nem jön vissza addig az Úr, lealkudják a tudósok a kort 6000 évre vagy az még odébb van? :D
7. A kormeghatározások legtöbbjének alap feltételezése, hogy a fénysebesség állandó. Én mint teremtésben hívő ezt nem fogadom el, mert a fényt is Isten teremtette, tehát a kezdetekben biztos hogy nem ennyi volt mint most, ráadásul alkotás közben képlékenyen változik minden tehát akkor a mai állandóság nem volt igaz. Ráadásul ma is mérnek méréshibán kívüli változásat a fény sebességében.
8. Továbbá ott van még a réselmélet, ami szintén feloldja a fiatal föld öreg föld közötti ellentéteket.

Mindezekkel csak azt akartam mondani, hogy egy természettudós ember is hihet a Bibliában szó szerint a hülyeség vádja nélkül is.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 16:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Ex, mivel te vagy a hatodik, akivel a középiskolai anyagot meg kell újra beszélnem, hát nem leszek túl terjengős.

1. Nem említettem az evolúciót. Az egy külön történet.
2. A világ jelenségei a Nap fúziójától kezdve kísérletileg mind ellenőrizhetőek. Ezért épülnek dollármilliárdos gyorsítók, és detektorok. A világ keletkezésének tudományos elmélete ezekre a kísérletekre épül.
3. A teremtéselméletnek vannak tudományos magyarázatai, amelyeket már itt is említettem a linkekben. Ilyen az Isten gondolatai című Templeton díjas könyv. És nem ilyen a Biblia által említett 6 napos teremtéstörténet. Amint ott olvasod a növények a második napon keletkeztek, például a gyümölcstermő fák, míg a nap csak a következő napon lett teremtve. Ez nemhogy tudományos, hanem napi, tapasztalati ellentmondás.
4. Az evolúcióelméletet ne keverd bele a geológiába
5. Ne okoskodj nem áll jól. Te sem tanultál több fizikát, mint én, és te sem tudsz többet a kormeghatározó módszerekről, mint én.
6. Már 50 éves elmúltam, de soha az életemben nem nevezték a világot 45-50 milliárd évesnek, és a tudomány soha sem fogja a Földet 6500 évesnek nevezni
7. A fénnyel kapcsolatos fejtegetésedhez annyit, hogy benned úgy tűnik egy fizikus veszett el. A rossz hír az, hogy végleg…
8. A réselmélet minden bizonnyal mindenféle ellentmondást felold a jámbor, középiskolás anyagot elfogadni nem képes keresztyének között. Legyetek vele boldogok.

Az ironizálást elhagytam....


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 16:31 
Site Admin
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 22., kedd 15:36
Hozzászólások: 301
Tartózkodási hely: Budapest
Rosta, nem azzal van elsősorban bajom amit mondasz (az a te felelősséged), hanem ahogy... (mert az részben az enyém is)

A topik címét már nem is emlegetem, nem néztem utána, ki kezdte.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 18., vasárnap 17:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
admin írta:
Rosta, nem azzal van elsősorban bajom amit mondasz (az a te felelősséged), hanem ahogy... (mert az részben az enyém is)

A topik címét már nem is emlegetem, nem néztem utána, ki kezdte.


Sajnos kedves Admin van abban valami, amit mondasz. Utána gondolva mindig is volt bennem egyfajta türelmetlenség a műszaki dolgok, a magától értetődő, tudományos dolgok iránt értetlenkedők iránt alapból. Ezt régóta tudom.

Itt akkor vesztettem el a türelmemet, amikor a Tulip, aki a református egyházat minden eszközzel támadja, azt vágta a fejemhez érvül, hogy én bomlasztom a református egyházat! Ehhez jött az, hogy a Figyelő, meg a Magda Tulippal csont nélkül egyetértett, majd Fony elkezdett atyáskodni felettem, hogy én miképpen viselkedjem jól ezek után. Legvégül Ex, aki szemmel láthatóan el sem olvasta a beszélgetést kioktat az evolucióból, ami itt szóba sem került.

Mindez ugyanakkor nem magyarázat arra, hogy kiosztottam mindenkit, legfeljebb árnyal a képen.

Még annyit, hogy nekem mindenképpen tanulságos volt a beszélgetés, mert az őszinte beszéd hatására legalább elmaradt a köntörfalazás, és láthatóvá vált, hogy miként is gondolkozunk bizonyos kérdésekről.

Elnézést kérek attól, akit megsértettem, és megbocsátok annak, aki engem megsértett!

Áldás, békesség!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 03., szombat 16:18 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Nem küldhetsz üres hozzászólást!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2007. máj. 31., csütörtök 14:19-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 03., szombat 16:46 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Nem küldhetsz üres hozzászólást!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2007. máj. 31., csütörtök 14:18-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 03., szombat 17:33 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Nem küldhetsz üres hozzászólást!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2007. máj. 31., csütörtök 14:17-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 03., szombat 18:26 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Nem küldhetsz üres hozzászólást!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2007. máj. 31., csütörtök 14:16-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 03., szombat 18:46 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Nem küldhetsz üres hozzászólást!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2007. máj. 31., csütörtök 14:14-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 453 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 31  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség