Teomo írta:
Kedves rosta!
Ha valaki alapítana NSDAP-t, MSZMP-t, ÁVÓ-t, ÁVH-t, GESTAPO-t, KGB-t, akkor sem az lenne az első gondolatom, hogy jajj, micsoda véletlen. Lehetett volna HMSZ is, és akkor máris nincs bonyodalom. Csakhogy ennek épp ez volt a lényege. Én ezt egy sunyi dolognak tartom... A magyar Hamasz nem robbantgat, nem is állítottam ezt. Viszont én "kissé" furcsállom, hogy egy református lelkész terroristákkal szimpatizál, ezért választja szervezete példaképének a palesztin terrorszervezetet. Úgy gondolom, hogy ezt nem szabadna hagynia az egyhának. És hogyha az édesapja akarta volna, már rég leállította volna fiát...
Szerintem a hazaszeretet nem abból áll, hogy ki mennyire tudja utálni a másikat (mert nyilvánvaló, hogy zsidóellenességről van szó), hanem arról, hogy ki mit tesz hazájáért.
Az még egy dolog lenne, hogy egy magyar állampolgár alapít egy ilyen szervezetet, nade egy református lelkész... Ez ellenkezik a keresztyénséggel.
Valóban minden embernek vannak nem keresztyénies dolgai, de én pl. még nem voltam tagja terrorista szervezetnek, kommunista pártnak, náci pártnak, sátánista közösségnek, és még soha nem alapítottam KGB rövidítéssel Keresztyén Gimnazisták Bartátitársaságát. Én úgy gondolom, hogy ez nem egy hívő ember mindennapos bakija, ahogyan a keresztes hadjáratok pusztításai sem néhány ember apró félrelépése volt (és a terrorizmusnak is sok áldozata volt már, pl. 09/11, Madrid, Tel Aviv)
Félreértés ne essék, nem azért foglalkozom ezzel, mert szeretek ítélkezni, hanem egyszerűen égőnek tartom, hogy egyházunkban egy ilyen személy meg van tűrve. Szeretném, ha ez az ember is megtérne. Amíg viszont ilyen nézeteket vall, addig nincs helye a lelkészek között.
Kedves Teomo!
Azt hiszem, hogy valamit tisztázni kellene. Lehet nem szeretni Hegedűs vélelmezett véleményét Izrael, és Palesztina viszonyáról, ugyanakkor ezért a vélelmezett véleményért csak ne zárják már ki a református egyház kötelékéből, és ugyan már had ne kelljen neki visszaadnia a lelkészi diplomáját. Amint a Hegedűsnek vélelmezhetően kisarkított a véleménye bizonyos politikai kérdésekben, ugyanúgy neked is kisarkított a véleményed a dolgok állásáról úgy látom.
Egyenlőre még demokráciában élünk, bár mondjuk ebben is lehetnek kétségeink az utóbbi időben, mondják, hogy demokraturában élünk, így hát engedtessék meg, hogy ne ítélgessen senki senkiről teljesen felesleges módon előítéletesen. Főleg ne terroristázzunk le embereket, csak azért mert vélelmezett véleményük nem fedi a mi véleményünket.
Nyilvánvaló, hogy amint a Net által emlegetett Goj motorosok, azonképpen a Hegedűs Hamasza is valamiféle fricska akar lenni, aminthogy az Exrefis neve is valamiféle fricska akar lenni, hogy lefordítsam a saját körünkre a dolgot.
Ettől függetlenül beszélgetünk, találkozunk Ex-el, eszmét cserélünk, eltűrjük az ő véleményét, mondjuk, hogy nácik kiszolgálójának nevezi a reformátusokat, de nem kérjük, hogy húzzon innen el, és az Admin vegye el a hozzáférését. Legfeljebb, ha negyon messzire megy el, akkor közbeszólunk. Nem nevezem Exet terroristának, veszedelmes embernek, nem alázom le, stb.
Vitatkozni vitatkozom vele, de a kádári emlékeket idéző, diktatúrákra jellemző adminisztratív lépésektől óvnám a reformátusságot, főleg, ha a vitatott kérdés veszélyes terep, és ott jó, ha nem az elefánt a porcelánboltban módra közlekedünk...!