Manti írta:
A rendkívüli képességű, tudású édesapát ki nem mondottan, vagyis alamuszi alantas eszközökkel politikai nézetei miatt támadták, váltották le a püspöki székből.
Az a rendszer mindenkivel úgy bánt, aki más véleményen volt, mint ők.
Manti írta:
Igen, a nagyon erős lelkészi hivatástudat és magyarság szeretet jellemző az egész családra.
Én is szeretem Magyarországot. Nem is azzal van bejom; nekem az idegengyűlölettel van bajom, ugyanis nem attól lesz valaki nagy hazafi, hogy jól tudja utálni a más származásúakat, hanem attól, hogy másokat elfogadva építi a saját hazáját.
Manti írta:
A református lelkészeknél még létezik az önálló gondolkodási képesség, és a szabad véleményalkotás.
A szabad véleményalkotásba beletartozik, hogy bárki bármilyen politikai nézeteket vallhat. De pl. a Hamasz nem túl demokratikus dolog. Sztem az már nem egy demokratikus vélemény, ha valaki terroristákat támogat; olyanokat, akiknek életük célja a gyilkolás.
Manti írta:
És szerencsétlen Tv híradón, heti-hetesen, valóságsóóókon felnőtt, agymosott mai fiatalságtól valahogy el kellene távolítani azt a néhány lelki vezetőt, aki fel tudná nyitni a szemüket.
Ez igaz, értelmes ember nem nézi ezeket. De ennek mi köze ehhez?
Manti írta:
Ezért támadják Őket azok, akik politizálnak, de azt akarják, hogy mi ne politizáljunk.
Én nem politizálok, és az sem zavar, ha Hegedűsék igen, csak az zavar, hogy égetik egyházunkat pl. a Hamasszal, a történelemhamisító David Irvinggel, meg a szokásos...
Manti írta:
kellenek, hogy legyenek Hegedűsök, kiknek lelkében van írva milyen a tisztesség, az Isten és hazaszeretet.
Szerintem a hazaszeretet nem arról szól, hogy ki mennyire tudja utálni a más származásúakat, hogy ki mennyire tartja magát felsőbb rendűnek. Ajánlom az irgalmas samaritánus történetét.
ifj. Hegedűs Lóránt írta:
„Halld meg magyar az ezredik keresztyén magyar állami év ősi jussán és jogfolytonosságán alapuló, egyetlen életre vezető üzenetét: Rekeszd ki őket! Mert ha te nem teszed meg, ők teszik meg veled!”
Ennyit a Hegedűs családról...